Αποστολέας Θέμα: Maltese Matilda Νο 2 (o μικρός αδελφός)  (Αναγνώστηκε 4517 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Maltese Matilda Νο 2 (o μικρός αδελφός)
« στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:34:08 μμ »
Kαθώς χτες και σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός καταιγισμού αγγλικών θεμάτων (περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν ιδιωτική του philio και δική μου :mrgreen:), πως θα ήταν δυνατόν να λείψω εγώ? Σας παρουσιάζω λοιπόν παρακάτω το τελευταίο "πόνημα". Απαραίτητη διευκρίνιση (για να αποφύγουμε συγκρίσεις - που μάλλον θα είναι σε βάρος μου :oops:): η κατασκευή του αποφασίστηκε παράλληλα με αυτό του Νίνο(υ). Αν βρω σήματα θα προσπαθήσω να μην κάνω το Griffin, αλλά κάποιο άλλο από τα τέσσερα της Μάλτας (το περίεργο είναι ότι στο boxart του κιτ, υπάρχει το Griffin, ενώ στο πίσω μέρος ΔΕΝ υπάρχει μαλτέζικη παραλλαγή :roll:). Στο μοντέλο λοιπόν:

Πρόκειται για την 72άρα Ματίλντα της Italeri (πρώην ESCI). Από άποψη λεπτομέρειας και διαστάσεων είναι εξαιρετικό, ενώ τα μειονεκτήματά του είναι οι πολύ κακές εφαρμογές (αναμενόμενο ωστόσο αφού πρόκειται για μοντέλο της 10ετίας του '70), τα αρκετά sink marks και οι μάλλον κοντές και δύστροπες λαστιχένιες ερπύστριες. Τελικά έγιναν μόνο οι παρακάτω προσθήκες/αλλαγές/βελτιώσεις:

• Αλλάχτηκαν τα καπνογόνα και η βάση τους με κομματάκια και σωληνάκια από πλαστικό

• Προστέθηκαν δύο κουτιά στα φτερά (δεν ξέρω τι ρόλο βάραγαν - αναφέρονται σαν φλάπς  :shock:)

• Αλλάχτηκαν οι κολλήσεις στο μπροστινό μέρος του πήγματος με συρματάκι

• Τροχίστηκε το πυροβόλο ώστε να γίνει λείου προφίλ (το κιτ έδινε ένα "σκαλωτό", που θύμιζε αμερικάνικο 37άρι).

• Έγιναν από ταινία της Tamiya οι ιμάντες στη "μπαγκαζιέρα" (η οποία θα μείνει κενή)

Αυτά για την ώρα, πάμε για βάψιμο. Σχόλια, σχολιανά, κραξίματα και αιτιάσεις copyright δεκτά ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Maltese Matilda Νο 2 (o μικρός αδελφός)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:51:20 μμ »
Τί έγινε ρε παιδιά :?:
Μας την πέσατε σε όλες τις κλίμακες :?:
 :mrgreen:

Καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 07:07:20 μμ »
Μπράβο  Δημήτρη, στο πνεύμα του καταιγισμού και εσύ!
Καλή συνέχεια και όπως αναφέρθηκε σε άλλο τόπικ σχετικό του καταιγισμού...σχίστον!!!  :mrgreen: ::glossa::

Kαθώς χτες και σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός καταιγισμού αγγλικών θεμάτων (περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν ιδιωτική του philio και δική μου :mrgreen:)...

Εν τω μεταξύ εγώ έχω βρεθεί off side  :oops: ασχολούμενος με ρωσικό γκαζοντενεκέ (ΒΑ-64Β).
Ελπίζω να σας προκάμω όμως σύντομα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 07:47:06 μμ »
Καλη συνεχεια Δημητρη μαλλον ηταν καιρος η "Βασιλισσα του Πεδιου της Μαχης" (μεχρι που συναντησε το τρομερο 88αρι βεβαια) να λαβει την θεση που της αξιζει στο forum! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 10:11:22 μμ »
Επιτέλους έσκασε μύτη και η έταιρη Αγγλιδούλα, η μικρή αδελφή της δικιάς μου.  :D
Πραγματικά σας θεωρώ ήρωες Δημήτρη βλέποντας να παλεύετε σε αυτές τις κλίμακες με κάποια κιτ σαν και το συγκεκριμένο της Esci-Italeri. Εύχομαι καλή συνέχεια και θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αδημονία τις εξελίξεις. 

...(το περίεργο είναι ότι στο boxart του κιτ, υπάρχει το Griffin, ενώ στο πίσω μέρος ΔΕΝ υπάρχει μαλτέζικη παραλλαγή
Ρε τους μασκαράδες τους Ιταλιάνους  :evil: Το καλό φυσικά είναι ότι δεν χρειάζεσαι και κάτι το ιδιαίτερο για να κάνεις την παραλλαγή ούτε και από decals καθώς όπως ξέρεις δεν φέρουν τίποτ'άλλο πέραν του ονόματός τους. Αφού πάντως σκέφτεσαι να φτιάξεις κάποιο άλλο από το GRIFFIN θα πρότεινα να πας για το GALLANT που έχει διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα ... ξερολιθιά.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 11:02:08 πμ »
Καλο θεμα και θα συμφωνησω με τον nino.  Επιτελους και κατι διαφορετικο βρε παιδι μου απο τα συνηθη γερμανορωσσικα θεματα.  Πραγματικα μοναδικα θεματα!!!!! Μπραβο παιδια  ::eusa_clap::

[ Ετσι για την ιστορια, η '' βασιλισσα '' συναντησε το 88αρι στο Arras στην Γαλλια ]

Υ.Γ το scorpion που ελεγες?

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 11:34:41 πμ »
Ρε με τους ντενεκέδες τι συμφορά μας βρήκε ::glossa:: ::glossa:: Ψηλέ το μοντελάκι είναι πολύ καλό το μόνο που θα σου πρότεινα να αλλάξεις είναι οι κολήσεις που θεωρώ ότι είναι λίγο πιό παχιές για την κλίμακα!Δοκίμασε με ΖΤΠ καθώς μπορείς και να το δουλέψεις με κόλα και κόφτη!!Κατά τα άλλα ωραιότατη δουλειά! ::icon_thumright::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 01:44:59 μμ »
Καλή συνέχεια Δημήτρη. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 02:41:19 μμ »
Μια χαρά βγαίνει, προχώρα με το βάψιμο!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 11:29:16 μμ »
Μήτσε μιά χαρά δείχνει να είναι (μόλις το ασταρώσεις βέβαια θα είσαι κι εσύ σίγουρος) ::icon_thumright::

Οπότε προχώρα στο βάψιμο να γουστάρουμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 11:43:54 πμ »
British Steel   :wink:

Καλή συνεχεια Δημήτρη ::icon_thumright::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 01:46:43 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας

::arrowred:: Δημήτρη (Jagd): το Scorpion ακολουθεί (μόλις μαζέψω τα κουράγια μου και συμμαζέψω τον πάγκο μου :mrgreen:)
 ::arrowred:: Νίνο: Δυστυχώς δεν βρήκα άλλα σήματα, παρά αυτά του Grifffin, συνεπώς πάμε για κατάσταση Swartzeneger  (το δικό σου) - De Vito (το δικό μου) στους Δίδυμους ::salut::

Στην παρούσα φάση, έχω προχωρήσει στο βάψιμο του βασικού (φωτό σε άλλη φάση - άλλωστε δεν έχει και τίποτα το ενδιαφέρον τώρα). Ευτυχώς το αστάρωμα και τα πρώτα χέρια sand δεν έβγαλαν "φίδια" από το (πολύ) στοκάρισμα. Επίσης είμαστε σε ηλεκτρονική διαβούλευση με τον.... μεγάλο αδελφό, για τα χρώματα της ξερολιθιάς ::glossa::

Συνεχίζεται................

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:21:36 μμ »
Μικρέ μου αδελφέ  :lol: όπως σου είπα για σήματα δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο παρά μόνο το όνομα. Θα σε ενδιέφερε το Gallant ; Το απογευματάκι που θα είμαι σπίτι θα σου στείλω κάτι.  :wink:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 03:51:28 μμ »
Καλησπέρα σε όλους ::salut::

Αυτό το ΣΚ ασχολήθηκα με το βάψιμο της "ξερολιθιάς" στο Ματιλντάκι. Η διαδικασία πήρε κάπου 6 ώρες  :shock: και φυσικά μου έβγαλε το λάδι. Επίσης, ενώ στην αριστερή μεριά το patern είναι (λίγο πολύ) αυτό που φαίνεται στη γνωστή φωτό του Griffin, όλο το υπόλοιπο έγινε κατ' υπόθεση, αφού παρά τις προσπάθειες, τόσο τις δικές μου όσο και του "μεγάλου αδελφού", δεν μπορέσαμε να βρούμε καμμία φωτό των αριστερών ή των επάνω επιφανειών.

Για όσους ξενίζει το καφέ, μετά από σχετική διαβούλευση με τον Νίνο και με πληροφορίες που έφερε ο Guderian (όχι ο στρατηγός - ο δικός μας ::salut::) από το Μουσείο της Βαλέττα, καταλήξαμε ότι μάλλον ήταν καφέ, παρά πράσινο (όπως απεικονίζεται στα περισσότερα προφάιλς και σχετικά μοντέλα άλλων μοντελιστών).

Τέλος πάντων στην παρούσα φάση έχει βαφτεί το βασικό, η παραλλαγή (Vallejo 873 US Field Drab) και το βασικό της εξάτμισης. Η συνέχεια θα είναι κατά τα γνωστά: λάδια ξύδια, ζουμια, στεγνα πινέλα κλπ.

Μείνετε συντονισμένοι. Συνεχίζεται........ Εννοείται πως σχόλια (κάθε είδους) είναι ευπρόσδεκτα

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:04:32 μμ »
Εντυπωσιακό camo! Με τα λάδια και τα ξύδια θα "δείξει" τρελά! Αναμένω! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:29:26 μμ »
Χαράς την υπομονή σου :!:
Πάντως βγήκε πολύ καλό & το Vallejo βλέπω έστρωσε πολύ καλά.
Καλή συνέχει με τις υπόλοιπες τεχνικές  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:34:28 μμ »
ΠΟλύ ωραίο Δημήτρη!
Κάπου έχω την εντύπωση ότι έχω τα παλιά σήματα της Esci...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:41:10 μμ »
πολυ καλο δημητρη ::icon_thumright::
καλη συνεχια με τις φθορες ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:43:54 μμ »
Συμφωνώ κι επαυξάνω με τους προλαλήσαντες. Μια χαρά η εγγλέζα σου :mrgreen:
Με τα απαιτούμενα λαδόξυδα θα γίνει ...νάρα :wink:
Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 04:51:33 μμ »
Εννοείται πως σχόλια (κάθε είδους) είναι ευπρόσδεκτα
Το σχόλια να κάνουμε... Προσωπικά θαυμάζω και το αποτέλεσμα και την υπομονή σου, πέρα από τις ικανότητές σου.

Οσο για το καφέ στους "αρμούς" της μάντρας, όταν είχα αγοράσει (πάνε ίσως 4 χρόνια) το 72άρι Italeri το είχα ψάξει και εγώ και δεν είχα βρει άκρη. Μετά σκέφτηκα πως θα το έβαφα αν είχα να κάνω με το πραγματικό. Η περίπτωση να βάψω με πινέλο όλες τις "πέτρες" αποκλείστηκε λόγω τεραστίου όγκου δουλειάς και προσοχής που θα ήταν απαραίτητη. Επίσης η κοφτή διαχωριστική γραμμή απαιτεί βάψιμο με πινέλο ή μασκάρισμα που σημαίνει μασκάρισμα για μέρες... Πιο βολικό θα μου ήταν να περάσω τα ΠΑΝΤΑ με το πιστόλι ένα sand (σε αυτό είχα καταλήξει τότε, μη βαράτε) και μετά με το πινέλο και dark earth (Humbrol 29, και αυτή η επιλογή από τότε) να έκανα τους αρμούς, οπότε μάλλον αυτό θα έκαναν και οι άγγλοι στη Μάλτα. Γιατί, εντάξει, άγγλοι είναι, μυστήριοι είναι αλλά ειδικά στη Μάλτα, τότε, μόνο καιρό για πέταμα δεν είχαν. Χαίρομαι που δεν έπεσα εντελώς έξω.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 05:18:07 μμ »
Ψάχνοντας λιγάκι για φωτός απ την πραγματική,βλέπω πως θέλει κάποιες διορθώσεις,αν φυσικά θες να ασχοληθείς παραπάνω(σε αυτή την κλίμακα...!)
http://www.ww2talk.com/forum/modelling/12138-ford-tc-strange-camo-schemes-4.html
http://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=166675&page=1&ord=1

Στο δεύτερο λινκ κυρίως,φαίνεται ότι στις ενώσεις τους οι γραμμές,έχουν μεγαλύτερο πάχος,ώστε να αναπαριστούν καλύτερα την λάσπη(ή το σκούρο κενό) ανάμεσα στις πέτρες!
Θα μου άρεσε να το αναπαραστήσεις αυτό,φυσικά αν δεν το έχεις ήδη προχωρήσει!
Ενδιαφέρον το Valentine...! 8)
Γιώργος   

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 05:36:16 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Μετά και την πρωινή "συνεδρία", είμαι σε φάση "χερόλουτρου" (κατά το ποδόλουτρο) για να ηρεμήσει το χέρι μου :mrgreen:

::arrowred:: Γιώργο (Gkontog): Στην πραγματικότητα έκαναν το ακριβώς αντίθετο: πάνω στο βασικό καφέ, έβαφαν "μπαλώματα" από αμμώδες. Οι κοφτές γραμμές, μάλλον έχουν να κάνουν με τη θολούρα στη φωτογραφία που δίνει στο 1ο λίνκ λίγο πιο πριν ο Μmaker (ή το μεράκι αυτού που το έκανε)

::arrowred:: Γιώργο (Mmaker): Mε τη δική μου "ερμηνεία" της φωτογραφίας, έχει γραμμές πολλών μεγεθών (που τα μάτια μου και τα πινέλα μου δεν βοηθούσαν να γίνουν απόλυτα ακριβώς :oops:). Για το λόγο αυτό, γράφω ότι το pattern, ακουλουθεί λίγο πολυ αυτό της φωτογραφίας. Στο άλλο φωτογραφημένο της Μάλτας (το Galland), οι αρμοί είναι όντως πολύ παχύτεροι. Ωστόσο τώρα που το παρατηρώ, θέλει όντως μερικά "κοψίματα" με το βασικό σε κάποια σημεία. Πολύ ενδιαφερουσα η φωτό με το Valentine ::icon_thumright::. Αγνοούσα ότι υπήρχαν και τέτοια εκεί. Ήξερα μόνο για Matilda και Vickers ::dontknow::

ʼντε τώρα, να δούμε αν θα βλαστημήσει περισσότερο από μένα όταν το βάφει ο μεγάλος αδελφός (είναι και μεγάλο το ρημάδι το δικό του):mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 05:39:24 μμ »
::arrowred:: Γιώργο (Gkontog): Στην πραγματικότητα έκαναν το ακριβώς αντίθετο: πάνω στο βασικό καφέ, έβαφαν "μπαλώματα" από αμμώδες. Οι κοφτές γραμμές, μάλλον έχουν να κάνουν με τη θολούρα στη φωτογραφία που δίνει στο 1ο λίνκ λίγο πιο πριν ο Μmaker (ή το μεράκι αυτού που το έκανε)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Μιλάμε για πολύ μερακλή βαφέα! Ή ίσως είχε κάποιο φίλο μοντελιστή και ήθελε να του κάνει τη ζωή μαύρη...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 05:42:29 μμ »
ʼντε γειάαααααα :!: :!: :!:
Κάνεις πραγματικά θαύματα σε αυτήν την κλίμακα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 06:33:17 μμ »
Ωχ,βλέπω Valentine στον ορίζοντα...! ::glossa::
Γιώργος   

Tags: