Αποστολέας Θέμα: Στον δρόμο για το Χάρκοβο  (Αναγνώστηκε 9570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Απ: Στον δρόμο για το Χάρκοβο
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:59:14 μμ »
Γιατί δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες στο κάθε ποστάρισμα που έχω κάνει;

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε ένα διόραμα με ένα Τ-34. Θα ήθελα να μου πείτε πως θα καταφέρω να φτιάξω το έδαφος σαν σε αυτό το διόραμα.

http://www.onefortyeight.com/gallery/t34st/index.html

Κατά τα άλλα, προχώρησα λιγάκι

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:25:25 μμ »
Δείτε λίγο αυτή τη φωτογραφία

Click to see the original size.

1) Μου κάνει εντύπωση πως οι ερπύστριες δεν έχουν αφήσει ίχνος
2) Το άρμα αυτό με το νούμερο 24 (ή 24...κάτι) στον πύργο, γνωρίζει κανείς αν είναι το ίδιο μοντέλο με το δικό μου και αν ήταν στο Χάρκοβο;
     Μόνο από τους τροχούς μπορώ να συμπεράνω εγώ ότι είναι ίδιο με το δικό μου.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:52:21 μμ »
Να μη σου κάνει καθόλου εντύπωση. Στους -20οC, και στη Ρωσσία δεν είναι ο πάτος του θερμομέτρου αυτός, το χιόνι παγώνει και γίνετε σα τσιμέντο. Κατά την πολιορκία του Leningrad, πάνω από την παγωμένη λίμνη Ladoga, περνούσαν εκατοντάδες φορτωμένα φορτηγά σε καθημερινή βάση χωρίς πρόβλημα και σίγουρα έχεις δει την εκπομπή Ice road truckers όπου φορτία δεκάδων τόνων περνάνε πάνω από παγωμένους κόλπους και λίμνες.

Φυσικά υπάρχει ο μοντελιστικός μύθος πως το άρμα πρέπει να αφήσει σημάδια στο χιόνι και πως στο βάθος πρέπει να φαίνεται και λάσπη. Οπως βλέπεις και μόνος σου δεν ισχύει... και έχω δεκάδες άλλες φωτογραφίες να σου δείξω με ανάλογες καταστάσεις
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:17:53 μμ »
Δείτε λίγο αυτή τη φωτογραφία

Click to see the original size.

2) Το άρμα αυτό με το νούμερο 24 (ή 24...κάτι) στον πύργο, γνωρίζει κανείς αν είναι το ίδιο μοντέλο με το δικό μου και αν ήταν στο Χάρκοβο;
     Μόνο από τους τροχούς μπορώ να συμπεράνω εγώ ότι είναι ίδιο με το δικό μου.

η πρώτη ερώτηση απαντήθηκε παραπάνω  πλήρως, στην  δεύτερη,   όχι δεν είναι ίδιο το Τ34 της φωτογραφίας με το δικό σου, είναι προγενέστερο, μοντέλο 41,  ενώ το δικο σου  είναι   μοντέλο 42 (zavod 112 "krasnoye sormovo") , έχει πολές μικρές διαφορές,  ερπύστριες, κοτσαδόροι, θυρίδες, πύργος κλπκλπ, για την τρίτη ερώτηση αν ήταν στο Χάρκοβο για ποιά απο όλες τις μάχες εννοείς? το Χάρκοβο άλλαξε χέρια 4 φορές.  ::salut::

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 08:54:40 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Steiner, δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη, απλά είχα φάει ένα κόλλημα με τα μηνύματα στον πύργο και έλεγα μήπως έγραφα κάποιο, αλλά δεν έχω δει κάποιο άρμα σαν αυτό που φτιάχνω, το οποίο να είχε μήνυμα.

Gkontog, αν σου είναι εύκολο, βάλε καμιά φωτό για να πάρω ιδέες να φτιάξω το έδαφος.

::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 03:36:35 μμ »
Χιόνια στο καμπαναριό και υποτυπώδες πλακόστρωτο, το οποίο μάλλον θα το χαλάσω, γιατί το έκανα αρκετά επίπεδο. Εκτός και αν κάποια φτιάχνονταν έτσι.
Το έβαψα πρόχειρα για να δω στο περίπου πως θα φαίνεται.

Για το χιόνι ακολούθησα την παρακάτω τεχνική, με ατλακόλ και σόδα φαγητού.
Όταν όμως στέγνωσε καλά το πρώτο χέρι, είδα ότι είχαν μείνει φυσαλίδες αέρα και φαινόταν άσχημο.
Τότε άπλωσα με ένα πινέλο ένα λεπτό στρώμα ατλακόλ και πασπάλισα από πάνω τη σόδα με ένα σουρωτήρι.

http://www.missing-lynx.com/articles/other/create_snow_cheehongahn.html

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θέλει δουλειά ακόμα...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:31:30 μμ »
το χιονι με σωστη τεχνικη βγηκε πολυ καλο,τωρα οταν λες πολυ επιπεδο..πλακοστρωτο,αν και δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα,αλλα εφ οσον..το εκανες με γυψο ετσι θα εβγαινε
Μη το χαλασεις ,μονο προσθεσε υψος σε καποιες πλακες με πηλο,και σκαψε λιγο αλλες,ωστε να φαινονται και κανα δυο σπασμενες
καλη συνεχεια

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:51:55 μμ »
το χιονι με σωστη τεχνικη βγηκε πολυ καλο,τωρα οταν λες πολυ επιπεδο..πλακοστρωτο,αν και δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα,αλλα εφ οσον..το εκανες με γυψο ετσι θα εβγαινε
Μη το χαλασεις ,μονο προσθεσε υψος σε καποιες πλακες με πηλο,και σκαψε λιγο αλλες,ωστε να φαινονται και κανα δυο σπασμενες
καλη συνεχεια

Ευχαριστώ!
Δεν έχω πηλό. Μόνο γύψο και στόκο. Ο ένας στόκος, της Andrea, δείχνει στη εικόνα του κουτιού, πως κάνει για χαρακτική, αν το λέω σωστά.
Ίσως όταν στεγνώσει να γίνει πολύ σκληρός, οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτόν.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 05:07:34 μμ »
o εποξικος(δυο συστατικων) στοκος κανει μια χαρα,απλα επειδη ειναι ακριβουλης προτεινα πηλο ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:53:48 μμ »
Έχω έναν που λέγεται Miliput, ο οποίος έχει 2 κυλίνδρους και ανακατεύω ίσα μέρη και από τα δύο. Αν εννοείς αυτόν, δεν είχα παρατηρήσει πως είναι εποξικός!  :oops:

Αν είναι άλλος ο εποξικός, τότε θα χρησιμοποιήσω έναν από τους δύο.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 03:15:43 μμ »
miliput οκ σωστα το ειπες κανει μια χαρα ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 10:43:23 πμ »
Μετά την.....ελεύθερη πτώση του server, χάθηκαν δεκάδες ποσταρίσματα, οπότε ξανανεβάζω.
Είχαν απαντήσει κάποιοι, αλλά θυμάμαι μόνο τον philio και τον ευχαριστώ! Ζητώ συγνώμη που δεν θυμάμαι τους άλλους!  :oops: :oops:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 08:39:25 μμ »
Προσπαθώντας να καταλάβω τι κάνω λάθος στο δικό μου άρμα, ήρθε η έκθεση και είδα από κοντά τα άρματα που εκτέθηκαν.
Το συμπέρασμά μου ήταν πως το δικό μου το είχα αφήσει σχετικά καθαρό.
Οπότε σήμερα είπα να του προσφέρω λίγη μπίχλα, αλλά μάλλον το παράκανα. Με λάδια Raw Umber, Cadmium Orange και λίγη σκόνη Russian Earth, προσπάθησα να του αλλάξω κάπως την εμφάνιση.
Τα ίχνη λάσπης τα έβαλα περισσότερο σαν να έπεσε η λάσπη πάνω στο πετρωμένο χιόνι, παρά σαν να σηκώθηκε το χιόνι και να φάνηκε η λάσπη.
Με την οποία έχω σοβαρό θέμα, τελικά. Κάποιος άλλος πρέπει να την απλώσει στο διόραμα κι όχι εγώ... :oops:

Τέλος πάντων...
Για πείτε...

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 07:00:01 μμ »
μήπως θα έπρεπε να είχε και το άρμα λίγο χιόνι ; και κάτι άλλο ίσως πάρα είναι καθαρό το χιόνι στο τοπίο που έφτιαξες και μάλλον και οι στρατιώτες θέλουν λίγο παραπάνω δουλειά

δεν τα γράφω γιατί είμαι ειδικός το αντίθετο άλλα έτσι μου φαίνονται στο μάτι ίσως κάποιοι ποιο έμπειροι στα διοράματα σου προτείνουν κάποιες βελτιώσεις

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:34:05 μμ »
μήπως θα έπρεπε να είχε και το άρμα λίγο χιόνι ; και κάτι άλλο ίσως πάρα είναι καθαρό το χιόνι στο τοπίο που έφτιαξες και μάλλον και οι στρατιώτες θέλουν λίγο παραπάνω δουλειά

δεν τα γράφω γιατί είμαι ειδικός το αντίθετο άλλα έτσι μου φαίνονται στο μάτι ίσως κάποιοι ποιο έμπειροι στα διοράματα σου προτείνουν κάποιες βελτιώσεις

Το σκέφτομαι σοβαρά το χιόνι στο άρμα. Και μάλλον θα προσπαθήσω να κάνω κάτι παρόμοιο με το άρμα στη φωτό που ανάρτησα παραπάνω.

Όσο για τις φιγούρες, ή θα τις βάψει άλλος, ή θα μείνουν ως έχουν. Εγώ δεν το κατέχω το άθλημα με τις φιγούρες, αλλά το διόραμα θα το φτιάξω... Κι ας βγει όπως θέλει. Και θα ήθελα πολύ να το κατεβάσω στην έκθεση του χρόνου.
Spoiler (hover to show)

μπας πτως...συνεχάω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:33:13 μμ »
άσχημο νέο αυτό φίλε μου σου εύχομαι ότι καλύτερο

για το διόραμα άπλα βάλε λίγο χιόνι στο άρμα και βρώμισε λίγο το χιόνι ειδικά στα σημεία που έχουν περπατησι οι στρατιώτες και φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν παντού πατημασιές σκέψου πως είναι όταν πατάμε εμείς σε χιόνι τι γίνεται ε στην μάχη θα είναι πολύ χειρότερα κατά άλλα δεν νομίζω να μην φαίνεται καλό

καλή συνεχεία

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 08:56:51 πμ »
Μπορείς εάν θέλεις, να ξύσεις κάπως τα σημεία που έχουν πατηθεί από το άρμα, και να τα βαθύνεις λιγάκι. Έπειτα θα απλώσεις εκεί ένα μείγμα σόδας και γαιώδους χρώματος (μιά καφέ υδατοδιαλυτή τέμπερα ας πούμε) και αραιωμένης λευκής κόλλας, αναπαριστώντας έτσι το λασπωμένο χιόνι που αφήσαν οι ερπύστριες πίσω τους.
Όσο η "λάσπη' είναι νωπή, μπορείς να "πατήσεις" επάνω το άρμα σου, δημιουργώντας έτσι τα ίχνη των ερπυστριών. Φρόντισε να δώσεις όσο βάθος χρειάζεται, για να δείχνει το βάρος του οχήματος.
Τα ίχνη των ανθρώπων τώρα...
Πάλι θα σκαλίσεις στα σημεία που θές με μιά οδοντογλυφίδα, και θα στάξεις στα σημεία εκείνα, αραιωμένη λευκή κόλλα που θα έχεις αναμείξει με το ίδιο γαιώδες χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 10:41:33 πμ »
Φιλε μου  συμφωνω με τον Ελιξιριο...με λιγες μικρες "πινελιες" το διοραματακι σου θα αναδειχθει πολυ...
Επισης εχε στο νου σου οτι οι πατημασιες ειναι πιο εντονες στα σημεια που υπαρχουν πιο πολοι στρατιωτες δηλαδη εκει που περασαν η εκει που βρισκονται πολλοι μαζι, πχ στην αυλη ισως θα επρεπε σε καποια σημεια να φενονται λακουβιτσες απο λιωμενο χιονι-λασπομενο εδαφος!
Εμπειρος ουτε εγω ειμαι ενωειται απλα ετσι μου φενεται πιο φυσιολογικο!
Καλη συνεχεια! ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 12:49:15 μμ »
Μπορείς εάν θέλεις, να ξύσεις κάπως τα σημεία που έχουν πατηθεί από το άρμα, και να τα βαθύνεις λιγάκι. Έπειτα θα απλώσεις εκεί ένα μείγμα σόδας και γαιώδους χρώματος (μιά καφέ υδατοδιαλυτή τέμπερα ας πούμε) και αραιωμένης λευκής κόλλας, αναπαριστώντας έτσι το λασπωμένο χιόνι που αφήσαν οι ερπύστριες πίσω τους.
Όσο η "λάσπη' είναι νωπή, μπορείς να "πατήσεις" επάνω το άρμα σου, δημιουργώντας έτσι τα ίχνη των ερπυστριών. Φρόντισε να δώσεις όσο βάθος χρειάζεται, για να δείχνει το βάρος του οχήματος.
Τα ίχνη των ανθρώπων τώρα...
Πάλι θα σκαλίσεις στα σημεία που θές με μιά οδοντογλυφίδα, και θα στάξεις στα σημεία εκείνα, αραιωμένη λευκή κόλλα που θα έχεις αναμείξει με το ίδιο γαιώδες χρώμα.

Φιλε μου  συμφωνω με τον Ελιξιριο...με λιγες μικρες "πινελιες" το διοραματακι σου θα αναδειχθει πολυ...
Επισης εχε στο νου σου οτι οι πατημασιες ειναι πιο εντονες στα σημεια που υπαρχουν πιο πολοι στρατιωτες δηλαδη εκει που περασαν η εκει που βρισκονται πολλοι μαζι, πχ στην αυλη ισως θα επρεπε σε καποια σημεια να φενονται λακουβιτσες απο λιωμενο χιονι-λασπομενο εδαφος!
Εμπειρος ουτε εγω ειμαι ενωειται απλα ετσι μου φενεται πιο φυσιολογικο!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Πριτς!!  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Θα το αφήσω ως έχει. Η φωτούλα που ανάρτησα λίγο πριν, είναι αυτό που λέμε: ''Μ'ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια''.
Μου είναι πολύ εύκολο να το αφήσω ως έχει και να πω πως το χιόνι έχει πετρώσει. Βοήθησε και ο gkontog με την επιβεβαίωση της φωτογραφίας. Οπότε, θα το αφήσω έτσι, αλλά θα προσθέσω λίγο χιόνι στους τροχούς και τις ερπύστριες.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 01:14:28 μμ »
Πριτς!!  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Θα το αφήσω ως έχει.
Όχι, θα κάτσεις να σκάσεις....! :mrgreen: :mrgreen: Αμ πώς;!! 8)

Tags: