Αποστολέας Θέμα: Μ3Α1 Scout Car (Το Πειραματόζωο)  (Αναγνώστηκε 2123 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
Μ3Α1 Scout Car (Το Πειραματόζωο)
« στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 01:50:42 πμ »
Μ3Α1 Scout Car

To M3 Scout Car γνωστό και σαν White Scout Car λόγω του κατασκευαστή του, White Motor Company, ήταν ένα θωρακισμένο όχημα που υπηρέτησε τον στρατό των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Β'ΠΠ. Χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα περιπόλου,αναγνωρίσεως,ασθενοφόρο και σαν ελκυστήρας πυροβόλου.
 Ο σχεδιασμός του οχήματος ξεκίνησε από την White Motor Company, που εδρεύει στο Cliveland, το1937. Πρόκειται για ένα θωρακισμένο όχημα με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους άξονες χωρίς δυνατότητα απεμπλοκής της τετρακίνησης,εφοδιασμένο με ένα κιβώτιο τεσσάρων ασύγχρονων σχέσεων,(και μιας όπισθεν)ανάρτηση με φύλα σούστας,τιμόνι χωρίς υποβοήθηση και φρένα με πνευματική υποβοήθηση. Η αρχική παραγγελία αφορούσε 64 μονάδες που εξόπλισαν την 7th Cavalry Brigade. Τελικά δόθηκε η παραγγελία που αφορούσε ένα τροποποιημένο όχημα με διευρυμένη καρότσα το Μ3Α1. Με μήκος 5,6m, πλάτος 2m και ύψος 2m  το βάρους  4τόνον όχημα ανέπτυσσε ταχύτητα 90χαω με ακτίνα δράσης 400,περίπου, χλμ. με το επταμελές πλήρωμα να είχει στην διάθεσή του ένα .50 cal M2 Browning machine gun και δύο .30 cal Browning M1919A4 machine gun αναρτημένα σε μια ράγα,με δυνατότητα κίνησης, περιμετρικά της καρότσας. Η παραγωγή του Μ3Α1 ξεκίνησε το 1940 και μέχρι το 1944 κατασκευάστηκαν περίπου 21000 μονάδες που εξόπλισαν εκτός του στρατού των ΗΠΑ και τις ένοπλες δυνάμεις όλων σχεδόν των συμμαχικών χωρών κατά την διάρκεια του Β'ΠΠ. Μετά την λήξη του παραχωρήθηκε σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα
Αποτέλεσε την βάση για των σχεδιασμό/παραγωγή των M3 Halftrack όπως και του Σοβιετικού BTR-40.

Το Πειραματόζωο

Πίσω στον χρόνο,κάπου στο 2007 ξεκίνησα το όχημα που θα αναπαριστούσε ένα από τα οχήματα που παραχωρήθηκαν στην Σοβιετική Ένωση μέσω του Lend-Lease,μόνο που ένα "ατύχημα" μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή και πρίν αρχίσει το βάψιμο το οδήγησαν στον χώρο αναμονής. Και εδώ αρχίζουν τα κουφά.....
Μόλις παρέλαβα τα καινούργια Acrylic-Poliurethan Primer της Vallejo με τα οποία αστάρωσα το πειραματόζωο,έπειτα έβαψα με το γνωστό Russian Green αραιωμένο με το thiner της εταιρίας και με λίγες σταγόνες Satin Varnish πετυχαίνοντας έτσι "διαφανές" χρώμα που με βοήθησε να πετύχω το εφέ των σκιάσεων (τουλάχιστον έτσι νομίζω ή έτσι θέλω να πιστεύω)
Έπειτα έγινε η πρώτη,αποτυχημένη,προσπάθεια τσίπινγκ με την βοήθεια της λακ.Ψέκασα την λακ απευθείας από το κανιστρό της σε δυο στρώσεις με αρκετό χρόνο ενδιάμεσα έπειτα λευκό της Vallejo που το άφησα αρκετή ,έως πολύ,ώρα για να στεγνώσει και μετά άρχισα την ταλαιπωρία με το βρεγμένο πινέλο.Δυστυχώς το χρώμα άρχισε να φεύγει σε φλούδες αφήνοντας μια πεντακάθαρη πράσινη επιφάνεια.Το μοντελάκι αφού πλύθηκε σχολαστικά ξαναπεράστηκε,με τον αερογράφο αυτή την φορά, σε επιλεγμένα σημεία με την λακ,πάλι σε δυο στρώσεις περάστηκε ξανά με το ίδιο λευκό.  Η δεύτερη προσπάθεια με οδήγησε σε αυτό το σημείο όπου και πάλι το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί πλήρως αλλά πιστεύω πως με μια "άχνα" λευκού πάνω στο πράσινο θα βελτιωθεί η κατάσταση......

Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

για πείτε.....ακούω εγώ και καταγράφω..........

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
Απ: Μ3Α1 Scout Car (Το Πειραματόζωο)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:09:54 πμ »
Κωστή ,απο λάκ δεν σκαμπάζω και πολλά,  καθότι εχω μια αραίωση στις τρίχες της κεφαλής :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το βαψιματάκι παντως του πράσινου ηταν μια χαρά. Το σκουρο  που ψεκασες στα χαμηλά του οχήματος και τις γωνίες
είναι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 05:15:44 πμ »
Κώστα, δυστυχώς Welcome the Club της μπαμπέσας λάκ :(
Δε μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, παρά μόνο να υποθέσω πώς πιθανώς φταίει η σύνθεση του άσπρου της Vallejo σε συνδυασμό με τη λάκ. Τελευταίως με συνδυασμό Humbrol/Wella είχα καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ με Tamiya/Wella όλα καλά, αν θυμάσαι στο KV-1 μου ::dontknow::
Πάντως νομίζω ότι αν κάνεις κατακόρυφα τρεξίματα με λευκό wash πάνω στα πράσινα με fading στην ένωση με τα άσπρα (σα να έχει ξεπλυθεί το άσπρο), θα γίνει το scout μαμάτο ::icon_thumright::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 06:08:44 πμ »
Αγαπημένο θέμα (στην 1:1). Καλή συνέχεια!  ::icon_thumright::

Έχω φωτογραφικό υλικό εάν χρειαστείς.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 09:13:45 πμ »
Κωστα το πρασινο ειναι τρομερο.Το λευκο ειναι καπως αφυσικο και η λευκη αχνα δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει..Δοκιμη,δοκιμη
Αλλαξε τα κανιστρα ειναι εντελως off.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 10:39:53 πμ »
http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=3293

όλα τα σχετικά με τη τεχνική της λακ, ειδικά αυτά που γράφει ο Rinaldi

....... η λευκη αχνα δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει..

δεν θα βοηθήσει

τα Vallejo "φεύγουν" σε μεγάλα κομμάτια - με τα Γκουντζοταμιγια μπορείς να κάνεις μικρά τσιπς, ελεγχόμενα

διάβασε και όσα λέει ο Φίλιππος στο Pz III του giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 11:17:01 πμ »
@athor1972  ::icon_thumright:: ::salut::
............
Πάντως νομίζω ότι αν κάνεις κατακόρυφα τρεξίματα με λευκό wash πάνω στα πράσινα με fading στην ένωση με τα άσπρα (σα να έχει ξεπλυθεί το άσπρο), θα γίνει το scout μαμάτο ..............
κάτι τέτοιο θέλω να κάνω,αλλά πολύ αμφιβάλω,θα δείξει.......
@ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ Ευχαριστώ θα το έχω υπόψιν μου
@sgt-major μόνο αυτό είναι οφ??? :lol:  ::glossa:: thnks  ::salut::
@Πέτρος το θέμα είναι ότι μου τα είπε και δια ζώσεις ο Φίλιππος αλλά άλλο να στο λένε και άλλο να το βλέπεις  :roll: δεν το περίμενα να φεύγει έτσι φλούδα χωρίς να αφήνει τπτ,λες και δεν υπήρχε ποτέ εκεί,μόνο σε κάποια σημεία χαμηλά πέτυχα αυτό που ήθελα από την πρώτη φορά αλλά τα ξέπλυνα για να τα ξανακάνω............

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 11:37:15 πμ »
θα πρότεινα να "βγάλεις" το άσπρο με νερό, να ξαναπεράσεις λακ και μετά υπόλευκο και όχι σκέτο λευκό με Γκουντζοταμίγια

:roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 11:40:30 πμ »
....με Γκουντζοταμίγια
κι εγώ αυτό θα έλεγα. Έχω παρατηρήσει ότι vallejo και λακ είναι ασύμβατες έννοιες. Για να λειτουργήσει η τεχνική ελεγχόμενα μόνο τα Gunze & Tamiya συμπεριφέρονται όπως πρέπει.  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 03:15:12 μμ »
μάλιστα....άρα..... 

και φτου από την αρχή........

Πιστεύω πως η αποτυχία οφείλεται στο ότι το vallejo είναι ακρυλικό ενώ τα γκουντζοταμιγια είναι ντεμέκ ακρυλικά και γραπώνουν καλύτερα στο πλαστικό και δεν κάθονται επιφανειακά....... ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 02:11:40 πμ »
.....η συνέχεια.....
όπως έγραψα στην αρχή την δεύτερη φορά που το ψέκασα με την λάκ το έκανα σε επιλεγμένα σημεία με τον αερογράφο,αποτέλεσμα αυτού το χρώμα που έριξα έπιασε καλά στο μοντελάκι και δεν έβγαινε παρόλο το μούλιασμα και το τρίψιμο που του έκανα.... anyway (που λένε και στο χωριό μου)  τα, όποια, συμπεράσματά μου σχετικά με το whitewash τα έβγαλα οπότε πέρασα ένα χέρι Umber Shade Wash της Vallejo αρκετά αραιωμένο,σαν φίλτρο ένα πράμα, και ιδού το αποτέλεσμα............
    Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
  δέστε και πέστε ελεύθερα οι απόψεις σας θα καταγραφούν και θα ληφθούν υπ΄όψιν.......

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 02:19:49 πμ »
Αν το αποτέλεσμα δε σε καλύπτει, θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις στεγνό πινέλο με λευκό σε μορφή fading μεταξύ πράσινου - λευκού ::dontknow::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Tags: