Αποστολέας Θέμα: DCC CONTROLLER + ΣΥΣΤΗΜΑ  (Αναγνώστηκε 8664 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: DCC CONTROLLER + ΣΥΣΤΗΜΑ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 07:53:18 πμ »
Οχι,δικους σου ηχους μονο τα διαθεσιμα απο καθε κατασκευαστη Decoder προγραμματιστη μπορουν.Αυτο σημαινει οτι αν εχεις μηχανες με decoder απο διαφορες εταιριες πρεπει να εχεις και τους αντιστοιχους προγραματιστες.Δεν συμφερει.
Απο εκει και περα με το ROCO μπορεις να προγραμματισεις ολες της CV παραμετρους ενος DCC decoder, απο τις οποιες καποιες αφορουν και τους ηχους. Οχι να αλλαξεις τον ηχο πχ. απο diesel σε ατμομηχανης, αλλα να αλλαξεις τις εντασεις ανεξαρτητα την καθε μια πχ.το καμπανακι η τον ηχο της αντλιας χωρις να επηρεαζεις το συνολο τον ηχων, και ακομη και τον τροπο που καποιοι ηχοι ακουγονται.
Αν καποια στιγμη βαλεις εναν decoder σε μια μηχανη που δεν εχει, πιθανον να χρειαστει να ρυθμισεις και τον κινητηρα για να λειτουργει ομαλα, να μπορει να κινητε με πολυ χαμηλη ταχυτητα κτλ.
Αυτο μονο το Roco το κανει,η piko οχι. Και αν ο decoder δεν ειναι esu ουτε ο προγραμματιστης μπορει.
Βλεπεις οτι παντου υπερτερει της ROCO ,για της piko δεν εχω καποιο σημειο που υπερτερει μονο αν πουμε οτι ειναι ασυρματο αλλα και αυτο σε μια μικρη-μεσαια μακετα δεν θεωρητε αβανταζ (ασε που μενεις και απο μπαταριες  :mrgreen: )
Και αν βαλεις και την παραμετρο της τιμη, με τα δυο συστημτα σε περιπου ιδια τιμη, παλι η roco κερδιζει.
Αν προσεξες σε οσα ποστ παραπανω μιλησαν για piko κανεις δεν αναφερε ενα στοιχειο η λογο να αγορασει καποιος Piko.
Αυτα. Τωρα οποιος ενδιαφερετε διαβαζει και κρινει.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 03:09:03 μμ »
Παιδια ευχαριστω παρα πολλη για την βοηθεια, νομιζω οτι κατεληξα:

ROCO digital Startset 10810 με MULTIMAUS
+
Bachmann Spectrum HO Standard Gauge Richmond 4-4-0 American-Modern with Sound, Painted/Unlettered, Wood Cab

Συνολο: 330EUR

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 04:07:40 μμ »
Απ ότι φαίνεται, το μόνο σημείο που υπερτερεί η piko είναι η διαχείριση και αναλογικών μηχανών.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 04:11:18 μμ »
Οταν το γυρισεις σε digital, στη γραμμη δεν εχεις συνεχεια ρευμα? Πως controlareis τα αναλογικα? χωρις decoder? το εχει κανει κανεις? 

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 05:14:19 μμ »
Εγώ έχω στην ιδια γραμμη και ψηφιακες και αναλογικες. Οι ψηφιακες εχουν η κάθε μία την διευθυνσή της, οι αναλογικές εχουν όλες διευθυνση 0 (μηδεν) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τρέχουν ολες ταυτόχρονα (εχω piko).

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 05:15:16 μμ »
εννοω να τρεχουν μαζι και ψηφιακες και αναλογοκες.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 06:55:18 μμ »
Εγώ έχω στην ιδια γραμμη και ψηφιακες και αναλογικες. Οι ψηφιακες εχουν η κάθε μία την διευθυνσή της, οι αναλογικές εχουν όλες διευθυνση 0 (μηδεν) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τρέχουν ολες ταυτόχρονα (εχω piko).

Το προβλημα υπαρχει. Αναφερετε και στο μανιουαλ της Piko οτι η χρηση αναλογικης μηχανης με το ψηφιακο της μπορει να την καψει.Αναλογα τι μοτερ εχει η αναλογικη. Γενικα ειναι ενα ρισκο που δεν εχει νοημα.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 09:01:52 πμ »

Το προβλημα υπαρχει. Αναφερετε και στο μανιουαλ της Piko οτι η χρηση αναλογικης μηχανης με το ψηφιακο της μπορει να την καψει.Αναλογα τι μοτερ εχει η αναλογικη. Γενικα ειναι ενα ρισκο που δεν εχει νοημα.
Είχα το ΚΟF της ΡΙΚΟ αναλογικό. Δίνοντας διεύθυνση 0 έτρεχα μόνο αυτό , αλλά η μηχανή έκανε εναν θόρυβο σαν τιτίβισμα πουλιών(αναμενόμενο διότι αντι για συνεχές έπαιρνε DCC-συνεχές μεν αλλά με ανεβοκατεβάσματα παλμών).Όμως έτρεχε κανονικά μαζί με άλλες digital μηχανές.Μέχρι που την έκανα ψηφιακή.Αν θέλεις να τρέχεις και αναλογικές στη μακέτα δώσε διεύθυνση 0 και να ελπίζεις ότι δεν θα καεί το μοτέρ.Γενικά δεν συνιστάται.   
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:17:10 μμ »
Καλησπέρα, αυτό για το κάψιμο δεν το ήξερα, πάντως μέχρι στιγμής δεν μου έχει καεί τίποτα (Ν και HO), θα ρωτήσω το κατάστημα και θα σας πω όταν έχω νεότερα.

Αποσυνδεδεμένος eurotreno

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 10:32:51 πμ »
Καλημερα,

Μην ξεχναμε και το κοντρολ marklin - Trix αλλα και τα πολυ ποιοτικα ψηφιακα ασυρματα κοντρολ της εταιρειας ESU. Ριξε μια μαται στο :

http://www.esu.eu/produkte/digitale-steuerung/navigator/was-navigator-kann/

http://www.esu.eu/produkte/ecoscontrol-radio/

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 03:47:54 μμ »
ΤΙ ΤΙΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ESU?

Αποσυνδεδεμένος eurotreno

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 05:31:05 μμ »
Η τιμη για τα ESU ειναι στα 300 euro, θεωρω οτι ειναι πολυ ανωτερα απο τα αλλα, χωρις να τα εχω δουλεψει. Αν κρινω απο τα αλλα προιοντα της σιγουρα θα ειναι πολυ ψαγμενα.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 02, 2011, 06:07:42 μμ »
Καλησπέρα στη παρέα, φίλε vasgalanis που το γράφει στο manual γιατί δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εχω το ψηφιακό ασύρματο της piko. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:16:09 μμ »
Καλησπέρα στη παρέα, φίλε vasgalanis που το γράφει στο manual γιατί δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εχω το ψηφιακό ασύρματο της piko. Ευχαριστώ.

Aν έχεις το ψηφιακό εγχειρίδιο της Piko στα Ελληνικά, το γράφει στη σελίδα 12 και μάλιστα με την ένδειξη "προσοχή!"
" Αν το Piko Digi χρησιμοποιηθεί για την κίνηση συμβατικών μηχανών χωρίς αποκωδικοποιητές σε ψηφιακή λειτουργία, οι μηχανές αυτές εκπέμπουν έναν μικρό βόμβο, επειδή ο κινητήρας τροφοδοτείται συνεχώς με ρεύμα υψηλής συχνότητας. Το ρεύμα αυτό είναι δυνατό να προκαλέσει ζημιά σε ορισμένους κινητήρες, π.χ. bell-armature motors (faulhaber, escape κτλ) και σε μικρούς κινητήρες Ν. Σε ψηφιακές διαμορφώσεις οι κινητήρες αυτοί θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα με ψηφιακό αποκωδικοποιητή".

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:16:34 μμ »

Η σελιδα 12.

The address used as the loco address consists of the last (up to 3) digits entered provided
this address is between 0 and 127. This means you can enter 8 digits if you like but
the PIKO Digi remote control only retains the last three. If an invalid address is entered
control remains with the previously selected locomotive.
Examples:
1.) input: [1] [f0]
On the loco with address 1 the lights are switched on.
2.) input: [6] [5] [4] [1] [2] [3]

The loco with the address 123 increases its speed.
3.) input: [1] [2] [f0]
The loco address of the channel remains unchanged and the lights on the previously
selected loco are switched on.
Reason: in this example the loco key functions like a delete key i.e. the digits entered
are deleted when the loco key is pressed for the second time and the address entered
is not valid.
If the loco address 0 is selected control is directed to a conventional loco without digital
decoder - if there is one - on the digital circuit. Thus it is possible to drive a loco
without decoder together with the locos fitted with decoders.
N.B./Warning:
If conventional locomotives without decoders are driven with the PIKO Digi 1 in digital
operation these locos make a low humming sound because the motor is continually
supplied with high frequency current.
This current can damage some engines e.g. bell-armature motors (Faulhaber, Escape etc)
and small N motors. On digital layouts these motors should always be used with a digital
decoder.
3.2. Speed control
The speed of the loco is increased or decreased in steps with the keys or . If the
keys are held down the speed is altered in steps until either the key is released again,
the maximum speed is reached or the loco comes to a standstill.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:17:17 μμ »
Ουπς, με προλαβες..

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:21:23 μμ »
Ουπς, με προλαβες..

...για δευτερόλεπτα! :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 03, 2011, 03:17:35 μμ »
Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω και εγώ στο δικό μου.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 11, 2011, 06:16:57 μμ »
Καλησπέρα, ψάχνω χειριστήριο, για ψηφιακές μηχανές dcc, ενσύρματο υποχρεωτικά, και με τουλάχιστον 15 functions. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 16, 2011, 04:59:00 μμ »
Καλησπέρα, πήρα trix 66950, θα το τεσταρω και τα λέμε.

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 23, 2011, 12:23:17 πμ »
Για να μην ανοίξω νέο topic, νομίζω ότι εδώ καλύπτομαι για να πάω ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση.

Ξεκινάω πολύ αργά, μα σταθερά  ::book:: ::book:: ::book::, το τελικό αποτέλεσμα που θέλω να έχω είναι μια πλήρως αυτοματικοποιημένη μακέτα με διαχείριση των συρμών, της σηματοδοσίας, των κλειδιών (και όχι μόνο) μέσω Η/Υ αλλά και με δυνατότητα για throttle και χαλαρό παιχνίδι.
Έτσι σκοπεύω στο μέλλον να χρησιμοποιήσω και transponders (Η Digitrax έχει transponders στους decoders της οι οποίοι μπορούν να ανιχνευθούν από block occupancy detectors) για να ξέρω ποια μηχανή (ή βαγόνι) βρίσκεται σε ποιο τομέα.

Λεφτά όμως ΔΕΝ υπάρχουν και δεν θέλω να πετάξω αυτά που έχω.

Έτσι ρωτώ, για επιβεβαίωση (όχι της θεωρίας, αλλά της πράξης), τους καθ' ύλην αρμόδιους του forum [bgcolor=#00c4ff]που έχουν δοκιμάσει τα πάντα[/bgcolor] αν τα παρακάτω βήματα θα μου δώσουν σταδιακά τη χαρά του παιδιού και δεν θα έχουμε  ::bristow::

βήμα 1: αγορά starter set ROCO με multiMAUS 10810, booster 10764 και μετασχηματιστή min 36VA, (για άμεσο παιχνίδι - εξοικείωση - ΠΡΑΞΗ at last)
βήμα 2: αγορά interface LENZ "USB and Ethernet" (Art. no. 23151) ή "USB interface" (Art. no. 23150),   ---   εξαρτάται από τις τιμές και τον ΓΑΠ μη  ::sex::
βήμα 3: χρησιμοποίηση free λογισμικού JMRI,
βήμα 4: συμβατότητα με προϊόντα της Digitrax, και Viesmann (DC).

Η προετοιμασία (διάβασμα) σώζει.  Αλλά και η εμπειρία μετράει.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 07, 2011, 09:27:43 μμ »
 ::spam_emoticon:: to keep it up
Spoiler (hover to show)
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 16, 2011, 12:21:12 μμ »
Οπως έλεγαν οι κινηματογράφοι πρίν απο πολλά χρόνια..............ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!!! 8)
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 12:25:16 πμ »
Ποιο Σεπτέμβριο :?:, εδώ θυμίζει εμπορικό δρόμο με ενοικιαστήρια.....  Κατακαϋμένη Πατρίδα μου, δεν μας έμεινε διάθεση παρά μόνο για τις ειδήσεις των 20:00.
Πάντως εγώ άρχισα τις αγορές και ήδη βλέπω ασυμβατότητες  στα κατά τα άλλα DCC κομάτια που πήρα.
Και για να βάλω ακόμη μια ερώτηση/θέμα ESU vs Lenz.
 ::avgreekflag5pn::
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 07:30:07 πμ »
Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες

Tags: