Αποστολέας Θέμα: Αgricultural life!  (Αναγνώστηκε 16757 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Αgricultural life!
« στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:02:18 μμ »
Χαιρετώ με νέο θέμα γύρω από την αγροτική ζωή!
Πριν από λίγο καιρό λοιπόν, είχα πάει στο εργαστήριο μου για δουλειά το οποίο βρίσκεται έξω από τα Κουφαλια στα χωράφια! Είχε καλό καιρό και όπως κάθε πρωί έφτιαξα τον καφέ μου και κάθισα κάτω από τον πλάτανο για να τον απολαύσω!!! εκείνη την ώρα ήρθε ο γείτονας και άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δεν ξέρω για εσάς αλλά η μυρωδιά από την γη με τρελαίνει όταν κάθε Κυριακή πρωί θα κάνω την βόλτα μου με το ποδήλατο, αυτή η υγρασία που κάθεται αναβλύζει ευωδιές φοβερές :D!!!!! Φανταστείτε όταν ανακατεύεται το χώμα!!! Ακόμα έχω την μυρωδιά αυτή μέσα στο μυαλό μου!!!! όσοι εχεται την ευκαιρία κάντε μια βόλτα ένα πρωινό στην εξοχή, πιστέψτε με δεν θα χάσετε!!!!
Έτσι λοιπόν μετά απο αρκετό ψάξιμο και αφού στην 1/72 τρακτέρ δεν ευρεθεί όπως και στην 1/76 κατέληξα στην 1/87 βρήκα το τρακτέρ και τα ηνία, τα οποία από λεπτομέρεια  :shock: :shock: είναι φανταστικά!!!!!
Το τρακτέρ όπως και τα ηνία είναι βαμμένα! Διαλύθηκε το τρακτέρ για να βαφεί η καμπίνα γιατί είναι ένα γκρίζο πράγμα! Δυστυχώς παρέλειψα να τραβήξω φώτο όπως ήταν συναρμολογημένο!! :oops: λίγες φώτο από το διαλυμένο.....

φυσικά τα ηνία θα ξαναβαφτουν θα σκουριασουν και θα γυαλιστούν εκεί που τρίβονται!!!!
το τρακτέρ ελπίζω να γίνει κάπως έτσι....

αν και προσανατολίζομαι προς την δεύτερη φώτο για τον λόγο αυτό και πήρα από παιχνιδάδικο ένα τρακτέρ που λέει ότι είναι 1/72 για τις δοκιμές γιατί ακόμα και το λέρωμα λυπάμαι να το φτιάξω σε αυτό το μικρο διαμαντάκι!!!!
Το σενάριο λοιπόν έχει ως εξής το τρακτέρ να κάνει την δουλειά του,η να έχει τελειώσει και να ξεκινάει για το επόμενο όργωμα. Εγώ να πίνω τον καφέ μου κάτω από τον πλάτανο διπλά στην βρυσούλα και ο μπάρμπα κότσος να έχει λίγο πιο κάτω τα προβατάκια για βοσκή!!!
Ο μπάρμπα κότσος φυσικά δεν ήταν εκείνη την μέρα μιας και πριν από 3 χρόνια τα πούλησε!!!
Ελπίζω μέσα από αυτό το μικρο εργακι να σας δώσω λίγο από την ευωδιά εκείνης της μέρας :D :D και να μην μυρίσει όπως όταν περνάς δίπλα απο κάνα ψοφίμι!!!!! :oops: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: agricultural life!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:16:59 μμ »
Ωραία ιδέα για ένα διαφορετικό διόραμα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:18:48 μμ »
Τι έκανες τώρα βρε καρδάσ΄ ??? με δυο αράδες μας έφτιαξες ή μάλλον μας χάλασες γιατί εμείς δεν μπορούμε να σε μιμηθούμε  Είχε καλό καιρό και όπως κάθε πρωί έφτιαξα τον καφέ μου και κάθισα κάτω από τον πλάτανο για να τον απολαύσω!!!   :roll: ζηλεύω αυτήν την ηρεμία......   
για συνέχισε να γεμίσει ωραίες μυρωδιές και χρώματα το φόρουμ.......  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:57:32 μμ »
Δημήτρη, ωραίο και ξεχωριστό θέμα ....  ::icon_thumright::

Μας έφτιαξες με την περιγραφή  ::icon_thumright:: .... αλλά που πλάτανος για εμάς εδώ στο κέντρο της Καλαμαριάς !!!  :evil: :evil:

Καλή αρχή   ::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 01:28:14 πμ »
αρχιζω και σκεφτομαι παραγκα χωραφι οργωμενο δεντρο αποκατω τρακτερ και κανενα σκρατς αγροτη ροχαλιζοντα
καλη αρχη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 02:07:56 πμ »
Ωραίο θά ειναι μπράβο φίλε ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 04:54:07 πμ »
Όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους από εμάς η κατάσταση που περιγράφεις :(
Φτιάξτο εσύ τουλάχιστον σε HO να το δούμε να γουστάρουμε :lol:
Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 10:39:28 πμ »
τυχερος εισαι!!εξυπνο θεμα,καλη συνεχεια! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 12:33:25 μμ »
 :lol:
Για σκέψου  ::bristow:: να είσαι και πάνω σε αυτό το τέρας , νιώθοντας την δύναμη  που διαπερνά τη γη σαν το μαχαίρι  στο τυρί  ( Φιλαδέλφεια)  :mrgreen: !!!  Το κάνω συχνά λόγω της φάρμας μου αγρότης βλέπεις  ::glossa:: !!!
 Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το λέρωμα στους τροχούς, το λάστιχο όταν οργώνεις έχει ένα χρώμα μελανώματος από την υγρασία του εδάφους. Το υνί είναι της εταιρίας  (lemken) κοίτα   εδώ     http://lemken.com/  . Πρόσεξε γιατί κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν ειδικό κράμα ώστε το υνι όταν τρίβετε γίνετε καθρέφτης ενώ σε κάποιες άλλες γίνεται πιο θαμπό. Μπες στο σαιτ ώστε να δεις σε πια κατηγορία είναι το δικό σου .
φίλε  μου.. ότι χρειαστείς εδώ!!!   
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 02:22:20 μμ »
καλη αρχη δημητρη 
ωραια ιδεα φιλε αυτο το διοραματακι
κατι το διαφορετικο  ::icon_thumright::
εγω προτεινω να πας για την δευτερη φωτο
λογο κλιμακας μπορεις να κανεις πολλα σε μικρο χωρο.
και μην φοβασε να το λερωσεις ριξε λασπη .
τα υλικα υπαρχουν ,τεχνικες εχουν γραψει εδω στο forum
αρα ξεκινα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Αgricultural life!
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 07:42:36 μμ »
Νέος αγρότης μόνος ψάχνει...
και κατεβάζει κάτι ιδέες.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 09:08:42 μμ »
Αγαπητοί φίλοι ramfighter, Κώστας Α.Β.,Ni_Kos, DIM57, leon g, Blitz-X, sluff, farmer121, spyros m,christos_p  σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λογία! φίλοι ελπίζω να καταφέρω έστω και λίγο, αυτό που έχω στο μυαλό μου! Δημήτρη φιλέ αν το τοποθετούσα το μεσημέρι δεν θα ήταν άσχημη ηδέα, τσιπουρακι κάτω από τον πλάτανο.....χμ! farmer 121 πρέπει να είναι τρομερή εμπειρία και αν και στην οικογένεια μου εχουμε, καθώς και ο κολλητός αγρότης δεν πήγα ούτε μια φορά έτσι για την εμπειρία, αυτό πρέπει να το διορθώσω κάποια στιγμή! αν και για να είμαι ειλικρινής την αγροτική δουλειά την θεωρώ πιο δύσκολη και από αυτή που κάνω! Επίσης ευχαριστώ για την ενημέρωση!!! spyros m φοβάμαι πράγματι να το λερώσω γι αυτό άλλωστε έχω και την εφεδρεία για να πειραματιστώ αλλά η αλήθεια είναι οτι το λυπάμαι μήπως το χαλάσω!!!! :oops: :oops:
το συναρμολόγησα λοιπόν και λίγες φώτο....

Βεβαία για να μην παρεξηγηθώ δούλεψα στα χωράφια πιτσιρικάς στο μάζεμα της βιομηχανικής ντομάτας, φοβερή εμπειρία ούτε στον εχθρό μου!!!!
ο βοσκός είναι στο δρόμο με τα προβατάκια και έρχεται όπως και ο αγρότης που κουμαντάρει το θηρίο!!!! οπότε και θα ξαναδιαλυθει για να μπει στην θέση του!!!!
Θα επανερθω Δημήτριος!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 01:04:16 πμ »
Τώρα λοιπόν πλέων δεν υπάρχει επιστροφή!!!!! προστέθηκαν λίγες λεπτομέρειες στα ηνία, τοποθετήθηκε η μπουκάλα που γυρίζει τα ηνία και βάφτηκαν μαζί με την ήδη υπάρχουσα μαύρες, προσπάθησα να κολλήσω τα λάστιχα των υδραυλικών χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία :oops:!!!!και μάλλον δεν θα μπουν θα δείξει η αυριανή μέρα! κατασκευάστηκε ο φάρος και κολλήθηκε στην θέση του μαζί με τους καθρέφτες!!!

Αγαπητέ farmer121 το σίτε ήταν πολύ κατατοπιστικό, ευχαριστώ πολύ!!!
Αύριο με το καλό λέω να ξεκινήσω και την βάση σιγά σιγά και βλέπουμε!
σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 07:00:14 μμ »
Εδώ είμαστε λοιπόν! Έγινε η κατασκευή της βάσης με πηλό. Αφού απλώθηκε στο σχήμα που ήθελα, με την σπάτουλα "όργωσα" το μέρος που χρειαζόταν και φτιάχτηκαν τα καρυκια και πάνω σε αυτά τοποθετήθηκαν οι κομμένες βαμβακιές. Από μια παλιά οδοντόβουρτσα που κούρεψα για την περίσταση! έπειτα τα φύτεψα μέσα ώστε να φαίνονται σαν στελεχοι!!!! επειδή δεν έλεγε να στεγνώσει μπήκε στον φούρνο μικροκυμάτων οπού και ψήθηκε στους 900 βαθμούς Κελσίου για 45 δευτερόλεπτα μιας και άρχιζε να παρουσιάζει φαινόμενα παραμορφώσεις, έπειτα αφού σουλουπώθηκε λιγάκι αφού η υγρασία δεν είχε φύγει εντελώς, ξανά ψήθηκε για 25 δευτερόλεπτα στους 600 καθώς και για αλλά 25 δευτερόλεπτα στους 350 βαθμούς οπού και έγινε λουκουμάκι!!!!

έπειτα έπιασα τα χρώματα και έβαψα με mat light earth της hambrol όλοι την βάση, και έπειτα άρχισα τους πειραματισμούς με πιο σκούρες αποχρώσεις αναμιγνύοντας σκόνες αγιογραφίας και παστέλ και ψέκαζα η εριχνα με το πινέλο!!!!το τρακτέρ ψεκάστηκε από μακρυά με mat light earth της hambrol και έβαψα τα πέλματα των τροχών με την ιδία απόχρωση που έκανα το όργωμα!!! εδώ νομίζω ότι έκανα λάθος!!!!τα στελεχοι βάφτηκαν με κιτρινοκαφε απόχρωση αλλά μάλλον θέλει διόρθωμα με το πινελάκι γιατί ο αερογραφος τα ξαναβαψε!!!!

καθώς και λίγες κοντινές  από το τρακτέρ !!! ελπίζω ότι δεν το παράκανα!!!

Εν αναμονή λοιπόν της περιφράξεις, του βοσκού με τα πρόβατα, του οδηγού του τρακτέρ καθώς και του εαυτού μου θα προσπαθήσω αύριο για τον πλάτανο!!! η και σήμερα!! ο θεός ας βάλει το χέρι του! και όπως πάντα...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:56:06 πμ »
Μέτα από κάποιες παρατηρήσεις που έγιναν από τον φίλο Γιάννη επάνω στο τρακτέρ και όχι μόνο, και παρατηρώντας την φωτογραφία καλύτερα του τρακτέρ που θέλω να αναπαραστησω  αποφάσισα ότι έχει δίκιο και ότι το παράκανα!!! έτσι λοιπόν καθάρισα τα τζαμιά με ασετον και 100αρι γυαλόχαρτο και έπειτα καθάρισα με την βουρσα του ταχυτροχου.το αποτέλεσμα αυτό...

Φιλέ Γιάννη περιμένω τις παρατηρήσεις σου!και οχι μονο τις δικες σου, είναι γνωστό άλλωστε...
Θα επανερθω Δημήτριος!!

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 09:00:47 μμ »
 ::keep_mod:: ::salut::
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 01:19:06 μμ »
ʼψογος Δημήτρη, το σκόνισμα είναι υπέροχο 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 07:41:43 μμ »
Πολύ με αρέσει σε λέω.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 05:40:06 μμ »
Γιάννη , Γιάννη και Κώστα σας ευχαριστώ !η συνεχεία σε λίγο...

Θα επανερθω Δημήτριος!!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 02:01:05 μμ »
πολυ ομορφο δειχνει και  εντονη κινηση
(φροντισε γενικα  λιγο το χωμα πισω απο το τρακτερ γιατι σωστα δειχνει αλλο χρωμα,αλλα οχι τοσο εντονο(μοιαζει με βρεγμενη λασπη))
μπραβο ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 02:30:50 μμ »
Αγαπητέ Δημήτρη πράγματι έτσι δείχνει, σαν βούρκος!!!το έχω ξαναπεί άλλωστε τα χρώματα δεν είναι το δυνατό μου σημείο!!!! :oops: τώρα στην βάση προσανατολίζομαι να γίνει ξανά από την αρχή, καθώς και να μεγαλώσει λίγο γιατί λίγο στενό είναι και δεν μου αρέσει! όπως επίσης πρέπει να προσπαθήσω για πιο ρεαλιστική απόδοση του οργώματος..... τώρα έχω ένα θέμα με τον πλάτανο ως προς την κατασκευή αλλά εν καιρό όλα θα γίνουν ήδη είμαι σε αναζήτηση τεχνικών!δεν το θέλω έτοιμο, χωρίς βέβαια να το αποκλείω!!! οπότε και.....
Θα επανερθω Δημήτριος!!

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 11:44:17 πμ »
Συμφωνω στην αλλαγη της βασης  :!:  Αλλα μεγαλυτερη ?????/ :roll: :roll:

Θεωρω οτι αυτο το οποιο θελεις να πεις με την συγκεκριμενη κατασκευη μπορεις να το πεις και με μικροτερη βαση....για να εστιασει το ματι στο θεμα που θες να αναδειξεις.

Εχω την εντυπωση οτι μια στρογγυλη θα ηταν οτι πρεπει για την δουλεια που κανεις.....οχι μεγαλυτερη απο 20  - 25 εκατοστα.Η αποφαση φυσικα ειναι δικη σου  :!: :!:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 02:12:31 μμ »
Συμφωνω στην αλλαγη της βασης  :!:  Αλλα μεγαλυτερη ?????/ :roll: :roll:

Θεωρω οτι αυτο το οποιο θελεις να πεις με την συγκεκριμενη κατασκευη μπορεις να το πεις και με μικροτερη βαση....για να εστιασει το ματι στο θεμα που θες να αναδειξεις.

Εχω την εντυπωση οτι μια στρογγυλη θα ηταν οτι πρεπει για την δουλεια που κανεις.....οχι μεγαλυτερη απο 20  - 25 εκατοστα.Η αποφαση φυσικα ειναι δικη σου  :!: :!:
Γιώργο όταν λεω για μεγαλύτερη, εννοώ οτι τώρα η βάση που έχω είναι 25χ10 αν θυμάμαι καλά! :roll: να γίνει το πολύ 25χ25! αν και η στρογγυλή δεν είναι άσχημη ιδέα!
θα κάνω ένα τεστ με ένα χαρτόνι να δω πως θα φαίνονται όλα πάνω!!!!

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 02:17:43 μμ »
25χ25 απολυτη συμμετρια  :roll: :roll: :roll:  δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι οκ......γενικα οι συμμετριες στα διοραματα δεν ειναι και οτι καλυτερο τις περισσοτερες φορες....για να μην πω ολες....τα σκοτωνουν  :!: :!: :!: :!: :!:

Οπως πολυ σωστα λες δοκιμασε με χαρτονι πως ειναι στο ματι  :!:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 01:06:19 μμ »
Καλημέρα έφτασαν οι οδηγοί για το τρακτέρ ο βοσκός με το κοπάδι και η περίφραξη :lol:!
μόλις θα στηθεί η περιφράξει θα μου δώσει και το μέγεθος της βάσης αν και για να είμαι ειλικρινής η στρογγυλή βάση που πρότεινε ο Γιώργος μου αρέσει σαν ιδέα !
Λέω να χρησιμοποιήσω καφέ φίλτρου για το έδαφος μια και η κατάσταση της μέσης δεν μου επιτρέπει να κοσκινίζω χώματα και η κοκομετρια του καφέ μου φαίνεται σωστή για την κλίμακα?θα δούμε! :?
Θα επανερθω Δημήτριος και με φώτο!! ::salut::

Tags: