Αποστολέας Θέμα: Ta-183A Huckebein - Tamiya 1/48  (Αναγνώστηκε 9028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Ta-183A Huckebein - Tamiya 1/48
« στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 08:47:41 μμ »
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα, αγόρασα το συγκεκριμένο κιτ με σκοπό να το κατασκευάσω ΟΟΒ ώστε να μου ξανάρθει η διάθεση του μοντελίζειν, η οποία με είχε εγκαταλείψει γιατί με έπιασε στα πράσα με την καλύτερή της φίλη προς χάρην της ακαματοσύνης (όνομα και πράμα!).

Εφόσον λοιπόν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι what-if αποφάσισα να συνδυάσω αυτοσχεδιασμό και δοκιμή ειδικότερα των πιρτσινιών της Archer. Έβαλα επίσης και μερικά κομμάτια πλαστικού και περισσεύματα P/E.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια, έβαψα το συνολάκι με RLM 66, έκανα τις απαραίτητες φωτοσκιάσεις με τον αερογράφο και έβαψα τις λεπτομέρειες με πινέλο και ακρυλικά χρώματα. Στο κάθισμα χρησιμοποίησα βαμμένες ζώνες της Eduard από περισεύματα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

...και το συνολάκι όλο μαζί, έτοιμο να μπει στην άτρακτο:

Αυτά προς το παρόν. Έχω ήδη ξεκινήσει το πιρτσίνωμα του μοντέλου (νεότερα στο επόμενο update).
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Ta-183A Huckebein - Tamiya 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:04:40 μμ »
Love it! Καλή συνεχεια!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:09:31 μμ »
Γιάννη, πάντα χαζεύω το βάψιμό σου φίλε, για σεμινάριο. Αυτά τα πριτσίνια της Archer τα βάζεις σαν χαλκομανία?
Καλή συνέχεια  ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:12:50 μμ »
Αυτά τα πριτσίνια της Archer τα βάζεις σαν χαλκομανία?
Καλή συνέχεια  ::salut::

Γιάννης

Ναι Γιάννη, σαν χαλκομανίες. Ευχαριστώ πολύ!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:15:19 μμ »
Οκ Thanks

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:18:32 μμ »
   Πολύ ωραίο θέμα.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 09:22:29 μμ »
Σπάνιο θέμα και πολύ όμορφη δουλειά Γιάννη  :wink:...Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 10:31:06 μμ »
Τρελό θέμα Γιάννη και περιμένω από εσένα ένα πρωτότυπο καμουφλάζ.  ::glossa::

Δύο πραγματάκια που μου χτύπησαν στο κάθισμα:
οι ζώνες που έχεις βάλει στο προσκέφαλο είναι ζώνες για τη μέση και δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν με τις υπόλοιπες του καθίσματος,ώστε να δεθεί ο πιλότος,
το καφέ δέρμα στα "μαξιλάρια" ήθελε λίγο περισσότερη δουλειά με ένα πιο σκούρο τόνο και έναν πιο ανοιχτό,φαίνεται πολύ πλακάτο.

Υ.Γ. Επρεπε να περιμένεις το Luftwaffe-46 group build και να φτιάξεις κάτι άλλο για να ξαναμπείς στο τρυπάκι! :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 10:44:50 μμ »

Δύο πραγματάκια που μου χτύπησαν στο κάθισμα:
οι ζώνες που έχεις βάλει στο προσκέφαλο είναι ζώνες για τη μέση και δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν με τις υπόλοιπες του καθίσματος,ώστε να δεθεί ο πιλότος,
το καφέ δέρμα στα "μαξιλάρια" ήθελε λίγο περισσότερη δουλειά με ένα πιο σκούρο τόνο και έναν πιο ανοιχτό,φαίνεται πολύ πλακάτο.

Υ.Γ. Επρεπε να περιμένεις το Luftwaffe-46 group build και να φτιάξεις κάτι άλλο για να ξαναμπείς στο τρυπάκι! :twisted: :twisted: :twisted:

Για τις ζώνες το ξέρω αλλά έβαλα ό,τι περίσευμα είχα (άλλωστε θα έχω και κλειστή καλύπτρα). Λες να τις αλλάξω;   :roll:
Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα του δέρματος, αν και ήταν πιο σκούρο, το σκούπισα πιο πολύ απ' ότι ίσως έπρεπε...

Για το Υ.Γ. να σου πω: Επειδή δεν ξέρω αν θα ζω όταν αποφασίσετε να γίνει, ας κάνω τώρα αυτό και έχω 2 Horten να περιμένουν...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 10:57:48 μμ »
Γιάννη, άσε τις ζώνες όπως είναι - εφαρμόζουν σωστά στο σώμα ενός εξωγήινου... αφού αυτοί έδωσαν τη Luft '46 τεχνολογία στους Γερμανούς άρα θα τα πέταγαν κιόλας... :mrgreen:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 10:58:43 μμ »

Για τις ζώνες το ξέρω αλλά έβαλα ό,τι περίσευμα είχα (άλλωστε θα έχω και κλειστή καλύπτρα). Λες να τις αλλάξω;   :roll:
Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα του δέρματος, αν και ήταν πιο σκούρο, το σκούπισα πιο πολύ απ' ότι ίσως έπρεπε...

Για το Υ.Γ. να σου πω: Επειδή δεν ξέρω αν θα ζω όταν αποφασίσετε να γίνει, ας κάνω τώρα αυτό και έχω 2 Horten να περιμένουν...

Και κλειστή να΄χεις την καλύπτρα,διάφανη θα είναι,οπότε θα φαίνεται,θα σου πρότεινα να την αλλάξεις και να κόψεις τις τσιγκουνιές! :mrgreen:
Για το χρώμα του δέρματος,εαν το "χαιδέψεις" ακόμα και τώρα με ένα σοκολατί λαδάκι,θα γίνει μέγκλα.

Για το υστερόγραφο,μέσα στην επόμενη δεκαετία θα το κάνουμε  :mrgreen: και πραγματικά ελπίζω να είσαι μαζί μας ακόμα! ::pop::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:35:19 μμ »
Γιάννη, άσε τις ζώνες όπως είναι - εφαρμόζουν σωστά στο σώμα ενός εξωγήινου... αφού αυτοί έδωσαν τη Luft '46 τεχνολογία στους Γερμανούς άρα θα τα πέταγαν κιόλας... :mrgreen:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Και κλειστή να΄χεις την καλύπτρα,διάφανη θα είναι,οπότε θα φαίνεται,θα σου πρότεινα να την αλλάξεις και να κόψεις τις τσιγκουνιές! :mrgreen:
Για το χρώμα του δέρματος,εαν το "χαιδέψεις" ακόμα και τώρα με ένα σοκολατί λαδάκι,θα γίνει μέγκλα.

Έχεις δίκιο, θα τα διορθώσω αμφότερα!  :mrgreen:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 02:04:39 πμ »

Έχεις δίκιο, θα τα διορθώσω αμφότερα!  :mrgreen:
Και πολύ καλά θα κάνεις! Τα δέρματα δεν με χαλάνε και τόσο αλλα τις ζώνες όπως και δήποτε!

Οσο για το Luft46 GB απλά δεν θα σου το πούμε όταν το αποφασίσουμε γιατί χαλάς τη... πιάτσα και τελειώνεις τις συμμετοχές σου!  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 10:58:46 πμ »
Μου αρέσει πάρα πολύ το θέμα σου φίλε μου!!! Μπράβο, τώρα για το "what if" του συγκεκριμένου μοντέλου, υποθέτω ότι αναφέρεσαι στις χαλκομανίες και τον οπλισμό, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν κατασκευάστηκε, άλλωστε από αυτό προέρχεται τόσο το mig 15 όσο και το saab tunan, οπότε οι Ρώσοι και οι Σουηδοί θα ήταν πολύ πιο εύκολο να χρησημοποιήσουν ως βάση ένα υπάρχον την εποχή εκείνη αεροσκάφος όπως το me 262 ή to he 162 αντί να πειραματιστούν με φανταστικά σχέδια, από την άλλη μην ξεχνάμε και πότε έμαθε το ευρή κοινό για το horten 229! Tεσπα καλή συνέχεια περμένω φώτο!!!!!!!!!   
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 02:19:49 μμ »
Μου αρέσει πάρα πολύ το θέμα σου φίλε μου!!! Μπράβο, τώρα για το "what if" του συγκεκριμένου μοντέλου, υποθέτω ότι αναφέρεσαι στις χαλκομανίες και τον οπλισμό, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν κατασκευάστηκε, άλλωστε από αυτό προέρχεται τόσο το mig 15 όσο και το saab tunan, οπότε οι Ρώσοι και οι Σουηδοί θα ήταν πολύ πιο εύκολο να χρησημοποιήσουν ως βάση ένα υπάρχον την εποχή εκείνη αεροσκάφος όπως το me 262 ή to he 162 αντί να πειραματιστούν με φανταστικά σχέδια, από την άλλη μην ξεχνάμε και πότε έμαθε το ευρή κοινό για το horten 229! Tεσπα καλή συνέχεια περμένω φώτο!!!!!!!!!   

Από την προσωπική μου έρευνα, προκύπτει ότι δεν κατασκευάστηκε ούτε πρωτότυπο για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Το μόνο που βρήκα ήταν μοντέλα για δοκιμές αεροδυναμικής, καθώς βέβαια και σχέδια.
Εικασίες μπορούμε βέβαια να κάνουμε όσες θέλουμε και όπως γράφεις, μπορεί κάποια στιγμή να μας αποκαλυφθεί κάτι που δεν γνωρίζαμε.
Έως τότε, το συγκεκριμένο για μένα θα είναι what-if όχι μόνο για χαλκομανίες και οπλισμό αλλά γενικώς (σε αντίθεση π.χ. με το Horten, για το οποίο το what-if περιορίζεται πράγματι σε χαλκομανίες, οπλισμό κλπ).
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 02:29:54 μμ »
.... με σκοπό να το κατασκευάσω ΟΟΒ ώστε να μου ξανάρθει η διάθεση του μοντελίζειν, η οποία με είχε εγκαταλείψει γιατί με έπιασε στα πράσα με την καλύτερή της φίλη προς χάρην της ακαματοσύνης (όνομα και πράμα!).
Και για να βρεις την ορεξη σου αυτην την στραπατσαρισμενη μπεκατσα βρηκες να φτιαξεις ??  ::glossa:: ::glossa:: ::nutkick::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 02:53:07 μμ »
Σαν τρακαρισμένο περίπτερο με φτερά είναι αυτό το κατασκεύασμα!  :twisted:
Για τις ζώνες θα συμφωνήσω με τον Μάστορα, λες και είναι από καπαρντίνα μοιάζουνε!  ::glossa::
Το υπόλοιπο πάντως μου αρέσει πολύ!
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 03:10:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 10:51:12 πμ »
Σε κάθε περ'ιπτωση , κατά την προσωπική μου άποψη, πρόκειται για ένα πολύ όμορφο project επάνω στο οποίο βασίστηκε η μοντέρνα αεροναυπηγική!!! Καλή συνέχεια !!!
Γιάννης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 06:02:57 μμ »
Πολυ ενδιαφερον θεμα. Στοιχημα καλυτερα να μην βαζουμε για το αν φτιαχτηκαν πρωτοτυπα... Καλη συνεχεια.  ::salut::

Παντως αμα γινει κανα LUFT 46 GB το Ηo 229 θα παει συννεφο...  Εχω κι εγω ενα στην αναμονη...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 08:04:57 μμ »
μπορεις να μας πεις δυο τρεις κουβέντες για το κιτ, καθώς ενδιαφέρομαι να το πάρω!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 08:52:38 μμ »
 Το kit είναι αρκετά καλό απ'όσο έχω δει στο δικό μου, λίγα κομμάτια, καλή λεπτομέρια. Δεν έχω κάνει καθόλου check την εφαρμογή, αλλά δεν περιμένω κάποια μεγάλη νίλα.

Btw, για Luft '46 έχω μια ιδέα, αλλά ίσως το κατασκευάσω ούτως η άλλως. Το μόνο που θα πω είναι πως πρόκειται για FW project, μπορέι και να το γνωρίζετε.

(αντε ας τελειώσω και κανένα μοντέλο πρώτα, κι ύστερα μιλάω για complete scratchbuild μάλλον, ε?  ::glossa:: )
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 08:05:38 πμ »
μπορεις να μας πεις δυο τρεις κουβέντες για το κιτ, καθώς ενδιαφέρομαι να το πάρω!

Το πλαστικό είναι πολύ καλής ποιότητας, ίσως ένα κλικ πιο σκληρό από ότι θα ήθελα και από δοκιμαστικές εφαρμογές που έκανα σε άτρακτο και φτερά με άτρακτο, δείχνουν όλα άψογα, όπως επίσης και η εφαρμογή των ξεχωριστών κομματιών για την εισαγωγή και την εξαγωγή είναι πάρα πολύ καλή. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου στοκάρισμα, εκτός αν γίνει κάποια πατάτα από εμένα.
Περισσότερα θα σχολιάσω κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης...

Φυσικά όσο αφορά τα θέματα ακρίβειας κλπ, δεν τίθεται κάποιο θέμα καθότι what-if και αυτό βέβαια είναι πολύ ευχάριστο καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσουμε τα "είναι 1 χιλιοστό συν ρίζα του 425 πιο κοντό απ' ότι θα έπρεπε" κλπ των rivet counters...    :mrgreen:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος διαμαντης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: βολος
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 12:32:54 μμ »
τελειο cockpit και πολύ καθαρό.

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα