Αποστολέας Θέμα: MiG-15 1/72 Hobby Boss  (Αναγνώστηκε 4677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
MiG-15 1/72 Hobby Boss
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2010, 03:40:46 μμ »
Συνάδελφοι Χρόνια Πολλά, και να είστε όλοι καλά. Το θέμα είναι γνωστό σε όλους, πρόκειται για το απλό mig 15 της hobby boss, όπως ήταν φυσιολογικό ξεκίνησα από το κόκπιτ το οποίο βελτίωσα, όπως πάντα, χωρίς την χρήση βελτιωτικών αλλά με μόνο σύμαχο το φωτογραφικό υλικό, κάποιες παλές χαλοκομανίες (τις έκοψα κομματι κομμάτι, όργανο όργανο) καθώς και λίγο τεντομένο πλαστικό.  

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: MiG-15 1/72 Hobby Boss
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 05:01:00 πμ »
Καλή χρονιά συνάδελφε πολύ όμορφες οι προσθήκες σου.Αν και έχω φτάσει στην οθόνη για να τις δω με αυτές τις μακρινές φώτο.
Καλη συνέχεια επί το εργο!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 12:37:39 μμ »
Να είσαι καλά, το θεματάκι με τις φωτογραφίες όντως υπάρχει, αλλά τι να κάνω αφού δεν αναιβάζει. Παλεύω να ανεβάσω και από τις 10 ανεβάζει 1 το πολύ 2 και αυτές μικρές!!! Φαντάσου ότι τώρα είμαι στα τριψίματα και δεν μπορώ να αναιβάσω φωτο !@#$%^&*!!! Λοιπόν ψάχω διακαώς να βρώ σήμματα της Βορείου Κορέας αλλα τιποτα έχεις να προτείνεις κάτι? Να είσαι καλα!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 10:59:08 μμ »
Δεν έχω κάτι υπόψιν.Τα ελληνικά e-shops τα γνωρίζεις να checkάρεις για στοκ? Αλλιώς μετα e-shops από εξωτερικό
Στις φωτογραφίες θα μπορούσες να εστιάσεις περισσότερο στο θέμα (me macro) οπότε και σε μικρή διάσταση να μην υπάρχει πρόβλημα.
 ::salut::

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 11:09:29 μμ »
Να είσαι καλά, το θεματάκι με τις φωτογραφίες όντως υπάρχει, αλλά τι να κάνω αφού δεν αναιβάζει. Παλεύω να ανεβάσω και από τις 10 ανεβάζει 1 το πολύ 2 και αυτές μικρές!!! Φαντάσου ότι τώρα είμαι στα τριψίματα και δεν μπορώ να αναιβάσω φωτο !@#$%^&*!!! Λοιπόν ψάχω διακαώς να βρώ σήμματα της Βορείου Κορέας αλλα τιποτα έχεις να προτείνεις κάτι? Να είσαι καλα!

Λοιπόν,αυτά τα Βορειοκορεατικά εθνόσημα κάτι μου θυμίζουν,αλλά θα μου επιτρέψεις να ψάξω στο στοκ μου του.....χρόνου.

Αν είσαι τυχερός.........το 2011 θα δείξει.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 08:21:11 μμ »
Καλή Ζρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και ευτηχία!
Συνεχίζοντας το μοντελο, προχώρισα στην κόλληση της ατράκτου και των πτερύγων, μετά στόκαρα τις βάσεις των φτερών και τρίψιμο!!! Χρησιμοποίησα, ως στόκο, για πρώτη φορα το mr. surfacer 500, γνωρίζει κανεις αν το συγκεκριμένο προιόν κάνει και για αστάρι;;;; και αν ναι πως χρησιμοποιείται;;;
ps φίλε σε ευχαριστώ και όντως ελπίζω το 2011 να με βρεί με σήμματα της Β. Κορέας!!!  

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 02:09:15 πμ »
Ομορφα εως εδώ!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το mr surfacer αστάρι ειναι  :)
Με το "mr color thinner" μπορείς να το αραιώσεις και να ψεκάσεις.
Η να πάρεις με μια νοτισμένη μπατονέτα (με "mr color thinner") το υλικό πάνω από μια εγκοπή και να έχεις γέμισμα σε δύσκολα σημεία που δε τρίβονται

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 02:13:55 πμ »
Καλή Xρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και ευτηχία!
Συνεχίζοντας το μοντελο, προχώρισα στην κόλληση της ατράκτου και των πτερύγων, μετά στόκαρα τις βάσεις των φτερών και τρίψιμο!!! Χρησιμοποίησα, ως στόκο, για πρώτη φορα το mr. surfacer 500, γνωρίζει κανεις αν το συγκεκριμένο προιόν κάνει και για αστάρι;;;; και αν ναι πως χρησιμοποιείται;;;
ps φίλε σε ευχαριστώ και όντως ελπίζω το 2011 να με βρεί με σήμματα της Β. Κορέας!!!  

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 04:36:34 μμ »
Μοντελισμού συνέχεια, αφού πέρασα με gloss μαύρο της humbrol ψέκασα όλο το μοντέλο με το aluminium της alclad. Μετά ψέκασα επιλεγμένα πάνελ με μία μίξη polished aluminium και gloss black σε αναλογία 10:1 περίπου, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα μου αρέσει, είναι η πρώτη φορά που χρησημοποιώ τα alclad και μου άρεσαν πάρα πολύ.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 04:56:47 μμ »
πολύ καλή δουλειά! Φανταστικά τα alclad!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 11:08:14 μμ »
παιδες, γνωρίζει κανεις πως συμπεριφέρονται τα alclad στο wash με το λάδι;;; πρέπει να περάσω βερνίκι;;; υπάρχει πιθανότητα να σηκωθεί το χρώμα με το άοσμο διαλυτικό λαδιού που χρησημοποιώ;;;
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 02:10:37 πμ »
Με το αοσμο (sansodor ειναι?) το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις προβλημα. Απεφυγε ομως να μερασεις ολο το μοντελο και μετα να το σκουπισεις. Με ενα λεπτο πινελο κανε wash μονο μεσα στις γραμωσεις.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 10:15:09 πμ »
Ευχαριστώ για την συμβουλή, φίλε crow δεν ξέρω τι μάρκα είναι, το είχα πάρει για τα καλλιτεχνικά της γυναίκας. Η αλήθεια όμως είναι ότι το έχω χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε μοντέλα που είχα βάψει με σμάλτο, και απο πάνω τα είχα περάσει παρκετίνη και δεν τα χάλασε. Τα alclad χρειάζετε να τα περάσουμε με κάποιο βερνίκι;;;
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 12:25:43 μμ »
Για χαρά και καλή χρονιά. Πολύ ωραίο το MIG και μπράβο για το "scratch" του cockpit! To ίδιο ακριβώς έχω ξεκινήσει και εγώ, και σκοπεύω να το βάψω με alclad. Είμαι ακόμη στα κολήματα. Σχετικά τώρα με τα wash και τα βερνίκια δεν έχω ακόμη απάντηση... Καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσεις κάπου αλλού πριν τα εφαρμόσεις στο μοντέλο που δουλεύεις. Αν μπορείς δείξε πιο κοντινά πλάνα, για να μπορέσουμε να δούμε την απόδοση και τις διαφορές των alclad που χρησιμοποίησες.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:11:32 μμ »
Μερικες ακόμα για σχολιασμό. :oops:

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 09:39:59 μμ »
Αχχχχ!
Οριστε τι δεν μπορουμε να πετυχουμε σε βαψιμο εμεις που δεν εχουμε αερογραφο! :roll: :mrgreen:
Πολυ ωραιο βαψιμο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 11:36:21 μμ »
Αν και δεν το έγραψα προτήτερα, έκανα πιρτσίνια στις ρίζες των πτερύγων καθως και σε ορισμένα πάνελ στιν άτρακτο και στις πτέρυγες (συντομα φωτο), επίσης αν και δεν διακρίνεται καλα στις φωτογραφίες έκοψα από παλιές φωτογραφίες μεμονομένα όργανα και τα τοποθέτησα βάση φωτογραφιών του πραγματικού στις ανάλογες θέσεις!!!

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:52:14 πμ »
Αν και δεν το έγραψα προτήτερα, έκανα πιρτσίνια στις ρίζες των πτερύγων καθως και σε ορισμένα πάνελ στιν άτρακτο και στις πτέρυγες (συντομα φωτο), επίσης αν και δεν διακρίνεται καλα στις φωτογραφίες έκοψα από παλιές φωτογραφίες μεμονομένα όργανα και τα τοποθέτησα βάση φωτογραφιών του πραγματικού στις ανάλογες θέσεις!!!

Θαυμάζω την υπομονή, την επιμονή και τη προσήλωσή σου στη λεπτομέρεια! Σε τέτοιο μέγεθος ένα-ένα τα όργανα κλπ.,... Συγχαρητήρια! Καταλαβαίνω τον κόπο σου γιατί εγώ σε αυτό που φτιάχνω τώρα διάλεξα τον "εύκολο" δρόμο των photoetched της Eduard.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 12:11:05 μμ »
Πάρα πολύ ωραία και λεπτομερής δουλειά σε αγαπημένο μοντέλο φίλε johnza  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 12:40:06 πμ »
Παιδιά οι οδηγίες του μοντέλου έχουν μία έκδοση που πέταξε με τα χρώμματα της Κινέζικης αεροπορίας, την οποία αναφέρουν με την ονομασια red fox, γνωρίζει  κανείς την ιστορία του συγκεκριμένου αεροπλάνου;;;;;;;
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 10:06:27 πμ »

Θαυμάζω την υπομονή, την επιμονή και τη προσήλωσή σου στη λεπτομέρεια! Σε τέτοιο μέγεθος ένα-ένα τα όργανα κλπ.,... Συγχαρητήρια! Καταλαβαίνω τον κόπο σου γιατί εγώ σε αυτό που φτιάχνω τώρα διάλεξα τον "εύκολο" δρόμο των photoetched της Eduard.
Να σου πώ την αλήθεια και εμένα θα μου άρεσε η λύση των photo etched αλλά εκτός του ότι εκτοξεύουν τον προυπολογισμο είναι δύσκολο να τα βρώ εδω στην Κρήτη, φυσικά μπορώ να τα παραγγείλω αλλά δεν μου αρέσει η αναμονή χααχαχ. Οπότε αφού μπορώ να βρω λύσεις μεσω άλλης οδού........ γενικά πάντως σαν μοντέλο θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο περιεκτικό σε λεπτομέρια και να μην δίνει flat πίνακα οργάνων και επιφάνειες χωρίς πιρτσίνια. Επίσης αυτό που με χαλάει πάρα πολύ είναι ότι για τις δύο εκτόσεις που μπορείς να κατασκευάσεις κάνει μια απλή και λακωνικότατη αναφορά χωρίς κανενα ιστορικό δεδομένο. Εγώ ήθελα να το φτιάξω με βορειοκορεάτικα σήμματα αλλά δεν κατάφερα να βρω και τώρα είμαι σε δήλημα!!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 10:17:18 πμ »

Να είσαι καλά φίλε Amen, όντως τα alclad είναι πολύ ωραία χρώμματα και εμένα προσωπικά με α΄φησαν άφωνο με την σπόδοσή τους!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 11:18:50 πμ »

Να είσαι καλά φίλε Amen, όντως τα alclad είναι πολύ ωραία χρώμματα και εμένα προσωπικά με α΄φησαν άφωνο με την σπόδοσή τους!!!

Heavy Metal! Πολύ καλό αποτέλεσμα!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 03:43:16 μμ »

Να σου πώ την αλήθεια και εμένα θα μου άρεσε η λύση των photo etched αλλά εκτός του ότι εκτοξεύουν τον προυπολογισμο είναι δύσκολο να τα βρώ εδω στην Κρήτη, φυσικά μπορώ να τα παραγγείλω αλλά δεν μου αρέσει η αναμονή χααχαχ. Οπότε αφού μπορώ να βρω λύσεις μεσω άλλης οδού........ γενικά πάντως σαν μοντέλο θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο περιεκτικό σε λεπτομέρια και να μην δίνει flat πίνακα οργάνων και επιφάνειες χωρίς πιρτσίνια. Επίσης αυτό που με χαλάει πάρα πολύ είναι ότι για τις δύο εκτόσεις που μπορείς να κατασκευάσεις κάνει μια απλή και λακωνικότατη αναφορά χωρίς κανενα ιστορικό δεδομένο. Εγώ ήθελα να το φτιάξω με βορειοκορεάτικα σήμματα αλλά δεν κατάφερα να βρω και τώρα είμαι σε δήλημα!!!!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Πραγματικά ναί, είναι κρίμα που η Hobbyboss δίνει flat τελείως τα όργανα. Ούτε καν αυτοκόλλητα! Σχετικά τώρα με τα κορεάτικα σήματα (που θα τα ήθελα και εγώ πολύ), νομίζω ότι το αντίστοιχο (καινούργιο) κιτ της Airfix τα έχει...

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 07:50:43 μμ »
μωρε αυτο τις εχει εγω δεν τις εχω..... χαχαχαχαχα
Γιάννης

Tags: mig-15