Αποστολέας Θέμα: Harder & Steenbeck - Evolution  (Αναγνώστηκε 1774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Harder & Steenbeck - Evolution
« στις: Μαΐου 08, 2006, 11:29:10 πμ »
Παρ'όλο που ο Κώστας (Melpas1013) είχε προτείνει να γράφουμε τις εμπειρίες μας από τη χρήση των αερογράφων στο αντίστοιχο θέμα που είχε ξεκινήσει ο Δημήτρης (Crow), πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να έχουμε ένα νέο, στο οποίο από την αρχή του να ποστάρουμε τις εμπειρίες μας από τη χρήση τους, τυχόν προβλήματα ή απορίες που έχουμε ή συναντήσαμε καθώς τους χειριζόμαστε, ή ακόμη και τεχνικές καθαρισμού, είδη λύπανσης και διαλυτικών που θα βοηθούσαν τους νεότερους στην καλύτερη χρήση του και συντήρηση του, ενώ τους παλαιότερους στο να μάθουν και κάτι παραπάνω!

Καλή αρχή λοιπόν σε όσους διαθέτουν πλέον τους εν λόγω αερογράφους, και μη διστάζετε να γράφετε τις εμπειρίες ή τις απορίες σας μέσα από τη χρήση τους, σίγουρα θα βοηθηθούμε και θα μάθουμε κάτι παραπάνω, αν μη τι άλλο.  8)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
Απ: Harder & Steenbeck - Evolution
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 08, 2006, 04:42:59 μμ »
Πολύ καλή ιδέα Αντρέα και ξεκινάω πρώτος. Ακόμα βέβαια δεν το πήρα το μηχάνημα στα χέρια μου αλλά λίαν συντόμως , πιστεύω αύριο, θα το έχω. Κάτι είπες για λιπαντικό,έχω πολλές ερωτήσεις αλλά σύντομες. ΠΟΥ?, ΑΠΟ ΠΟΥ? ΠΩΣ? ΚΑΙ ΠΌΤΕ?. Πού το χρησιμοποιούμε, Από πού το παίρνουμε? Πώς το χρησιμοποιούμε? Και πότε το χρησιμοποιούμε.  Όπως θα καταλάβατε λοιπόν έχω πλήρη μεσάνυχτα πάνω στο θέμα :oops: :oops: :oops: και επειδή δεν θέλω να κάνω βλακεία, ειδικά στον καινούριο, θα ήθελα αν μπορείτε να μου ανοίξτε τα μάτια :shock: :shock:. Δεν ξέρω μήιπως έπρεπε να το γράψω στο θέμα περί αερογράφων, αν είναι για εκεί συγχωρείστε με και αν δεν σας είναι δύσκολο μετακινήστε το.
Ευχαριστώ πολύ.   

Υ.Γ: Και μην αρχίστε τώρα τα αστειάκια του στιλ θα σου έλεγα τώρα που το χρησιμοποιείς και πότε το χρησιμοποιείς...... χι χι χι χι χι  8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 08, 2006, 07:42:20 μμ »
Μιχάλη ανα διαστήματα ο αερογράφος λόγω μερών που έχουν τριβή,χρειάζεται κάποια λίπανση σε διάφορα σημεία.
Αν σου έχει βάλει ο Κώστας φυλλάδιο από τον Λαρόζα θα σου λυθούν όλες οι απορίες,ακθώς και κάποιες άλλες.
Αν όχι,εδώ είμαστε! :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 08, 2006, 08:08:24 μμ »
Οι ερωτήσεις σου Μιχάλη είναι απόλυτα φυσιολογικές, εφόσον όλοι θέλουμε να έχουμε το νεοαποχτηθέν εργαλείο μας να δουλεύει στην εντέλεια :). Ένα σημείο του αερογράφου το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και ίσως κατά διαστήματα λίπανση (με γράσο ή ακόμη και με βαζελίνη) είναι η υποδοχή της κορώνας και του μπεκ (δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά οπότε θα της δώσω το όνομα "θύλακας του μπεκ"), είναι το εξάρτημα το οποίο έχει ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι σε σχήμα "Ο" στην αρχή των σπειρωμάτων του. Αυτό λοιπόν είναι υπεύθυνο για την στεγανοποίηση του χώρου και την αποφυγή δημιουργίας φυσαλίδων στο εσωτερικό του μπουκαλιού με το χρώμα (κάτι το οποίο είναι άκρως ενοχλητικό και καταστρεπτικό σε περίπτωση που δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι και συνεχίσουμε το βάψιμο).
Θα μου πείτε τι μας το λες αυτό, αφού έχει λαστιχένιο δαχτυλίδι στεγανοποίησης τότε δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.. Και όμως, δοκιμάζοντας και τα 2 μεγέθη μπεκ-βελόνας με ακρυλικά χρώματα μόνον μέχρι στιγμής, διαπίστωσα πως έαν δεν προσέξει κανείς στην επανατοποθέτηση του, τότε ίσως να μην γίνει καλή επαφή με το σώμα του αερογράφου και να δημιουργούνται φυσαλίδες στο μπουκαλάκι του χρώματος. Μια λύση είναι η προσθήκη λιπαντικού στο σπείρωμα του θύλακα του μπεκ, όπως προείπα με γράσο ή βαζελίνη. Έαν συνεχίζει το φαινόμενο αυτό, (το οποίο σαν άμεσο αντίκτυπο κατά τη διάρκεια του βαψίματος έχει τις απότομες διακοπές της δέσμης του χρώματος), τότε καθαρίστε πολύ καλά το εξάρτημα από κάθε κατάλυπο χρώματος και λιπαντικού και ειδικά το λαστιχένιο στεγανωτικό, και ξαναδοκιμάστε να βάψετε. Έαν το συνεχίζει ακόμη και μετά από λίπανση και καθαρισμό, τότε θα χρειαστεί να αλλάξετε το δαχτυλίδι "Ο" με ένα καινούργιο... (τουλάχιστον αυτή είναι μια λογική σκέψη). Καθώς θα προχωράμε στην χρήση του αερογράφου, ελπίζω να βρίσκουμε κ άλλα σημεία άξια αναφοράς και προσοχής, μείνετε συντονισμένοι!  :wink:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 09, 2006, 12:32:36 πμ »
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εργαλεία μας. Μήπως ομως θα έπρεπε να πάρουμε κανένα ειδικό λιπαντικό για τέτοια κατηγορία αερογράφου. Δεν κοστίζουν και λίγο και η ποιοτητας τους ειναι πραγματικά ΑΑ.
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 09, 2006, 01:07:42 πμ »
Να προσθέσω πως καλό θα ήταν να προβείτε στις παραπάνω ενέργειες μόνο όταν σας παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Αν δουλεύει μια χαρά δεν χρειάζεται να τις εφαρμόσετε. Καλό μοντελάρισμα!
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Tags: infinity evolution