Αποστολέας Θέμα: "ʼγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής" από DeAgostini. Η πρώτη προσπάθεια σε ξύλινο...  (Αναγνώστηκε 10445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πήλιο Μαγνησίας
Καλές Γιορτές και..καλές κατασκευές σε όλους! Το πρώτο μου ξύλινο. Ερχονται και άλλα...σε μερικά χρόνια με το ρυθμό που τα φτιάχνω!

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Sergio συντοπίτη... απ΄ότι βλέπω έχεις μέλλον...λαμπρό... :wink:
 ::icon_thumright::
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Καλώς ήρθες SERGIO και Καλές Γιορτές να έχεις και εσύ μαζί με την οικογένειά σου.
Το πρώτο σου ξύλινο είναι πολύ καλό και να έχεις καλή συνέχεια και στα επόμενα που σκέφτεσαι να κατασκευάσεις.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
Καλώς ήρθες φίλε Σέρτζιο!
Και εμένα το πρώτο μου ήταν το συγκεκριμένο, εξού και η φώτο στο προφίλ :)
Πολύ καλή δουλειά αν και υπάρχει απο ότι είδα σε ένωση σχοινιών που έχουν ενοποιηθεί.
Παρόλα αυτά για 1ο είναι μια χαρά!!
Να θυμάσαι:
κάλιο αργά παρά ποτέ και το καλό πράγμα αργεί να γίνει  :wink:
::keep_mod:: ::welcome_model::
με εκτίμηση
kapten bisbics
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές και τις παρατηρήσεις! Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και...μοντέλα!!! :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος minoas69

• Scale 1/144
  • *
Λίγο καθυστερημένα γράφτηκα στο site αλλά κάλλιο ααργά παρά ποτέ.
Το ίδιο kit είχα κι εγώ για μερικά χρόνια στην αποθήκη μου και τώρα απορφάσισα σιγά σιγά να το βάλω μπροστά. Αυτό που με φοβίζει αρκετά είναι το πέτσωμα, καθώς δεν έχω ξανακάνει.
Ρε παλληκάρια αν χρειαστώ βοήθεια θα μπορέσω να την ζητήσω χωρίς να με ..... κοροιδέψετε????

Ευχαριστώ

Τώρα που το είδα τελειωμένο στις φωτογραφίες σου φίλε μου..... με τρώει να το παλέψω κι εγώ να το τελειώσω και ίσως κάποια στιγμή να τα καταφέρω !!!!!

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *
Καλώς ήρθες φιλε στην μεγάλη και εκλεκτή παρέα! Όσο για το συγκεκριμένο κιτ, μη σε φοβίζει τιποτα! Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και σωστά υλικά. Οι οδηγίες της Deagostini είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστείς βοήθεια σε οποιαδήποτε φάση της κατασκευής, μη διστάσεις να τη ζητήσης! Μη συζητάς θέμα κοροϊδίας διότι απλά...δεν υφίσταται!!! Κανένας δε γεννήθηκε να ξέρει και στο κάτω κάτω, το χόμπυ μας κάνουμε!

Καλή αρχή!!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: "Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής" από DeAgostini. Η πρώτη προσ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 09:58:15 μμ »
Καταπληκτική εργασία...

Σε φαντάζομαι στην κατασκευή του σαν σε διαφήμιση, ε; Με ουισκάκι, τζάκι παραπέρα αναμένο και ένα τεράστιο σκύλο να κοιμάται στην φλωκάτη.... :-)

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *

Πολύ κοντά έπεσες φίλε!!! Μόνο που ο σκύλος είναι μικρός και είναι...σαν φλωκάτη!
 :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος minoas69

• Scale 1/144
  • *
Εκτός θέματος.... αλλά πειράζει που εγώ δεν έχω ....κουλούκι????
Μάλλον θα αφήσω την κατασκευή για λίγο αργότερα.... να τελειώσω πρώτα το παραδοσιακό σπίτι που φτιάχνω στις κόρες και μετά.
Πριν καταπιαστώ με τον βαπτιστή, σκέφτομαι να φτιάξω κάτι με μικρή καρίνα.... πχ το Bluenose μπας και ξεπάρουν λίγο τα χέρια μου με το πέτσωμα.

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *

Οι κόρες προηγούνται...δεν το συζητώ! Καλό κουράγιο...! Δεν είναι άσχημη η ιδέα για κάτι πιο μικρό. Ενα άλλο θετικό είναι οτι δε χρειάζεται...ένα δωμάτιο για να στεγαστεί!!!

Αποσυνδεδεμένος mosxa84

• Scale 1/144
  • *
Γεια, και από μένα.. είμαι καινούργιο μέλος τόσο στο site όσο και στο χώρο του μοντελισμού. Έχω συγκεντρώσει όλα τα κομμάτια του Αγιου Ιωάννη αλλά δεν έχω καμία εμπειρία. Ξεκίνησα με τα πρώτα κομμάτια αλλά το χρώμα που πήρα δείχνει πολύ σκούρο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι χρώματα χρησιμοποίησες; Πριν στρώσεις το χρώμα έκανες κάποια προεργασία με λάδι ή κάποιο "δηλητήριο" για ξύλινες κατασκευές; Που μπορώ να τα βρώ τέτοιου είδους υλικά; Εδώ που μένω δεν έχω βρεί κάποιο μαγαζί με είδη μοντελισμού και επειδή είναι η πρώτη μου απόπειρα δεν θα ήθελα να το "καταστρέψω"... φαίνεται τόσο ωραίο στις φωτογραφίες!!! :wink:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος SERGIO

• Scale 1/144
  • *
Γειά σου συνάδελφε και καλωσήρθες στην παρέα! Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι κοινά βερνίκια ξύλου τα οποία μπορείς να βρείς σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο. Εκεί θα βρείς μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και θα αποφασίσεις ποιά σου αρέσει περισσοτερο. Εγώ (αν θυμάμαι καλά!) χρησιμοποίησα την αποχρωση της καστανιάς, περασμένη σε 2 χέρια. Πολλά ξύλα, όπως το κατάστρωμα και η εσωτερική επένδυση στο ανοιχτό μέρος της γάστρας  είναι τελείως άβαφτα και περασμένα μόνο με γυαλιστερό βερνίκι (σε σπρέι, απ'τα χρωματοπωλεία). Να σου πώ την αλήθεια,θα σου συνιστούσα να βάψεις το κατάστρωμα με κάποιο ανοιχτόχρωμο βερνίκι, γιατί σίγουρα θα δείξει πιο όμορφο. Εγω δυστυχώς το αμέλησα και δε μου πολυαρέσει!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και ότι χρειαστείς...εδώ είμαστε!

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Πιστεύω πως τα ματ χρώματα & βερνίκια ταιριάζουν απόλυτα σε τέτοιου είδους κατασκευές.
Δοκίμασε αυτά σε οποιαδήποτε μορφή, πρώτα.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Βρε θηρίο το τελείωσες?? Ειχα ξεκινήσει κι εγώ πριν μερικά χρόνια να πέρνω τα περιοδικά, αλλά βαρέθηκα να περιμένω μιά βδομάδα γιά δύο ξυλαράκια.
Ετσι το σταμάτησα και το έριξα στο τζάκι. Μπράβο σου. Συνέχισε το άθλημα.

Tags: