Kαλησπερα! Κατ αρχην πριν απο ολα πρεπει να αποφασισεις πως θα βαψεις το μοντελο σου ,εγω για παραδειγμα εχω αρκετους φιλους που εχουν φορτηγα και τα φτιαχνω σαν αυτα.Εσυ τωρα μπορεις να παρεις ιδεες ειτε απο το ιντερνετ βαζοντας σε μια μηχανη αναζητησης το μοντελο του τρακτορα ,ειτε απο διαφορα σαιτ με μεταχειρισμενα αυτοκινητα,η ακομα και απο το youtube...Φυσικα ο καλυτερος συμβουλος στο βαψιμο ειναι η φαντασια σου ,απλα με τις παραπανω μεθοδους γλυτωνεις απο αρκετο κοπο (ξερεις απο την αρχη ποια κοματια βαφονται πως).
Μη βιαζεσαι να μπλεξεις με στοκους η περιεργες τεχνικες βαψιματος γιατι απλα η μια ερωτηση φερνει την αλλη και κανεις δεν θα εχει το χρονο (πιστεψε με η διαθεση υπαρχει ) να σου απαντησει αναλητικα σε ολες. Το φορουμ ειναι απιστευτο εργαλειο και περιεχει ολα οσα θες να κανεις και να μαθεις, ψαξε παρομοια θεματα με αυτα που θες να φτιαξεις και θα δεις οτι οι περισσοτεροι συναδελφοι ειναι αρκετα επεξηγηματικοι στις κατασκευες τους και θα μαθεις αρκετα ( οπως κι εγω το τελευταιο διαστημα που ειμαι μελος της παρεας) απο τις δουλιες τους.
Σκεψου οτι τα δικα μου μοντελα τα χωριζω σε 2 περιοδους : πριν-modelclub και μετα-modelclub.
Στα της κατασκευης τωρα. Οπως σου προτειναν οι συναδελφοι πιο πανω , χωρισε το μοντελο σε τμηματα και αφου κολησεις τα επιμερους κομματια ξεκινα το βαψιμο...η κολα πιανει πιο δυσκολα σε βαμενα πλαστικα και χρωμιωμενα μερη και σε ορισμενες περιπτωσεις αλλιωνει και το χρωμα! Καλο θα ειναι λοιπον αν εχεις να κολησεις βαμενα(απο σενα) πλαστικα η χρωμιωμενα να ξυνεις/καθαριζεις λιγακι με ψιλο γυαλοχαρτο η με το κοπιδι σου τις επιφανιες που θα ερθουν σε επαφη .
Οποτε η ξαναβαφεις ολο το σασι οπως ειναι στη φωτο (με ολα τα παρελκομενα κολημενα) η το αφηνεις ως εχει και με λεπτο πινελο περνας τις μαυρες περιοχες με το χρωμα της αρεσκιας σου.
Για ανεβασε μια φωτο με το κουτι να δουμε πιο πετερμπιλτ ειναι...
Καλη συνεχεια ,φιλικα Γιαννης