Αποστολέας Θέμα: ''Talos The Guard Of The Gods'' Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram  (Αναγνώστηκε 11411 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 21, 2011, 12:12:39 μμ »
Σταμάτη αν θες να το κάνεις να φεύγει βλήμα από κάποιον εκτοξευτήρα έχε κατά νου ότι ο αντίστοιχος κατευθηντήρας θα πρέπει να είναι στραμμένος όπως και ο εκτοξευτής, στην ίδια γωνία. Τα ραντάρ (μαύρες κεραίες) στρέφουν συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να είναι στην ίδια γωνία γιατί δεν εγκλωβίζουν τον στόχο παρά μόνο υπόδειξη κάνουν...  :wink: :wink:
Ρε Νικόλα έκπληξη είπαμε ,εσύ με έδωσες στεγνά.....στο μυαλό μου είσαι ρε φίλε.Εντάξει ας το πάρει το ποτάμι ,θα επιχειρήσω να κάνω ένα από τους TALOS εν πτήση.Μάλλον λίγο μετα΄την εκτόξευση.Τα μαυρα ραντάρ τα έχω ίδη κολλήσει ,τα άλλα που κετευθύνουν τους τάλους ,περιστρέφονται.
Χωρίς να ξέρω αυτά τα ειδικά που αναφέρεις ,έχω παρατηρίσει τις φωτο και όντως αυτό παίζει.Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο.Αλλά αμάν βρε αδερφάκι μου ...τάφος είσαι..........................ανοιχτός. :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 21, 2011, 12:57:26 μμ »
Σταμάτη χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.... ΄Η αλλιώς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τον εκτοξευτήρα που θα στρέψεις θα στρέψεις και τους από πάνω κατευθηντήρες με την ίδια ακριβώς γωνία... Και τους δύο... Οι κατευθηντήρες παρέμεναν εγκλοβισμένοι μέχρι το βλήμα να πάει στον στόχο... ΚΑι δεν θα είναι μπλε το βλήμα.... Θα ανεβάσω φωτό αργότερα...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 21, 2011, 03:52:49 μμ »
Σταμάτη χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.... ΄Η αλλιώς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τον εκτοξευτήρα που θα στρέψεις θα στρέψεις και τους από πάνω κατευθηντήρες με την ίδια ακριβώς γωνία... Και τους δύο... Οι κατευθηντήρες παρέμεναν εγκλοβισμένοι μέχρι το βλήμα να πάει στον στόχο... ΚΑι δεν θα είναι μπλε το βλήμα.... Θα ανεβάσω φωτό αργότερα...

Δεν θα είναι μπλε ; Ασπρο πρέπει; Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Νίκο,για άλλη μια φορά έγραψες!!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 21, 2011, 04:32:19 μμ »
ωραιο βγαινει σταματη  :wink:
και το καταστρομα εδειξε μια χαρα με την φθορα.
δυστηχος ο νικος σου χαλασε την( kinder) εκπληξη
αλλα κατι επιασε το ματι του.
Spoiler (hover to show)
καλη συνεχεια φιλε ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 21, 2011, 05:49:12 μμ »
Έχετε δίκιο, υπάρχουν και τα πμ αλλά οι πληροφορίες πρέπει να δίνονται ανοιχτά για να τις βλέπουν όλοι.

Σταμάτη για το βλήμα παίζουν τα εξείς:

- Αν είχες βάλει πρώιμη διαμόρφωση στα ραντάρ (παλιά και πειραματικά) τότε θα μπορούσες να βάψεις το βλήμα κατακόκκινο, ή κόκκινο με μπλε τον πρώτο κινητήρα:

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται και πως "κοιτάνε" οι κατευθυντήρες κατά την διάρκεια της βολής. Στη δέυτερη φωτό φαίνεται ένα παλιό βλήμα (κόκκινο) κι ένα άσπρο.

- Επειδή τα ραντάρ που έχεις βάλει έιναι μεταγενέστερα το βλήμα είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες:

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει το τελευταίο βλήμα που εκτοξέυτηκε το 1979...

Και άλλη μια πληροφορία, ο συνδιασμός φουγάρων και ιστών λεγόταν από τους Αμερικάνους mack από την σύντμηση των λέξεων mast(ιστός) και stack (τσιμινιέρα).

Καλή συνέχεια Σταμάτη...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 22, 2011, 05:26:08 πμ »
Για την αποκάλυψη ,δεν πειράζει Νικόλα .Σε ευχαριστώ που εμπλουτίζεις το θέμα και παραθέτεις πολύτιμες πληροφορίες.
Για να δούμε πως θα γίνει εκτελεστικά αυτό που βλέπουμε στις φωτο του Νικόλα.
Νίκο thanks ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 25, 2011, 02:23:10 μμ »
Σταμάτη πολύ όμορφο βάψιμω στο σκάφος :wink:
Και η θάλασσα σίγουρα θα είναι τέλεια.
Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος lorenzo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Corfu
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 30, 2011, 12:41:58 πμ »
Σταμάτη η κατασκευή και η ιδέα σου φοβερή... το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό φίλε. Καλά τελειώματα. 

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 01, 2011, 07:37:32 πμ »
Nικόλα σε ευχαριστώ πολύ φίλε !Σήμερα τελείωσα τη θάλασσα ,πραγματικά είναι η καλύτερη που έχω φτιάξει.Αυτό θα το κρίνετε και εσείς βέβαια.
Τώρα για τον ΤΑΛΟΣ.......!!!!!Σύντομα φώτος.

Φίλε lorenzo να'σε καλά φίλε σε ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 01, 2011, 08:41:13 μμ »
Συνέχεια με τη θάλασσα λοιπόν....

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα σωληνάρια ακουαρέλας .Ανάμειξα τα παραπάνω τέσσερα χρώματα σε ίσες ποσότητες.Το μυστικό είναι να μην κάνεις τέλεια την ανάμειξη ωστε σε κάποιες πινελιές να έχεις περισσότερο πράσσινο ή περισσότερο μπλέ .
Τα σωληνάρια ''περάστηκαν'' στον πηλό αφού είχα ασταρώσει όλη την επιφάνεια με γκρι ακρυλικό.Γύρω από το σκάφος ανάμειξα τα χρώματα χρησιμοποιόντας περισσότερο άσπρο.

Προσέξτε το κενό μεταξύ θάλασσας και σκάφους.Θα γεμίσεί με ατλακόλ ,τα ισαλα θα φαίνονται ελάχιστα εκμεταλευόμενοι τη διαφάνεια του υλικού.

Το λευκό έγινε με ασπρο ακρυλικό και δεν είναι έτοιμο ακόμα.Η απόχρωση της θάλασσας είναι γκρι -μπλε -πράσσινη αλλά τελείως ματτ ,θα χρειαστεί γυαλιστερό βερνίκι για να αναδειχτεί η επιφάνεια της και να αρχίζει να δείχνει ''υγρή''

Εδώ η τελική δουλειά με τους αφρούς .Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κλίμακα η οποία είναι στην 1/500.Οι αφροί έπρεπε να είναι μικροί και λεπτομερείς.Στη ουσία αυτό που βλέπετε είναι ζωγραφική με ασπρο χωρίς να υπάρχει η ανάλογη λεπτομέρεια στον πηλό.Η κλίμακα είναι που καθορίζει την λεπτομέρεια αυτή  και όχι το μέγεθος του σκάφους.

Γέφυρα ,υπερκατασκευές, όπλα όλα παραμένουν dryfit ακόμα...........σιγά σιγά θα περάσουμε και στον ΄ΤΑLOS,......σας ευχαριστώ για το χρόνο σας ,κουβεντούλα πάντα ευπρόσδεχτη. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
Απ: ''Talos The Guard Of The Gods''Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 01, 2011, 09:04:43 μμ »
Και συνέχεια με τον TALOS!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Βαμβάκι κολλημένο σε μηκος συρματος στον εκτοξευτή και πολύ λακ στην εκτόνωση πίσω ......ολα είναι dryfit οπότε τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.Περιμένω προτάσεις ,εντυπώσεις και θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας .....να κάνω φλόγα ή οχι.Πως σας φαίνεται είναι καλό η αποτιχυμένο το εφέ με το βαμβάκι.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.!!!Θα συνεχιστεί με τις τελικές ...ελπίζω καλύτερες φωτο. ::salut:: ::salut::

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 01, 2011, 09:10:33 μμ »
  Σαν εικόνα δεν είναι άσχημη. Ο "καπνός" μου δείχνει όμως πολύ πολύ "βαρύς" και πυκνός........

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 01, 2011, 09:14:13 μμ »
 sorry........λάθος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 01, 2011, 09:17:02 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 01, 2011, 09:28:39 μμ »
Που είναι οι μουτσούνες να ρίξα καμμιά πενηνταριά;!!!

Λοιπόν μου αρέσει πάρα πολύ! Προσωπικά δεν θα "συνέδεα" τον καπνό με το πίσω μέρος του εκτοξευτή αλλά θα έφτιαχνα φλόγα. Μη με ρωτάς πως... αλλά έχω φωτογραφίες που δικαιολογούν τη θέση μου.

Ο καπνός "αποσυνδέεται" από τον πύραυλο σύντομα αλλά από φλόγα το ρημάδι βγάζει μπόλικη. Η έγχρωμη φωτογραφία να σημειώσω πως ΔΕΝ είναι είναι RIM-8 Talos αλλά MQM-8G Vandal, ουσιαστικά ένα Talos που έχει μετατραπεί σε υπερχητικό στόχο για έλεγχο άλλων οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα αντιπυραυλικών συστημάτων του ναυτικού.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 02, 2011, 07:29:44 πμ »
Καταρχήν Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ .....
Λοιπόν μάλλον έχεις δίκιο το θέμα είναι πως φτιάχνουμε φωτιά ......απλά για τη φιλολογία να πω οτι η δευτερη φωτο που παραθέτεις είναι ακριβώς αυτή που δούλεψα στο μυαλό μου για να αναπαραστήσω τον καπνό.Οντως βγάζει φλόγα το ρημάδι αλλά και πολύ καπνό που εκτονώνεται στο κατάστρωμα του σκάφους.Δυστυχώς δεν έχουμε καμιά φωτο από πάνω για να δουμε τι γίνεται μεταξύ στηλης καπνού του πυραυλου και αψίδας καπνού στην εκτόνωση......ή έχουμε..!!!!

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 02, 2011, 09:40:00 πμ »
Φίλε Σταμάτη βλέπω είσαι ασταμάτητος  :mrgreen: πολύ ωραία ιδέα, ανυπομονώ για την συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:45:53 πμ »
Σταμάτη πάρα πολύ καλή η σκέψη σου και πολύ όμορφο το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 02, 2011, 04:33:32 μμ »
Καπετάνιε έχεις ξεφύγει μου φαίνεται... νερά, αφροί, καπνοί, σε βλέπω τελικά να βάζεις και φλόγα να ψαχνόμαστε...
Να και μερικές μουτσούνες για τον Γιώργο :shock: ::proskino:: ::icon_thumright:: :mrgreen:

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 02, 2011, 06:23:26 μμ »
Φτιάξε ένα πυρήνα με πλαστικό από τα δέντρα και πλάκωσέ το στα πολύ ανοιχτά κίτρινα και πορτοκαλιά... Χτύσε γύρω του με διάφανη σιλικόνη... Κάνε ένα στεγνό πινέλο στην σιλικόνη με άσπρο και πολύ ανοιχτό κίτρινο...  :wink:

Δοκιμασέ το Σταμάτη...

Για τα υπόλοιπα δεν σχολιάζω μέχρι να δω σημαία στον ιστό...  ::glossa:: ::glossa::  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: ''Talos The Guard Of The Gods'' Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 03, 2011, 08:36:11 πμ »
Σταμάτη μέχρι εδώ σαν κατασκευή και σαν σκέψη είναι πολύ ωραία, αν νομίζεις ότι θα βοηθήσουν ποστάρω φωτογραφίες από το Chicago (οι έγχρωμες), το  Albany, το Little Rock και το Oklahoma City αντίστοιχα, καλή συνέχεια ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 03, 2011, 05:39:00 μμ »
καλα φιλε θα γινει σουπερ
πολυ καλο και ακομα καλυτερο μολις βγει και ο καπνος
οπως πρεπει.
καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 04, 2011, 03:44:34 πμ »
Εξαιρετικό. Αν μου επιτρέπεις έχω να προτείνω κάτι σχετικά με το χρώμα της φλόγας: Στα Πλαίσιο έχουν μία σειρά ακρυλικών Ecoline. Ψεκάζονται με τον αερογράφο, είναι πάμφηνα και έχουν φοβερές αποχρώσεις. Εαν θέλεις κάνε μια δοκιμή.
Καλό βράδυ.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 04, 2011, 05:34:27 πμ »
Απόστολε ,καλημέρα φίλε σε ευχαριστώ πολύ.
Και εγώ ανυπομονώ για την συνέχεια και για την κατάληξη....για να δουμε ,για την ωρα μόνο ομίχλη καπνός τίποτα!!! :mrgreen: ::salut::Και από φλόγα ...βράστα! :mrgreen: ::salut::

Βασίλη -Μαρία να είστε καλά παιδιά ,ευχαριστώ. ::salut::

Γιάννη ,χαθηκαμε φιλαράκι.Τα ρέλια σου έχουν ασταρωθεί και αρχίζω ,τοποθέτιση.Σε ευχαριστώ ,διπλά. ::salut::

Νικόλα φίλε ,δεν ξέρω για ποιά δέντρα μιλάς και ποιό πλαστικό. :mrgreen:Που να τα βρω τα δέντρα σε ολόκληρο πέλαγος :mrgreen:
Οταν μπει η σημαία θα κάνω πάρτυ.Και αν μπει βεβαια.Σε ευχαριστώ φίλε για τη μέχρι τώρα βοήθεια. ::salut::

Γιώργο οι φωτογραφίες σου θα με βοηθήσουν πάρα πολύ ,επιτέλους είδα την εκτόνωση από πλάγια......ο καπνός δεν ακουμπάει τη επιφάνεια του νερού ...οέο!!!Ασκήσεις και φακιρικής τώρα!!!
Είναι αυτό που λένε ''τ'ωρα τη μαμίσαμε'' :mrgreen: Σε ευχαριστώ πολύ.::salut::

Σπύρο.....για τον καπνό μπάαααα,θα πάρω πυροσβεστήρα :mrgreen:...θα προσπαθήσω φίλε,σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Φίλε Dorate δυστυχώς δεν μπάινω στον κόπο για παραγγελία και ειδικά σε χρώματα ,θα το παλέψω όπως μπορώ φίλε με τα υπάρχονντα.Αν θέλεις περιγραψέ μου τα λίγο ,είναι φωσφορούχα ; Τι διαφορετικό έχουν από άλλα ακρυλικά .Σε ευχαριστώ πολύ  για τα καλά σου λόγια και για τη διάθεση βοήθειας .. ::salut::Καλήμέρα.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 04, 2011, 06:35:42 μμ »
Ok! εγώ τα έχω πάρει σε αποχρώσεις burn siena, sepia, clear blue και τυρκουάζ. Είναι όλα σχεδόν διάφανα αν θυμάμαι καλά και αν και δεν έχω χρωματολόγιο, όταν είδα τους καπνούς σου, το μυαλό μου πήγε στο burn siena. Δεν είναι φωσφορούχα , αλλά έχε τα στο νου σου, γιατί βγάζουν μάτια. Παράδειγμα με το πινέλο σαν τελευταίο χέρι σε θάλασσα για να κάνεις πιο σκούρους τους αφρούς.
Τέλος πάντων καλή συνέχεια.Μην παρεξηγηθώ  κιόλας... Δεν έχω μετοχές τους.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Tags: