@Felix - Αυτό ξεκίνησε νομίζω κάπου στο καλοκαίρι του 2009, μαζί με άλλα τρία μονοθέσια, σύνολο 2 F και άλλα 2 RF.
Όλα έφτασαν στη γενική συναρμολόγηση και τα πρώτα τριψίματα.
Πήρα προ τριμήνου ένα μονοθέσιο και από το υπόγειο το προήγαγα στο μοντελιστικό ντουλάπι. Εκεί τον τελευταίο μήνα απέκτησε τις διάφορες λεπτομέρειες και κάπου στις γιορτές πήρε και το βασικό βάψιμο.
Το κάθισμα θα είναι Mk-10 όντως, έχω δύο καθίσματα κάποιο παλιό κιτ Μ2000 (μάλλον Heller). Είναι σωστά για την κλίμακα, σε ένα κομμάτι το κάθε κάθισμα και θα τα δουλέψω παράλληλα. Το δεύτερο κάθισμα θα πάει στο τελευταίο -Α της παρές που θα είναι το ιορδανέζικο.
@karolos h. - Το 32άρι είναι του συμφορουμήτη "Menelaos" και έχει προέρθει από μετατροπή -Ε. Το προδίδει λίιιιιιιγο το μεγαλύτερο άνοιγμα των αεραγωγών. Πρόκειται όμως για μία πραγματικά χορταστική κατασκευή!
@mmaker - Έχω εξαφανίσει το RWR καθώς και τις γρύλιες στην άτρακτο στο ύψος των flaps... Τα άλλα καρουμπαλάκια στο κάθετο σταθερό είναι προβλεπόμενα (αν και τα δύο αναπαριστούν φώτα οπότε κανονικά δεν έπρεπε να είναι ανάγλυφα αλλά διάφανα).
@trelas3 - Ωραίο το υλικό, σε ευχαριστώ/ούμε θερμά! Κάπου βλέπω το 89054 το οποίο είχα φτιάξει παλαιότερα ως SEA και νομίζω ότι είδα και το 38422 το οποίο μάλλον θα φτιάξω αυτή τη φορά.
Μιας και το αποκάλυψα, να πω ότι το 38422 σε κάποια φάση της θητείας του είχε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στα προειδοποιητικά. Κίτρινα βέλη, κόκκινο τετράγωγο στο ταμπλώ ελέγχου της καλύπτρας κλπ.
Χαρακτηριστικό του επίσης είναι το κάπως ιδιαίτερο antiglare το οποίο ΔΕΝ φτάνει έως τα διάφανα μέρη. Το μπροστινό μέρος της καλύπτρας ανασηκώνεται μαζί με έναν σκελετό-μέρος της ατράκτου, ο οποίος σκελετός στην περίπτωσή μας είναι μπλε, τερματίζοντας εκεί την μαύρη antiglare επιφάνεια.
Επίσης στην αναπαράσταση που έχω υπόψη είναι ιδιαίτερα μικρά τα εθνόσημα, κάτι που με βολεύει αφού μάλλον θα χρησιμοποιήσω τα decals του F-4 από την (εκτός κλίμακας) 72άρα (μάλλον 100άρα) καρτέλα της Afterburner...
Να λοιπόν μάλλον τι πάει να γίνει

Συμπτωματικά στην φωτό φαίνεται και το ιορδανικό το οποίο "χρωστάω" στην τετράδα των F-5Α!
Αυτά λοιπόν, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για το γεγονός ότι το παρόν τόπικ θα προχωρήσει με μπλα μπλά μόνο για το επόμενο διάστημα. Ίσως δείτε πάντως ελάχιστη πρόοδο από το NF το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στα τελειώματα.
Τα λέμε!
ΥΓ Να και μία η οποία δείχνει το Μκ-10 κάθισμα στο συγκεκριμένο.
http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/Northrop-F-5A-Freedom/1822358/L/Όμως δεν είναι ακριβώς στην ίδια εποχή, δεν έχει τα κόκκινα κάτω από την καλύπτρα! Είναι κίτρινα όλα τα προειδοποιητικά... Γιώργο θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τα κοκκινάκια απλά βαφτήκαν εκ των υστέρων πάνω από τα φθαρμένα κίτρινα; Μάλλον γιατί βλέπω ίδιο weathering στο κάθετο σταθερό. Και στην φωτό με το ιορδανικό το χρώμα είναι γενικά πιο κομμένο και ταλαιπωρημένο από ό,τι στην airliners. ʼρα μάλλον το Mk-10 μπήκε πριν γίνει το κόκκινο κουτάκι στο Rescue άρα... όλα ταιριάζουν ευνοϊκά!
(Ε ρε τρέλα που κουβαλάμε....! )