Αποστολέας Θέμα: Fujimi Mitsubisi A6M2 Zero Type 21 1:48 (περί χρωμάτων ZERO γενικότερα...)  (Αναγνώστηκε 7865 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Καλησπέρα σε όλους.

Απέκτησα το Mitsubishi A6M2 Zero Type 21 στην 1:48 της Fujimi.
Click to see the original size.
Δυστυχώς όμως δεν ξέρω Γιαπωνέζικα για να καταλάβω τα χρώματα που χρησιμοποιούνται.
Ξέρει κανείς να με βοηθήσει ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Fujimi Mitsubisi A6M2 Zero Type 21 1:48
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:19:16 μμ »
Αχ, χτύπησες νεύρο. Αν και σίγουρα άλλοι θα είναι πιο λεπτομερείς, με τα λίγα που ξέρω:

Ολόκληρο το αεροσκάφος: Tamiya XF-12, Gunze H61, FS36492.
Cowling κινητήρα: Πολύ σκούρο μπλέ, σχεδόν μαύρο, κυκλοφορει από την White Ensign νομίζω έτοιμο.
Cockpit: Nakajima ή Mitsubishi cockpit green, ανάλογα με το ποιος έχει κατασκευάσει το αεροσκάφος που θα φιάξεις. Τα έχει έτοιμα η White Ensign.
Φωλιές ΣΠ: Aotake, Tamiya X-13, Gunze H63

Αντε, καλή αρχή και ότι θες ρώτα, όλο και κάτι θα βρεθεί...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leo14

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:29:16 μμ »
Δες αυτό το link νομίζω ότι θα σε βοηθήσει.

http://www.straggleresearch.com/2010/09/hasegawa-a6m2-old-tooling.html

και για το εσωτερικό

http://cs.finescale.com/FSMCS/forums/p/80078/783582.aspx

καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 12:20:07 πμ »
Από ένα γρήγορο ψάξιμο, το αεροπλανάκι σου είναι κατά 99% από το αεροπλανοφόρο Akagi. Δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφία του αλλά έχω φωτογραφία του 108 την ώρα που, σύμφωνα με τις πηγές μου, απογειώνετε για την επίθεση στο Pearl Harbor. To αεροσκάφος ανήκε στο δεύτερο κύμα επίθεσης.

Πρόσεξε πως ΔΕΝ έχει αντένα για τη στερέωση της κεραίας του ασυρμάτου και πιθανότατα να έχει αφαιρεθεί από το cockpit και ολόκληρος ο ασύρματος. Επίσης πρόσεξε πως κατά την απογείωση τα οριζόντια πηδάλια της ουράς είναι προς τα πάνω σε μία προσπάθεια να κρατήσουν την ουρά χαμηλά την ώρα της απογείωσης, ακόμα μία απόδειξη της εξαιρετικής αεροδυναμικής απόδοσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου. Φυσικά με την super αποδοτική πτέρυγα με την πολύ χαμηλή φόρτιση, για μία απονείωση από ένα κατάστρωμα με μέγιστο μήκος 190m δεν απαιτούνται ΚΑΘΟΛΟΥ flaps παρά το πρόσθετο φορτίο της εξωτερικής δεξαμενής!

Για λίγα ιστορικά στοιχεία για το A6M ρίξε μια ματιά εδώ

Περίμενε να δώσει στίγμα ο Αγριος Αετός. Είναι θησαυρός σε ότι αφορά στα ιαπωνικά του ΒΠΠ.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 02:46:51 πμ »
Έχω και σκοπεύω να φτιάξω το ίδιο αεροπλάνο απο την Hasegawa, και πράγματι στις οδηγίες της, αναφέρει το χρώμα ως Green(Mitsubishi) και δίνει το Η61 της gunze. (βεβαια όπως φαίνεται και στο box art το χρώμα δεν είναι και ιδιαίτερα green). Προσωπικά σκόπευα να χρησιμοποιήσω το UA124 Japan GrayGreen A5 της Lifecolor η οποία το αναφέρει ως FS35414. Ελπίζω να μην είμαι πολύ off.

Χωρίς να θέλω τα κάνω hi-jack το νήμα, θα θέσω 2 ερωτήσεις για τους γνώστες του forum, που ίσως να είνχι χρήσιμες και σε σένα.

- Η Hasegawa δίνει ίδιο χρώμα για φωλέες ΣΠ και κόκπιτ, το "Cocpit Color (mitsubishi)" και δίνει το 126 απο τη σειρά Mr Color της gunze. Προσωπικά σκόπευα να χρησιμοποιήσω το Aotake και για τα δύο. Θα ήταν λάθος; Και άν ναι υπάρχει το εν λόγω χρώμα έτοιμο σε ακρυλικό ή θα χρειαστούνε μίξεις;

- Για τον κινητήρα σκόπευα να βάλω μάυρο, προσθέτοντας ελάχιστο απο κάποιο τυχαίο μπλέ, ίσα ωστε να σπάσει ελαφρώς το μάυρο. Είναι αυτή αποδεκτή μέθοδος ως προς το αποτέλεσμα;

Δεν έχω κάτι αρνητικό με την white ensign, απλά απο τότε που ξανάρχισα τον μοντελισμό έχω αποφύγει να ψεκάσω με αερογράφο μη ακρυλικά χρώματα, και επειδή το απολαμβάνω αν μπορούσα θα ήθελα να συνεχίσει!   :)

Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 05:12:28 πμ »
Καλημέρα από το κρύο Τόκιο  ::kryoo::.
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το ΠΧ δεν είναι από τα φόρτε μου.
Επίσης, Γιώργο, όσο περίεργο και αν ακούγετε θα σε συμβούλευα να μη το ψάξεις το θέμα σου (Ζέρο στο ΠΧ) πάρα πολύ διότι υπάρχουν πολλές και διάφορες αντικρουόμενες απόψεις και δε θα βγάλεις άκρη.
Το κιτ της Fujimi είναι από τα πρώτα που πήρα (πριν 150 χρόνια) και μου άρεσε ιδιαίτερα. Κάπου το έχω μισοτελειωμένο...

Λοιπόν, για το συγκεκριμένο Ζέρο εδώ:
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/AI-111.jpg
(Φωτογραφίες από Model Art #510, Artwork Nohara Shigeru MA#573)

Βιντεάκι εδώ:

το Ζέρο σου είναι στο 0:42. Προσοχή το φιλμ είναι χρωματισμένο (colorized). Το αυθεντικό δεν ήταν έγχρωμο. 
Επίσης εδώ:
http://japaneseaircraft.multiply.com/photos/album/1/Replica_Jan_1990#photo=21

Λεπτομέρειες:
Το "ΑΙ-111" στην ουρά ήταν κόκκινο, όχι μαύρο όπως είναι στο κουτί (δεν θυμάμαι τι έδιναν οι χαλκομανίες).
Είναι "ΑΙ", όχι "Α1".
Η κόκκινη λουρίδα πίσω από το Χινομαρού στην άτρακτο δεν τυλίγετε γύρω από όλη την άτρακτο, αλλά σταματάει μέχρι εκεί που μπορούσε το προσωπικό εδάφους να βάψει χωρίς να πασαλειφτούν με μπογιές.
Το spinner ήταν ασημί (άβαφτο).
Το πιλοτήριο Cocpit Color (mitsubishi).
Οι φωλεές metalic blue green.
Για τον κινητήρα καλά τα λες.

Για το ολικό χρώμα...ό,τι είπε ο φίλτατος gkontog. Έναν βετεράνο (και άσσο) που ρωτήσαμε απροετοίμαστα: "Κύριε Όνο, τί χρώμα ήταν το Ζέρο σας;" Απάντησε χωρίς πολύ σκέψη "Μπεζ". Ούτε πράσινο, ούτε καφέ.
Spoiler (hover to show)

Ό,τι θες, ρώτα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 07:58:06 πμ »
Έχω και σκοπεύω να φτιάξω το ίδιο αεροπλάνο απο την Hasegawa, και πράγματι στις οδηγίες της, αναφέρει το χρώμα ως Green(Mitsubishi) και δίνει το Η61 της gunze. (βεβαια όπως φαίνεται και στο box art το χρώμα δεν είναι και ιδιαίτερα green). Προσωπικά σκόπευα να χρησιμοποιήσω το UA124 Japan GrayGreen A5 της Lifecolor η οποία το αναφέρει ως FS35414. Ελπίζω να μην είμαι πολύ off.
To A5 είναι το αντίστοιχο ανοικτό ψόφιο γκρί του στρατού, τα χρώματα του ναυτικού είναι Ν*, Ν10 το συγκεκριμένο. Του ναυτικού στα κιτάπια μου το έχω σαν FS36492 και του στρατού σαν FS35414. Εχω και τα δύο χρώματα και της Tamiya και της Gunze και ειλικρινά όταν ψεκαστούν, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, ελάχιστα διαφέρουν.

- Η Hasegawa δίνει ίδιο χρώμα για φωλέες ΣΠ και κόκπιτ, το "Cocpit Color (mitsubishi)" και δίνει το 126 απο τη σειρά Mr Color της gunze. Προσωπικά σκόπευα να χρησιμοποιήσω το Aotake και για τα δύο. Θα ήταν λάθος; Και άν ναι υπάρχει το εν λόγω χρώμα έτοιμο σε ακρυλικό ή θα χρειαστούνε μίξεις;
Οι φωλιές του ΣΠ από όσα ξέρω ήταν aotake. Το aotake-iro ήταν μία ημιδιαφανής μπλε-πράσινη λάκα η οποία ψεκαζόταν πάνω από το αλουμίνιο για να παρέχει προστασία από τη διάβρωση. Αν θες να είσαι 100% σωστός, βάφεις ένα χέρι κάποιο μεταλλικό χρώμα αλουμινίου (Alclad; ) και μετά ανακατεύσεις clear green και clear blue σε αναλογία 1:1 και ψεκάζεις από πάνω. Ετσι αναπαριστάς ακριβώς τη διαδικασία που είχαν και τότε στην παραγωγή. Αν πάλι βαριέσαι (ότι παθαίνω εγώ δηλαδή...): Tamiya X-13, Gunze H63

- Για τον κινητήρα σκόπευα να βάλω μάυρο, προσθέτοντας ελάχιστο απο κάποιο τυχαίο μπλέ, ίσα ωστε να σπάσει ελαφρώς το μάυρο. Είναι αυτή αποδεκτή μέθοδος ως προς το αποτέλεσμα;
Από ότι ξέρω αυτή είναι η πλέον αποδεκτή μέθοδος. Προσωπικά στην 1/72 που μοντελάρω το βάφω μαύρο. Είπαμε, είμαι λίγο αρπακόλλας... :oops:

Καλημέρα από το κρύο Τόκιο  ::kryoo::.
Καλημέρα και καλή χρονιά!

Επίσης, Γιώργο, όσο περίεργο και αν ακούγετε θα σε συμβούλευα να μη το ψάξεις το θέμα σου (Ζέρο στο ΠΧ) πάρα πολύ διότι υπάρχουν πολλές και διάφορες αντικρουόμενες απόψεις και δε θα βγάλεις άκρη.
Ναι, θα συμφωνήσω πως γίνετε ένας χαμός με το θέμα...

Λοιπόν, για το συγκεκριμένο Ζέρο εδώ:
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/AI-111.jpg
(Φωτογραφίες από Model Art #510, Artwork Nohara Shigeru MA#573)
Ωπ! Πίσω από τη θέση του πιλότου στο profile που μας έδωσες το χρώμα του cockpit φαίνεται να είναι κάποιο γκρι λίγο πιο σκούρο από την παραλλαγή. Αν θες μου το εξηγείς, θα περίμενα το πράσινο του Mitsubishi cockpit green.

Το spinner ήταν ασημί (άβαφτο).
Να προσθέσω πως η εμπρός επιφάνεια των πτερύγων της έλικας ήταν ασημί ενώ η πίσω μαύρη για να μην στραβώνουν τον πιλότο οι πιθανές αντανακλάσεις.

Για το ολικό χρώμα...ό,τι είπε ο φίλτατος gkontog. Έναν βετεράνο (και άσσο) που ρωτήσαμε απροετοίμαστα: "Κύριε Όνο, τί χρώμα ήταν το Ζέρο σας;" Απάντησε χωρίς πολύ σκέψη "Μπεζ". Ούτε πράσινο, ούτε καφέ.
Ναι, δε βγάζεις άκρη... Φαντάσου οι παλαίμαχοι να ήταν γυναίκες, θα είχαμε μπροστά μας τον τέλειο εφιάλτη. Την πρώτη φορά που είδε η Ελένη ένα Zero βαμμένο με Tamiya XF-12 με ρώτησε αν όντως τα έβαφαν με ένα τόσο ξεφτισμένο πράσινο! Φυσικά για τις κυρίες είναι απολύτως αποδεκτά χρώματα όπως ζαχαρί, σάπιο μήλο και άλλα τέτοια ποιητικά... :evil:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 08:20:16 πμ »
Υλικρινά δεν θέλω ν ανοίξω κουβέντα για το χρώμα το Ζέρο γιατί θα γράψω έκθεση ιδεών και θα μπερδευτούμε όλοι.
Να πω μόνο ότι μια αμερικάνικη σχολή λέει ότι ήταν μουσταρδί, μια άλλη πρασινογκρί (με έμφαση στο πράσινο).
Καμιά από τις δυο δεν είναι αποδεκτές στην Ιαπωνία. Όλοι θεωρούν ότι το μουσταρδί φαίνετε έτσι εξαιτίας τις ηλικίας των μεταλικών κομματιών από αεροπλάνα που έχουν απομείνει σε συλλογές, το πρασινογκρί ότι είναι τελείως...κουκου.
Στην Ιαπωνία το χρώμα για το Ζέρο είναι κυρίως γκρι με ελάχιστο πράσινο, πολύ κοντά στο 36492.
Με το συμπάθιο αλλά το 35414 είναι χάλια για στρατού....

Για το metalic blue green των φωλεών το κατάλληλο χρώμα είναι το Η63 της Gunze.
Σωστός για τη προπέλλα.
Πίσω από τη θέση του πιλότου το χρώμα ήταν συνήθως μαύρο. Παίζει και cockpit color. Μάλλον διαφορά μεταξύ Mitsubishi και Nakajima.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 10:58:00 πμ »
Είστε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!
Ευχαριστώ πολύ!  Θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα αλλά μπορώ να πω ότι όχι απλά με καλύψατε πλήρως αλλά μαθαίνω και πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα!
Και το ωραίο είναι ότι απλά ρώτησα για να αγοράσω τα χρώματα και να το φτιάξω αργότερα...
Αλλά με έχετε πωρώσει τόσο τώρα που μπορεί και να παρατήσω τα 2 μικρά πολιτικά που έχω για βάψιμο και να το αρχίσω!
Μένει να βρω τίποτα φωτογραφίες από cockpit, πίνακα οργάνων κτλ γιατί το κιτ είναι μεν καλό σε λεπτομέρεια αλλά.. στα Γιαπωνέζικα!
Υποθέτω ένα μαύρο στον πίνακα οργάνων και άσπρα περιγράμματα στα ρολόγια θα είναι ΟΚ;  Νομίζω οι τεχνητοί ορίζοντες τότε δεν ήταν έγχρωμοι. Μόνο μια οριζόντια άσπρη γραμμή σε μαύρο φόντο. Κάνω λάθος;

Μάλλον θα το βάψω με White Ensign εκτός αν έχω κάποια από τα Gunze που αναφέρθηκαν.

Ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια και αναμένω με αγωνία περαιτέρω πληροφορίες.
Γιώργος

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:11:14 πμ »
Ο πίνακας οργάνων είναι βαμμένος με το χρώμα του cockpit.
Για τα όργανα, καλύπτεσαι με μαύρο φόντο και λευκές ενδείξεις...

Δες λίγο κι εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11195.0.html
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Fujimi Mitsubisi A6M2 Zero Type 21 1:48 (περί χρωμάτων ZERO γενικότερα...)
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 12:05:54 μμ »
 Ακουτε οι υπολοιποι? Για να βλεπουμε και αλλες Ιαπωνικες κατασκευες! Από πληροφοριες σκιζουμε! Εμπλουτειστε τη Γιαπωνεζικη παροικια μας!! 8)

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 02:15:09 μμ »
Αχχχ... Μου βάλατε φωτιές...
Για F14A 1:72 πήγαινα να αρχίσω, Μηδενικό θα φτιάξω...
Ευτυχώς που είναι κοντά μου το μαγαζί (σχετικά), είχε και λαϊκή σήμερα, αλλά...
Τα χρώματα τα πήρα.
Η White Ensign τα διαθέτει όλα έτοιμα:
Από αριστερά προς τα δεξιά, πάνω προς κάτω:
ACJ16 Mitsubishi Zero Grey-Green,  ACJ18 Mitsubishi Interior Green
ACJ08 Mitsubishi Cowl Blue-Black,  ACJ16 Aotake.

Click to see the original size.

Δεν ξέρω αν φαίνονται καθαρά τα χρώματα στην φωτογραφία αλλά είναι πολύ πολύ κοντά σε αυτά που είδα μέχρι στιγμής
από τα links σας.

Τελικά το γατί μάλλον θα περιμένει στο κλουβί του. :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 09:09:50 μμ »
Με το συμπάθιο αλλά το 35414 είναι χάλια για στρατού....
Δεν έχει με το συμπάθειο, σίγουρα ξέρεις καλύτερα! Οπότε άκυρο το FS35414 για IJA grey, έχεις απόλυτο δίκιο. Το FS36495 είναι μάλλον πιο σωστό, συμφωνείς;

Και το ωραίο είναι ότι απλά ρώτησα για να αγοράσω τα χρώματα και να το φτιάξω αργότερα...
Με εμάς που πήγες και έμπλεξες τι περίμενες... ::glossa::

Αχχχ... Μου βάλατε φωτιές...
Ετσι! Και να σου πω, έχεις δει κάτι μυστήριες παραλλαγές που είχαν τα Ki-43 και Ki-61 στην Ν. Γουινέα; Ενα όμορφο μπλε Ki-84; Ενα Α6Μ2 βαμμένο olive drab με αμερικανικά εθνόσημα; Κάτι Α6Μ2 πράσινα ξεφτισμένα μέχρι αηδίας με αγγλικά εθνόσημα και τα διακριτικά της ATAIU-SEA; Ενα NMF Ki-43 με γαλλικά εθνόσημα; Εντάξει, δε θέλω να σε αγχώσω αλλά υπάρχει πολύ πράμα...

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 09:20:46 μμ »
και να θελω να αγιασω δεν μπορω
με τον γιωργο (gkontog) να ριχνει ιδεες :wink:
με βλεπω να φτιαχνω κανενα 24αρι zero
giwrgosd οπως καταλαβες πρεπει να ξεκινησεις αμεσα
την κατασκευη , σε παρακολουθουν οι κυριοι εδω.
καλη αρχη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 09:50:28 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:43:53 μμ »
Γιωργη,(gkontog), τί γινεται με το Τσουρουγκι???
Υπομονή αγαπητέ, υπομονή...

και να θελω να αγιασω δεν μπορω
με τον γιωργο (gkontog) να ριχνει ιδεες :wink:
Ιδέες; Εκείνο το Bf-109E με τα hinomaru το ξέρεις; Το He-112; Το Ju-87A; Εχει και Bf-108 και κάτι έχω ακούσει για Fw190A-5 αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα. Φυσικά Hellcats, P-40E, Hurricanes MkI ακόμα και P-51 με το τσουβάλι, μέχρι και ένα πλήρως λειτουργικό Β-17 είχαν οι ιάπωνες. Iταλικά βομβαρδιστικά Fiat Br.20M με τρίχρωμη παραλλαγή και μεγάλα hinomaru; Ακόμα και Laag-3 αν θυμάμαι καλά υπάρχει, κάπου έχω φωτογραφίες.

ΥΓ
Περίεργες ιστορίες; Ακου, το 1937 (με επιφύλαξη) ένα Bf-109B (και πάλι με επιφύλαξη ως προς το Β) κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Ισπανία και πέφτει στα χέρια των δημοκρατικών. Εκείνοι το δίνουν στους γάλλους οι οποίοι το μελετούν και το δίνουν στους ρώσσους οι οποίοι και το εντάσουν σε μία πειραματική και ερευνητική ομάδα. Τον Ιούνιο του 1941 οι ρώσσοι είναι σε φάση τρεχάτε ποδαράκια μου και τα παρατάνε όλα πίσω τους οπότε οι γερμανοί ξαναβρίσκουν το "χαμένο" 109 την τύχη του οποίου αγνούσαν από την Ισπανία! Θα ψάξω να βρω περισσότερες λεπτομέρεις αν ενδιαφέρεστε, κάπου τις έχω αλλά θα χρειαστεί φτυάρι...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:57:52 μμ »
Να σου δώσω εγώ φτυάρι Γιώργο!
Πάρα πολύ ενδιαφέρον τόπικ!
Μπράβο σε όλους σας για τις πληροφορίες!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 12:59:44 πμ »
Αυτές οι φωτογραφίες είναι από το μουσείο της RAF στο Λονδίνο.
Φαίνεται για Zero αλλά δεν είμαι σίγουρος, και σίγουρα δεν είναι ο ίδιος τύπος που φτιάχνω γιατί έχει διαφορετική καλύπτρα.
Αλλά είπα να τις ανεβάσω μήπως σας ενδιαφέρουν...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:10:47 πμ »
Δεν ειναι Zero,ειναι Kawasaki Ki-100 και μαλιστα το μοναδικο που εχει απομεινει αν δεν κανω λαθος.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:39:29 πμ »
Δεν ειναι Zero,ειναι Kawasaki Ki-100 και μαλιστα το μοναδικο που εχει απομεινει αν δεν κανω λαθος.
Δεν κανεις λαθος!! :wink:
Ο φιλος μας κατι τετοιο γυρευει..
 ::arrowdown::
http://www.cybermodeler.com/aircraft/a6m/a6m2_walk.shtml
(διατηρητεο βεβαια, καθε ομοιοτητα με τα χρωματα παραπλανητικη!! :mrgreen:)

::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 04:04:17 πμ »
Χουμου, χουμου...μουμπλε, μουμπλε...
Νομίζω καλύτερα να μένουμε εντός θέματος ::ontopic:: γιατί πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην τελειώσεις ένα μοντέλο είναι να ξεφύγεις από την αρχική ιδέα και να αρχίσεις να δοκιμάζεις άλλες.
Η Ιαπωνική αεροπορία έχει πληθώρα ενδιαφέρων θεμάτων. Όμως τώρα μιλάμε για το Ζέρο ΑΙ-111 :)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:03:58 μμ »
Ίδιο είναι σχεδόν το άτιμο.  Τώρα θα μου πεις μήπως και το Spitfire δεν έμοιαζε με το Hurricane ;...
Αν υπάρχει πρόβλημα με τις φωτογραφίες πάντως τις βγάζω για να μην είναι εκτός θέματος.

Στο θέμα μας τώρα.  Δεν μιλάω για συγκεκριμένο Zero, καθώς το κιτ δίνει αρκετές επιλογές:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ένα από τα μπεζ Zero της επίθεσης, και οι φωτογραφίες του Benoklin βοηθάνε αρκετά.
Το ΑΙ-111 είναι ο πιθανότερος υποψήφιος πάντως.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:11:23 μμ »
Α.. και μια γεύση από το περιεχόμενο του κουτιού:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Στην αρχή νόμιζα ότι έχει υπερυψωμένη γράμμωση, όμως η γράμμωση είναι χαραγμένη και έχει 100δες πριτσίνια υπερυψωμένα!!!
Δεν φαίνεται να έχει πολλά προβλήματα με την εφαρμογή οπότε ελπίζω να γλιτώσω το πολύ τρίψιμο και την απώλειά τους.
Η άτρακτος ήθελε αρκετό τρίψιμο στην ουρά για να εφαρμόσει καλά και να μην έχει κενό στο ουραίο.  Τα φτερά είναι καλύτερα,
ενώ το μόνο σημείο που θα χρειαστεί στόκος φαίνεται να είναι στο κάτω μέρος της ατράκτου στην ένωση με το κάτω φτερό πίσω.
Αυτές οι παρατηρήσεις με αρχικό dry fit.

Καθώς είναι το πρώτο -κυριολεκτικά- ελικοφόρο μοντέλο που θα φτιάξω, και δεν έχω ιδέα από φθορές, σκιάσεις κτλ, θα σας σπάσω τα νεύρα με ερωτήσεις
στα διάφορα στάδια.  Ελπίζω να αντέξετε, και να βγει καλό το αποτέλεσμα.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:32:40 μμ »
Λοιπόν, οι κωδικοί της ουράς, αυτοί που ξέρω τουλάχιστον:

AI = Akagi, 1st Koku Sentai
AII = Kaga, 1st Koku Sentai
BI = Soryu, 2nd Koku Sentai
BII = Hiryu, 2nd Koku Sentai
EI = Shokaku, 5th Koku Sentai
EII = Zuikaku, 5th Koku Sentai

X-183, A6M2 Model 21, Naval Air pilot 2/C Yoshiro Hashiguchi, 23rd Hikotai, 3rd Kokutai. Ambon Island. Υπάρχει φωτογραφία του συγκεκριμένου ΧΩΡΙΣ κεραία ασυρμάτου.

Στο V-110 δηλώνω αδιάβαστος. Φωτογραφίες που έχω από κατεστραμένα Zero με κωδικό V-* λένε πως ήταν στην Buna. Κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 02:06:00 μμ »
Το βρήκα! Το V-110 ανήκει στο Tainan Kokutai. Εδρασε τις Φιλιππίνες, Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες, Ν. Γουινέα και Rabaul, Guadalkanal. Στις 08/12/1941 ξεκινώντας από τις βάσεις τους στην Taiwan συνόδευσαν τα βομβαρδιστικά που χτύπησαν τα αεροδρόμια Iba και Clark στη Luzon των Φιλιππίνων, ένα συνολικό ταξίδι 1000 μιλίων! Στο Tainan Kokutai ανήκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους άσους του ιαπωνικού ναυτικού, ενδεικτικά αναφέρω τους Hiroyoshi Nishizawa, Saburō Sakai, Junichi Sasai, Watari Handa και Toshio Ōta οι οποίοι πέτυχαν 225 συνολικά καταρρίψεις.

Την 01/11/1942 οι αεροπορικές μονάδες του ναυτικού αναδιοργανώθηκαν και το Tainan Kokutai έγινε 251 Air Group. Κάποιοι πιλότοι με εμπειρία μεταφέρθηκαν στην Ιαπωνία για να αποτελέσουν τον πυρήνα για νέες μονάδες δίωξης και τα κενά συμπληρώθηκαν με νέους πιλότους και λίγους που έμειναν πίσω στη Rabaul. Η πτώση της ποιότητας των πιλότων ήταν δραματική και το 251 Air Group δεν πλησίασε ούτε τη σκιά των επιτευγμάτων του Tainan Kokutai.

Tags: