Αποστολέας Θέμα: Κάλυμμα προστασίας από πλεξιγκλάς; Πώς; Από πού;  (Αναγνώστηκε 22159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Κάλυμμα προστασίας από πλεξιγκλάς; Πώς; Από πού;
« στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 06:22:48 μμ »
Φίλοι, καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα σκέπασμα για ένα διόραμα, από διαφανές πλαστικό. Πλεξιγλάς άν δέν κάνω λάθος...Σε τί κατάστημα θα αναζητήσω φύλλα πλεξιγλάς στις συγκεκριμένες διαστάσεις; Δέν είμαι στην Αθήνα...Ακόμη, με τί θα κολλήσω τις ενώσεις; Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Κάλυμμα προστασίας από πλεξιγκλάς; Πώς; Από πού;
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 06:58:28 μμ »
Φτιάξε γυάλινο... Δεν θα κιτρινίσει, ούτε θα θολώσει με την πάροδο του χρόνου... Και ίσως σου έρθει και φτηνότερο...  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:21:13 μμ »
Φτιάξε γυάλινο... Δεν θα κιτρινίσει, ούτε θα θολώσει με την πάροδο του χρόνου... Και ίσως σου έρθει και φτηνότερο...  ::salut::
Ρωτάει φίλος, που επιμένει για πλεξιγκλάς επειδή υπάρχουν παιδιά και φοβάται το γυαλί...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:30:42 μμ »
Μια φτηνή εναλλακτική είναι ξύλινο πλαίσιο με τεντωμένη σκληρή ζελατίνα (όπως πχ στις συσκευασίες παιχνιδιών ή στις διαφανείς συσκευασίες από πουκάμισα). Θα κάνει σάντουιτς ανάμεσα σε πυχάκια την ζελατίνα και θα κάνει δουλειά... Θα είναι ελαφρύ και ακίνδυνο για τα παιδιά...

Τέτοια ζελατίνα θα βρεις σε φύλλα ή ρολά σε καταστήματα συσευασιών ή πράκτικερ ή αντίστοιχο...

Για πλέξι γκλας δεν μπορώ να σε βοηθήσω...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:38:19 μμ »
Τη μοναδική βιτρίνα απο πλεξιγκλας που έχω (λόγω μεγέθους, σχεδόν 1 Χ 1 μ. επιφάνεια και 0.6μ υγψος)
την έφταξα παραγγελία σε καταστημα που φτιάχνει διαφημιστικες πινακίδες για καταστηματα κλπ.
ακριβή αλλά αθάνατη και ασφαλέστατη
την έχω 15+ χρόνια
το εν λόγω καταστημα δυστυχως εχει μεταφερθει αλλού αλλά υπάρχουν πολλά αντίστοιχα
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:46:08 μμ »
Καλώς παίδες! Καταστηματα τύπου ''πράκτικερ", ή κατασκευαστές επιγραφών. Αλλιώς τζάμι. Ωραία, ευχαριστώ όλους ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis46

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: πειραιας
  • ΕΤΩΝ 49
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:28:58 μμ »
θα  σου δώσω και εγώ την δικιά μου κατασκευή ,εάν και ξέρω θα πουν μερικοί....αυτό είναι επικίνδυνο,δεν κανη,όχι αυτό κ.λ.π.
εγώ θα στο δείξω και εάν το θεωρήσεις επικίνδυνο μην το κανης.

το κόστος  ειναι 1 φίλο  πεπιεσμένο  χαρτόνι   ενός τετραγωνικού  3 ευρω, μια γωνιά  1,5 πονους,ι βιδακια  με παξιμάδι  , μια ταινία  μονωτική
άσπρο χρώμα, και τέλος μεμβράνη διάφανη .  σύνολο όλα 8,50 ευρω. και μπορείς να φτιαξης   μέχρι και 5 κουτιά 25χ25 . αυτά .

εγώ αυτό φτιάχνω και πιστεύω είναι φτηνό .

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:41:55 μμ »
αφου πρωτα ζητησω 1000 συγνωμη απο τον φιλο Ελιξ-ιριος ...

... ,εάν και ξέρω θα πουν μερικοί....αυτό είναι επικίνδυνο,δεν κανη,όχι αυτό κ.λ.π.

εάν υπάρχει κάποιο παράπονο φιλε Μιχαλη46 .. επειδή εγώ ειχα πει για την κατασκευή σου  (spray booth) οτι ήταν  επικίνδυνο, και το e-mail μου υπάρχει.. αλλα και τα PM λειτουργούν για να τα αναλύσουμε . Το να αφήνεις υπονοούμενα  δεξιά αριστερά .. δεν ειναι και η καλύτερη επιλογή.
 ::salut::

και παλι συγνωμη για το off-topic
 ::offtopic::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:54:56 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ όλους και σένα Μιχάλη46 και εσένα Αρκαδιε! Μιά άκρη να βγάλουμε, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις ::handshake::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 09:49:05 μμ »
...εάν και ξέρω θα πουν μερικοί....αυτό είναι επικίνδυνο,δεν κανη,όχι αυτό κ.λ.π.
Επειδή και εγώ έγραψα κάποια πράγματα στο επίμαχο θέμα, δεν είδα να παρουσιάζεις επιχειρήματα για το αντίθετο. Οπότε, όταν οι άκρως περιορισμένες γνώσεις με κάνουν να πιστεύω πως κάτι είναι ανασφαλές ως κατασκευή, εγώ θα προειδοποιώ τους συναδέλφους και θα χαρώ να με διορθώσει οποισδήποτε με εμπειριστατωμένες απόψεις.

το κόστος  ειναι 1 φίλο  πεπιεσμένο  χαρτόνι   ενός τετραγωνικού  3 ευρω, μια γωνιά  1,5 πονους,ι βιδακια  με παξιμάδι  , μια ταινία  μονωτική
άσπρο χρώμα, και τέλος μεμβράνη διάφανη .  σύνολο όλα 8,50 ευρω. και μπορείς να φτιαξης   μέχρι και 5 κουτιά 25χ25 . αυτά .
Από αντοχή πως τα πάει το συγκεκριμένο; Δεν έχω καμία εμπειρία από πεπιεσμένο χαρτί, πιστεύω πως είναι το πλαίσιο που βλέπω. Επίσης, διαφανή μεβράνη που βρίσκουμε. Σε λογική τιμή, βγάζει και η Evergreen αλλά είναι σα να αγοράζεις πλουτώνιο...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:05:15 μμ »
Παιδιά τις απαντήσεις μου εγώ τις πήρα...Ευχαριστώ όλους, και ίσως είναι καλύτερα η διαχείριση να το κλειδώσει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:12:20 μμ »
θα  σου δώσω και εγώ την δικιά μου κατασκευή ,εάν και ξέρω θα πουν μερικοί....αυτό είναι επικίνδυνο,δεν κανη,όχι αυτό κ.λ.π.

Μιχαλη,ο ανθρωπος ζητησε να φτιαξει (επί λέξη) ::arrowred:: "ένα σκέπασμα για ένα διόραμα, από διαφανές πλαστικό" ,δε ζητησε να φτιαξει ΚΟΤΕΤΣΙ αν δεν απατωμαι απο τις φωτογραφιες που εβαλες...  8)

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:20:54 μμ »
Ελιξίριε πριν πέσουν τα λουκέτα :mrgreen: να σου πω ότι πλεξιγκλάς μπορείς να βρεις στην Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήνας. Αν ξέρεις που είναι το κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού "Κατουμας", κατηφορίζεις την Πραξιτέλους ένα ή δύο τετράγωνα πιο κάτω και θα βρεις δύο καταστήματα (το πρώτο αριστερά γωνιακό νομίζω είναι το φτηνότερο) που κόβουν  ::gyros:: πλεξιγκλάς στα μέτρα σου. Ρώτα τιμές και τους δύο και αν σου ταιριάζουν... Οι ίδιοι δίνουν και κατάλληλη κόλλα.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν και άλλοι στην περιοχή, άμα έχεις όρεξη ψάχνεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:30:21 μμ »
Ελιξίριε πριν πέσουν τα λουκέτα :mrgreen: να σου πω ότι πλεξιγκλάς μπορείς να βρεις στην Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήνας. Αν ξέρεις που είναι το κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού "Κατουμας", κατηφορίζεις την Πραξιτέλους ένα ή δύο τετράγωνα πιο κάτω και θα βρεις δύο καταστήματα (το πρώτο αριστερά γωνιακό νομίζω είναι το φτηνότερο) που κόβουν  ::gyros:: πλεξιγκλάς στα μέτρα σου. Ρώτα τιμές και τους δύο και αν σου ταιριάζουν... Οι ίδιοι δίνουν και κατάλληλη κόλλα.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν και άλλοι στην περιοχή, άμα έχεις όρεξη ψάχνεις ::salut::
Συμβολή οδών Λεωχάρους & Πραξιτέλους, μόλις 30m πιο κάτω από τον Κατουμά. Είσοδος από Λεωχάρους.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:32:20 μμ »
Βίπερ σε παρακαλώ μήν το συνεχίζεις...
Μήπως ξέρετε στην Πάτρα πού μπορώ να βρώ; ΓΡμόντελερ-Γκοντογκ ευχαριστώ πολύ και εσάς  ::salut:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:32:32 μμ »
Επειδή το θέμα το χέσατε  άμα δεν μπορείτε η δεν γνωρίζετε καλύτερα να μην μπαίνετε στον κόπο να απαντάτε.  :evil:

Φίλε μου καλησπέρα και συγνώμη για το ύφος μου.
Τα πλεξιγκλάς είναι πολύ καλά ελαφριά αλλά και ακριβά. Μπορείς να κάνεις μια βόλτα από την στην οδό Πραξιτέλους πίσω από το ναυτικό εκεί έχει μαγαζιά που φτιάχνουν διάφορα τέτοια και στην Θησέως που είναι κάθετη στην Κολοκοτρώνη στο κέντρο πάντα και να πάρεις μια ιδέα για το τη παίζετε.
Τώρα όσον άφορα το γιαλοί είναι φθηνότερο μεν αλλά και πολύ βαρύτερο δε.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:34:27 μμ »
Μήπως ξέρετε στην Πάτρα πού μπορώ να βρώ; ΓΡμόντελερ ευχαριστώ πολύ και εσένα για την καλή διάθεση να βοηθήσεις ::salut:

Αν δε βιάζεσαι θα σου βρούμε και στην Πάτρα αύριο όμως.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:34:59 μμ »
Μήπως ξέρετε στην Πάτρα πού μπορώ να βρώ; ΓΡμόντελερ ευχαριστώ πολύ και εσένα για την καλή διάθεση να βοηθήσεις ::salut:

Οτι ειδα λεω...εκτος αν με γελουν τα ματια μου οποτε ζητω ταπεινα συγγνωμη. :oops:

Για τη Πατρα τωρα,δες εδω ::arrowred:: http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/plexiglass-patra-75698.html

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:40:41 μμ »

Οτι ειδα λεω...εκτος αν με γελουν τα ματια μου οποτε ζητω ταπεινα συγγνωμη. :oops:

Για τη Πατρα τωρα,δες εδω ::arrowred:: http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/plexiglass-patra-75698.html
Ο.Κ. Ευχαριστώ

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 01:13:16 πμ »
Καλησπέρα. Δεν ξέρω τι μέγεθος πλεξιγκλάς ψάχνεις, αλλά κοίτα το δικό μου που έφτιαξα. Έκανα μια πολύ πρόχειρη κατασκευή. Τα κομμάτια τα κόλλησα με κυανοακρυλική.
Οι διαστάσεις στο περίπου είναι 40x25 με ύψος 15. Τα κομμάτια τα αγόρασα από το Πλαίσιο. Ακόμα και η βάση είναι πλεξιγκλάς. Ελπίζω να βοήθησα.  ::salut::

[imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150044.jpg[/imgt] [imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150043.jpg[/imgt] [imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150042.jpg[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 02:10:12 πμ »
Εχω ένα φίλο που δουλεύει στην Carbonacryl (ακρυλλικά φύλα)... μεταξύ των πελατών τους είναι και αυτοί:

ΑΧΑΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ - ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Ν. - ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑΔΗ ΑΝΑΣΤ.
Ακρωτηρίου 229 Τηλ. 2610341327

Μπορεί να είσαι τυχερός... απλά μου είπε οτι το τζάμι είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με ακρυλικό φύλλο υπερυψηλής δαφάνειας/καθαρότητας, αλλά και το ακρυλικό είναι πολυ ανθεκτικότερο γενικά (εκτός του οτι χαράσεται πιό εύκολα)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 07:40:26 πμ »
Για μενα η καλυτερη λυση ειναι να πας σε καταστημα με επιγραφες η σε καταστημα με εξοπλισμους καταστηματων (βιτρινες σταντ κλπ).Ειναι πολυ ακριβα αλλα η δουλεια που κανουν ειναι πολυ καθαρη και αθανατη.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 10:44:37 πμ »
Καλησπέρα. Δεν ξέρω τι μέγεθος πλεξιγκλάς ψάχνεις, αλλά κοίτα το δικό μου που έφτιαξα. Έκανα μια πολύ πρόχειρη κατασκευή. Τα κομμάτια τα κόλλησα με κυανοακρυλική.
Οι διαστάσεις στο περίπου είναι 40x25 με ύψος 15. Τα κομμάτια τα αγόρασα από το Πλαίσιο. Ακόμα και η βάση είναι πλεξιγκλάς. Ελπίζω να βοήθησα.  ::salut::

[imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150044.jpg[/imgt] [imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150043.jpg[/imgt] [imgt]http://i908.photobucket.com/albums/ac281/stathax/P1150042.jpg[/imgt]
Ταζμαν, πολύ ωραία δουλειά! Τί κόστος είχε περίπου;

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:10:58 πμ »
συμφωνω και εγω με το πλεξιγκλας ακριβο βεβαια αλλα 100% ασφαλες και ελαφρυ.

Συνηθως το κολλαμε με φορμαλδείδη την οποια την βρισκουμε σε φαρμακεια, ομως εξατμιζεται
σε χρονο dt. Απο εκει που θα το αγορασεις θα σου δωσουν την κολλα.

Φυσικα υπαρχει και η λυση να στην δωσουν ετοιμη κολλημενη.
Ρωτησε επισης εαν στην δωσουν ετοιμη υπαρχουν καταστηματα που τις φτιαχνουν χωρις γωνιες,
απλως κουρμπαρουν το φυλλο σε ορθη γωνια οποτε δεν φαινονται οι κολλησεις. Ειναι ομορφο το αποτελεσμα
χωρις να χειαζεται να βαλεις προφιλ γυρω γυρω για να κρυψεις τα σημεια με την κολλα. Και μηδεν κοπος για εσενα.

Παρε τιμες και δες τι σε συμφερει

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:23:57 πμ »

Ταζμαν, πολύ ωραία δουλειά! Τί κόστος είχε περίπου;
Ευχαριστώ! Αν έδινα λίγο περισσότερη προσοχή θα γινόταν καλύτερο. Το κομμάτι 40x30 έχει 6 ευρώ. Το 20x30 έχει 3 ευρώ. Μπες στο www.plaisio.gr και στην αναζήτηση πάτα plexiglass.
Πιστεύω θα σε βοηθήσει.  ::salut::

Tags: