Φίλε μου υποθέτω ότι είσαι νέος στο χόμπυ μας, διαφορετικά θα ήξερες ότι το ΑΖΑΧ είναι από τα πλέον διαδεδομένα διαλυτικά για τα ακρυλικά χρώματα, όσο "κάπως" και αν σου φαίνεται.
Που να ακούσεις δηλαδή ότι το πλέον διαδεδομένο γυαλιστερό βερνίκι που χρησιμοποιούμε, είναι μία παρκετίνη! (Future, Clir, κλπ).
Αν μάθει κάποιος να τα χρησιμοποιεί όλα αυτά σωστά, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, και δεν λέω για σήμερα αλλά για μία γενιά τουλάχιστον

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα δικά μου μοντέλα, τα πιο παλιά εκ των οποίων έχουν ηλικία άνω των 25 ετών

Τώρα αν θα κρατήσουν όταν θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα, δεν με ενδιαφέρει

Οι γενικές αρχές της ζωγραφικής φυσικά και ισχύουν (συμπληρωματικά χρώματα, διαθλάσεις κλπ) αλλά φυσικά κάθε υλικό επάνω στο οποίο δημιουργούμε, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Εγώ προσωπικά ακόμα ψάχνομαι για το τελικά ματ βερνίκι, αλλά πιθανότατα δύσκολα θα αλλάξω συνήθειες σε ότι αφορά το αστάρωμα, βάψιμο, βερνίκωμα (γυαλιστερό) και φθορές (με λάδι).
Φυσικά υπάρχουν συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τελείως "εξωτικά" υλικά. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα να τους ικανοποιεί.