Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για καθαρισμό ξεραμένου χρώματος  (Αναγνώστηκε 981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Βοήθεια για καθαρισμό ξεραμένου χρώματος
« στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 05:32:58 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Σαν αρχάριος με την χρήση αερογράφου θέλω να ρωτήσω πως καθαρίζουμε από το μπεκ ξεραμένο enamel μεταλικό χρώμα.
Για την ακρίβεια είχα προσπαθήσει να ψεκάσω ένα Humbrol Metalcote με άθλια αποτελέσματα -μάλλον λόγω κακής αραίωσης από πλευράς μου- και παρόλο που καθάρισα καλά τον αερογράφο μετά έμεινε χρώμα στην μύτη του μπεκ το οποίο πρέπει να ξεράθηκε.
Προσπαθώ σήμερα να το καθαρίζω.  Έχω ξεβιδώσει την μύτη του μπεκ και την έχω βάλει εδώ και μερικές ώρες σε white spirit.
Αν αυτό δεν δουλέψει προσπαθώ με υγρή κόλλα;  Με τι μέθοδο;  Μπάνιο σε κόλλα; Για πόση ώρα; Μετά πως καθαρίζεται το μπεκ από την κόλλα;

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
Απ: Βοήθεια για καθαρισμό ξεραμένου χρώματος
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 06:26:08 μμ »
Aceton, και φεύγουν όλα. Πρόσεξε μόνο τα λαστιχάκια και τα αν έχει πλαστικά μέρη, είναι δυνατό το ζουμί. Με μια μπατονέτα και θα γίνει καινούργιος. Κάνει και της γυναίκας σου για τα νύχια, που είναι με λάδι. Και μετά αφού καθαρίσει, πέρνα τον ένα χέρι και με λίγο διαλυτικό να είσαι σίγουρος.  ::salut::
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 07:23:34 μμ »
Το μπάνιο στο White spirit έκανε τη δουλειά του. Το άφησα μερικές ώρες και μετά με μια λεπτή καρφίτσα καθάρισα και μέσα.
Δεν έμεινε τίποτα.  Σαν καινούργιος.
Που να βρίσκω καθαρό aceton σαββατιάτικα... Αλλά... το καθαριστικό νυχιών έκανε τα μεταλλικά μέρη να γυαλίσουν! Θενκς!

Ευχαριστώ
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 07:29:13 μμ »
δε νομίζω πως είναι καλή  ιδέα η καρφίτσα ... χρησιμοποίησε λίγο χαρτί κουζίνας στριμμένο την επόμενη φορά, μην έχεις περιπέτειες ;)
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Tags: