Αποστολέας Θέμα: F-14 VF-14 "Tophatters" 1/72  (Αναγνώστηκε 10585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
F-14 VF-14 "Tophatters" 1/72
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 12:22:39 πμ »
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα καλημέρα οπως σας βολεύει!!!σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός F-14A της fujimi το οποίο το έχω αρκετό καιρό και δεν λέω να το ξεκινήσω, βέβαια δεν θα μπουν τα σήματα του κιτ μιας και θα γίνει της VF-14 tophatters όπως αυτή υπηρετούσε στο indepedence και επιχειρούσε στο Λίβανο, μιας και θα τοποθετηθεί εκεί μετά το τέλος!!!

Λοιπόν απίστευτος αριθμός κομματιών, 1/72 η κλίμακα, απευθείας από το κουτί χωρίς καμιά παράκληση!!! έχει και τους κινητήρες ξεχωριστά οι οποίοι και αυτοί θα γίνουν για να τοποθετηθούν στο υπόστεγο!!!! Ευχαριστώ των Albert83 για την αποστολή της καρτέλας σημάτων της εν λόγο μοίρας η οποία θα χρειαστεί λίγη δουλειά για να ρθει στα μετρά μου!!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
Απ: F-14 VF-14 tophatters 1/72
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 01:56:30 πμ »
ʼντε να δούμε και κανένα ακόμα γάτο!! Καλή αρχή Δημήτρη! Όταν λές θα τοποθετηθεί εκεί μετα, τι εννοείς? Θα πάει το μοντέλο στον Λίβανο??

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 08:37:58 πμ »
καλή αρχή !!

ούτε μια φωτο απο τα sprues...  :(
Ελπίζουμε να ανεβάσεις πράμα στη συνέχεια ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όταν λές θα τοποθετηθεί εκεί μετα, τι εννοείς? Θα πάει το μοντέλο στον Λίβανο??
Κι εγώ το ίδιο θα ρωτούσα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 03:17:01 μμ »
Όχι φίλοι μου εννοώ στο Peacekeeping force in Lebanon! http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13738.0.html λάθος διατύπωση!! :oops: :

και όλο το περιεχόμενο του κουτιού!το οποίο φαίνεται μακράν το καλύτερο από ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα!!!θα δείξει! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 07:11:52 μμ »
Ωραίος !!!

::icon_thumright::

και πάλι καλή αρχή !

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 12:40:12 πμ »
Πολύ ωραία πράγματα!!! Πώς και μου είχε ξεφύγει! Χίλια Μπράβο :!: :!: :!: :!: Έχεις υπόψη σου τον τρελό που έφτιαξε το USS Enterprise στην 1/72?!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 09:27:12 πμ »
Φαίνεται εξαιρετικό κιτ.
Ξέρετε αν κυκλοφορεί ακόμα;

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 09:54:43 πμ »
Δημήτρη  ωραιο το κιτ και όπως μας έλεγες εχτές σωστή κατασκευή απο τον   κατασκευαστή του .
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ    ::icon_thumright::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 09:56:35 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πραγματικά δείχνει πολύ σένιο κιτ!! Καλη αρχη!!!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 10:55:02 μμ »
Λοιπόν κάθισα απόψε με σκοπό να ξεκινήσω των γατουλη!!!! αλλά μετά από μια πλακά σοκολάτα μάλλον είναι αδύνατο!
Amen, dsk ευχαριστώ πολύ!
Αγαπητέ Γιώργο πράγματι έτσι φαίνεται ελπίζω να μην κρύβει εκπλήξεις!!!!
giwrgosd σε μαγαζί στην θεσσαλονικη από οπού το πήρα είχε ακόμα ένα και δυο ακόμα κιτ της fujimi σε άλλες μούρες!!! έχεις πμ!
 Albert83 το έχω δει και έχω πάθει πλακά απίστευτος ο άνθρωπος!!τα δικά μου νεύρα ήδη έχουν αρχίσει και δοκιμάζονται!!!!!και είμαι στην αρχή!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 01:25:23 πμ »
Λοιπον εχουμε και κλαιμε!!!εφτιαξα εβαψα το κοπκιτ και μερικες φωτο!

βεβαια με τους πιλοτους στην θεση τους και κλειστη ατρακτο λιγα πραγματα θα φαινονται!

Αυτά για σήμερα και τα ξαναλέμε!
σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!
Θα επανερθω Δημήτριος!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 10:18:25 μμ »
Χρονιά πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!δεν έχω κάνει καμιά σοβαρή εργασία :oops:, ωστόσο ένα μικρο update!

Βάφτηκαν λοιπόν οι πιλότοι και προσπάθησα στα κρανοι να δημιουργήσω το σχέδιο του άσσου σπαθί στον ένα και στον άλλο τις γραμμές από τα καυσαέρια που αφήνουν τα τζετ αλλά  χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αλλά μιας και χαλκομανία δεν κατάφερα να εκτυπώσω τόσο μικρή αρκέστηκα σε αυτό!!

τώρα ένα άλλο θέμα που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η εφαρμογή, πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχει εξαιρετική εφαρμογή που στα αδαή χεριά μου φαντάζει εκπληκτικό!!
Θα επανερθω Δημήτριος!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 11:26:42 μμ »
Καλη συνεχεια στο γατουλη σου φιλε dmoshid.Αντε να το δουμε ετοιμο. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 02:34:33 πμ »
μου άρεσε το βάψιμο στο τζάμι των πιλότων.και τα κράνη από κανονικό view δεν φαίνονται άσχημα. Φαντάζομαι με το μάτι θα είναι τέλεια

καλή συνέχεια! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 02:56:02 μμ »
babi_rg σε ευχαριστώ  πολύ αλλά μάλλον με τους ρυθμούς που δουλεύω δεν το βλέπω σύντομα!!
Amen η αλήθεια είναι ότι όσο το συνηθίζω μου αρέσει πιο πολύ!
τώρα ερώτηση κρίσεως τα PE κομμάτια πως θα κολληθούν στην καλύπτρα χωρίς αυτή να κάνει αναθυμιάσεις? έχω μια ειδική κόλα για τις καλύπτρες κάνει αυτή? κάποια άλλη?
ευχαριστώ εκ των προτέρων και αργότερα δεσμεύομαι να ανεβάσω και φώτο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 04:02:17 μμ »
Σταθεροποιησου καπου να σε βρισκουμε αντε θα τελειωνε και χαμπαρι εγω  :mrgreen:
καλη συνεχεια Δημητρη και καλη χρονια

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 05:27:24 μμ »
Σταθεροποιησου καπου να σε βρισκουμε αντε θα τελειωνε και χαμπαρι εγω  :mrgreen:
καλη συνεχεια Δημητρη και καλη χρονια
Δημήτρη έχεις δίκιο σε αυτό, απλά θεώρησα ότι της κατασκευές των αεροπλάνων καλό θα ήταν να μπουν εδώ!!!!!να είσαι καλά!! ::icon_thumright::
τώρα λίγες φώτο ακόμα, αν και έχει ακόμα δουλειά......

όπως έχω πει και πιο πάνω εξαιρετικό κιτ!!!το μονό πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι εδώ....

το σκαλοπάτι που δημιουργήθηκε στην ένωση!!! :shock: :( αλλά πιστεύω με λίγο τρίψιμο να βελτιωθεί!
και το γεγονός ότι στις οδηγίες νομίζω ότι έχει κάποια νούμερα ανάποδα  αν και σε αυτό δεν είμαι απολυτά σίγουρος γιατί παίζει να τα έκοψα και εγώ!!! :oops:
Θα επανερθω Δημήτριος!!!   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 06:03:51 μμ »
Κ μαμω τις δουλειες.κ το κιτ φαινεται αξιοπρεπεστατο.τι διαστασεις εχει με ανοιχτες τις πτερυγες?

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 07:29:20 μμ »
Κ μαμω τις δουλειες.κ το κιτ φαινεται αξιοπρεπεστατο.τι διαστασεις εχει με ανοιχτες τις πτερυγες?
Φιλέ μου χαίρομαι που σου άρεσε , πράγματι είναι πολύ καλό κιτ, τόσο που σκέφτομαι να αντικαταστήσω το Α-7 με ακόμα ένα τέτοιο!!!!Δεν θέλω να τελειώσει!!Οι διαστάσεις του αν μετράω σωστά 278 χιλιοστά! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 08:34:45 μμ »
Πολύ καλά πάει Δημήτρη!  ::icon_thumright:: Για την τοποθέτηση των ΡΕ στην καλύπτρα μπόρεις να χρησιμοποιήσεις εποξική κόλλα δυο συστατικών που δεν έχει αναθυμιάσεις ή κυανοακριλική σε μικρή ποσότητα και με πολύ προσοχή! Μιά ένσταση μόνο είναι οι τροχοί του ρινιαίου σκέλους οι οποίοι δείχνουν κάπως μεγάλοι. Δεν έχω φτιάξει ποτε το 72άρι Hase, απο την φωτό και μόνο το εντοπίζω.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 08:37:21 μμ »

τώρα ερώτηση κρίσεως τα PE κομμάτια πως θα κολληθούν στην καλύπτρα χωρίς αυτή να κάνει αναθυμιάσεις? έχω μια ειδική κόλα για τις καλύπτρες κάνει αυτή? κάποια άλλη?
ευχαριστώ εκ των προτέρων και αργότερα δεσμεύομαι να ανεβάσω και φώτο! ::salut::

Αντιγράφω από άλλο post του φορουμ :
Για βαμμένα φωτοχαραγμένα καλύτερα να βάλεις ασπρόκολλα. Ειδικά σε πιλοτήριο...

Φαντάζομαι κάποιος πιο γνώστης περί ΡΕ να το επιβεβαιώσει...

Αλήθεια ποια κόλα εχεις που ειναι ειδική για καλύπτρες ?

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 10:30:23 μμ »

Αντιγράφω από άλλο post του φορουμ :
Για βαμμένα φωτοχαραγμένα καλύτερα να βάλεις ασπρόκολλα. Ειδικά σε πιλοτήριο...

Επειδή εγώ το είχα γράψει αυτό δείτε τις παρακάτω τρεις φωτογραφίες:

Πρόκειται για ένα F15C στην 1/32. Όλο το πιλοτήριο είναι από το σετ της Eduard και κολλημένο με ασπρόκολλα. Το πιλοτήριο συναρμολογήθηκε το 2004 και έκτοτε μαζέυει σκόνη. Δοκίμασα να τραβήξω το πλαϊνό πάνελ να δω αν κρατάει ακόμα η κόλλα και δεν κουνήθηκε ρούπι. Επίσης να προσθέσω ότι η κονσόλα είναι δύο φύλλα φωτοχαραγμένα το ένα πάνω στο άλλο για να δωθεί βάθος στα όργανα.

Επειδή όμως απ' ότι κατάλαβα ο Δημήτρης θέλει να κολλήσει φωτοχαραγμένα στην καλύπτρα θα προτείνω και πάλι το ίδιο πράγμα. Κι επειδή υποψιάζομαι ότι πρόκειται για καθρεφτάκια και λαβές, απλά βάψε πρώτα τα πλαίσια και τα κομμάτια που θα κολλήσεις και μετά με μια οδοντογλυφίδα βάλε ασπρόκολλα. Μετά το κόλλημα μπορείς να καθαρίσεις τυχόν περισεύματα με μια βρεγμένη μπατονέτα ή μια οδοντογλυφίδα...  ::salut::

Καλή συνέχεια, πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και μεγάλη προσπάθεια όλο το project σου...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:14:11 πμ »
Albert83 ευχαριστώ πολύ τώρα όσον αναφορά τις ρόδες το κιτ έδινε δυο λύσεις, τους τροχούς με λάστιχα και πλαστικούς. Εγώ χρησιμοποίησα τους πλαστικούς γιατί τους άλλους τους φοβήθηκα χωρίς να ξέρω το γιατί!!! Μέτα την αναφορά σου μέτρησα ένα κιτ της ιταλερη που έχω και οι τροχού είναι πράγματι πιο μικροί όπως και οι λαστιχένιοι που δίνει το κιτ 7,85 χιλιοστά ενώ οι πλαστικοί είναι 8,04 χιλιοστά. Δεν ξέρω, τα 0,2*72=14,4 χιλιοστά διαφορά στο πραγματικό!ας θεωρήσουμε ότι έχουν παραπάνω πίεση τα ελαστικά! :lol: ::glossa:: πλακά κάνω δεν ξέρω ειλικρινα τι θα κάνω!

dsk να σε ευχαριστήσω και εσένα με την σειρά, λοιπόν έχω αγοράσει μια της mikroscale λέγεται micro kristal klear είναι άσπρη και γίνεται διαφανείς όταν στεγνώσει!! αργεί πααααρα πολύ να στεγνώσει και μου θυμίζει ξυλοκολα!!!! :roll:

gtdeath13 σωστά εχεις καταλάβει πρόκειται περί λαβών, καθρέφτες κτλ τα οποία θα κολληθούν πάνω στην καλύπτρα, το βάψιμο πράγματι θα γίνει πρώτα, αν και καλά έκανες και το ανέφερες γιατί  απορώ πως και έβαλα τα σκέλη με τις ρόδες χωρίς να τα βάψω πρώτα, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει, σε ευχαριστώ για το ταχύρυθμο! ::icon_thumright:: όταν λες ασπροκολα εννοείς την ξυλοκολα? :oops: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:21:35 πμ »
gtdeath13 σωστά εχεις καταλάβει πρόκειται περί λαβών, καθρέφτες κτλ τα οποία θα κολληθούν πάνω στην καλύπτρα, το βάψιμο πράγματι θα γίνει πρώτα, αν και καλά έκανες και το ανέφερες γιατί  απορώ πως και έβαλα τα σκέλη με τις ρόδες χωρίς να τα βάψω πρώτα, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει, σε ευχαριστώ για το ταχύρυθμο! ::icon_thumright:: όταν λες ασπροκολα εννοείς την ξυλοκολα? :oops: ::salut::

Ναι ναι, ξυλόκολλα... Έτσι θα αποφύγεις τοιχόν θολώματα από την κυανοακρυλική...

Τώρα αυτό που λες για τα σκέλη είναι μεγάλη συζήτηση... Εγώ ασχολούμαι με αεροπλάνα σοβαρά από τον Απρίλιο και έχω καταλήξει σε κάτι που είχε πολύ σωστα επισημάνει ο Jet72, ότι καλύτερα να τοποθετεί κάποιος τα σκέλη από πριν με σκοπό να δημιουργηθεί καλύτερο δέσιμο στα κολλημένα μέρη. Οπότε και κολλάω τα πάντα σχεδόν από πριν, εκτός από μικρά και ευαίσθητα κομμάτια που θα σπάσουν σίγουρα με το δούλεμα του μοντέλου όπως κεραίες και άλλα ψιλά... Καλύτερα να με παιδέψει λίγο το βάψιμο παρά να ψάχω γιατί στράβωσε κάτι ή δεν κάθεται καλά...

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Νίκος

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:27:23 πμ »

Ναι ναι, ξυλόκολλα... Έτσι θα αποφύγεις τοιχόν θολώματα από την κυανοακρυλική...

Τώρα αυτό που λες για τα σκέλη είναι μεγάλη συζήτηση... Εγώ ασχολούμαι με αεροπλάνα σοβαρά από τον Απρίλιο και έχω καταλήξει σε κάτι που είχε πολύ σωστα επισημάνει ο Jet72, ότι καλύτερα να τοποθετεί κάποιος τα σκέλη από πριν με σκοπό να δημιουργηθεί καλύτερο δέσιμο στα κολλημένα μέρη. Οπότε και κολλάω τα πάντα σχεδόν από πριν, εκτός από μικρά και ευαίσθητα κομμάτια που θα σπάσουν σίγουρα με το δούλεμα του μοντέλου όπως κεραίες και άλλα ψιλά... Καλύτερα να με παιδέψει λίγο το βάψιμο παρά να ψάχω γιατί στράβωσε κάτι ή δεν κάθεται καλά...

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Νίκος
Νίκο όπως και να έχει, το καλύτερα η χειρότερα όπως έγινε το πράγμα μάλλον θα το ανακαλύψω και εγώ!!!! :lol: :lol: ::salut::

Tags: