Αποστολέας Θέμα: Peterbilt 378 L.H.  (Αναγνώστηκε 5633 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Peterbilt 378 L.H.
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 07:14:29 μμ »
+1000
+1000

Φίλε johny b. συνέχισε μην πτοείσαι...
Εξάλου στο hooby η απόλυτη ρεαλιστικότητα δεν είναι πάντα αυτοσκοπός...
Αλλες φορες δοκιμάζουμε νέες τεχνικές, αλλές φορες βάζουμε την προσωπική μας πινελιά - σωστή η μη, άλλες φόρες κάνουμε κάτι που είχαμε φανταστει (στέκει δεν στέκει) κ.ο.κ
Η προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων, η ρεαλιστικότητα ίσως όχι... και καλό είναι όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω στο εκάστοτε αντικείμενο να το επισημαίνουν... αλλά πάντα να συνοδεύεται από αναγνώριση της προαναφερθείσας προσπάθειας.... και όχι με ένα ξερο "φίλε έκανες την τάδε και την τάδε σάχλα". Μια ευγενία και ένα επίπεδο δεν βλαπτει ποτέ...
Καλές επόμενες δουλειές φίλε Γιάννη...

X1000
Μην κολώνεις Γιάννη. Μας αρέσει πως χειρίζεσαι τα υλικά.

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 07:24:58 μμ »
Ούτε επαγγελματίας διπλωμάτης να ήσουν Σταύρο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 07:42:34 μμ »
Ούτε επαγγελματίας διπλωμάτης να ήσουν Σταύρο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν έπεσες πολύ μακρυά :!:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 07:46:26 μμ »
+1000
+1000

Φίλε johny b. συνέχισε μην πτοείσαι...
Εξάλου στο hooby η απόλυτη ρεαλιστικότητα δεν είναι πάντα αυτοσκοπός...
Αλλες φορες δοκιμάζουμε νέες τεχνικές, αλλές φορες βάζουμε την προσωπική μας πινελιά - σωστή η μη, άλλες φόρες κάνουμε κάτι που είχαμε φανταστει (στέκει δεν στέκει) κ.ο.κ
Η προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων, η ρεαλιστικότητα ίσως όχι... και καλό είναι όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω στο εκάστοτε αντικείμενο να το επισημαίνουν... αλλά πάντα να συνοδεύεται από αναγνώριση της προαναφερθείσας προσπάθειας.... και όχι με ένα ξερο "φίλε έκανες την τάδε και την τάδε σάχλα". Μια ευγενία και ένα επίπεδο δεν βλαπτει ποτέ...
Καλές επόμενες δουλειές φίλε Γιάννη...

X1000
Μην κολώνεις Γιάννη. Μας αρέσει πως χειρίζεσαι τα υλικά.
Εμεις που δεν μας αρεσει το πως χειριζεται τα υλικα και δεν ειμαστε και επαγγελματιες διπλωματες μπορουμε να ποσταρουμε η σας χαλαμε την νιρβανα?

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 08:57:02 μμ »
Ακόμα καλύτερα, έχω να προτείνω και κάτι επιπλέον για τα ποσταρίσματα.
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ. ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ KAI ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ/ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΧΩ.
Στα πλαίσια της ευγένειας και της ισότητας που πρέπει να διέπει το forum μας, μήπως οφείλετε να γράψετε τις ίδιες διθυραμβικές κριτικές και για ένα συγκεκριμένο F-18 και για ένα διόραμα Β' ΠΠ στην ευρώπη, στα οποία τελέστηκε η ίδια επιτυχής διαχείρηση υλικών  και απόδοση της πραγματικότητας :?: Σας παρέχω άμεσα τα link εαν θέλετε. Μόνο μην μου προβάλλετε το επιχείρημα οτι δεν γνωρίζετε το αντικείμενό τους, γιατί ούτε και για τον τράκτορα γνωρίζατε τίποτα, αλλά δεν διστάσατε να τον στολίσετε με διθυραμβικές κριτικές.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:09:14 μμ »
Εμεις που δεν μας αρεσει το πως χειριζεται τα υλικα και δεν ειμαστε και επαγγελματιες διπλωματες μπορουμε να ποσταρουμε η σας χαλαμε την νιρβανα?

Φίλε μου, απαντάς σε παραθεση σε δικό μου σχόλιο, αλλά δεν γράφω τίποτα διαφορετικό...
Για του λόγου του αληθές στο ξαναποστάρω :
Η προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων, η ρεαλιστικότητα ίσως όχι... και καλό είναι όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω στο εκάστοτε αντικείμενο να το επισημαίνουν...
Εσυ τι διαφορετικό λές δηλαδή? και χαρακτηρίζεις κάποιους σε νιρβάνα κλπ.
Πραγματικά καλό είναι να επισημαίνουμε τα λαθη... και πολυ καλα και τεκμηριωμένα απάντησες...
Η μόνη μου ένσταση αφορούσε οτι το ξεκινήσες το σχόλιο κατακέφαλα χωρις να αρχίσεις με ένα θετικό σχόλιο στη δουλειά που έγινε, άσχετα αν ήταν λάθος ή όχι.
Αλλα αυτο αφορά το προσωπικό στυλ του καθενός...
Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο...

Ακόμα καλύτερα, έχω να προτείνω και κάτι επιπλέον για τα ποσταρίσματα.
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ. ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ KAI ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ/ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΧΩ.
Στα πλαίσια της ευγένειας και της ισότητας που πρέπει να διέπει το forum μας, μήπως οφείλετε να γράψετε τις ίδιες διθυραμβικές κριτικές και για ένα συγκεκριμένο F-18 και για ένα διόραμα Β' ΠΠ στην ευρώπη, στα οποία τελέστηκε η ίδια επιτυχής διαχείρηση υλικών  και απόδοση της πραγματικότητας :?: Σας παρέχω άμεσα τα link εαν θέλετε. Μόνο μην μου προβάλλετε το επιχείρημα οτι δεν γνωρίζετε το αντικείμενό τους, γιατί ούτε και για τον τράκτορα γνωρίζατε τίποτα, αλλά δεν διστάσατε να τον στολίσετε με διθυραμβικές κριτικές.
Αν μου αρέσει αισθητικά ένα F-18 ή ένα άρμα μάχης θα ποστάρω ένα θετικό σχόλιο... ʼσχετα να δεν ξέρω ιστορικές ακριβείες και άλλα συναφή για το θέμα.
Επίσης το ίδιο θα συμβει αν  θεωρήσω ότι έχει γινει αρκετη δουλεια ή έχει μεράκι η κατασκεύη. Πάλι άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος. Το ίδιο έκανα και σε αυτη τη νταλίκα.
Ειλικρίνα δεν γνωριζω τίποτα απο νταλίκες αλλα μου άρεσε το "πάθος" που έβγαλε ο Γιάννης στην υλοποιηση της κατασκεύης. Για αυτο έκανα θετικό σχόλιο.
Τέλος επικρώτησα επίσης τις σωστες και επικοδομητικές σας παρατηρήσεις...
Νομιζω οτι είναι επίσης ξεκάθαρο εκτος αν καταλάβα κάτι λάθος (ειλικρινά)... Το θετικό σχόλιο πηγαίνει στην προσπάθεια... Η κριτική στην πιστότητα. Νομίζω μπορούν να υπάρχουν και τα δύο...
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:16:25 μμ »
Ρε παιδια γιατι το συνεχιζετε????
Σας αρεσει φαινεται.Ξερετε σε ποιους δυο αναφερομαι!
Και για να τελειωνουμε μια και καλη μιας και το κραξιμο αναφερεται και σε μενα,να σας πω οτι ειμαι βλακας,αυτα που γραφω ειναι ηληθιοτητες και ανυποστατες κολακιες.Επισης ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ οτι δεν θα ξαναγραψω τετοια  πραγματα σε εναν νεο μοντελιστη απλα θα του ριχνω μπινελικια.Ας με συγχωρεσουν οι αδεκαστοι κριτες του φορουμ.
Απλα υπαρχουν μοντελιστες που δημιουργουν και κρινουν και μοντελιστες που μονο κρινουν χωρις να εχουν μοντελαρει ποτε τιποτε.Αυτο δεν αναφερεται σε σας γιατι δεν σας ξερω προσωπικα,απλα ειναι ο κανονας και το εχω δει πολλες φορες και εντος και εκτος φορουμ.
Αυτα τα ολιγα.Δεν ξανασχολουμαι αλλο με το ζητημα το θεωρω χασιμο χρονου.
Ενα μεγαλο συγνωμη στο  Γιαννη που του καταστρεψαμε το θεμα.

Ξεχασα να αναφερω επισης οτι οι κριτικες μου ειναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ αλλα δεν φταιω εγω γιατι ειμαι σε ΝΙΡΒΑΝΑ και δεν ξερω τι γραφω.
Ωραιες  λεξεις που τιμουν το φορουμ και εμας που γραφουμε εδω.Βεβαια ειναι κι αυτες στα πλαισια της καλοπροαιρετης κριτικης!!!
Συγχαρητηρια!!!!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:18:39 μμ »
Παληκαρια,γιατι αρπαζετε τοσο ευκολα ? :(
Νομιζα πως το MC αποτελει και τοπο χαλαρωσης,εκτος των αλλων.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:41:16 μμ »
Παληκαρια,γιατι αρπαζετε τοσο ευκολα ? :(
Νομιζα πως το MC αποτελει και τοπο χαλαρωσης,εκτος των αλλων.  ::icon_thumright::

Πες τα Λάμπρο... Πες τα...

Αγαπητοί  συνάδελφοι διαβάζω εδώ και αρκετή ώρα το συγκεκριμένο θέμα και δεν μπόρεσα να κρατηθώ άλλο...  κατ'' αρχήν δηλώνω ότι:  1) Δεν ξέρω  προσωπικά τον φίλο που έφτιαξε το εν ' λόγω κίτ,  2) Δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα ,3) Δεν έχω κρίνει σχεδόν ποτέ μέχρι τώρα μοντέλο εδώ μέσα και 4) Δεν έχω ανεβάσει φωτογραφίες από δικά μου μοντέλα και ο λόγος είναι  ότι  δεν έχω τον χρόνο να το κάνω αλλά και γιατί ακόμα δεν πιστεύω στα χέρια μου!!!  
 Διάβασα παραπάνω για κράξιμο , ποιος τον έκραξε τον φίλο μας  δεν κατάλαβα. Νομίζω ότι από την στιγμή που εκθέτεις εδώ μια κατασκευή σου είσαι και έτοιμος να δεχτείς και την ανάλογη κρητική, αλλιώς το κρατάς για εσένα και γουστάρεις τρελά όποτε το χαζεύεις μέσα στην βιτρίνα σου (Εγώ προς το παρόν αυτό κάνω) . Η ΚΡΗΤΙΚΗ!!! που ασκήθηκε, οk  ίσως για κάποιους λίγο παραπάνω καυστική,  όταν ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό από τον CROW και σε εμένα που τυχαία είδε κάποια μοντέλα μου,  ειλικρινά με πείσμωσε τόσο πολύ που όταν δούλευα στο επόμενο  κίτ  μονολογούσα και έλεγα «Τον φουστη δεν θα μου την ξαναπεί έτσι,  θα το κάνω όσο ποιο καλό μπορώ», και πιστεύω ότι το κατάφερα...              ( Μήτσο θα μου πεις όταν το δεις)... και θέλω να μου πείτε εσείς αν έχασα από το «κράξιμο» όπως ειπώθηκε  παραπάνω ( εγώ το λέω εποικοδομητική κρητική)  ή αν κέρδισα...  γιατί, πώς να το κάνουμε ρε παιδιά, κρητική από τους μεγάλους  μοντελιστές που έχουμε την τύχη να είναι ανάμεσα μας εδώ στο club (και γιατί όχι, και από μεγαλύτερους οι οποίοι δυστυχώς δεν μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ ,ακόμη)  θα πρέπει να την επιζητούμε και όχι να τους ΚΡΑΖΟΥΜΕ όταν την ασκούν...  
Δηλαδή πραγματικά διερωτώμαι:  Ήταν καλύτερα τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια που γράφτηκαν παραπάνω, τα οποία δεν θα δείξουν στον φίλο μας ποια είναι τα λάθη του, οπότε αυτός θα τα ξανακάνει, από όσα του έγραψαν ο CROW  και  o ramfighter  τα οποία ήταν  ίσως λίγο παραπάνω καυστικά αλλά σίγουρα καλοπροαίρετα (τους ξέρω προσωπικά και τους δύο)και τα οποία του έδειξαν τα λάθη του??  Και δεν κατάλαβα τι πάει να πει ότι η κατασκευή ήταν πειραματισμός σε διάφορες τεχνικές??  Δεν ήταν δηλαδή ένα ολοκληρωμένο  κιτ αλλά ένα πείραμα??  Αν είναι έτσι τότε λυπάμαι αλλά το πείραμα κρίνεται από το αποτέλεσμα και εδώ κάπου χάνεται λίγο... Εγώ ας πούμε μόλις είδα τις φωτογραφίες το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πρόκειται για αναπαράσταση τράκτορα   ο οποίος είναι παρατημένος σε νεκροταφείο αυτοκινήτων, όταν μετά διάβασα ότι είναι αναπαράσταση ενός λειτουργικού οχήματος απόρησα... κάτι δεν μου κολλούσε, μου φάνηκε too much...
Ας  προσέξουμε λοιπόν λίγο παραπάνω κα ας είμαστε λίγο παραπάνω υπομονετικοί και να δεχόμαστε την κρητική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη, δεν είναι κακό, είμαι 33 ετών μοντελάρω πάνω από 15 χρόνια αλλά πάντα όταν μου μιλάει ένας παλιότερος μοντελιστής κάθομαι και τον ακούω  προσεκτικά, κρατάω αυτά που μου λέει τα επεξεργάζομαι και αν μου κάνει σαν τεχνική την εφαρμόζω και εγώ και το επόμενο μοντέλο βγαίνει καλύτερο.
Κλείνοντας ήθελα να ζητήσω  συγνώμη αν κούρασα, η αλήθεια είναι ότι έγραψα πολλά και δεν το συνηθίζω, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι τείνει να γίνει συνήθεια το να ΚΡΑΖΟΥΜΕ την πραγματική κρητική ας το σταματήσουμε όσο είναι καιρός γιατί φοβάμαι ότι  όπως πάμε θα την χάσουμε και αυτή,  και αυτό δεν το θέλει κανείς γιατί στο τέλος θα μείνουμε μόνο με τα χειροκροτήματα...    

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:50:48 μμ »
Φίλε mikegr_F.T.T σωστά τα γράφεις και τα λες, συμφωνω απόλυτα...
Αλλα, κανένας δεν είπε οτι έκαναν λάθος που σχολιάσαν... το αντιθετο... και αυτο μάλιστα (η κριτική) είναι αυτονοητο...
Το προβλήμα είναι ο τρόπος... Π.χ. σχόλια του τύπου "είναι σε νιρβάνα" κλπ... δεν είναι καλοπροαίρετη κριτική και δεν νομίζω οτι αρμόζουν στο φόρουμ μας...
Αλλα δεν είδα να κάνεις αναφορά σε αυτό ούτε εσυ και κανεις άλλος...

Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 11:03:16 μμ »
Έχεις δίκιο.. . Δεν έκανα αναφορά ειδικά σ΄ αυτό αλλά είπα κάτι άλλο...
Είπα λοιπόν ότι τους ξέρω και τους δύο και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η κρητική τους είναι καλοπροαίρετη...  Απλά είναι, πιστεύω , ένα από τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου...  Δεν μπορείς πάντα να βγάλεις αυτό που με τον προφορικό λόγο θα το έβγαζες με μια μόνο λέξη και με ένα νεύμα και θα περνούσες αμέσως το νόημα που ήθελες.  Πιστεύω, και το λέω ακόμα μια φορά με κίνδυνο να γίνω γραφικός, ότι όλοι έχουμε ανάγκη από την καλοπροαίρετη και σωστά τοποθετημένη κρητική.  Μόνο καλύτεροι θα γίνουμε απλά ο καθένας μας έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στο να την ασκεί... Εγώ προσωπικά  κρατάω τις παρατηρήσεις και όχι τον τρόπο που γίνονται...     

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 01:10:20 πμ »
Φίλε mikegr_F.T.T σωστά τα γράφεις και τα λες, συμφωνω απόλυτα...
Αλλα, κανένας δεν είπε οτι έκαναν λάθος που σχολιάσαν... το αντιθετο... και αυτο μάλιστα (η κριτική) είναι αυτονοητο...
Το προβλήμα είναι ο τρόπος... Π.χ. σχόλια του τύπου "είναι σε νιρβάνα" κλπ... δεν είναι καλοπροαίρετη κριτική και δεν νομίζω οτι αρμόζουν στο φόρουμ μας...
Αλλα δεν είδα να κάνεις αναφορά σε αυτό ούτε εσυ και κανεις άλλος...

Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα το σχολιο που αναφερεις εγινε για τους χωρις λογο κολακες και οχι για τον συναδελφο που παρουσιασε το μοντελο του. :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 11:54:51 πμ »
Μέρος πρώτο.
Δεν γνωρίζω από οχήματα αλλά το σύνολο για μένα είναι όμορφο. Μου αρέσουν οι σκουριές και ειδικά η ξεφλουδισμένη μπογιά, το ίδιο και οι ζάντες. Καλή ιδέα και το μπάλωμα στο καπώ, το οχηματάκι πρέπει να έχει γράψει εκατομμύρια μίλια για να καταλήξει με τέτοιες επισκευές. Κρίμα που χάθηκε το WIP...

Μέρος δεύτερο.
Εχω κάποιες ενστάσεις. Σε ένα τόσο χρησιμοποιημένο όχημα και όπως καταλαβαίνω παρατημένο, θα περίμενα πιο πολύ σκόνη παντού, τα λάστιχα φθαρμένα του θανατά, λερωμένους μέχρι σκισμένους και χάλια και τους πίσω λασπωτήρες (αφού μπροστά τους μακέλεψες τι τους λυπήθηκες τους πίσω; ), σίγουρα σπασμένα κάποια τζάμια/φώτα, εξωτερικά αξεσουάρ να λείπουν ή/και να είναι σπασμένα/στραβωμένα και ίσως κάποιο λάστιχο καθισμένο. Πιστεύω πως αν ήθελες να αναπαραστήσεις ένα παρατημένο όχημα, στα σημεία αυτά χάνεις και είναι κρίμα γιατί και την τεχνική και τις ικανότητες τις έχεις, απλά λίγο ψάξιμο θέλει πριν ξεκινήσεις.

Αντε, βουρ στο επόμενο!

Και τώρα να βγάλω τα νεύρα μου :evil:

Μέρος πρώτο.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ. Αν έχει λάθη ως προς το που είναι οι σκουριές δεν έχω τρόπο να το γνωρίζω και φυσικά ούτε χρόνο να το ψάξω, αν ήταν πχ Hurricane θα είχα κάπως καλύτερη άποψη αλλά εδώ απλά δεν έχω ιδέα. Αυτά που έγραψα με κάνουν κόλακα; Ρε δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι που κάθε φορά που γράφω κάτι θετικό θα σκέφτομαι αν κάποιος θα με πει κόλακα! Ερωτώ ευθέως, ΕΙΜΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ; Θα ήθελα μία απάντηση γιατί θα παίξω και εγώ το ίδιο παιχνίδι της γενικότητας κάνοντας χρήση χαρακτηρισμών όπως ανέραστοι, γκρινιάρηδες, θεωρητικοί της πολυθρόνας, σεξουαλικά αυτάρκεις και άλλα τέτοια άνευ παραπάνω εξηγήσεων και όποιος πιστεύει πως του αρμόζουν, καλοφάγωτα :evil:

Μέρος δεύτερο.
Ο συνάδελφος πόσταρε το μοντέλο ζητώντας γνώμες. Οι δικές μου δεν βασίζονται σε γνώσεις επί του συγκεκριμένου οχήματος αλλά σε γενικές μοντελιατικές παρατηρήσεις και κάποια παλαιά θητεία σε φαναρτζίδικα. Από τη στιγμή που πιστεύω πως οι προτάσεις που κάνω θα βελτιώσουν την όλη εικόνα πρέπει να τις πω, άλλωστε ο ίδιος ο κατασκευαστής το ζήτησε. Πως όμως πρέπει να τις πω, να βάλω μουσική (Bach), να βάλω λουλούδια, να βάλω βιντεάκι με την κορμάρα μου να προσκυνά το θεϊκό μοντέλο και τον κατασκευαστή, να φορέσω κάτι ελαφρύ (εσθήτα) ίσως να γράψω 17 (δεκαεπτά) σελίδες με συγγνώμες, πως ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ; Απαιτώ να μάθω, γιατί τελικά δε βγαίνει άκρη :twisted:

Εν ολίγοις, να βουτάμε το πληκτρολόγιο λίγο στο μυαλό μας πριν αρχίσουμε να πυροβολάμε αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 12:05:43 μμ »
Tην κριτικη Γιωργο την εκανες μια χαρα! Αυτο μου αρεσει,αυτο δεν μου αρεσει και τερμα! Και ναι,αν το μονο που ειχες γραψει ηταν ''προσκινω,respect,τελειο,μας εβγαλες τα ματια,μας εκοψες τον υπνο,μας φυγανε τα τσισα, ::proskino::, ::eusa_clap::, και αλλα παρομοια τοτε μαλον κολακας θα εισουν! :wink:

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 12:48:18 μμ »
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ADMIN ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 11:29:06 μμ »
Ρε παιδια χαλαρωστε......Τρωγεστε μεταξυ σας και χανετε το νοημα ο ανθρωπος ειναι νεος στο χομπυ αλλα εκανε μια προσπαθεια που πολλοι αλλοι με χρονια στο χωρο δεν τολμουν!!!!!Μπραβο για την προσπαθεια και για το αποτελεσμα!!!Εχουν ξεφυγει απο το δημιουργο καποιες λεπτομερειες που δεν βοηθουν την πιστη αναπαρασταση αυτου που ηθελε να κανει!!!!Εμενα παντως με εντυπωσιασε τωρα αν το λαστιχο δεν ειναι ξεφουσκοτο ενω θα επρεπε και το παρμπριζ ειναι καθαρο....ναι ενταξει εχουν δικιο τα παιδια αλλα δεν ειναι λογος να χυθει αιμα μεταξυ μας που λεει ο λογος!!!Φιλε μου συνεχισε την προσπαθεια σου βρισκεσε σε πολυ καλο δρομο απλα ψαχνε το θεμα σου πιο πολυ οπως ειδες ολα κρινοντε στην λεπτομερεια εγω παντως δηλωνω εντυπωσιασμενος!!!!

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 01:38:19 πμ »
Φίλε Johny το να κλειδωθεί το θέμα σου δεν νομίζω ότι είναι η λύση. Σίγουρα ο σκοπός του post σου δεν ήταν αυτός αλλά και η αντιπαράθεση των απόψεων των μελών νομίζω ότι είναι ένα μέρος του νοήματος ενός forum. Τώρα αν θα βγεί κάτι απο αυτο... ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 12:41:52 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας  ::salut::

Spoiler (hover to show)
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 11:45:07 πμ »
Καλή χρονιά σε όλους σας!!!

Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας τις απόψεις σας στεναχωρήθηκα... Όχι για το περιεχόμενο των απόψεων (κάθε πλευρά έχει τη λογική της), αλλά για τον τρόπο διατύπωσης.
Ασχολούμαστε με ένα χόμπυ πολύ όμορφο, και δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε τους τόνους, ούτε να γινόμαστε "σκλάβοι" του χόμπυ μας κυνηγώντας την απόλυτη λεπτομέρια, τον απόλυτο ρεαλισμό, το απόλυτο....

Ο μοντελισμός είναι μίγμα ρεαλιστικότητας και φαντασίας. Την αναλογία του μίγματος την καθορίζει ο καθένας σύμφωνα με τα γούστα του.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ασχολούμαστε με το χόμπυ για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, και γιατί όχι να γνωρίσουμε κάποιους συναδέλφους μοντελιστές, και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Φίλε Γιάννη, σχετικά με το μοντέλο σου μπράβο!!! Αφιέρωσες χρόνο, κόπο, και στην τελική το έφτιαξες όπως σου αρέσει. Αυτό είναι που μετράει...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:34:02 μμ »
Φίλε Γιάννη, σχετικά με το μοντέλο σου μπράβο!!! Αφιέρωσες χρόνο, κόπο, και στην τελική το έφτιαξες όπως σου αρέσει. Αυτό είναι που μετράει...

Ωχ, ωχ, ωχ προβλέπω θύελλα :mrgreen:

Tags: