Αποστολέας Θέμα: Panther D (Sd.Kfz.171) w/ Zimmerit - Dragon 6428  (Αναγνώστηκε 5351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
Panther D (Sd.Kfz.171) w/ Zimmerit - Dragon 6428
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:13:10 μμ »
Είπα να δοκιμάσω  για πρώτη φορά σε ενα θέμα Β' Π.Π την τύχη μου... :roll: σε ενα πάρα πολύ καλό ομολογουμένος κιτ
Για ιστορικές πληροφορίες καθώς και για το box review του κιτ μπορείται να ανατρεξετε εδω http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9509.0/highlight,panther.html
Το κιτ έχει τελειώσει κατασκευαστικά ...:wink: οπότε πάμε για αστάρωμα και βαψιματάκι :wink:
Αυτά τα ολίγα απο εμένα :wink:
 ::salut::

[imgt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0177.jpg[/imgt] [imgt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0178.jpg[/imgt]  [imgt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0179.jpg[/imgt]

Και ορισμένες με φορεμένες τους τροχούς και τα πλαινά ασπίδια

[IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0185.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0183.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0184.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
Απ: Panther D (Sd.Kfz.171) w/ Zimmerit - Dragon 6428
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:31:51 μμ »
ωραια και καθαρη κατασκευη.Τι παρ/γη θα παιξει;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:50:54 μμ »

ωραια και καθαρη κατασκευη.Τι παρ/γη θα παιξει;
Απο τα δυο camo που δίνει ως επιλογές τείνω προς την πρώτη

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 09:01:39 μμ »
Οταν ένα κιτ είναι πραγματικά ωραίο δείχνει και την δουλειά του μοντελιστή.  Οτι παρουσιάζεις, αποτελεί απάντηση σε όσους κρίνουν την συγκεκριμένη εταιρία για την οποία έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ανέβασε πόλύ ψηλά τον πήχη με τα τελευταία της μοντέλα.

Για το θέμα της παραλλαγής εάν θέλεις ψαξτο λίγο περισσότερο γιατί οι Πάνθηρες είχαν τρελλά πάτερνς που αποτελούν πρόκληση για φτιάξιμο.

Καλή συνέχεια

Spoiler (hover to show)

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:51:30 μμ »
Συμφωνω με τον στρατηγο,πολυ ωραιο κιτ χαρακτηριστικο δειγμα της ποιοτητας της Dragon...Η κατασκευη σου φαινεται καθαρη και σωστη.Μια-δυο συμβουλες αν μου επιτρεπεις...Βαθυνε λιγο τις τρυπες των εξατμισεων και ψαξε λιγο στην βιβλιογραφια σου για καμια παραλλαγη οπως προτεινε κι ο Guderian γιατι αυτα τα "unidentified unit" της DML μου φαινονται λιγο αβαβα... :D Τελος το γνωριζεις αλλα το λεω ετσι κι αλλιως,το ασφαλιστρο του πυροβολου αναπτυγμενο σημαινει πως το αρμα βρισκεται σε πορεια οποτε διοραμα με σκηνη μαχης αποκλειεται.Καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:00:34 μμ »
Μιας και το ανάφερε ο Κώστας (Barkman). H Dragon μπορεί να βελτιώσε τα κιτ, αλλά στα profiles τους έχουν ακόμα σοβαρό θέμα και δεν είναι να τα εμπιστεύεται κάποιος χωρίς να ψάξει λίγο.  To αναφέρω ως παθών...

Κώστη (Kozadogg) σόρι για το spam.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:20:09 μμ »
Κώστα καλώς ήλθες στα λημέρια του Β' Π.Π. Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά μέχρι τώρα. Τα παιδιά στα είπαν όλα για το τι πρέπει να προσέξεις, οπότε καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:29:56 μμ »
Γεια σας παιδια,πολυ ωραιο κιτ και ωραια κατασκευή.Το εχω και εγω στην ντουλαπα με τα αφτιαχτα και ελπιζω καποια στιγμη να το φτιαξω... Αυτο που ηθελα να πω ομως ειναι οτι αιτια για να αγορασω το κιτ ηταν ενα αρθρο στο euro modelismo τευχος tanks in russia III στο οποιο εχει ιστορικο προφιλ και κατασκευη καποιων αρματων στη ρωσσία.Αναμεσα σε αυτα και ο πανθηρας με το 232 οπου λεει στοιχεια,παραλαγη, και κοινως τα παντα για το αρμα με το 232. Ο μοντελιστης-κατασκευαστης ειναι ο carlos de diego Vaquerizo και κατασκευασε το αρμα απο το κιτ της italeri(panther ausf.d ref:290) πολυ πριν βγει το κιτ της dragon. Απο οσο εχω μαθει το κιτ της dragon βασιστηκε σε αυτο το βιβλιο-αρθρο-κατασκευη.Πραγματικα εξαιρετο βιβλιο.Ελπιζω να εδωσα αρκετα στοιχεια αν καποιος θελει περισσοτερα απλα να μου το ζητησει

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:37:28 μμ »
Γεια σας παιδια,πολυ ωραιο κιτ και ωραια κατασκευή.Το εχω και εγω στην ντουλαπα με τα αφτιαχτα και ελπιζω καποια στιγμη να το φτιαξω... Αυτο που ηθελα να πω ομως ειναι οτι αιτια για να αγορασω το κιτ ηταν ενα αρθρο στο euro modelismo τευχος tanks in russia III στο οποιο εχει ιστορικο προφιλ και κατασκευη καποιων αρματων στη ρωσσία.Αναμεσα σε αυτα και ο πανθηρας με το 232 οπου λεει στοιχεια,παραλαγη, και κοινως τα παντα για το αρμα με το 232. Ο μοντελιστης-κατασκευαστης ειναι ο carlos de diego Vaquerizo και κατασκευασε το αρμα απο το κιτ της italeri(panther ausf.d ref:290) πολυ πριν βγει το κιτ της dragon. Απο οσο εχω μαθει το κιτ της dragon βασιστηκε σε αυτο το βιβλιο-αρθρο-κατασκευη.Πραγματικα εξαιρετο βιβλιο.Ελπιζω να εδωσα αρκετα στοιχεια αν καποιος θελει περισσοτερα απλα να μου το ζητησει

Πολυ ενδιαφερον φιλε μου.Εχει δημοσιευσει και φωτο του πραγματικου;Θα κανεις ενα κοπο να δεις το βιβλιο και να μας ενημερωσεις με ποια μοναδα εδρασε και σε ποιο τομεα του Αν.Μετωπου; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:53:53 μμ »
Λοιπον αυτο που λεει το βιβλιο ειναι: 51Pz.Abt.,II/Pz.Rgt.39. Kursk zitadelle summer 1943 και δειχνει σαν σημα τους ενα μαυρο κεφαλι πανθηρα τωρα δεν ξερω πως ερμηνευεται ολο αυτο... Βοηθησα καθολου?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 12:30:58 πμ »
Λοιπον αυτο που λεει το βιβλιο ειναι: 51Pz.Abt.,II/Pz.Rgt.39. Kursk zitadelle summer 1943 και δειχνει σαν σημα τους ενα μαυρο κεφαλι πανθηρα τωρα δεν ξερω πως ερμηνευεται ολο αυτο... Βοηθησα καθολου?

Μονο βοηθησες;Τα πες ολα! :D Οποτε φιλε kozadogg χαρηστον φιλο them η "unidentified unit" ταυτοποιηθηκε και με το "232" οδηγεισαι κατα Κουρσκ μερια... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 01:34:07 πμ »
Καλά βαψίματα Κωστή .
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 07:04:13 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας :oops:
Η αλήθεια είναι πως δεν κατέχω και πάρα πολλά οσον αφορά τα θέματα του Β. Π.Π :oops: οπότε κάθε βοήθεια είναι
παραπάνω απο ευπρόσδεκτη
Συμφωνω με τον στρατηγο,πολυ ωραιο κιτ χαρακτηριστικο δειγμα της ποιοτητας της Dragon...Η κατασκευη σου φαινεται καθαρη και σωστη.Μια-δυο συμβουλες αν μου επιτρεπεις...Βαθυνε λιγο τις τρυπες των εξατμισεων και ψαξε λιγο στην βιβλιογραφια σου για καμια παραλλαγη οπως προτεινε κι ο Guderian γιατι αυτα τα "unidentified unit" της DML μου φαινονται λιγο αβαβα... :D Τελος το γνωριζεις αλλα το λεω ετσι κι αλλιως,το ασφαλιστρο του πυροβολου αναπτυγμενο σημαινει πως το αρμα βρισκεται σε πορεια οποτε διοραμα με σκηνη μαχης αποκλειεται.Καλη συνεχεια  ::salut::
Φυσικά και επιτρέπω τις συμβουλές...Αλλιώς δεν θα ανεβαζα φωτογραφίες για να τις δείτε.Σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι μεσω
των δικών σας παρατηρήσεων και συμβουλών ::salut:: Για διόραμα πρός το παρόν τουλαχιστον δεν το σκέφτομαι οσο για τις εξατμίσεις θα επιληφθώ :wink:
Φιλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες και έψαξες.Αν κατάλαβα καλά η camo που επέλεξα ισχύει ιστορικά σωστά :?:
Καλά βαψίματα Κωστή .
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Να είσαι καλά Γιώργη μου :D
Κώστα καλώς ήλθες στα λημέρια του Β' Π.Π. Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά μέχρι τώρα. Τα παιδιά στα είπαν όλα για το τι πρέπει να προσέξεις, οπότε καλή συνέχεια.
Νικο σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα
Οταν ένα κιτ είναι πραγματικά ωραίο δείχνει και την δουλειά του μοντελιστή.  Οτι παρουσιάζεις, αποτελεί απάντηση σε όσους κρίνουν την συγκεκριμένη εταιρία για την οποία έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ανέβασε πόλύ ψηλά τον πήχη με τα τελευταία της μοντέλα.

Για το θέμα της παραλλαγής εάν θέλεις ψαξτο λίγο περισσότερο γιατί οι Πάνθηρες είχαν τρελλά πάτερνς που αποτελούν πρόκληση για φτιάξιμο.

Καλή συνέχεια
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 08:15:41 πμ »
  φίλε kozadogg επειδή όπως λες  ζητάς   παρατηρήσεις συμβουλές για να βελτιώνεσαι, να σου πω ότι καταρχήν δεν μπορεί ο Πάνθηρας σου να τοποθετηθεί ιστορικά στο Κούρσκ λόγω ζίμεριτ, είναι μεταγενέστερος της μάχης αυτής και κατασκευαστικά δες λίγο τα πινμαρκς στα δυο πλαίσια στήριξης  των εργαλείων στην μπροστινή πλευρά των πλευρών  του σκάφους, στις φωτο φαίνονται  και χαλάνε μια κατα τα άλλα ωραία κατασκευή. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορική ακρίβεια, πεστο να ψάξω την σχετική  βιβλιογραφία, αν δε χολοσκάς για τέτοια πράματα, φτιάξτο να γουστάρεις και να το ευχαριστηθείς όπως εσύ νομίζεις καλύτερα, ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 08:30:37 πμ »
O Steiner εχει δικιο . Στο Κουρσκ οπου πρωτοεμφανιστηκαν τα Panther δεν εφεραν zimmerit αρα ή το βιβλιο εχει λαθος ή η DML τα...μπερδεψε παλι... :evil:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 09:58:47 πμ »
Καθαρή κατασκευή, σε ένα απολαυστικό μοντέλο. Αν ειναι να διαλέξεις ένα από τα 2 που εχεις ανεβάσει θα σου έλεγα το πρωτο, Αλλα όπως λεει και ο στρατηγός κάλο είναι να ψάξεις γιατί είχαν απίστευτες παραλλαγές
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 11:33:10 πμ »
Λοιπόν σχετικά με το zimmerit στην έκδοση Ausf D αλλά και στο συγκεκριμένο κιτ όπως το αναπαριστά η Dragon, θα ήθελα να πω τα εξής:

Όπως είπαν και πιο πάνω οι αγαπητοί συνάδελφοι, τα Panther όταν πρωτο-εμφανίστηκαν στην μάχη του Kursk δεν έφεραν καθόλου zimmerit. Αφού οι Γερμανοί έφαγαν το πρώτο σοκ, με τις σχετικά μεγάλες απώλειες του συγκεκριμένου άρματος (λόγω μεγάλης αναξιοπιστίας, εύκολης ανάφλεξης σε χτυπήματα κλπ κλπ) σε επόμενα στάδια και στις επόμενες παρτίδες αρμάτων που εστάλησαν είχε εφαρμοσθεί η επικάλυψη με την αντιμαγνητική πάστα.

Το θέμα είναι ότι υπήρχαν πολλά διαφορετικά zimmerit patterns και όπως φαίνεται και από το ακόλουθο λινκ  :arrow: http://www.choiquehobbies.com.ar/revista/notas/zim/zime.htm τα Panther Ausf D έφεραν ένα από τα σχέδια 3, 4 ή 5 και όχι αυτό που αναπαριστά η Dragon. Αυτό που αναπαριστά η Dragon, το νούμερο 1 αν μπορώ να διακρίνω καλά, είχε εφαρμοσθεί μεταγενέστερα κυρίως στα Ausf G ή στους παλαιότερους τύπους D & A ως field modification. Αυτομάτως λοιπόν το κιτ σε περιορίζει Κώστα στο να αναπαραστήσεις κάποιο late Panther D, τα οποία έδρασαν κυρίως σε Ιταλία (στην περιοχή της Ρώμης) και λιγότερο σε Γαλλία και Ρωσία. Ένα άλλο θεματάκι που θα έχεις είναι ότι για να αναπαραστήσεις σωστά μια μεταγενέστερη έκδοση θα έπρεπε ίσως να αλλάξεις και μερικούς εδαφιαίους τροχούς - αν όχι όλους - με τους μεταγενέστερους με τα πολλά "μπουλόνια". Πράγμα όμως το οποίο δεν ήταν και ο κανόνας οπότε δεν χρειάζεται να προβληματιστείς καν.

Γι'αυτό και η κυρία Dragon το παίζει άνετη  :roll: δίνοντας στο περίπου οδηγίες για αναπαραστάσεις αρμάτων από unidentified units. Εγώ θα πρότεινα, αν δεν θες να βασανίζεσαι ιδιαίτερα να πας για την 2η επιλογή ...  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 02:07:42 μμ »
Θα συμφωνησω με τον φιλο nino1969 και να προσθεσω μονο πως τα πιο περιποιημενα και στρωτα pattern σε zimmerit φερουν τα ausf A γιατι ηταν εργοστασιακα.Ωραιο παραδειγμα ausf D ειναι αυτο το αρμα της "Das Reich''

το οποιο φαινεται να φερει zimmerit αλλα χωρις συγγεκριμενο pattern,σαν να το..."σοβαντισαν" στις επιφανειες... :roll:
 παρομοια κατασταση εδω:

Y.Γ.Βεβαια το κοτοπουλο δεν φερει πια ουτε τα πουπουλα του...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 06:33:00 μμ »
Προδότη το γύρισες στα παλιά & γερμανικά άρματα :!:
 :evil:
Θα σε τιμωρήσω αύριο από κοντά.
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 07:49:37 μμ »
Πρώτα απ'ολα να ευχαριστήσω ολους τους συναδέλφους για τον επικοδομιτικό διάλογο που έλαβε χώρα :wink:
Απο κει και πέρα τώρα.... Το παν είναι να ευχαριστιόμαστε την κάθε μας κατασκευή.. :wink: Υπο αυτό το πρίσμα θα
λειτουργήσω λοιπόν και εγω οπότε βλέπωντας και κάνωντας... ::dontknow::

Προδότη το γύρισες στα παλιά & γερμανικά άρματα :!:
 :evil:
Θα σε τιμωρήσω αύριο από κοντά.
 :mrgreen:

Φρόντισε  να με τιμωρήσεις μετά απο τα μπιφτέκια... :mrgreen: :mrgreen:
Να είμαι τουλάχιστον χορτάτος :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 11:54:25 μμ »
Πολυ ωραια συζητηση για τον πανθηρακι. Αλλα δεν εχω δει το μοντελο η το βιβλιο που λεει αυτα, οποτε βαση των ιστορικων στοιχειων, πανθηρας με zimmerit οχι Κουρσκ  ::eusa_naughty::
Επειδη στο Κουρσκ οι πανθηρες ηταν με διαφορετικα φαν απο αυτα που δινει το κιτ της  Dragon, παλι οχι Kουρσκ.

Ομως μια και το μοντελο εχει zimmerit και φαν Late D μπορεις να το τοποθετησεις η Ρωσσια φθινοπωρο 43 η Ιταλια 44 οπως πολυ σωστα ειπε ο nino.
Παντως αν και εχω πιασει την Dragon να εχει κανει πατατιες στο θεμα σηματων μεραρχιας, χρονου και τοπου, το συγκεκριμενο σχεδιο με το νουμερο 232 υπηρχε πραγματι το φθινοπωρο στην Ρωσσια σε υπηρεσια στην 15 Panzer Regimer, 11 Pz Div, !st Battalion και εχω ενα βιβλιο με καμμια 10ρια φωτο απο αυτο το αρμα [ ηταν στα μετοπισθεν και το ρυμουλκουσαν και το πηραν απο πολλες γωνιες !!! ] Αν θελεις να το κανεις ετσι οπως ηταν να σου στειλω φωτο.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P2040615.jpg[/IMGt]

Y.Γ Σιγα η Dragon να μη βασιστηκε σε ενα βιβλιο που λεει τετοιο αρμα με zimmerit στο ΚΟΥΡΣΚ. Η μηπως να ειμαστε πιο προσεκτικοι  οταν θελωντας να βοηθησουμε με καλη καρδια κανουμε λαθη. Το κιτ της Italeri δεν εχει zimmerit [ Τουλαχιστον αυτο που εχω κανει εγω πριν πολλα χρονια, δεν ξερω αν εβγαλε κανενα ακομη ] και παρ οτι λαθος φαν αντε το βαζεις στην μαχη του Κουρσκ με αυτην την μοναδα. Οχι ομως και αυτο το κιτ.
Στην φωτο βλεπουμε αν καποιος θελει να κανει D στο Κουρσκ σωστο εκτος των αλλων πρεπει να παρει και το κιτ αυτο που εχει τα αρχικα φαν των πρωτων αρματων. Να ρωτησω τον φιλο them, ο τυπος που τοκανε για κουρσκ αλλαξε τα φαν? Ετσι για την ιστορια να δουμε αν εκανε καλη δουλεια  :wink: Αρματα βαμμενα καλα κανουν πολλοι, ιστορικα ομως οχι και τοσοι  :mrgreen:

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P9250416.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 05:02:26 πμ »
Νταξει Δημητρη (Jagdpanther) απλα respect!H βιβλιογραφια και οι γνωσεις σου στα panzer σε καθιστουν OKM (Oberkommando der Modelclub)  :D Kωστα (Kozadogg) απλα βλεπεις τις φωτο του Jagdpanther και φτιαχνεις το "232" χαλαρα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:34:15 πμ »
Δεν ξέρω αν σε εσας σας έχει τύχει ποτέ πάντως εμένα ήταν η πρώτη μου φορά που μου συνέβη αυτό :twisted:
Τι εννοώ...
Αφου βάφτηκαν οι ερπύστριες με ενα μαύρο και περάστηκαν κάποια στεγνά ήρθε η ωρα του wash...
Αφού τελείωσα λοιπόν άρχισαν οι ερπύστριες να λιώνουν με αποτέλεσμα να παραμορφωθούν σε αρκετά σημεία :roll:
Σας παραθέτω photos

[IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0189.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0188.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0187.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i595.photobucket.com/albums/tt34/kozadogg/DSCN0186.jpg[/IMGt]

Πιθανότατα αυτή η πολυστερίνη λόγω του οτι είναι αρκετά μαλακή ίσως και ξαναλέω ίσως να μην αντεξε το white spirit.
Όπως και να έχει πάμε για ερπύστριες :evil: :evil:
Τα αναφέρω ολα αυτά αφενώς  μπας και ξέρει κανείς κάτι για αυτό το περιστατικό και αφετέρου να μην την πατήσει και άλλος σαν και εμένα
Αυτά τα ολίγα και με τις υγείες μας :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:03:20 μμ »
Αρματα βαμμενα καλα κανουν πολλοι, ιστορικα ομως οχι και τοσοι  :mrgreen:

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P9250416.jpg[/IMGt]
πολυ ωραια και συμφωνω
Ειναι  ομως ειναι καλυτερο να εισαι σωστος ιστορικα και να μη ξερεις να βαφεις?
το ιστορικο μαθαινεται,το αλλο ειναι ταλεντο
συγνωμη για το σπαμ Κωστα αλλα με τις ερπυστριες μαλλον απιθανο να φταιει το WS (μηπως εβαλες νιτρο?)εχω δει ερπυστρια να εξαφανιζεται απο πιστολακι :mrgreen:
μπορει να συμβαινει και αυτο που λες ειδικα αν ειναι απο το πλαστικο που κολλαει με μοντελλιστικη κολλα,οπως και ναχει.........
τωρα η λασπη αποτελει μια λυση
καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:19:06 μμ »
Βασικα εστειλα μια απαντηση στον φιλο Dim, αλλα την εσβυσα γιατι εχω βαρεθει αυτα τα πραγματα, και το να σπαμαρουμε ενα ομορφο θεμα δεν ειναι καλο.

Το θεμα ειναι ο πανθηρας και ο φιλος που το φτιαχνει ρωτησε κατι.  Αμα ο Dim εχει να προσθεσει κατι επι του ιστορικου που ηταν η ερωτηση  καλως.
Αμα νοιωθει θιγμενος ενω εγω εχω κανει μια γενικη διαπιστωση τι να πω....  Περι ταλεντου και τεχνης κλπ πας σε μια εκθεση, η δημοσιευεις σε  ξενα φορουμ  και αφηνεις τους αλλους να σε κρινουν. Το κακο ειναι οτι εκει κρινεσαι για ολα και οχι για το οποιο ταλεντο εχει ο καθενας οποτε θελει ναχεις και τα δυο σωστα.

Τελος το WS λειωνει το πλαστικο. Οι νεες ερπυστριες βυνιλιου της Dragon οι DS ειναι πολυ μαλακες.

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: