Αποστολέας Θέμα: Toyota TF 102 1/24 Revell  (Αναγνώστηκε 15771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Toyota TF 102 1/24 Revell
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 01:44:27 πμ »
Συνονοματε καλη επανοδο και καλες κατασκευες!!!
Φοβερο βαψιμο στις ζαντες...αντε να δουμε και τις βαλβιδες.... ::salut::

Spoiler (hover to show)

Φίλε Γιάννη νόμιζα ότι τα παράτησες με όλες αυτές τις βλακείες που συνέβησαν και με πολύ μεγάλη χαρά σήμερα διαπιστώνω ότι είσαι ακόμα μαζί μας.
Η κατασκευή είναι αργή αλλά προχωρά.Οι βαλβίδες μόλις τελειώσαν και αύριο ξαναβάφω. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

Τι καλό μας ετοιμάζεις?

Καληνύχτα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 08:25:04 μμ »
Γιαννη φιλε μου , και το φορουμ να παρατουσα, σιγουρα δεν θα αφηνα ποτε το χομπυ μας... :wink: Δεν υπαρχει ομως προβλημα και ετσι προχωραμε!!!!

Να σαι καλα φιλε...

Spoiler (hover to show)

Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 11:03:52 μμ »
Spoiler (hover to show)
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 04, 2011, 11:54:39 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Συνεχίζοντας αυτό το WISP (Work In Slow Progress) και με την ευχή να μην γίνει WIVSP (V=VERY) παρουσιάζω την συνέχεια των μοντελιστικών μου περιπετειών.

Αφού τρυπήθηκαν οι ζάντες για να μπούνε οι βαλβίδες και αφού έγιναν οι κολλήσεις των βαλβίδων έφτασε και η στιγμή του βαψίματος. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Οι φώτος θα βοηθήσουν:

Στην τρίτη φώτο με τους μαύρους κύκλους φαίνεται πιο καθαρά το πρόβλημα. Το χρώμα δεν έπεφτε καλά επάνω και έκανε αυτού του είδους τα σημάδια. Εχω εντοπίσει το πρόβλημα στους τεσσερις παρακατω λόγους:

1. Η υγρασία που είχε όταν τις έβαφα στο μπαλκόνι
2. Μάλλον παραζέστανα το σπρέι.
3. το σπρέι είναι στα τελειώματα του.
4. Της νύχτας τα καμώματα.....................(Δεν μπορούσα να κρατηθώ ο μ... ::eusa_wall:: κανα δυο μέρες για να το ρίξω μέρα λες και όλο το υπόλοιπο μοντέλο έχει τελειώσει και περιμένει τις ζάντες!!! ::violent1:: ::violent1::)

Αύριο θα πέσει ένα υγρό τελευταίο χέρι με καινουργιο σπρέι και αν δε στρώσει τότε θα πέσει χλωρινούλα.
Και μερικές με το λάστιχο.

Οι βαλβίδες μου φαίνονται λίγο κοντές αλλά δε τις πειράζω. Βλέπονται. Την πάτησα και εδώ γιατί η μία ήταν λίγο πιο μακριά και κόψε τη μια και κόψε την άλλη για να έρθουν στα ίσα τους ...... φτάσαμε ως εδώ.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τη διόρθωση των κομματιών που είχα αφήσει τα pins αστοκάριστα. Έτσι στοκαρίστηκαν, τριφτήκανε και ασταρώθηκαν ξανά και με τον πρώτο ήλιο θα βαφτούν με gloss black σε σπρέι της humbrol ώστε να είναι έτοιμα για να κολλήσει το κάρμπον που περιμένει.

Παράλληλα ασχολήθηκα με το σασί όπου έπεσε και εκεί ένας γύρος τριψίματος. Βέβαια έχει δρόμο ακόμα αλλά προχωράει.

Ένα ακόμα κομμάτι που πήγε για επιδιόρθωση είναι ο αεραγωγός-κάλυμμα μηχανής το οποίο ενώ είχε κολληθεί και στοκαριστεί - τριφτεί αναγκάστηκα να το χειρουργήσω και να το επιδιορθώσω. Πιο συγκεκριμένα δεν έβλεπα μπροστά μου το προφανές. H REVELL δίνει το κάλυμμα σε δύο κομμάτια (αριστερό- δεξί) και τον αεραγωγό κλειστό με οδηγίες να βαφτεί μαύρος ώστε να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σκοταδιιου-βάθους. Ο Σταύρος μου άνοιξε τα μάτια όταν με ρώτησε γιατί δεν άνοιξα τον αεραγωγό ώστε α φανεί σαν πραγματική τρύπα. Και πραγματικά δεν είχα να απαντήσω Τίποτα. Κάτι τόσο απλό και απλά δε το είδα καν. ::thanks_smilie:: Σταύρο.

Αυτά για απόψε. Θα τα πούμε αύριο πάλι
Καληνύχτα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 08:34:16 πμ »
1. Η υγρασία που είχε όταν τις έβαφα στο μπαλκόνι
2. Μάλλον παραζέστανα το σπρέι.
3. το σπρέι είναι στα τελειώματα του.
4. Της νύχτας τα καμώματα.....................(Δεν μπορούσα να κρατηθώ ο μ... ::eusa_wall:: κανα δυο μέρες για να το ρίξω μέρα λες και όλο το υπόλοιπο μοντέλο έχει τελειώσει και περιμένει τις ζάντες!!! ::violent1:: ::violent1::)
1. Δεν ισχύει σε τόσο μικρές επιφάνειες
2. Όσο πιο ζεστό τόσο πιο καλό
3. Αυτό φαίνεται αμέσως γιατί κάνει διακοπές
4. Ασχολίαστο
Λοιπόν σε τόσο μικρές επιφάνειες με ακμές δεξιά-αριστερά περνάμε το σπρέυ με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα μπροστά από το αντικείμενο που βάφουμε, 2 "ξερά" και στο τέλος ένα "υγρό" περάσματα με διαφορά 20-30 λεπτών μεταξύ τους.
Αύριο θα πέσει ένα υγρό τελευταίο χέρι με καινουργιο σπρέι και αν δε στρώσει τότε θα πέσει χλωρινούλα.
Με ένα ντουκόχαρτο 2000 πέρνα απαλά όλο το χείλος της ζάντας να ομογενοποιηθεί σε πάχος και απόχρωση. 2-3 ξερά περάσματα και τέλος. Εννοείται ότι θα μασκάρεις τη ζάντα εσωτερικά στον κύλινδρό της.
Και μερικές με το λάστιχο.
Καλύτερο λάστιχο δεν υπάρχει :?:

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 10:08:22 πμ »
Γιαννη μην το βαζεις κατω.Πιστευω κι εγω οτι το προβλημα στις ζαντες ειναι επειδη το σπρει ηταν στα τελειωματα και εφτυνε το χρωμα.
Πιστευω οτι αν κανεις αυτο που λεει ο Σταυρος θα εισαι οκ.
Καλη συνεχεια!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:11:35 μμ »
Μια χαρα το πας Γιαννη κ οι βαλβιδες ειναι ωραια προσθηκη ::salut::

Οντως ριξε τους ενα τριψιμο γιατι δεν...... :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 02:57:02 μμ »
Η δουλειά σου φίλε μου, βελτιώνεται συνεχώς και το μεράκι σε αυτή φαίνεται...
Ο γύρος στοκάρισμα - τρίψιμο, όπως σου ξαναέγραψα, θα βελτιώσει την εικόνα του μοντέλου σου.
Βλέποντας όμως το άμαξωμα και τον αεραγωγό... θα σου πρότεινα μετα από πολλούς γύρους στοκαρίσματος - τριψίματος που θα έχεις κάνει, να κεράσεις τον εαυτό σου ένα με πίτα και απ' όλα  ::gyros::, να ξεχαστείς  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Για τη ζάντα, όπως είπε και ο Σταύρος, απλά βιάστηκες λίγο. Θέλει πολλάαααα χέρια, λίγο - λίγο κάθε φορά (mist coats ελληνιστί)...
Επίσης κάνε και ένα γύρο  :wink: τριψίματος στα λαστιχάκια να δείξουν λίγο...
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 05:11:14 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 12:34:05 πμ »
Καλησπέρα σε όλους
Όλο και κάτι παίζει!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Επίσης κάνε και ένα γύρο  :wink: τριψίματος στα λαστιχάκια να δείξουν λίγο...
Οντως ριξε τους ενα τριψιμο γιατι δεν...... :lol:
Οι φωτογραφίες με το λάστιχο ήταν δοκιμαστικές απλά για να δω πως φαινεται η ζάντα με το λάστιχο. Θα φάνε τρίψιμο και αυτά και τα άλλα που μου έδωσε ο Σταύρος  ::thanks_smilie:: και θα επιλεγούν τα καλύτερα.

Ζαντών συνέχεια λοιπόν..

Ακολουθώντας τις συμβουλές του Σταύρου και του Γιώργου πέρασα τις ζάντες με ένα ακόμα χέρι με πολύ γρήγορα περάσματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Πως σας φαίνονται οι handmade βαλβίδες? Στο επόμενο μάλλον θα πάω για αγοραστές για να τις δοκιμάσω καθώς μέχρι τώρα αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή τους (και να ήταν μόνο αυτό!!)
ʼρα το επόμενο βήμα είναι χαλκομανίες και βερνίκι.Ίσως αύριο οι χαλκομανίες και το ΣΚ το βερνίκωμα. Έχω διαθέσιμο το gloss της humbrol και θα περαστεί αντίστοιχα με το χρώμα σε δύο στεγνά και ένα υγρό χέρι.Θα είναι ΟΚ?
Τα φώτα σας κύριοι γιατί δεν έχω ξαναρίξει βερνίκι σε σπρέι.

Διόρθωσα τα αστοκάριστα pins και έριξα δύο χέρια gloss black (πάντα humbrol) στα κομμάτια που θα μπει το καρμπόν.Επίσης περάστηκε με δύο χέρια gloss black και η μπανιέρα του κόκπιτ που επίσης θα μπει καρμπόν.

Το άβαφτο κομμάτι έχει μελέτη γιατί είναι μισό χρώμα και μισό καρμπόν.

Τέλος στοκαρίστηκαν τα pins στο σασί καθώς επίσης τρίφτηκαν και λεπτυνανε τα χείλη εκφυγής. Το σασί έχει ακόμα λίγη δουλίτσα.

Παράλληλα προχωράνε στοκαρίσματα - τριψίματα σε αεροτομές και σασί.

Ερώτηση χαζού - αρχάριου: Το clear red και clear orange το περνάτε από την μέσα πλευρά των φώτων ή από την απ'έξω. Εγώ παλιά το πέρναγα και από τις δύο πλευρές αλλά ξαφνικά δε μου φαίνεται και πολύ σωστό.

Ευχαριστώ πολύ
Καληνύχτα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 09:15:55 πμ »
Ζαντών συνέχεια λοιπόν..
Ακολουθώντας τις συμβουλές του Σταύρου και του Γιώργου πέρασα τις ζάντες με ένα ακόμα χέρι με πολύ γρήγορα περάσματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
Πως σας φαίνονται οι handmade βαλβίδες? Στο επόμενο μάλλον θα πάω για αγοραστές για να τις δοκιμάσω καθώς μέχρι τώρα αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή τους (και να ήταν μόνο αυτό!!)
Ε, συνήλθαν :lol:. Η 1η αριστερά στη 2η φωτό ήθελε λίγο ακόμα τρίψιμο αλλά είναι επουσιώδες :roll:
Οι βαλβίδες δείχνουν εντάξει. Να σου πω πόσο κάνουν 4 μεταλλικές πριν αποφασίσεις :oops:

ʼρα το επόμενο βήμα είναι χαλκομανίες και βερνίκι.Ίσως αύριο οι χαλκομανίες και το ΣΚ το βερνίκωμα. Έχω διαθέσιμο το gloss της humbrol και θα περαστεί αντίστοιχα με το χρώμα σε δύο στεγνά και ένα υγρό χέρι.Θα είναι ΟΚ?
Τα φώτα σας κύριοι γιατί δεν έχω ξαναρίξει βερνίκι σε σπρέι.
Δεν θα κάνεις χρήση του Marabu? Τι καρτέρι στήσαμε να το βρούμε?

Τέλος στοκαρίστηκαν τα pins στο σασί καθώς επίσης τρίφτηκαν και λεπτυνανε τα χείλη εκφυγής. Το σασί έχει ακόμα λίγη δουλίτσα.
Και αστάρωμα

Ερώτηση χαζού - αρχάριου: Το clear red και clear orange το περνάτε από την μέσα πλευρά των φώτων ή από την απ'έξω. Εγώ παλιά το πέρναγα και από τις δύο πλευρές αλλά ξαφνικά δε μου φαίνεται και πολύ σωστό.
Από μέσα. Αν μπορείς βάψε το συμπαγές πλαστικό που καλύπτει το διαφανές με Chrome. Δείχνει αλλοιώς.

Σταύρος

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 08:42:28 μμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου... O διαχύτης δείχνει πολυκαλύτερος τώρα.
Ετσι δεν είναι  :wink:

Τα φώτα τα βάφουμε πάντα απο πίσω. Εγω χρησιμοποιώ ασημι αυτοκόλλητη ταινία απο πίσω από το φωτιστικό. Βελτιώνει την εικόνα πάρα πολύ.
Αν είναι στόγγυλο, το κόβω με μια ειδική σφήνα, πολλών διατομών. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για τη συγκεκριμένη δουλειά
Δες εδώ :
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16923.50.html

Οι βαλβίδες είν αι πολύ ΟΚ  :wink: Και φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδέψεις από 5 έως 10 EUR για 4!!!
Για 1/12 ίσως... αλλιώς είναι ο ορισμός της υπερβολής  ...
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 10:48:37 μμ »
Πολυ ωραιες οι βαλβιδες κ το βαψιμο σου ειναι μια χαρα!!!

Αποσυνδεδεμένος kyriakoss2000

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αττικη
  • χαλαρα...
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 01:04:39 πμ »
keep walking φιλε μου πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα,ευχομαι αναλογη μεχρι τελος

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 12:52:23 πμ »
keep walking φιλε μου πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα,ευχομαι αναλογη μεχρι τελος
Πολυ ωραιες οι βαλβιδες κ το βαψιμο σου ειναι μια χαρα!!!

Κυριάκο και Χρήστο σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν θα κάνεις χρήση του Marabu? Τι καρτέρι στήσαμε να το βρούμε?

Από μέσα. Αν μπορείς βάψε το συμπαγές πλαστικό που καλύπτει το διαφανές με Chrome. Δείχνει αλλιώς.

Σταύρο λέω να μην πιάσω ακόμα αερογράφο. Η Τογιοτα σκέφτομαι να τελειώσει όλη με σπρέι και το επόμενο να γίνει χρήση και αερογράφου.
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή για τα φώτα.Αν θυμάμαι καλά εγώ έβαφα το πλαστικό με SILVER.

Πολύ καλή δουλειά φίλε μου... O διαχύτης δείχνει πολυ καλύτερος τώρα.
Ετσι δεν είναι  :wink:

Τα φώτα τα βάφουμε πάντα απο πίσω. Εγω χρησιμοποιώ ασημι αυτοκόλλητη ταινία απο πίσω από το φωτιστικό. Βελτιώνει την εικόνα πάρα πολύ.

Πράγματι δείχνει πολύ καλύτερος. Στην επόμενη F1 θα πέσει μελέτη πριν κάνω οτιδήποτε.
Ωραία ιδέα η ταινία. Θα το δοκιμάσω σύντομα.

Καληνύχτα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 06:55:28 μμ »
Γιαννη πολυ καλη δουλεια μεχρι εδω!
Οι ζαντες εγιναν τελικα πολυ καλες!
Για τα clear χρωματα συμφωνω με τα παιδια,γενικα τα περναμε απο μεσα.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 01:41:30 μμ »
Γιάννη καλή συνέχεια και από εμένα!!!Προσεγμένη δουλειά!!!!Καλή συνέχεια!!!!
Είναι τόσα πολλά τα project που δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα!!! :( Τα έχω πάρει με την σειρά!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 09:19:19 μμ »
Καλησπερα Γιαννη, μια χαρα βγηκαν τελικα οι βαλβιδες! Θα τις βαψεις βεβαια μαυρες ε; Οσο για τις ζαντες ,πετυχημενο βαψιμο αλλα θα ηθελα λιιιιγο πιο λειο το εξωτερικο στεφανι.Ισως αν το ετριβες ΕΛΑΦΡΑ με πολυ ψιλο βρεγμενο ντουκοχαρτο να βελτιωνες την οψη/υφη τους...Α! και μια ερωτησουλα καθοτι τυγχανω φανατικος των σπρευ: γιατι το ζεσταινουμε;
Καλη συνεχεια ,τα λεμε ::salut:: ::salut:: ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 08:00:23 πμ »
Καλημέρα σε όλους
Γιάννη καλή συνέχεια και από εμένα!!!Προσεγμένη δουλειά!!!!Καλή συνέχεια!!!!
Είναι τόσα πολλά τα project που δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα!!! :( Τα έχω πάρει με την σειρά!!
Γιαννη πολυ καλη δουλεια μεχρι εδω!
Οι ζαντες εγιναν τελικα πολυ καλες!
Για τα clear χρωματα συμφωνω με τα παιδια,γενικα τα περναμε απο μεσα.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::
Spoiler (hover to show)
Καλησπερα Γιαννη, μια χαρα βγηκαν τελικα οι βαλβιδες! Θα τις βαψεις βεβαια μαυρες ε; Οσο για τις ζαντες ,πετυχημενο βαψιμο αλλα θα ηθελα λιιιιγο πιο λειο το εξωτερικο στεφανι.Ισως αν το ετριβες ΕΛΑΦΡΑ με πολυ ψιλο βρεγμενο ντουκοχαρτο να βελτιωνες την οψη/υφη τους...Α! και μια ερωτησουλα καθοτι τυγχανω φανατικος των σπρευ: γιατι το ζεσταινουμε;
Καλη συνεχεια ,τα λεμε ::salut:: ::salut:: ::salut::

Κουρσάρε, Βαγγέλη, Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ.
Γιάννη οι βαλβίδες σε μια φώτο που βρήκα έχουν το χρώμα της ζάντας οπότε θα παραμείνουν ως έχουν. Από κοντά οι ζάντες δείχνουν καλύτερα απ'ότι στις φώτο. Το σπρέι το ζεσταίνουμε για να αποκτήσει καλύτερη ρευστότητα το χρώμα.Τώρα βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ο  Σταύρος ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να μας τους εξηγήσει σαν καθύλην αρμόδιος περί των σπρέι.

Στα του μοντέλου τώρα.

Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις τον τελευταίο καιρό δε μου αφήσανε και πολύ χρόνο να ασχοληθώ όσο θα ήθελα με την ΤΟΥΟΤΑ μου αλλά όλο και κάτι ψιλά έκανα.
Στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν όλα τα pins και τα κομμάτια ασταρώθηκαν ξανά. Μετά από δύο γύρους στοκαρίσματος - τριψίματος στο αμάξωμα έριξα και δυο χέρια (ένα ξερό και ένα wet) λευκό αστάρι της Gunze (1000) το οποίο μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις. Μαζί με το αμάξωμα ασταρώθηκαν και όλες οι αεροτομές του αγωνιστικού.

Το αστάρωμα βέβαια αποκάλυψε και κάποιες ατέλειες για τις οποίες θα ορκιζόμουν ότι δεν υπήρχαν πριν ασταρώσω. Και να τι εννοώ:

Οπότε ακολουθεί ένας ακόμα γύρος στοκαρίσματος - τριψίματος για να έρθει στα ίσα του το θέμα όλο.

Στα του ασταριού τώρα.
Χρησιμοποίησα το MR.WHITE SURFACER 1000 SPRAΥ της GUNZE το οποίο και ζέστανα πριν τη χρήση σε ζεστό νερό.
Συνιθισμένος στο primer της Humbrol τον τελευταίο καιρό αυτό το Primer της Gunze μου φάνηκε ¨κάπως¨. Τι εννοω με αυτό. Αρχικά μου δόθηκε η εντύπωση οτι δεν είχε αρκετή πίεση και ετσι δούλευα πιο κοντά στα κομμάτια που έβαφα. Συνιθισμένος στο Humbrol,  αυτό μου φάνηκε οτι δεν είχε μεγάλη καλυπτικότητα και ετσι αναγκαζόμουνα να κάνω πολλά περάσματα. Επειδή είναι λεπτόκοκκο και έβαφα σε άσπρο και δεν έβλεπα πολύ καθαρά το αποτέλεσμα είχα τρεξίματα σε δύο κομμάτια που το παράκανα και στο δεύτερο μάλιστα δημιουργήθηκαν και φυσαλίδες.

Στο αμάξωμα που βάφτηκε τελευταίο το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.Απλά πρέπει να μάθω τα χούγια του primer της GUNZE.Θα δω βέβαια και το αποτέλεσμα του βαψίματος. Στα σχόλια που συνοδευουν το ασταρι αυτό στο site του Καλφάκη γράφει αυτό:
¨Mr.SURFACER 1000 contains finer granules than Mr.SURFACER 500. They are both used in much the same way but ,due to the finer granules after sanding with waterproof sand-paper , a perfectly corrected surface is possible.¨
Οπότε θα περάσω τα κομμάτια αυτά με ντουκοχαρτο (και όπου αλλού υπάρχουν θέματα) και θα σας πω εντυπώσεις. Αν δεν φτιάξουν τότε χλωρινούλα και μετά fornet.
 :arrow:Εχει κανείς δοκιμάσει αλλά αστάρια της Gunze και τι διαφορές εντοπίζονται?
 :arrow:Το 500αρι της Gunze έχει πάρα πολύ χοντρό κόκκο?

ΑΑ!!Να μην ξεχάσω Σταύρο.Διορθώθηκε και η ζάντα με το μη λείο στεφάνι!!

Καλημέρα σε όλους
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 10:54:52 πμ »
Τώρα βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ο  Σταύρος ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να μας τους εξηγήσει σαν καθύλην αρμόδιος περί των σπρέι.
Με τη ζέστη αυξάνει η κινητικότητα των μορίων, τόσο του χρώματος όσο και του εγκλωβισμένου προωθητικού αερίου με συνέπεια καλύτερη ανάμιξή τους και άρα ομαλότερη ροή τους από το μπεκ
Μετά από δύο γύρους στοκαρίσματος - τριψίματος στο αμάξωμα έριξα και δυο χέρια (ένα ξερό και ένα wet) λευκό αστάρι της Gunze (1000) το οποίο μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις. Μαζί με το αμάξωμα ασταρώθηκαν και όλες οι αεροτομές του αγωνιστικού.
Το αστάρωμα βέβαια αποκάλυψε και κάποιες ατέλειες για τις οποίες θα ορκιζόμουν ότι δεν υπήρχαν πριν ασταρώσω. Και να τι εννοώ:
Οπότε ακολουθεί ένας ακόμα γύρος στοκαρίσματος - τριψίματος για να έρθει στα ίσα του το θέμα όλο.
Το ελαφρό αστάρωμα είναι η κλασικότερη μέθοδος για να εντοπιστούν οι ατέλειες. Το γκρι είναι το ιδανικό αλλά εσύ είσαι δεσμευμένος στο άσπρο.
Όντως τα πλαϊνά του αμαξώματος θέλουν μπαλώματα μπρος και προπάντων πίσω, αλλά θα σου πρότεινα το Mr. Dissolved Putty (άσπρο) που κυλάει πιο άνετα στις χαραμάδες.
Στα του ασταριού τώρα.
Χρησιμοποίησα το MR.WHITE SURFACER 1000 SPRAΥ της GUNZE το οποίο και ζέστανα πριν τη χρήση σε ζεστό νερό.
Συνιθισμένος στο primer της Humbrol τον τελευταίο καιρό αυτό το Primer της Gunze μου φάνηκε ¨κάπως¨. Τι εννοω με αυτό. Αρχικά μου δόθηκε η εντύπωση οτι δεν είχε αρκετή πίεση και ετσι δούλευα πιο κοντά στα κομμάτια που έβαφα. Συνιθισμένος στο Humbrol,  αυτό μου φάνηκε οτι δεν είχε μεγάλη καλυπτικότητα και ετσι αναγκαζόμουνα να κάνω πολλά περάσματα. Επειδή είναι λεπτόκοκκο και έβαφα σε άσπρο και δεν έβλεπα πολύ καθαρά το αποτέλεσμα είχα τρεξίματα σε δύο κομμάτια που το παράκανα και στο δεύτερο μάλιστα δημιουργήθηκαν και φυσαλίδες. Στο αμάξωμα που βάφτηκε τελευταίο το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.Απλά πρέπει να μάθω τα χούγια του primer της GUNZE.Θα δω βέβαια και το αποτέλεσμα του βαψίματος. Στα σχόλια που συνοδευουν το ασταρι αυτό στο site του Καλφάκη γράφει αυτό:
Οπότε θα περάσω τα κομμάτια αυτά με ντουκοχαρτο (και όπου αλλού υπάρχουν θέματα) και θα σας πω εντυπώσεις. Αν δεν φτιάξουν τότε χλωρινούλα και μετά fornet.
 :arrow:Εχει κανείς δοκιμάσει αλλά αστάρια της Gunze και τι διαφορές εντοπίζονται?
 :arrow:Το 500αρι της Gunze έχει πάρα πολύ χοντρό κόκκο?
Ε, άσπρο αστάρι σε άσπρο κομμάτι, θέλει πολύ κανείς να την πατήσει? Θα έλεγα κατευθείαν μπανάκι, κερδίζεις χρόνο.
Δοκίμασε το άσπρο της Ταμιγια. Πολύ καλό.

ΑΑ!!Να μην ξεχάσω Σταύρο.Διορθώθηκε και η ζάντα με το μη λείο στεφάνι!!
Εύγε τέκνον μου, προχωράς σωστά :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 01:36:24 μμ »
+1000
Σου προτείνω και γω με την σειρά μου τον υγρό στόκο της Gunze είναι πολύ εύχρηστος και ιδανικός για τέτοιου είδους μπαλώματα!!!!
Επίσης θα σου πρότεινα για μίκρο-χαραμάδες ή χαρακιές που έχουν γίνει από λάθος χειρισμούς κατά την επαναχάραξη το mr surfacer 500 όπου με ένα λεπτό πινελάκι τοποθετείς ελάχιστη ποσότητα στην χαρακιά και την ομαλοποιείς.Κατόπιν με ένα βρεγμένο πολύ ψιλό ντουκοχαρτάκι λειάνεις την επιφάνεια!

Καλή συνέχεια!!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 02:44:34 μμ »
Επίσης θα σου πρότεινα για μίκρο-χαραμάδες ή χαρακιές που έχουν γίνει από λάθος χειρισμούς κατά την επαναχάραξη το mr surfacer 500 όπου με ένα λεπτό πινελάκι τοποθετείς ελάχιστη ποσότητα στην χαρακιά και την ομαλοποιείς.Κατόπιν με ένα βρεγμένο πολύ ψιλό ντουκοχαρτάκι λειάνεις την επιφάνεια!

Καλή συνέχεια!!!! ::salut:: ::salut::
:arrow: ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78
Πάρτο πιο αργά αυτό και ανάλυσέ λίγο λίγο παραπάνω σε παρακαλώ :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 04:28:33 μμ »
Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό!
Απλά στις πολύ μικρές χαρακιές που μπορεί να δημιουργηθούν από επαναχάραξη (πχ επαναχάραξη των αρμών ) αντί να βάλεις τον υγρό στόκο της gunze μπορείς να βάλεις λίιγο mr surfacer 500 και μετά με ένα πολύ λεπτό και βρεγμένο ντουκόχαρτο να τρίψεις απαλά ομαλοποιώντας την επιφάνεια και εξαφανίζοντας την χαρακιά!  :)

Μια τεχνική που χρησιμοποιώ στα αεροπλάνα (επειδή πάντα κάνω επαναχάραξη των πάνελς)

FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 08:05:24 μμ »
Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό!

Εγώ διατύπωσα λάθος την ερώτηση
Πως μεταγγίζεις το mr surfacer 500 χωρίς να σου παγώσει σχεδόν αμέσως?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 08:36:19 μμ »
Καταρχήν δεν ξεραίνεται αμέσως!
Δεύτερον μιλάμε για τόσο μικρούλες αμυχές που η ποσότητα που χρειάζεται είναι ελάχιστη!
Παρόλα αυτά και για το φόβο των ιουδαίων! Πριν βουτήξουμε το πινελάκι μας στο αστάρι ,το βρέχουμε με λίγο lacquer thinner της Tamiya ή το αντίστοιχο της gunze!
Αφού καλύψουμε λοιπόν την αμυχή μας (χαρακιά) εαν χρειαστεί περνάμε απαλά με το ντουκόχαρτο (μπορεί και να μην χρειαστεί!).
Κατόπιν ασταρώνουμε κανονικά.  ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Tags: