Αποστολέας Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση IPMS Ελλαδος  (Αναγνώστηκε 46257 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: Τακτική Γενική Συνέλευση IPMS Ελλαδος
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 03:48:24 μμ »
Παντως αφηνονται σοβαρες αιχμες ΚΑΙ για τα αμεσως προηγουμενα ΔΣ....Κι απο ατομο αδιαμφισβήτητης εντιμοτητας! (κ. Δριζος ::salut:: )

Εδω βγαινουν φιδαροι !!!!

Το θέμα Λάμπρο είναι ότι καλή η δικαστική οδός, αλλά θα πάρει 2-3-4-5 και βάλε χρόνια :-(

Spoiler (hover to show)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #201 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 04:11:17 μμ »
Ρε παιδιά, αυτό πότε γυρίστηκε; Είχανε μοντέλα τότε;

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #202 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 04:38:58 μμ »
Παντως αφηνονται σοβαρες αιχμες ΚΑΙ για τα αμεσως προηγουμενα ΔΣ....Κι απο ατομο αδιαμφισβήτητης εντιμοτητας! (κ. Δριζος ::salut:: )

Εδω βγαινουν φιδαροι !!!!

Λάμπρο μερικές σελίδες πίσω μου απάντησε  ένας από τους πλέον αρμόδιους :

υπάρχουν υπόνειες-ενδείξεις ότι υπάρχει ευθύνη και για άλλα μέλη της IPMS;

ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν οποιοσδήποτε θεώρησε καλό (σωστό - πρέπον - ηθικό) να υπερασπιστεί τη θέση (ποιά???? :shock: :shock: :shock:) του Ταμία, όπως είπε και ο Πρόεδρος η ΓΣ είναι δημοκρατική διαδικασία - οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει την (όποια) άποψή του επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. Είναι (νομίζω) περιττό να το ξεχειλώσουμε. ʼλλωστε συνολικά το θέμα Ταμίας και οι σχετικοί χειρισμοί του ΔΣ εγκρίθηκαν ΠΑΜΨΗΦΕΙ από τη ΓΣ

ΔΚ

Εγώ είμουν παρών στη ΓΣ και από όσα ειπώθηκαν δεν προκύπτει τίποτα από αυτά που υπονούν αρκετά μέλη μέχρι τώρα ("γνωστοί" που ήρθαν για υπεράσπιση του εν λόγω, προσπάθεια πρώην προέδρου για αποπροσανατολισμό της συζήτησης κλπ.)
  Αν λέγοντας αιχμές εννοείς ότι δεν έπρεπε να τον αφήσουν χωρίς έλεγχο τόσο καιρό οι προηγούμενοι του ΔΣ, συμφωνώ μαζί σου, είναι κάτι που τους το έχω πει σε κατ' ιδίαν συζήτηση μαζί τους. Αν εννοείς συνέργεια, τότε νομίζω ότι η απάντηση του Δημήτρη αρκεί.

Παρ' όλα αυτά εμένα δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι άλλος είναι ο λόγος που αφήνονται τέτοια υπονοούμενα (χωρίς αιτιολογία και σαφώς έξω από την ΓΣ όπου θα έπρεπε να αναφερθούν). Κάποια μέλη από το MC και μέλη των πρωην ΔΣ της IMPS έχουν προσωπικά ζητήματα μεταξύ τους και...
  Την ίδια περίπου εποχή γράφτηκα μέλος τόσο στο MC όσο και στην IMPS. Από τότε πάντα έχω αυτή την αίσθηση της υποβόσκουσας "αντίθεσης" ορισμένων με ορισμένους. Κατά καιρούς μέλη του MC όσο και της IMPS μου το έχουν διαψεύσει   αλλά τα γραφόμενα υπάρχουν στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ και μαρτυρούν κάτι που μόνο μερικοί γνωρίζουν και θεωρούν ότι πρέπει να το εκφράζουν με υπονοούμενα. Εκτός και αν δεν ξέρω να διαβάζω ελληνικά.

Εγώ πάντως εκτιμώ την απάντηση του Δημήτρη που είναι ο αρμόδιος εκ του ελεκτικού και τον ευχαριστώ που μου απάντησε στην αρχική μου απορία.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #203 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 04:41:46 μμ »
Βασιλη,οτι ακουσα στο ηχητικο ειπα ,ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΜΕΛΟΣ τα λεει και ΟΧΙ εγω!
Δεν εχω με κανενα διαφορες,αδικως ψαχνεις....στο ηχητικο ακου απο το 1:51 εως 1:56 και βγαλε τα συμπερασματα σου,κι αν τελικα λεω ψεμματα βγες και πεστο ::salut::

ΤΩΡΑ το ειδα που γραφεις ::arrowdown::

Παράθεση
Αν λέγοντας αιχμές εννοείς ότι δεν έπρεπε να τον αφήσουν χωρίς έλεγχο τόσο καιρό οι προηγούμενοι του ΔΣ, συμφωνώ μαζί σου, είναι κάτι που τους το έχω πει σε κατ' ιδίαν συζήτηση μαζί τους.

και ΑΥΤΟ ακριβως εννοω ::salut::

ΑΛΛΑ και λιγο πριν που μιλησαν για τα....μαυρα βιβλιαρακια.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 04:48:51 μμ »
Βασίλη και Λάμπρο,
δεν έχει νόημα να διαφωνείτε για κάτι που και οι δύο μεν ακούσατε αλλά...
με διαφορά 24 ωρών και μάλιστα ο ένας εκ των δυο ζωντανά, ενώ ο δεύτερος στην κονσέρβα.
Επιπλέον εννοείτε διαφορετικά πράγματα.
Αιχμές ακόμη και κατηγορίες ακούστηκαν αλλά στα πλαίσια της συζήτησης, όχι στα θέματα της ατζέντας που αποφασίστηκαν χθες.
Χθες εξετάσαμε το Makis-Gate και αν με αυτά που είπε ο εν λόγω, πήρε ενδεχομένως "στο λαιμό του" και άλλους από τα προηγούμενα ΔΣ, ας πρόσεχαν αυτοι οι άλλοι που τον έχουν ακόμη φίλο.
Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε:
" ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΧΩ "
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 04:55:34 μμ »

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 05:10:52 μμ »
 Μην αρπάζεσαι ρε συ Λάμπρο.Δεν εννοώ εσένα για διαφορές και τα σχετικά. Δες τα προηγούμενα ποστ μου και θα δεις που αναφέρομαι. Ο λόγος που επιμένω σε αυτό είναι ότι για ένα τόσο σόβαρό ζήτημα που εκτός των άλλων έχει και ποινικές συνέπειες για όσους μπορεί να εμπλέκονται, δεν μπορεί να υπάρχουν υπονούμενα εκ των υστέρων.
   Θεωρώ ότι όσοι αναφέρονται σε "γνωστούς" που ήρθαν για υπεράσπιση του εν λόγω, προσπάθεια πρώην προέδρου για αποπροσανατολισμό της συζήτησης κλπ" ή ξέρουν κάτι παραπάνω και δεν το λένε ή αλλιώς τα κίνητρα είναι προσωπικά, τρίτη περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει.  Μήπως κάνουν τον κόπο να μας διαφωτίσουν οι ίδιοι;

Για τα μαύρα βιβλία η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο (ή δεν μπόρεσα να το ακούσω μέσα στο χαμό που επικράτησε). Όταν ο ταμίας αναφέρθηκε στα μαύρα βιβλία είπε ότι έτσι γινόταν από τα ΔΣ για χρόνια. Αυτό το διέψευσε ο Σουλής κατηγοριματικά για το παρών ΔΣ αλλά οι των προηγούμενων ΔΣ νομίζω ότι το άφησαν ασαφές... ʼκούγεται τίποτα στο ηχητικό;

Όσο γι' αυτό που λέει ο Σταύρος απορώ και εγώ που του μιλάνε ακόμη...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 05:53:03 μμ »
 ::sprechende_015:: ::sprechende_015::
Η άποψη μου είναι ότι τα περι "μαύρων"   ::read2::  ή άλλων έγχρωμων βιβλίων,
ήταν μερικά ακόμη ψέματα στα πολλά που θρασύτατα εκτόξευε χθες,  ::danseuse:: δεξιά και αριστερά, ο κλέφτης   ::burga::
- ως chaff και flares -
για αποπροσανατολισμό της συζήτησης, παραπλάνηση  ::kryoo::, εκτόπιση του ενδιαφέροντος απο τον ίδιο και έμμεσο εκβιασμό  ::haushalt_001::.
Ευτυψώς υπάρχει και η ηχητική καταγραφή της ΓΣ που το αποδεικνύει.
Ηταν εκτιμώ, στα πλαίσια μιας τακτικής εκφοβισμού  ::bat:: που ο εν λόγω την εφάρμοζε απο καιρό ( πάνω απο 35 μήνες  :wink: ) και νόμιζε ότι θα έπιανε και χθες αλλά δεν νομίζω να "του έκατσε".
Και επειδή ουσιαστικά απο χθες άρχισε επίσημα ένας πόλεμος μεταξύ της IPMS Ελλάδος και του εν λόγω ::M249SAW::,   ::tsekouri::
και "ευτυχώς", ο μοντελιστικός κόσμος   ::talking_smilie::  με το που μαθαίνει τι έχει γίνει πραγματικά, αρχίζει να "θυμάται" για τον εν λόγω πολλά "ωραία πράγματα"  ::helpsos:: - απο μικροπρέπειες, μικροαπατεωνιές μέχρι μεγάλες λαμογιές - έχουν αρχίσει να συλλέγονται πολλά "πολεμοφόδια"    ::thanx::προς την πλευρά των "καλών" ενώ αντίθετα αποκόπτονται οι "διοδοι ανεφοδιασμού" του εν λόγω.
Ο νοών νοείτω.
Σ.Σ.

ΥΓ. Για τα προαναφερθέντα "πολεμοφόδια" που μαζεύονται , καλό θα είναι για να διατηρηθεί και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού,
να συλλέγονται (να προωθούνται δηλαδή), όχι δημοσίως αλλά σε πμ ή στο μέηλ.   ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος Τριαντάφυλλος Μετσοβίτης

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 06:35:28 μμ »
Σχετικά με τα όσα είπε ο Σταύρος παραπάνω, θα ήθελα να προσθέσω ότι ο ακατονόμαστος και σε παλαιότερες συνελεύσεις είχε δείξει δείγματα μη επαφής με την πραγματικότητα, τα οποία όμως δεν τα πήρε κανείς στα σοβαρά διότι αφορούσαν δευτερεύοντα θέματα, και μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την άγνοια του για κάποια θέματα  ::eusa_whistle::.

Ωστόσο υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πολλά από αυτά που λέει, έστω και εάν δεν έχει για αυτά αποδείξεις, ο ίδιος τα πιστεύει. Σε κάποιο σημείο είπε για κάποιον πρόεδρο που δεν είχε πληρώσει τη συνδρομή του και αν θυμάμαι καλά, όταν τον ρώτησε επίμονα κάποιος για ποιόν μιλάει είπε "δεν ξέρω"! Επίσης τα όσα είπε ότι εάν δεν ήταν αυτός η IPMS θα είχε κλείσει, τα πιστεύει. Εάν λοιπόν πιστεύει ότι είναι ο εκλεκτός του θεού  ::angel4::, και οι άλλοι οι κακοί που θέλουν να τον εξοντώσουν, ζει σε μια δική του πραγματικότητα και για αυτό δεν επικοινωνεί και δεν αντιλαμβάνεται τη πραγματική του θέση  ::sleepy2::.

Πολύ φοβάμαι ότι θα πάει σε κανένα δικηγόρο, θα του πει όλα αυτά τα φανταστικά που πιστεύει  ::sprechende_015::, και θα νομίζει και ο άλλος, μέχρι να αρχίσει να αναζητά αποδείξεις, ότι ξεσκέπασε το σκάνδαλο της Siemens!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 06:39:08 μμ »
Παιδιά μη τρελαθώ τώρα :!: :!: :!:
 :shock: :shock: :shock:
Χαζό ή άνθρωπο που ζει στον κόσμο του να "τρώει" χρήματα πρώτη φορά ακούω...
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #210 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 06:55:21 μμ »
Μην αρπάζεσαι ρε συ Λάμπρο.Δεν εννοώ εσένα για διαφορές και τα σχετικά. Δες τα προηγούμενα ποστ μου και θα δεις που αναφέρομαι. Ο λόγος που επιμένω σε αυτό είναι ότι για ένα τόσο σόβαρό ζήτημα που εκτός των άλλων έχει και ποινικές συνέπειες για όσους μπορεί να εμπλέκονται, δεν μπορεί να υπάρχουν υπονούμενα εκ των υστέρων.
   Θεωρώ ότι όσοι αναφέρονται σε "γνωστούς" που ήρθαν για υπεράσπιση του εν λόγω, προσπάθεια πρώην προέδρου για αποπροσανατολισμό της συζήτησης κλπ" ή ξέρουν κάτι παραπάνω και δεν το λένε ή αλλιώς τα κίνητρα είναι προσωπικά, τρίτη περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει.  Μήπως κάνουν τον κόπο να μας διαφωτίσουν οι ίδιοι;

Για τα μαύρα βιβλία η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο (ή δεν μπόρεσα να το ακούσω μέσα στο χαμό που επικράτησε). Όταν ο ταμίας αναφέρθηκε στα μαύρα βιβλία είπε ότι έτσι γινόταν από τα ΔΣ για χρόνια. Αυτό το διέψευσε ο Σουλής κατηγοριματικά για το παρών ΔΣ αλλά οι των προηγούμενων ΔΣ νομίζω ότι το άφησαν ασαφές... ʼκούγεται τίποτα στο ηχητικό;

Όσο γι' αυτό που λέει ο Σταύρος απορώ και εγώ που του μιλάνε ακόμη...

Τα πράγματα είναι απλά, για να φας κοντά 12000 ευρώ από τον κουμπαρά μιας ένωσης με λιγοστά έσοδα, σε 2-3 χρόνια,
είναι αδύνατον να μην πάρει κανείς άλλος χαμπάρι...

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος μόνο και με το γεγονός ότι το νέο ΔΣ έβγαλε αυτό το λαβράκι από την πρώτη θητεία του και
έχω ήδη διαγράψει όποιες ελπίδες για επιστροφή των χρημάτων κοιτώντας μπροστά (αν και με πονάει το γεγονός ότι
τόσα χρόνια χρηματοδοτούσα τις προσωπικές ανάγκες του ταμία....)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #211 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 06:58:46 μμ »
Τα πράγματα είναι απλά, για να φας κοντά 12000 ευρώ από τον κουμπαρά μιας ένωσης με λιγοστά έσοδα, σε 2-3 χρόνια,
είναι αδύνατον να μην πάρει κανείς άλλος χαμπάρι...
Βαλτός είσαι άνθρωπέ μου :?:
 :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #212 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:16:08 μμ »
 Ευγένιε και Leopard αν ήσασταν παρόντες στη ΓΣ γιατί δεν μιλήσατε για ότι πιστεύετε ότι έχει γίνει; ξέρετε κάτι και πιστεύετε ότι δεν χρειαζόταν να το ακούσουμε οι υπόλοιποι; Αν γνωρίζετε, αλλά κατά την προτροπή του Σταύρου δεν εμφανίζετε δημόσια για λόγους τακτικής τα στοιχεία δεκτόν, αλλιώς θα πιστέψω ότι όσα αναφέρετε (τόσο εσείς όσο και κάποια άλλα μέλη σε προηγούμενα ποστ) για "άλλους", είναι προσωπικές επιθέσεις που μόνο αφορμή έχουν το συγκεκριμένο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:22:58 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον GR modeler. Ο Ευγένιος δεν ήταν παρόν οπότε δικαιολογείται. Πιστεύω ότι το προηγούμενο ΔΣ, δεν γνώριζε το πρόβλημα, αλλιώς θα είχε λάβει τα μέτρα του, όπως και εμείς. ʼλλωστε κάποιοι έχουν ζημιωθεί και προσωπικά από την τακτική του...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:44:16 μμ »
Καλώς ή κακώς, έτσι είναι τα πράγματα. Κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι :!: :!: :!: :!:

Στα τρία χρόνια που ήταν ταμίας ο "τιπίκος", τουλάχιστον οι λογαριασμοί πληρώνονταν κανονικά και στην ώρα τους και η Ένωση δεν χρώσταγε πουθενά. Αυτό μας οδηγούσε (κακώς φυσικά), στο συμπέρασμα ότι όλα βαίνουν καλώς. Ειδικά πάντως για τον περσινό έλεγχο, φέρω προσωπικά ακέραια την ευθύνη του γεγονότος ότι τον έκανα (τον έλεγχο) σε πνεύμα bona fide και κυρίως γιατί ενώ του ζήτησα να παρουσιάσει το βιβλιάριο με το υπόλοιπο του λογαριασμού, δεν επέμεινα. Μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι οι μετέχοντες στα κοινά της ένωσης, κάνουμε κυρίως την πλάκα μας. Αυτό βέβαια άλλαξε φέτος, λόγω των υποψιασμένων πλέον ΔΣ και ΕΕ και από το γεγονός ότι ο "τιπίκος" με τις παπαρολογίες του όλη τη χρονιά και με τη συμπεριφορά του το δίμηνο Δεκέμβριος- Ιανουάριος τροφοδοτούσε τις υποψίες μας. Η λαθροχειρία του απόκαλύφθηκε, όταν του εξασκήθηκε πίεση τόσο από το ΔΣ. όσο και από την ΕΕ και βραχυκύκλωσε. Δυστυχώς όμως η πίεσή μας δεν τον απέτρεψε από το να έχει φάει στο ενδιάμεσο όλο το μέλι από το βάζο.

Ενδεικτικά για τη συμπεριφορά του θα αναφέρω ότι μέχρι και την προηγούμενη (κυριολεκτώ) της φετεινής πίττας, μας διαβεβαίωνε ότι ο Πολυχώρος έχει πληρωθεί και "απλά δεν έχει περάσει να πάρει το τιμολόγιο". Το πρωί της ημέρας της πίττας, με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς μου (σχεδόν) επί λέξει: "Πες του Σουλή να πληρώσει τον Πολυχώρο - έχει λεφτά". Όταν του την είπα απάντησε "ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο". Οι παρόντες χτες τον είδαν να αμφισβητεί με τον ίδιο τρόπο ακόμα και τα σχετικά ΔΙΚΑ ΤΟΥ γραπτά που του παρουσίασα.

Προσωπικά λοιπόν, του είμαι ευγνώμων για την παρουσία του στη χτεσινή ΓΣ. Δικαίωσε ενώπιον όλων των παρισταμένων την πρόταση της ΕΕ σχετικά με την ανεπάρκεια και την απιστία του και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

Τώρα η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Ακόμα και αν δεν πάρουμε ποτέ τα λεφτά μας, η ρετσινιά του κλέφτη, αλλά και η (μάλλον σίγουρη) ποινή του θα τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή. Και για κάποιον τύπο (τιπίκο) που εξαρτά σημαντικό μέρος του εισοδήματός του από τα μοντέλα που φτιάχνει για τρίτους, και μόνο ο αποκλεισμός του από αυτό το κύκλωμα, είναι αρκετή τιμωρία.

Και τέλος θα πρέπει να πω ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι: Κλέφτης? Ηλίθιος? Αναίσθητος? Γαϊδούρι? Κάποιος συνδυασμός αυτών? Όλα μαζί? Κάτι άλλο που δεν μου έρχεται τώρα? Δεν ξέρω!!!!!!!

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:45:33 μμ »
   και σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει έστω κάποια υπόνοια για ευθύνες η έστω πολύ πιθανότερο αμέλεια άλλων, έπρεπε να συζητηθεί στη ΓΣ για να είναι όλα ξεκάθαρα.

Παρεπιπτόντως νομίζω ότι κάναμε λάθος που δεν ζητήσαμε από τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ να μιλήσουν, όχι ως ανάκριση, αλλά να εξηγήσουν πως και γιατί δεν άσκησαν τον απαιτούμενο έλεγχο για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Όταν άκουσα ότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε βιβλιάριο καταθέσεων αποκλειστικά για τα λεφτά της Ένωσης και ότι τα λεφτά τα κρατούσε ό ταμίας...σε κάποιο κουτί :shock: ή σε δικό του βιβλιάριο :shock: :shock:, πραγματικά δεν πίστευα στα αφτιά μου!

Εγώ και κάθε άλλο απλό μέλος στην τελική δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο, όπως ανέφερε και άλλος προηγουμένως, να ήταν και άλλος/άλλοι στο κόλπο και απλά βγάλαν μπροστά "τον χαζό" για να καεί. Αλλά τόσο το ΔΣ όσο και η ΕΕ νομίζω ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν θέλω να πιστεύω ότι αποκάλυψαν ότι ήταν να αποκαλυφθεί.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 07:51:13 μμ »

Και τέλος θα πρέπει να πω ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι: Κλέφτης? Ηλίθιος? Αναίσθητος? Γαϊδούρι? Κάποιος συνδυασμός αυτών? Όλα μαζί? Κάτι άλλο που δεν μου έρχεται τώρα? Δεν ξέρω!!!!!!!

ΔΚ

Όλα μαζί! Προσωπικά μου έιναι αδιανόητο το γεγονός ότι εμφανίστηκε ενώπιων τόσων ατόμων χωρίς κανένα στοιχείο να στηρίξει τη θέση του και μέσα σε 2-3 ώρες είπε και αρκετούς από αυτούς και ψεύτες!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:07:54 μμ »
  Παρεπιπτόντως νομίζω ότι κάναμε λάθος που δεν ζητήσαμε από τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ να μιλήσουν, όχι ως ανάκριση, αλλά να εξηγήσουν πως και γιατί δεν άσκησαν τον απαιτούμενο έλεγχο για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Όταν άκουσα ότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε βιβλιάριο καταθέσεων αποκλειστικά για τα λεφτά της Ένωσης και ότι τα λεφτά τα κρατούσε ό ταμίας...σε κάποιο κουτί :shock: ή σε δικό του βιβλιάριο :shock: :shock:, πραγματικά δεν πίστευα στα αφτιά μου!
Αυτό είναι το θέμα. Αυτό είναι που με "τρώει"... Με κάλυψες πλήρως.
 ::icon_thumright::
Και ενώ ήμουν παρών, δε μίλησα γιατί είπα από μέσα μου: "δε μιλάνε οι αρχαιότεροι που έχουν στηρίξει την Ένωση, θα μιλήσω εγώ που είμαι μέλος από το 2007 μόνο" :?:
Μπορεί και να έκανα λάθος.
Επομένως και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω τίποτε και με κανέναν και για το λόγο αυτό δεν κατηγόρησα κάποιο από τα μέλη των προηγουμένων Δ.Σ..
Θα φροντίσω την επόμενη φορά να μην εκφράζω μεγαλόφωνα τις σκέψεις μου.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:12:03 μμ »
Παρακολούθησα την χθεσινή ΓΣ από κοντά και  μου γεννήθηκαν κάποια  ερωτήματα που δεν μπόρεσα τελικά να τα θέσω και διαβάζω όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα αποφάσισα και τα θέτω τώρα.
Και να διευκρινίσω ότι δεν έχω τίποτα με το προηγούμενο ΔΣ δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά και φυσικά δεν υπάρχει κανένας δόλος.
Είναι δυνατόν το προηγούμενο ΔΣ  να ήταν τόσο ευκολόπιστο σε όλα αυτά που τους έλεγε ο κύριος αυτός που ήταν ταμίας για δυο χρονιά ? είναι δυνατόν να μην είχαν καταλάβει κάτι ? είναι δυνατόν να τους πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αυτοί να τον πίστευαν ?
Μα τόσο τέλεια τα είχε όλα και δεν τους έκανε αίσθηση για διεξοδικό έλεγχο στο ταμείο ?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:22:16 μμ »
Οσοι ήταν παρόντες χθες απο την αρχή μέχρι το τέλος,
στη φάση που συζητήθηκαν τα Πεπραγμένα του ΔΣ για το 2009,
είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ουσιαστικά το "ημερολόγιο" ("μήνα με μήνα" κυριολεκτικά )της αποκάλυψης της δράσης του κλέφτη.
και να διευκρινήσω κάτι που μάλλον εκ παραδρομής είπε ο Ευγένιος,
Δε μιλάμε για χρήματα που φαγώθηκαν σιγά- σιγά τα προηγούμενα 3 χρόνια εν αγνοία του προηγούμενου ΔΣ και με την υποψία του παρόντος .
Το έλλειμα αφορά αποκλειστικά το 2009 και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (πάνω απο το 75%) είναι ρευστό απο την έκθεση και εντεύθεν, μέχρι τις 31/12/2009 !
Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω στο πολύ εύλογο ερώτημα του Συμεών. Είναι πράγματι άξιο απορίας.  :shock:
Ισως το γεγονός ότι από μια κατάσταση ημιθανή ταμειακά (η μετά Πολεμικού Μουσείου εποχή), η Ενωση ήταν ικανή να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της και να κάνει συνεχώς καλύτερα πράγματα, δημιουργούσε την πιθανώς παραπλανητική εικόνα ή ιδέα, ότι αυτό οφειλόταν στο "υγιές" ταμείο της.  :shock:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:32:55 μμ »

Δε μιλάμε για χρήματα που φαγώθηκαν σιγά- σιγά τα προηγούμενα 3 χρόνια εν αγνοία του προηγούμενου ΔΣ και με την υποψία του παρόντος .
Το έλλειμα αφορά αποκλειστικά το 2009 και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (πάνω απο το 75%) είναι ρευστό απο την έκθεση και εντεύθεν, μέχρι τις 31/12/2009 !

Τα έσοδα της έκθεσης ήταν ένα ιδιαίτερα ψηλο ποσό που καλύπτει κατά 75% το ποσό που θα διεκδικήσει η Ένωση. Το μεγάλο φαγοπότι έγινε από την έκθεση και μετά

Τώρα για το βιβλιάριο  ::dontknow::, ότι είχα να πω το είπα στη ΓΣ. Πάντως σε αυτό (περιέργως) ο τιπίκος είχε δίκιο. Για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε λογαριασμός στο όνομα της Ένωσης. Σαν τραπεζικός επιβεβαιώνω ότι "λειτουργία" λογαριασμού στο όνομα Συλλόγου είναι αρκετά πιο δυσκολος σε σχέση με έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου ιδιώτη

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:35:33 μμ »
Ο Πρόεδρος μου έλυσε όλες τις απορίες.
Νόμιζα ότι το έλλειμμα αφορούσε και προηγούμενες χρονιές και ότι το 2009 συσσωρεύθηκε.
Οπότε θεωρήστε τις προηγούμενες σκέψεις-δηλώσεις μου ως μη γενόμενες.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #222 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 10:43:05 μμ »
Ο Πρόεδρος μου έλυσε όλες τις απορίες.
Νόμιζα ότι το έλλειμμα αφορούσε και προηγούμενες χρονιές και ότι το 2009 συσσωρεύθηκε.
Οπότε θεωρήστε τις προηγούμενες σκέψεις-δηλώσεις μου ως μη γενόμενες.

Χ2 και ανακαλώ λόγω του ότι είχα την εντυπωση πως η λαμογιά πήγαινε (χρονικά) πιό πίσω....

...ίσως και λόγω του ότι μου φάνηκε εξ'αρχής το ποσό "μεγάλο" για μια μόνο χρονιά  :?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #223 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 11:34:07 μμ »
Να σας πω πως έχω εγώ τα πράγματα στο μυαλό μου και γιατί πιστεύω πως η μεγάλη δαγκωνιά έγινε πρόσφατα, όπως και πολλοί άλλοι πιστεύουν. Οταν πριν από 2 χρόνια πήγα στην ένωση προτείνοντας τη δημιουργία ενός λογισμικού ελέγχου των μελών και των συνδρομών/οικονομικών ο τιπίκος είχε μία εξαιρετικά οξεία αντίδραση, μακράν και των πιο χαλαρών κανόνων καλής συμπεριφοράς. Πιθανόν από τότε να βούταγε μικροποσά και φοβόταν μήπως τα χάσει, τονίζω όμως πως σίγουρα ήταν μικρές αρπαχτές και τίποτα μελετημένο. Με την αλλαγή του ΔΣ τον Ιανουάριο του 2009 τηρούσε απέναντί μου στάση απροκάλυπτα εχθρική, φτάνοντας σε απίστευτα σημεία όπως πχ να με αποκαλεί κλέφτη και να απαιτεί να βγω από τα γραφεία της ένωσης κατά τη διάρκεια ΔΣ γιατί δεν ήμουν μέλος του ΔΣ. Να σημειώσω πως είχα βρεθεί στα γραφεία για δουλειά της ένωσης κατ' εντολή του προέδρου (CD περιοδικού).

Στην κοπή της πίττας το 2009 βρέθηκε τρόπον τινά προ τετελεσμένου γεγονότος όταν είδε τις αποδείξεις να εκδίδονται ηλεκτρονικά και λίγο αργότερα είπε πως πρέπει να σταματήσει η ηλεκτρονική έκδοση γιατί είναι υποχρεωμένος από την εφορία να κόβει όλες τις αποδείξεις και στο μπλοκάκι και έτσι γινόταν διπλή δουλειά. Κατόπιν προσωπικής έρευνας και συζήτησης με λογιστές επιβεβαίωσα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά τσατισμένος από τη στάση του αποφάσισα να τον αφήσω να εκδόσει με το χέρι ΟΛΕΣ τις αποδείξεις της έκθεσης, να δω αν θα πάθει τενοντίτιδα :evil: Προς μεγάλη μου έκπληξη λίγο πριν την έκθεση, αν θυμάμαι καλά το πολύ μία εβδομάδα πριν, ανακοινώνει σε εμένα και τον ΓΓ πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως μπορούμε να εκδώσουμε όλες τις αποδείξεις από τον υπολογιστή. Εκεί θα έπρεπε να έχω μπει σε αμφιβολίες αλλά παρά το παράξενο της συμπεριφοράς και των δηλώσεών του δεν έκατσα να σκεφτώ γιατί αλλάζει άρδην γνώμη για θέματα που μέχρι πρότινος τα θεωρούσε σοβαρά και μουλάρωνε δεόντως. Δεν το έκανα και λυπάμαι για αυτό :(

Το σκεπτικό του φυσικά μόλις χθες έγινε ξεκάθαρο σε μένα. Οτι έχει εκδοθεί από τα χεράκια του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, έχει τα γράμματά του και την υπογραφή του και ακόμα και για τη δική του περιορισμενη νοημοσύνη ήταν προφανές πως δεν μπορούσε να κάνει πολλές ατασθαλίες. Με τις αποδείξεις όμως από τον εκτυπωτή, ο ίδιος πίστεψε πως δεν εμπλεκόταν πουθενά και πως μπορούσε να καρπωθεί το όποιο ποσό έβγαινε από την έκθεση χωρίς κανείς να μπορεί να τον κατηγορήσει ή/και να τον συνδέσει με τις εισπράξεις. Το ότι αυτός παρέλαβε το γεμάτο ταμείο μετά την έκθεση για το περιορισμένο νοητικό του πεδίο δε σημαίνει τίποτα... Ετσι στη ΓΣ εμφανίστηκε λέγοντας πως αναγνωρίζει μόνο τα έσοδα που εκείνος έχει υπογράψει πιστεύοντας πως ότι έχει εκδοθεί από τον υπολογιστή δεν τον αφορά και πως τα 9000EUR μπορούσε να τα διώξει σαν ευθύνη από πάνω του και να τα κρατήσει φυσικά στην τσέπη του.

Παιδαριώδες; Σίγουρα, αλλά δε νομίζω πως έχει και την ικανότητα να σκεφτεί κάτι πιο σύνθετο και ασφαλές για εκείνον. Στο παρελθόν το μόνο που μπορούσε πιθανόν να κάνει ήταν στις περίφημες αγορές χωρίς ΦΠΑ να παρουσιάσει φουσκωμένες αξίες και να αρπάξει μικροποσά τα οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν απουσία παραστατικών, προσφορών και γενικά κάθε είδους δεσμευτικού εγγράφου. Ακόμα και να είχε κάποιος τη διάθεση να το ψάξει το θέμα, είχε δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα έντασης γύρω από το οικονομικό με τα μαύρα βιβλία και την ελοχεύουσα εφορία που απέβλεπε στον αποπροσανατολισμό των όποιων υποψιών, αν αυτές ποτέ υπήρξαν. Πριν την έκθεση του ήρθε η φώτιση και αποφάσισε να φάει τη μεγάλη μπουκιά αλλά δυστυχώς δεν του βγήκε με τίποτα και βρέθηκε στην κατάσταση που θαύμασαν όσοι ήταν στη ΓΣ.

Λυπηρό; Και πάλι σίγουρα. Ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί είναι, όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος, η τυποποίηση των διαδικασιών, η ευλαβική τηρησή τους και ο έλεγχος της τήρησής τους. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το οτι όλοι οι οργανισμοί λειτουργούν μέσα από τυποποίηση διαδικασιών, ειδικά στα οικονομικά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το έργο αυτό να έρθει εις πέρας γιατί πιστεύω πως πραγματικά θα αφήσει μία πολύτιμη κληρονομιά για την ένωση.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 11:53:18 μμ »
συγχωρείστε την ....παρεμβολή μου  :oops: :oops: :oops:

γνώμη μου ειναι ότι η συνέχιση δημοσιεύσεων επί του θέματος, πλέον μόνο "κακό" κάνει 

δημιουργεί άσχημο κλίμα και ατμόσφαιρα, ανεξάρτητα αν δίκαια οι άνθρωποι που αφιέρωσαν πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας βγαίνουν ...έξω από τα ρούχα τους

οι...πολλοί δεν έχουν τη διάθεση να διαβάσουν και να κατανοήσουν τις ...λεπτομέρειες , δεν καταλαβαίνουν ή παρανοούν πράγματα...

η IPMS συνεχίζει το έργο της , τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με δικηγόρους και λογιστές