Αποστολέας Θέμα: Aρχαριος...  (Αναγνώστηκε 2441 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος saxo

• Scale 1/144
  • *
Aρχαριος...
« στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 02:30:07 μμ »
καλησπερα σας και χρονια πολλα.ειμαι νεος στο ειδος και θα ηθελα την βοηθεια σας.για αρχη σκαιφτομαι να φτιαξω κατι μικρο οπως  ενα καικι,που μπορω να κατεβασω ενα σχεδιο ?και τι υλικα χρειαζομαι?ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Aρχαριος...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 03:06:25 μμ »
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Εφόσον θέλεις να φτιάξεις κάτι από την αρχή με σχέδια πήγαινε εδώ www.naftotopos.gr και γίνε μέλος ώστε να μπορέσεις να κατεβάσεις κάποιο σχέδιο από Ελληνικά σκαριά.
Επειδή δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι από το μηδέν πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν οι έμπειροι του είδους σε όποια απορία έχεις.
Τα υλικά είναι προφανώς τα ίδια όπως και στα κιτ, κόλλες (κρυσταλιζέ λευκές και cyano), κοφτάκια, μοντελιστικά μαχαίρια, καρφίτσες, λαβίδες, γυαλόχαρτα κ.λ.π.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 03:17:34 μμ »
Νέος στο είδος και ...από το μηδέν ;
Θα πρότεινα κάτι πιο συμβατικό για αρχή.
Ρίξε μια ματιά πρώτα σε ενότητες εδώ μέσα που αδρά δίνουν απαντήσεις σε αυτό που ρωτάς περί υλικών.
Καλή συνέχεια.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος saxo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 03:31:12 μμ »
 μηπως ξερετε καποιο μαγαζι στην ελλαδα να πουλαει κιτ ωστε να το συναρμολογησω μονος μου?

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 06:25:13 μμ »
μηπως ξερετε καποιο μαγαζι στην ελλαδα να πουλαει κιτ ωστε να το συναρμολογησω μονος μου?

Καταρχήν αγαπητέ φίλε να σου ευχηθώ και εγώ καλώς ήρθες και καλή τύχη με την μοντελιστική σου αυτή ανησυχία. Ως αρχαριος εσύ, καλά κάνεις και σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μέ ένα μικρό και απλό μοντέλο κίτ. Αργότερα και εάν σε αφήσει ικανοποιημένο, προχωράς με κάτι "από το μηδέν".

Τώρα εάν αναρωτιέσαι πράγματι εάν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να πουλάει κίτ στην Ελλάδα... και φυσκά υπάρχει! Επειδή όμως δεν προσδιορίζεις συγκεκριμένα (πόλη π.χ.), για μοντελιστικά καταστήματα στην Ελλάδα αγαπητέ φίλε, δοκίμασε να βρείς κάτι από τον σχετικό κατάλογο στη διεύθυνση: http://www.wargamer.gr/links.htm
Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

Αποσυνδεδεμένος saxo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 02:03:57 πμ »
καλησπερα μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω σχεδια απο ψαροβαρκα χωρισ πανια. ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 02:38:35 πμ »
Τελικά δεν βρήκες κάτι από κίτ και κατέληξες να ξεκινήσεις από σχέδιο; Πήγαινε εδώ: http://www.hellenictraditionalboats.gr/boats.htm και επεξεργάσου το σχέδιο για τη λέμβο που έχει προς το τέλος της σελίδας. Δεν είναι σε καλή ανάλυση αλλά με λίγο προσπάθεια...  :lol: πιστεύω να τα καταφέρεις.   :D
Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 11:59:52 μμ »
Φίλε saxo,καλώς ήλθες στην παρέα μας. ::salut::
Αυτά τα σχέδια πιστεύω ότι είναι αρκετά καλά για μία απλή κατασκευή ::icon_thumright::

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος saxo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 09:51:28 μμ »
σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας...

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 10:55:57 μμ »
Προσωπική μου γνώμη είναι να ξεκινήσεις με ένα κιτ και όχι από την αρχή με τα σχέδια. Μαγαζιά με κιτ υπάρχουν πολλά, ειδικά αν μένεις Αθήνα.

Tags: