Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για το Calella!!  (Αναγνώστηκε 9598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
Βοήθεια για το Calella!!
« στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 06:08:39 μμ »
Γεια σας και καλώς σας βρίσκω στο Forum. ::salut::
Το παρακολουθώ πολλές μέρες και μου αρέσει πάρα πολύ το καταπληκτικό κλίμα που υπάρχει εδώ. ::eusa_clap::
Έχω ξεκινήσει το Calella  http://www.occre.com/index.php?option=com_productos&task=showProduct&idproducto=53&lang=en  (μου το χάρισαν και είναι η πρώτη μου κατασκευή) και με τις εσώκλειστες οδηγίες έφτασα (και κόλλησα) εδώ.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Τώρα αναλαμβάνετε εσείς:
Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω το πρώτο πέτσωμα και η πρώτη σανίδα τοποθετείται 7 mm απο το άνω άκρο. Όμως , κοντά στήν πρύμνη ή στην πλώρη η σανίδα δεν εφάπτεται ολόκληρη στο νομέα αλλά μόνο η άκρη της (ελπίζω οτι φαίνεται).
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 Αν την κάνω να εφάπτεται μου χαλάει η απόσταση των 7 mm που πρέπει να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.
Οποιαδήποτε άποψη θα βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
Αλέξανδρος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Βοήθεια για το Calella!!
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 11:39:20 μμ »
Καλή συνέχεια!
Εκτιμώ ότι θα πρέπει να τρίψεις με γυαλόχαρτο το νομέα ώστε να "καθίσει" η σανίδα καλύτερα ή/κι εναλλακτικά να βρέξεις και να λυγίσεις αντίστοιχα τη σανίδα σου.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:34:47 πμ »
Ένας τρόπος για να κρατήσεις την απόσταση ίση σε όλους τους νομείς είναι ο εξής:
Βάλε σε κάθε νομέα ένα καρφιτσάκι στην απόσταση που θέλεις  και τοποθέτησε την σανίδα ακριβώς κάτω από το καρφιτάσκι.
Ίσως χρειάζεται να κάνεις και αυτό που σου λέει ο trap.΄
Την σανίδα την βάζεις από ότι βλέπω στην δεξιά πλευρά, δοκίμασε να την βάλεις και από την αριστερή πλευρά να δεις πως κάθεται.
Το λέω αυτό γιατί βλέπω στις φωτογραφίες ότι έχεις τρίψει τον πρώτο νομέα πιο πολύ από την αριστερή πλευρά, ίσως όμως με γελά η φωτογραφία.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:38:51 πμ »
Αλέξανδρε γειά σου
Εκτιμώ οτι ακόμη και εάν βρέξεις τη σανίδα δύσκολο θα πετύχεις πολύ καλά αυτό που θέλεις. Ακόμη και εάν τελικά καταφέρεις μετά από βρέξιμο να "πιέσεις" την σανίδα ώστε να ακουμπήσει επάνω στο νομέα, στο διάστημα μεταξύ των νομέων το κάτω μέρος της σανίδας θα υπερυψώνεται (θα διπλώνει κατα μία έννοια) και ως αποτέλεσμα θα έχει να μην εφάπτεται σωστά με την επόμενη σανίδα (την από κάτω). Θα δημιουργεί δηλαδή κάτι σαν σκαλοπάτια.
Εάν η σανίδα τώρα που χρησιμοποιείς έχει ικανό πάχος, τότε με το τρίψιμο αργότερα θα στρώσει η επιφάνεια που θές στο τέλος. Εάν όχι όμως, είναι ρίσκο γιατί να λεπτύνει πολύ η σανίδα σε εκείνο το σημείο. Εάν πάλι στο συγκεκριμένο κίτ προβλέπεται στο τέλος να καλυφθεί το πέτσωμα με λεπτότερες σανίδες (συνιθίζεται αυτό στα κίτ για να καλύπτονταιι τυχόν ατέλειες), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εγώ όμως θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις τη σανίδα σου όπως έρχεται ομάλα ακόμη και εάν καλύψεις μέρος των 7 χιλιοστών που πρέπει να αφήσεις. Έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα και στις επόμενες που θα τοποθετείς. Αργότερα και εάν τελικά δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, αφαιρείς με κάποιο κοπτάκι το μέρος της σανίδας που έχει μπεί στο χώρο των 7 χιλιοστών.
Ελπίζω να βοήθησα.
Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 04:39:50 μμ »
Καλή συνέχεια!
Εκτιμώ ότι θα πρέπει να τρίψεις με γυαλόχαρτο το νομέα ώστε να "καθίσει" η σανίδα καλύτερα
θα προσπαθήσω να το κάνω κι αυτό αν και μου φαίνεται οτι το πρόβλημα έχει να κάνει με τις διαφορετικές κλίσεις που υπ'αρχουν μεταξύ των νομέων
εναλλακτικά να βρέξεις και να λυγίσεις αντίστοιχα τη σανίδα σου.
Αυτό το διάβασα σε κάποιο ποστ αλλά δεν ξέρω πως γίνεται. Πόση ώρα στο νερό ; ζεστό ή κρύο ; το κολλάω βρεγμένο και στεγνώνει μαζί με την κόλλα ; το τραβάω με κάποια τεχνική ώστε να ''ξεχειλώσει'' και να πάρει το σχήμα που θέλω;
Αν γνωρίζεις εσυ ή κάποιος άλλος πες μου.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 05:02:51 μμ »
Ένας τρόπος για να κρατήσεις την απόσταση ίση σε όλους τους νομείς είναι ο εξής:
Βάλε σε κάθε νομέα ένα καρφιτσάκι στην απόσταση που θέλεις  και τοποθέτησε την σανίδα ακριβώς κάτω από το καρφιτάσκι.
Ίσως χρειάζεται να κάνεις και αυτό που σου λέει ο trap.΄
Την σανίδα την βάζεις από ότι βλέπω στην δεξιά πλευρά, δοκίμασε να την βάλεις και από την αριστερή πλευρά να δεις πως κάθεται.
Το λέω αυτό γιατί βλέπω στις φωτογραφίες ότι έχεις τρίψει τον πρώτο νομέα πιο πολύ από την αριστερή πλευρά, ίσως όμως με γελά η φωτογραφία.

Έξυπνο το κόλπο με τις καρφίτσες δεν το είχα σκεφτεί και ναι είναι τριμμένη λίγο περισσότερο η μία πλευρά.
Θα το δοκιμάσω και αυτό που λες.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 06:11:30 μμ »
Θα δημιουργεί δηλαδή κάτι σαν σκαλοπάτια.
Εάν η σανίδα τώρα που χρησιμοποιείς έχει ικανό πάχος, τότε με το τρίψιμο αργότερα θα στρώσει η επιφάνεια που θές στο τέλος. Εάν όχι όμως, είναι ρίσκο γιατί να λεπτύνει πολύ η σανίδα σε εκείνο το σημείο. Εάν πάλι στο συγκεκριμένο κίτ προβλέπεται στο τέλος να καλυφθεί το πέτσωμα με λεπτότερες σανίδες (συνιθίζεται αυτό στα κίτ για να καλύπτονταιι τυχόν ατέλειες), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εγώ όμως θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις τη σανίδα σου όπως έρχεται ομάλα ακόμη και εάν καλύψεις μέρος των 7 χιλιοστών που πρέπει να αφήσεις. Έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα και στις επόμενες που θα τοποθετείς. Αργότερα και εάν τελικά δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, αφαιρείς με κάποιο κοπτάκι το μέρος της σανίδας που έχει μπεί στο χώρο των 7 χιλιοστών.
Ελπίζω να βοήθησα.
Τώρα μόλις πρόσεξα ότι η σανίδες του πρώτου πετσώματος είναι διαστάσεων 2Χ5 mm και όχι οι 0,6Χ5mm της φωτογραφίας όπως αρχικά νόμιζα και δοκίμασα. (Πάντως στο δεύτερο πέτσωμα χρησιμοποιούνται σανίδες 0,6Χ5mm).
Αυτό σημαίνει ότι είναι μεν πιο δύσκολο να ''κουρμπαριστεί'' διότι απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και τεχνική έχει όμως το πλεονέκτημα ότι τρίβεται και φεύγουν οι ατέλειες.
Τώρα , αν βρω ή λάβω οδηγίες για βρέξιμο και λύγισμα της σανίδας θα ξεκινήσω απο αυτό αφού βεβαίως τρίψω τους νομείς οσο μπορώ καλύτερα
και για το τέλος θα κάνω αυτό που προτείνεις τελευταίο.
Είπαμε το πρώτο μοντέλο είναι και ως συνήθως προσφέρεται για πειράματα.
Να ξέρεις οτι τόσο εσύ όσο και οι προηγούμενοι φίλοι βοήθησες τα ΜΕΓΙΣΤΑ.  ::salut::
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 09:30:19 μμ »
Αλέξανδρε να ξέρεις οτι το βρεξιμο της σανίδας σε βοηθά για να τη λυγίσεις, αλλά συνήθως χρειάζεται και μία επιπλέον βοήθεια. Σε σανίδες πάχους έως και 2 χιλ., μπορεί να βοηθήσει και μία απλή πένσα, όπως εδώ: http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60
Βεβαίως μπορείς να βρείς και άλλες μεθόδους αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το σημαντικό είναι οτι έαν έχεις λυγίσει τη σανίδα βρέχοντάς της, θα πρέπει να έχει στεγνώσει καλά πριν τη τοποθετήσεις διότι εάν τη τοποθετήσεις βρεγμένη, όταν αυτή στεγνώσει θα "μαζέψει" και θα δημιουργήσει κενό μεταξύ των σανίδων. Πίστεψέ με γιατί την έχω πατήσει αρκετές φορές! :oops:
για παντα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 09:38:46 μμ »
Πολυ καλό ευχαριστώ ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:18:56 μμ »
Θεωρητικά θέλουν βρέξιμο σε βραστό νερό για 20' και μετά ή φυσικό με το χρόνο στέγνωμα (αφού δώσεις την καμπυλότητα που θέλεις) ή γρήγορο στέγνωμα (με ηλ. λυγιστήρι ή ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις το ηλ. σίδερο που σιδερώνεις)...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 04, 2010, 12:31:46 πμ »
Να προσθέσω και εγώ κάτι στη θεωρία. Ο χρόνος παραμονής στο νερό εξαρτάται από το πάχος της σανίδας αλλά και από την απορροφητικότητα του ξύλου. Λιγότερο χρόνο χρειάζεται μία σανίδα από φλαμούρι, από μία σανίδα από οξιά. Το ζεστό νερό και βέβαια βοηθά, αλλά είναι σχεδόν ασήμαντη η βοήθεια για τόσο λεπτές σανίδες.
Όσον αφορά στο στέγνωμα, εγώ πάντως χρησιμοποιώ πιστολάκι για τα μαλλιά. :lol:
για παντα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 07:58:23 μμ »
Έχουμε πρόοδο.....
Πήρε βέβαια πολύ χρόνο αλλά δεν μπορούσα να διαθέσω περισσότερο.
Τοποθετήθηκαν οι δύο πρώτες σανίδες οι οποίες κουρμπαρίστηκαν με τη μέθοδο του ζεστού νερού όπως μου είπατε.
Δοκίμασα να τις λυγίσω χωρίς βρέξιμο αλλά έσπαγαν.
Τελικά ήταν πιο εύκολο απο οτι φανταζόμουν.
Παρατηρήσεις-προτροπές δεκτές και θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενα μοντέλα.
Ευχαριστώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 09:28:09 μμ »
Σκέφτομαι να βάψω εσωτερικά κάποια τμήματα, πριν πετσωθεί η γάστρα γιατι μου δίνει καλύτερο χέρι τώρα που είναι γυμνό.
Το χρώμα είναι λευκο humbrol enamel satin. Μπορεί κάποιος να μου πει αν πρέπει να γινει καποια προεργασία και ποια είναι αυτή στα τμήματα που θα βαφτούν ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 09:43:05 μμ »
Αλέξανδρε εγώ στα ξύλινα που έχω φτιάξει πριν το βάψιμο τα πέρναγα με το sealer τής molak αφού στέγνωνε πέρναγα ένα ελαφρύ τρίψιμο και μετά έβαφα.

Καλή συνέχεια.  ::salut::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 12:33:28 πμ »
Εάν θέλεις να φαίνεται ξύλο τότε το βάφεις κατευθείαν με χρώμα καθαρίζοντας πρώτα με γυαλόχαρτο την κοπή που έχει γίνει με το Laser γιατί αλλιώς δεν πιάνει καλά το χρώμα (εάν τα κομμάτια είναι κομμένα με Laser).
Το λευκό θέλει αρκετά χέρια για να καλύψει, στεγνώνει καλά το πρώτο χέρι και συνεχίζεις με το επόμενο.
Εάν θέλεις μια εντελώς λεία επιφάνεια κάνε αυτό που λέει ο Symeon.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 04:57:15 μμ »
@Symeon @vasbot
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Πήρα απο έναν γνωστό ξυλουργό μερικά γραμμαρια σίλερ νερού και έκανα τη δουλειά μου μια χαρά.
Σύντομα θα αναρτήσω φωτό.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 07:37:43 μμ »
βάφεις κατευθείαν με χρώμα καθαρίζοντας πρώτα με γυαλόχαρτο την κοπή που έχει γίνει με το Laser γιατί αλλιώς δεν πιάνει καλά το χρώμα (εάν τα κομμάτια είναι κομμένα με Laser).
Μόλις είδα κάτι.
Η άκρη του ξύλου είναι μαύρο σαν καμμένο που σημαίνει οτι μάλλον είναιι κομμένο το ξύλο με laser.
Εγώ τώρα πρέπει να βάψω κάποια εσωτερικά τμήματα αλλά δεν μπορω να τα τρίψω γιατί δεν χωράει το χέρι.
Μπορώ να τα περάσω πρώτα με σιλερ αλλά δεν ξέρω αν το σιλερ 'πιάνει' πάνω στην άτριφτη επιφάνεια.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 08:18:05 μμ »
Νομίζω ότι το sealer κατά 99% θα πιάσει γιατί είναι ουσιαστικά διαφανές υπόστρωμα ξύλου. Επειδή δεν το πολυχρησιμοποιώ για τόσο μικρές επιφάνεις λόγω του ότι το sealer που έχω είναι δύο συστατικών κάνω το εξής:
Περνάω πρώτα το PRIMETAL 43 (γκρι) της εταιρείας Χρωτέξ.

Εδώ βλέπεις τις βάσεις από τα κανόνια συναρμολογημένες και άβαφες με την εμφανή κοπή από το laser

Εδώ βλέπεις την τελική βαφή των βάσεων των κανονιών αφού πρώτα περάστηκαν με το παραπάνω αστάρι

Πιστεύω να σε βοήθησα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 10:57:17 μμ »
Φίλε vasbot σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Θα ρισκάρω να βάλω sealer για να φράξουν οι πόροι και με κανα δυο χέρια χρώμα να ξεμπερδέψω. Συμφωνώ μαζί σου ότι μάλλον θα πιάσει εφόσον είναι υπόστρωμα.
 Μάλλον έχεις ποστάρει φωτό αλλά δεν τις βλέπω και τώρα συνειδητοποιώ οτι και άλλες φορές σε άλλα ποστ δεν έβλεπα κάποιες φωτογραφίες χρηστών.
Να έχω κάποιο πρόβλημα?
Πάντως ευχαριστώ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:57:58 μμ »
Συναδελφοι καλησπερα σας,
Μόλις τελείωσε το πρωτο πέτσωμα και έχω μερικές ερωτήσεις.
Οι οδηγιες λενε να τοποθετηθει και δεύτερο πέτσωμα και μετά να βαφτεί με χρώμα. Πριν τοποθετήσουμε το δεύτερο στοκάρουμε τριβουμε και τοποθετούμε ή τριβουμε στοκάρουμε και ξανατρίβουμε? με απλό ξυλοστοκο ή κατι ειδικό?
ευχαριστώ πολυ.
οριστε και φωτογραφιες για τα σχόλιά σας.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 09:47:25 πμ »
.....νομίζω ότι οποιοδήποτε είδος ξυλόστοκου νερού θα είναι καλά.
Ακολούθως (κι αφού στεγνώσει) τρίβεις (σε εξωτερικό χώρο) ώστε να έχεις μια ομαλή επιφάνεια στη γάστρα και συνεχίζεις το πιο απαιτητικό 2ο στρώμα....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 12:33:17 μμ »
Τρίβουμε, στοκάρουμε και ξανατρίβουμε μέχρι η γάστρα να έχει γίνει ομαλή για να πατήσει ομαλά το δεύτερο πέτσωμα.
Εάν δεν υπάρχουν μεγάλα κενά μπορείς και να μην στοκάρεις μιας και τα μικρά κενά θα καλυφθούν με το δεύτερο πέτσωμα.
Ο στόκος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι οποιοσδήποτε ξυλόστοκος νερού σε όποια απόχρωση θέλεις όπως αναφέρει και ο trap.
Στην αρχή χρησιμοποίησε γυαλόχαρτο Νούμερο 80 (προσοχή μην φας πολύ πάχος από τις σανίδες), μετά στοκάρισε και κάνε ένα τελικό τρίψιμο με γυαλόχαρτο Νούμερο 150 ή 180 και θα δεις ότι η γάστρα θα γίνει γυαλί με το ψιλότερο γυαλόχαρτο.
Εγώ το τρίψιμο το κάνω με το χέρι και όχι με κάποιον τάκο.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 03:03:14 μμ »
@ trap
@ vasbot
Ευχαριστω πολύ  ::salut::
Ξεκινάω ολοταχως!

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 22, 2011, 01:19:44 πμ »
Βοήθεια μαστόρια!!!!!!!!
Στην προσπάθειά μου να λυγίσω το κοντρα πλακέ που τοποθετείται σε συνέχεια του πετσώματος προς τα πάνω αποκολλήθηκε  γιατι τα νερα ήταν λοξά ως προς το μηκος του και δε νομιζω οτι μπορω να το χρησιμοποιήσω.
Ισως να το αφησα πολυ στο νερό.
τι κάνουμε τώρα?

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 22, 2011, 10:44:21 πμ »
Αλέξη εάν μπορείς κόλλησετο αλλιώς  βαλε καινούργιο κομμάτι.

Tags: