Στο περιθώριο της μελέτης των κιτ της Beta, ασχολήθηκα με την 599, ώστε να μπορέσω να την έχω έτοιμη στο τέλος του μήνα για την έκθεση της Καβάλας. Δυστυχώς το σετ με τις ζάντες δεν έχει έρθει ακόμη... Ελπίζω να μην με κρεμάσουν οι Κινέζοι!!!!

Κυρίως έγιναν, ασταρώματα, επιμέρους βαψίματα αλλά και κάποιες χαριτωμενιές!!!

Αρχικά αποχρωμιώθηκαν ορισμένα τμήματα με την γνωστή διαδικασία της χλωρίνης (κάνει θαύματα!). Από αυτά, οι μπούκες της εξάτμισης, βάφηκαν με γυαλιστερό μαύρο της Humbrol και ψεκαστήκαν με το Chrome της alclad.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το εσωτερικό, στο οποίο ασταρώθηκαν τα κύρια κομμάτια. Μιας και είμαι σε φάση να καταργήσω, όσο το δυνατόν, τη χρήση των χρωμάτων, βερνικιών και ασταριών της zero (=χρήση μόνο σε εξωτερικές επιφάνειες, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση), χρησιμοποίησα το αστάρι της alclad, το οποίο είναι εντυπωσιακά καλόβολο...
Παρεμπίπτοντας, θυμήθηκα ότι κάπου είχα ένα σε σετ με ρητινένια καθίσματα τύπου Daytona, σαν αυτά που φοράει και η 599. Τα συγκεκριμένα μάλλον είναι αντίγραφο του σετ της ΚΑ Models και τα είχα πάρει αρκετά παλιότερα... Δεν είναι τέλεια, ιδίως από πλευρές χύτευσης, αλλά έχουν πιο σωστό σχήμα από τα στάνταρ του κιτ. Όπως και να έχει, θα τα βάψω και τα δύο και θα χρησιμοποιήσω όποιο μου αρέσει καλύτερα.

Ακολουθεί το πάτωμα. Η μάσκα για το βάψιμο των εξατμίσεων, κόπηκε πριν το αστάρωμα, για αποφυγή ατυχημάτων. Οι εξατμίσεις βάφτηκαν με διάφορες αποχρώσεις alclad, όπως έχω αναλύσει σε προηγούμενα project. Για τα ψαλίδια και τα παξιμάδια του πατώματος χρησιμοποιήθηκε το polished aluminum της Humbrol.

Η χαριτωμενιά που σας ανέφερα στη αρχή

, αφορούσε την τοποθέτηση κλειδιού στη μίζα. Εδώ να σημειώσω, μετά από ορθή παρατήρηση του Παναγιώτη, ότι η 599 παρόλο που διαθέτει κουμπί εκκίνησης του κινητήρα στο τιμόνι, τα ηλεκτρικά της παίρνουν εμπρός με κλασσική μίζα με κλειδί.
Το ίδιο το κλειδί περιέχεται στα PE της crazy details, που παρουσίασα στην αρχή του θέματος και διαθέτει μπρελόκ σε ξεχωριστό κομμάτι, τα οποία αφού συναρμολογήθηκαν, βάφηκαν με οδοντογλυφίδα. Την κλειδαριά την αναπαράστησα με μία PE βίδα, από το γνωστό σετ που χρησιμοποίησα για τα rivets της 625, η οποία κολλήθηκε στο σημείο της κολόνας, που είχα ανοίξει την τρύπα. Τα «αυτιά» αλλαγής ταχυτήτων, προέρχονται επίσης από το σετ με τα PE και απλά λυγίστηκαν με βάση φωτογραφίες της πραγματικής, ώστε να είναι αληθοφανή.

Μέχρι το επόμενο, να είστε όλοι καλά...
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...