Αποστολέας Θέμα: WWII GERMAN INFANTRY  (Αναγνώστηκε 916 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pako

• Scale 1/144
  • *
WWII GERMAN INFANTRY
« στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 12:06:09 πμ »
Αποφάσισα πρόσφατα να δοκιμάσω να ασχοληθώ με το μοντελισμό και είπα να ξεκινήσω από πλαστικές φιγούρες 1:32. Αγόρασα το σετ με τους γερμανούς στρατιώτες WWII GERMAN INFANTRY της AIRFIX και έχω πολλές απορίες όσον αφορα το βάψιμο τους:
1. Πρέπει πρώτα από όλα να τους πλύνω και να τους αφήσω να στεγνώσουν?
2. Πρέπει πρώτα να τους σταρώσω και με τι υλικό?
3. Να χρησιμοποιήσω χρώματα enamel ή ακρυλικά?
4. Τι εργαλεία, σύνεργα κ.λπ. θα χρειαστώ? (πινέλα, κλπ)
5. Μετά το βάψιμο και το στέγνωμα των χρωμάτων, πρέπει να τις περάσω με κάποιο άλλο υλικό?
Οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι θα με βοηθήσει
Ευχαριστώ για την υπομονή που θα δείξετε

Αποσυνδεδεμένος Stelios Demiras

• Figures - Armor -Diorama
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • www.worldinscale.gr
    • World in Scale
Απ: WWII GERMAN INFANTRY
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 01:30:22 πμ »
Αγαπητέ φίλε,
Οι φιγούρες αυτές είναι μονοκόμματες και από μαλακό πλαστικό. Χρειάζονται καλό πλύσιμο με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων, καλό στέγνωμα και οπωσδήποτε αστάρωμα. To primer της Humbrol πρέπει να κάνει. Πιο παλιά τις περνάγαμε με βερνίκι νυχιών για να σκληρύνει η επιφάνεια τους και να μην ξεφλουδίζει το χρώμα με το πιάσιμο. Εννοείται πως θα τις έχεις καθαρίσει από τις γραμμές του καλουπιού με ένα καλό κοπίδι. Βέβαια η ποιότητα του σκαλίσματος δεν θα σε βοηθήσει και πολύ στο βάψιμο. Είναι περισσότερο για παιχνίδι παρά για βάψιμο. Θα ήταν καλύτερα να άρχιζες με κάποιες πλαστικές Dragon, Miniart, Masterbox κλπ. Τέλος να σε ενημερώσω πως κάθε Σάββατο 11-4 γίνονται σεμινάρια-workshop-demostrations στον ημιώροφο του Real Models. Αυτό το Σάββατο δείχνω πάλι φιγούρα. Επικοινώνησε με το κατάστημα για να μάθεις περισσότερα. Ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή που θα μπορείς από κοντά.
Keep Modelling For Ever!!!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: WWII GERMAN INFANTRY
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 01:39:48 πμ »
καλό είναι φίλε να παρακολουθήσεις το σεμινάριο του Δεμηρά. ʼν ήμουν Αθήνα θα ερχόμουν και εγώ. Κάποια στιγμή θέλω να κάτσω να γράψω όλες αυτές τις διαδικασίες για το πώς αρχίζεις με φιγούρα (πλήν τεχνικών βαψίματος όπου υπάρχουν πιο έμπειροι) αλλά εδώ την διπλωματική μου δέν κάνω.
Για τα πινέλα καλό είναι να πάρεις απο την σειρά 7 Winsor & Newton τα 0,00,000 τα οποία κατ' εμέ είναι τα πλέον κατάλληλα για την 1/32. Βέβαια εγώ προτείνω πάντα μεταλλικές φιγούρες (ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα απο τις πλαστικές). Αστάρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Hycote ενώ βάφε πάντα με αραιωμένα χρώματα.  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Tags: