Αποστολέας Θέμα: Fw-190 D-9 1/48 Eduard  (Αναγνώστηκε 5875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Fw-190 D-9 1/48 Eduard
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:47:37 πμ »
Αρκαδιε,8 ειναι οι φωτογραφιες! ::nutkick::

οι δυο που έχουν κιτρινίσει δεν μετράνε  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:49:21 πμ »
Φαντάσου δηλαδή να μην είχε και τόσα προβλήματα...
Φανταστικό το αποτέλεσμα και το βάψιμο είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ.
Πραγματικά το "βρωμόχερο" σου στα γερμανικά δίνει ρεσιτάλ

Φατσούλες δεν έχουμε γιατί φρόντισαν κάποιοι ::eusa_whistle:: :roll:
Ευχαριστω Σταυρε! Οσο μοντελαρει κανεις μαθαινει! Ελπιζω το 5ο να βγει καλυτερο!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:56:37 πμ »
Αρκαδιε,8 ειναι οι φωτογραφιες! ::nutkick::

οι δυο που έχουν κιτρινίσει δεν μετράνε  ::glossa:: ::glossa::
Για αυτες λες? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 11:51:27 πμ »
....Ευγένιε δεν ξέρω αν έχεις δει το συρτάρι που φυλάει τα χρώματα, μόνο εσύ και εγώ δεν είμαστε μέσα  :mrgreen: :mrgreen:

Κάνεις λάθος Γιάννη, εμένα με εβγαλε από το συρτάρι προχθές που καθάριζε τον πάγκο του  :lol: !!!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:25:49 μμ »
Φιλε CROW το θεμα εκ πρωτης ειναι καθαρα προσωπικο. ΟΜΩΣ νομιζω οτι τα μοντελα μας σε απρο φοντο, και με φλας ΧΑΝΟΥΝ αρκετα. Σου τονιζω οτι ειναι θεμα του καθε ενος πως θελει να φωτογραφισει τα θεματα του.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:29:40 μμ »
Φιλε CROW το θεμα εκ πρωτης ειναι καθαρα προσωπικο. ΟΜΩΣ νομιζω οτι τα μοντελα μας σε απρο φοντο, και με φλας ΧΑΝΟΥΝ αρκετα. Σου τονιζω οτι ειναι θεμα του καθε ενος πως θελει να φωτογραφισει τα θεματα του.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:39:08 μμ »
Μετα απο πολλα καντηλια και αλλες βρισιες ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας παρουσιασω...αλλη μια Dora...Μην βαρατε, το ξερω οτι ειναι η τριτη μεσα σε 6 μηνες! :mrgreen: Δεν προκειται ομως για μια απλη Ντορα. Η συγκεκριμενη ειμαι πλεον σιγουρος οτι ανηκει στην οικογενεια του επιτημου! :evil: Οτι στραβο και αναποδο μπορουσε να γινει σε ενα κιτ εγινε σε αυτο. Τι ξεβαματα,τι κατεστραμενες καλυπτρες,τι λαθος οδηγειες...Και το χειροτερο απο ολα μπορειτε να το δειτε στον τιτλο του θεματος. Eιναι το κιτ της Eduard. Ακολουθει μπινελικι...
Spoiler (hover to show)
Τι να πω. Το insert του κινητηρα δεν χωραει στην ατρακτο. Οι πανω πτερυγες ειναι πιο κοντες απο το αντιστοιχο κατω τμημα. Τα pe που ειναι εγχρωμα ειναι...λαθος χρωμα. Οι οδηγειες εχουν μπλεξει τα μπουτια τους. Νομιζω οτι πηρατε μια γευση. Απο την αλλη εχει πολυ ωραια γραμμωση και πριτσινια,πολυ καλης ποιοτητας χαλκομανιες, μασκες για την καλυπτρα και ειναι η μονη σωστη Dora στην 1/48. Το βαψιμο εγινε με χρωματα της Polly Scale (RLM 82), Gunze (RLM 83 & 04),Mr Color (RLM 76),Agama (RLM 04),Modelmaster (RLM 66,02,70) και Badger (λευκο και μαυρο).Οι φθορες εγιναν με τον αερογραφο,με παστελ και με λαδια. Το μονο εξτρα που μπηκε στο κιτ ηταν οι μεταλικες κανες απο το σετ της Master και τα σωληνακια των φρενων.
Απολαυστε υπευθυνα! :mrgreen:

πολλη καλο δημητρη αλλα το ανοικτο πρασινο το θεωρεις σωστο σαν πολλη ανοικτο μου φαινετε

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 12:54:06 μμ »
Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα ενα γκρι που βοηθαει και το white balance αλλα δεν ειχα προχειρο. ::dontknow::
Λευτερη στις φωτο (τουλαχιστον στην δικη μου οθονη) ειναι λιγο πιο ανοιχτο απο το πραγματικο.Ειναι της Polly Scale και ειναι η πρωτη φορα που το δουλευω. Σε σχεση με της Gunze ειναι λιγο πιο...light!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 01:17:50 μμ »
Δημήτρη εξαιρετικό! Προσωπικά θα του έκανα πιο πολές καπνιές στις εξαγωγές αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα, το μοντέλο είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο (βλέπε κόκκινα trim tabs) με μετρημένες και στα σωστά σημεία φθορές. Εν κατακλείδι, συγχαρητήρια!

Οσο για τα προβλήματα του μοντέλου, να βράσω αυτούς του ξακουστούς που κάνουν review στα μεγάλα fora και γράφουν διθυράμβους... Την έχω πατήσει πολές φορές και αναρωτιέμαι πόσα μαγκώνουν για να γράψουν αυτά που γράφουν...

πολλη καλο δημητρη αλλα το ανοικτο πρασινο το θεωρεις σωστο σαν πολλη ανοικτο μου φαινετε
Μην το πολυψάχνεις για την ακριβή απόχρωση του πρασίνου, ειδικά εκείνη τη χρονική περίοδο. Η είδηση είναι το οτι βρήκαν κάποιο χρώμα και έβαψαν, το τι χρώμα ήταν δε νομίζω να μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο σε πολύ γενικές γραμμές

ΥΓ
Αφού το έχεις το χέρι, πρόσθεσε στο επόμενο τους ενδείκτες για τη θέση του συστήματος προσγείωσης. Θα ψάξω να σου βρω φωτογραφίες με την ακριβή θέση τους, αν θυμάμαι καλά ήταν ακριβώς πάνω από το σημείο στήριξης του σκέλους.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 02:38:06 μμ »
Δημήτρη φίλε,πάρα πού όμορφη η δουλειά σου για ακόμα μια φορά!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 03:16:51 μμ »
 Για το βάψιμό όπως είπαν και οι προηγούμενοι έχεις κάνει ωραία δουλειά. Ίσως είναι κάπως παραπάνω gloss το φινίρισμα ή έτσι φαίνεται στις φωτό ;

μερικές μικρές παρατηρήσεις στο κατασκευαστικό έχω, μιας και από ότι φαίνεται θα φτιάξεις και άλλα Fw-190 D ( ισχύουν και για τα Α) :
 το κυριότερο είναι ότι η Eduard δίνει δύο μορφές της καλύπτρας, μία για όταν είναι κλειστή και μία για να μπει στην ανοικτή θέση που "μάζευε" καθώς συρόταν προς τα πίσω πάνω στους οδηγούς.Έτσι  όπως χρησιμοποίησες την πρωτη που είναι για κλειστή θέση αναπόφευκτα δείχνει να "πετάει" στα πλαϊνά σαν να είναι στον αέρα.
 επίσης οι ζώνες πρόσδεσης δεν αγκιστρώνονταν στην οριζόντια επιφάνεια πίσω από το κάθισμα αλλά στην κάθετη ακριβώς πίσω του. Τέλος αν θες  να είσαι πολύ ακριβής η γραμμή της ένωσης ατράκτου-πτέρυγας στο πρώτο τμήμα ( σχεδόν μέχρι τη θυρίδα οπλισμού) δεν πρέπει να υπάρχει.

Πάντως για τα κιτ της Eduard, όταν πριν χρόνια έλεγα σε αρκετούς φίλους ότι είναι αρκετά "προβληματικά" με κοιτούσαν με δυσπιστία αφού είχαν άλλη εικόνα από τα reviews που διάβαζαν. τώρα βλέπω ότι αρκετοί συμφωνείτε. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η Eduard το παίζει μεγάλη εταιρία αλλά με τεχνολογία καλουπιών που απέχει αρκετά από Tamiya/ AFV club  που τις θεωρώ ως τις κορυφαίες στο θέμα της "καθαρής" αποτύπωσης της λεπτομέρειας.

καλή συνέχεια με τις Dora  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 03:34:51 μμ »
Το να δειχνει λιγο πιο gloss το φινιρισμα ειναι στανταρ προβλημα στις φωτο με τεχνητο φωτισμο,τουλαχιστον στις δικες μου! :mrgreen: Το θεμα με την καλυπτρα το ξερω αλλα δεν ξερω αν προσεξες τι γραφω στην αρχη περι κατεστραμενης καλυπτρας. Δεν ξερω ομως αν εχεις φτιαξει το συγκεκριμενο κιτ για να διαπιστωσεις οτι ουτε η ''ανοιχτη'' καλυπτρα καθετε σωστα. Και αυτη περισευει στο πλατος και στην προσπαθεια μου να την συμαζεψω την κατεστρεψα.Σε οτι αφορα τις ζωνες η Eduard στο κιτ λεει ακριβως αυτο που λες αλλα ο χωρος που μενει ειναι πολυ λιγος για να κοληθουν εκει. Απο την αλλη ομως η ιδια η Eduard στο ξεχωριστο ζετ με ζωνες που πουλαει προτεινει να τοποθετηθουν οπως τις εχω βαλει! ::eusa_wall:: Το οτι η Eduard το παιζει σοβαρη εταιρια ειναι γεγονος. Μαλον και για αυτο οταν δινει κιτ για review στα διαφορα site θετει ορους για το τι πρεπει να γραφτει! Ειδικα οι κριτικες του Brett Green στο Hyperscale ειναι καθαρη διαφημηση. Η γνωμη μου ειναι οτι απο την στιγμη που δεν μπορει να φτιαξει ενα πολυ λεπτομερες κιτ που να μην εχει προβληματα καλυτερα να βαλει κατι πιο απλο. Για να μην αναφερθω στα βελτιωτικα της που και πανακριβα ειναι και σε οριεσμενες περιπτωσεις λαθος. Χαρακτηριστικα να αναφερω οτι στην Ντορα οι πινακες και οι κονσολες εντι για Rlm 66 ειναι μωβ! Eτσι αναγκαστικα να ξεβαψω τον πινακα και να τον βαψω απο την αρχη και να μην βαλω καθολου τις pe κονσολες. Αυτο που ειμαι περιεργος να δω ειναι τωρα που το συγκεκριμενο κιτ βγηκε σε Weekend edition τι εχουν κανει με 2-3 κοματια που στο δικο μου υπηρχαν μονο σαν pe!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 05:31:08 μμ »
Πανέμορφη η ντοράκλα σου Μήτσο, και όχι σαν κάποια άλλη συνονόματη. :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 07:50:59 μμ »
Αυτά είναι! Μπράβο Δημήτρη!

Το βάψιμό σου είναι πάρα πολύ ωραίο! Πραγματικά πολύ καλό!
Ειδικά οι κάτω επιφάνειες έχουν στρώσει πραγματικά τέλεια.

Αφού μάλιστα κατόρθωσες να "νικήσεις" ένα τόσο περίεργο κιτ, σου αξίζουν ακόμα πιο πολλά συγχαρητήρια!

Χίλια μπράβο πάντως!!!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 08:17:19 μμ »
Nομιζω οτι μιλαμε για το ιδιο α/φος..
 ::arrowdown::

Υποψιν ισως το συναντησεις με κοκκινο 1 και χωρις μαυρο ασπρη λωριδα... Είναι διοτι ειναι αεροσκαφος με μετακομιση απο Jg54 σε jg26 και άλλαξε χρωματα. Απο 74/75/76 σε 82/83/76.

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 08:22:11 μμ »
Νασο ευχαριστω! ::salut:: Παναγιωτη το ιστορικο του αεροσκαφους το αναφερει και η Eduard στις οδηγειες και ειναι πραγματι οπως τα λες.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 10:15:39 μμ »
...Αφού το έχεις το χέρι, πρόσθεσε στο επόμενο τους ενδείκτες για τη θέση του συστήματος προσγείωσης. Θα ψάξω να σου βρω φωτογραφίες με την ακριβή θέση τους, αν θυμάμαι καλά ήταν ακριβώς πάνω από το σημείο στήριξης του σκέλους.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 12:14:25 πμ »
...Αφού το έχεις το χέρι, πρόσθεσε στο επόμενο τους ενδείκτες για τη θέση του συστήματος προσγείωσης. Θα ψάξω να σου βρω φωτογραφίες με την ακριβή θέση τους, αν θυμάμαι καλά ήταν ακριβώς πάνω από το σημείο στήριξης του σκέλους.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
Ξερω που ειναι απλα ξεχασα να τους βαλω.Καποια στιγμη αν μπορεσω θα τους βαλω.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 01:08:43 πμ »
Παράθεση
Το θεμα με την καλυπτρα το ξερω αλλα δεν ξερω αν προσεξες τι γραφω στην αρχη περι κατεστραμενης καλυπτρας.
αυτό δεν το πρόσεξα καθόλου, πήγα κατευθείαν στις φωτό :oops:

Παράθεση
Δεν ξερω ομως αν εχεις φτιαξει το συγκεκριμενο κιτ για να διαπιστωσεις οτι ουτε η ''ανοιχτη'' καλυπτρα καθετε σωστα. Και αυτη περισευει στο πλατος και στην προσπαθεια μου να την συμαζεψω την κατεστρεψα.Σε οτι αφορα τις ζωνες η Eduard στο κιτ λεει ακριβως αυτο που λες αλλα ο χωρος που μενει ειναι πολυ λιγος για να κοληθουν εκει. Απο την αλλη ομως η ιδια η Eduard στο ξεχωριστο ζετ με ζωνες που πουλαει προτεινει να τοποθετηθουν οπως τις εχω βαλει!
δεν έχω το συγκεκριμένο αλλά το -Α, λογικά αυτά που περιγράφεις ισχύουν και σε αυτό, οπότε θα έχω το νού μου, ευχαριστώ

Παράθεση
Μαλον και για αυτο οταν δινει κιτ για review στα διαφορα site θετει ορους για το τι πρεπει να γραφτει!
καλά γι' αυτό δεν είχα ιδέα αν και το υποπτευόμουν ότι τουλάχιστον κάποιες κριτικές είναι κατευθυνόμενες.

Παράθεση
Για να μην αναφερθω στα βελτιωτικα της που και πανακριβα ειναι και σε οριεσμενες περιπτωσεις λαθος. Χαρακτηριστικα να αναφερω οτι στην Ντορα οι πινακες και οι κονσολες εντι για Rlm 66 ειναι μωβ! Eτσι αναγκαστικα να ξεβαψω τον πινακα και να τον βαψω απο την αρχη και να μην βαλω καθολου τις pe κονσολες
σε αυτά συμφωνώ απόλυτα, τα "προβαμμένα" κομμάτια τα θεωρώ μεγάλο λάθος (με εξαίρεση τις ζώνες που αντιθέτως είναι εξαιρετικές)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 09:39:07 πμ »
Πολυ ομορφη κατασκευη και πανεμορφο βαψιμο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 06:29:23 μμ »
Μπράβο Δημήτρη. Πολύ ωραίο. Αλλά γιατί τόσο μένος για τα κιτ της Eduard ....είναι τόσο καλά που είναι κατάλληλα και για το πρώτο μοντέλο κάποιου.... :mrgreen: :mrgreen:
Spoiler (hover to show)

Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 08:59:46 μμ »
Ωραία Dora, με διακριτικές φθορές και πετυχημένο pre/post(?) shading!

Βασικά επειδή δουλεύω και εγώ στο α/φος του Dortenmann (Hase 1/32), τι ακριβώς γίνεται με την κίτρινη ουρά?
Έχω τα σήματα της Eagle Cals (βλέπε φωτό) και δίνουν το τελικό α/φος μόνο με κίτρινο πηδάλιο και κίτρινο 1.
Επίσης το κόκκινο 1 είχε επάνω επιφάνειες σε 75/83 και όχι 74/75...αυτά κατά Eagle Cals και Jerry Crandal.

Πάντως η Eduard είναι αμφιλεγόμενη, πχ. μπορεί να έχει τα πιο σωστά σχήματα α/φους και εντελώς λάθος  decals (bf109Ε1, 1/32) και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν το έχει αναφέρει online.
Ξεφύγαμε πάντως, καλή δουλειά, keep modelling!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 12:52:03 πμ »
Αν διαβασεις λιγο πιο πανω το ποστ του gbr22 θα δεις ακριβως τι εχει γινει με την Ντορουλα.Υποψην οτι τα στοιχεια ερχονται απο μαρτηρια του ιδιου του Dortenmann.

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 11:38:29 πμ »
CROW καλημερα.
Πολυ καλο φιλε μπραβο,αν και θα το ηθελα λιγο πιο βρομικο.Αλλα γουστα ειναι αυτα. :mrgreen:

Tags: fw-190d dora