Φίλε Γιώργο όσο και να προσπαθείς με τις παρατηρήσεις σου να με κάνεις να (ξανά)εγκαταλείψω το χόμπι ώστε να σου δώσω την ΒΕΤΑ δε θα τα καταφέρεις.
::glossa::Επέστρεψα για να μείνω!!

Δυστυχώς οι σκοποί μου αποκαλύφθηκαν, αλλά δεν τα παρατάω ποτέ... Η επόμενη προσπάθεια θα είναι πιο επιτυχημένη.

1. στον ενθουσιασμό μου που ξαναέπιασα μοντέλο δεν έδωσα σημασία στα pins γιατί θεώρησα ότι δε φαίνονται καθόλου. Τώρα αντιλήφθηκα ότι κάποια θα φαίνονται. Μπορώ να τα στοκάρω τώρα και να ξαναβάψω ή πρέπει να ξεβάψω και ξανά από την αρχή?
2. Στο μισό περίπου είναι καλά?
3. Αυτό το φοβάμαι λίγο, αν και με το dremel θα γίνει σβέλτα.
Φίλε Γιώργο η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί με τους οποίους φτιάχνω το μοντέλο δεν είναι αυτοί που θα ήθελα αλλά από το τίποτα μια χαρά είναι και έτσι. Πολλές φορές σκέφτομαι να τελειώσω την ΤΟΥΟΤΑ χωρίς πολλά πολλά (κάτι σαν ζέσταμα δηλαδή) και να προχωρήσω σε κάτι άλλο αλλά ακόμα δεν το έχω αποφασίσει. Είμαι σε σκέψεις κυρίως με το ανθρακόνημα. Αλλά επειδή δε με πιέζει και τίποτα μάλλον θα πάω για full λεπτομέρεια.
1.Στοκάρεις τα σημεία που πρέπει, τρίβεις καλά και ξαναβάφεις...
2. Ναι... Δες το με το μάτι...Στο είπα για να δείχνει αισθητικά σωστότερο. Στην κλίμακα τα rivets αυτα πρέπει να έχουν διάμετρο 0,5mm...
3. Ένταξει, ίσως είναι λίγο υπερβολή. Αν τρίψεις τα σημάδια (παρατήρηση 1), οπότε θα χρειαστεις ξαβάψιμο τρίψτα ελαφρα (ξεκίνα με 400 ή 320 αν βιάζεσαι και ομαλοποίησε με 600-1000), μέχρι να χάσουν το μισό περίπου πάχος τους. Δεν θα συνιστούσα ταχυτροχό (γνώμη μου πάντα

)...
Μια χαρά τα πας, εγω κάνω πολύ περισσότερο χρόνο και δεν έχω και μπόμπιρα!!!!

Για το αν θα πας σε περισσότερη λεπτόμερεια, εξαρτάτε απο τις διαθέσεις - όρεξη - χρόνος. Για τα ανθρακονήματα δοκίμασε σε κάποιο κομμάτι... Αν σου κάτσει συνέχισε... Αλλιως άστο για το επόμενο...
Επίσης μπορείς να κάνεις κι αυτό (the tamiya way):
http://www.tamiya.com/english/howto/car1/tip1.htm
Δεν είχα ξαναφτιάξει μονοθέσιο και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αλλά μάλλον θα οδηγηθώ σε 1/20 που παίζει και κινητήρας.
Και άφησα στο τέλος μια ερωτησούλα.Έχω βάψει τις ζάντες με silver και θέλω να κολλήσω τις χαλκομανίες. Να βερνικώσω πρώτα ή θα κάτσουν καλά και χωρίς βερνίκι? Αφού περάσω τις χαλκομανίες τι προτείνεται από βερνίκι? gloss ή semi-gloss?
Τα σχήματα στις φώτο έγιναν με το paint (ζωγραφική

) των win7... Απλά και γρήγορα...

Τα περισσότερα revell F1 στην 1/24 έχουν κινητήρα. Η πλάκα είναι οτι στην πραγματική, το καλύτερο κομμάτι της (αν υπήρχε πότε κάτι τέτοιο ήταν ο κινητήρας)...
Στην 1/20 γίνεται κατακλυσμός από νέα κιτ ή επανεκδόσεις... Fujimi, Hasegawa και Tamiya βγάζουν καταπληκτικά μοντέλα...
Τέλςο για τις ζάντες νομιζω οτι είναι υπερβολη να βερνικώσεις, Απλά βάλε τις χαλκομανίες σε χλιαρό νερό, ζέστανες τις με έαν σεσουάρ αφου τις τοποθετήσεις και μετά με βελτιωτικό δεν νομιζω να έχει πρόβλημα. Μην σε πάρω και στο λαιμό μου... Τι λέτε οι υπόλοιποι??
Αυτα τα ολίγα!!!!

Και πάλι καλή συνέχεια...