Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για satin χρώματα  (Αναγνώστηκε 1046 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος d23

• Scale 1/144
  • *
Ερώτηση για satin χρώματα
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 03:07:06 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,
θέλω να βάψω ένα Jas-39 Gripen της Airfix 1/72. Σύμφωνα με τις οδηγίες η άτρακτος βάφεται με Humbrol 156 & 167, και τα δύο χρώματα είναι satin.
Επειδή βάφω πρώτη φορά με satin χρώματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος χρήσης αυτών των χρωμάτων σε σχέση με τα matt χρώματα π.χ. περισσότερο ή λιγότερο αραίωμα.Ρωτάω επειδή ανοίγοντας το μουκαλάκι με το 156 το χρώμα του δεν μου ταίριαζε με αυτό που δείχνει στο αεροπλάνο( μου έμοιαζε με πρασινο-μπλε κάπως). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ αντί του  humbrol 167 να χρησιμοποιήσω το 166 σκουραίνοντάς το λίγο.
Να σημειώσω ότι το βάψιμο θα γίνει με πινέλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Ερώτηση για satin χρώματα
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 03:21:35 μμ »
Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές μεταξύ ματ και σατέν Humbrol.
Τα σατέν στεγνώνουν λίγο πιο αργά, και φαίνονται τελικώς πιο σκούρα από ό,τι τη στιγμή που βάφονται.
Επίσης είναι λίγο πιο δύσκολα στο στρώσιμο με πινέλο, οπότε καλό είναι να αραιώνονται κάπως περισσότερο (έστω κι αν χρειαστεί ένα χέρι παραπάνω).
Το 167 δεν είναι στον ίδιο τόνο με το 166, οπότε λίγο δύσκολο απλά σκουραίνοντας το 166 να έρθει στα ίδια. Αλλά πάντα μπορείς να δοκιμάσεις και να κρίνεις με το μάτι.
Αν είναι εύκολο δείξε και καμιά φωτο από την κατασκευή :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος d23

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 05:44:12 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Μόλις ξεκίνησα την κατασκευή με το πιλοτήριο, μόλις προχωρήσω θα ανεβάσω κάποιες φωτο, αν και επειδή είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα μου μετά από απουσία αρκετών ετών, δε νομίζω να ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 09:34:57 μμ »
Το ζήτημα δεν είναι να γίνουν όλα τέλεια, αλλά να ανταλλάσσουμε απόψεις και να μαθαίνουμε από τις δυσκολίες, τα λάθη και τις επιτυχίες τις δικές μας και των άλλων ::icon_thumright::
Καλή αρχή, περιμένουμε τα νεότερα και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Tags: