Αποστολέας Θέμα: Προιόντα 3Μ από ξεσκαρτάρισμα...Τί ακριβώς είναι ?  (Αναγνώστηκε 1841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Προιόντα 3Μ από ξεσκαρτάρισμα...Τί ακριβώς είναι ?
« στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 09:27:26 μμ »
Καλησπέρα.Κάνοντας ένα ξεσκαρτάρισμα στα υλικά μου (υλικά 10ετίας),βρήκα κάποια προιόντα της 3Μ.Αγνοώ πλήρως το τί είναι και τί ακριβώς κάνουν και σ'αυτό το σημείο θέλω τη βοήθεια όποιου γνωρίζει.Τα 2 είναι σα γάζες (και με τιμή 500 δραχμές παρακαλώ) και τα άλλα 2 είναι πλακέ σπόγγοι με διαβάθμιση super & ultra fine!
Aκολουθούν φωτό  :arrow: ::arrowdown::

IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
Απ: Προιόντα 3Μ από ξεσκαρτάρισμα...Τί ακριβώς είναι ?
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:14:36 μμ »
Κανείς δε γνωρίζει? ::noidea::

Δε βγάζω άκρη και από το site της 3Μ ρε γμτ  :evil:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:17:43 μμ »
Φίλε μου τα σφουγγαράκια είναι για τρίψιμο (σαν ντουκόχαρτα δλδ) που απο πείρα μπορώ να σου πώ οτι είναι άριστα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Εκείνα σαν γάζες πρέπει να είναι ειδικά εμποτισμένα πανάκια για γυάλισμα επιφανειών.....δεν τα έχω "πιάσει" ποτέ στα χέρια μου αλλά είχα δεί κάτι παρόμοια σε κάποιο forum κάποτε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:21:47 μμ »
Γιωργο,ένα φεγγάρι που δούλευα στο φανοβαφείο αυτά τα σφουγγαράκια super/ultra fine-τα επωνομαζόμενα ''σκοτσάκια''(απο το scotch brite λογικά)τα χρησημόποιούσαμε για ελαφρυ τρίψιμο των μερών που δεν θα έπεφτε αστάρι για μια απαλή λείανση τους....Στον μοντελισμό δεν ξερω αν χρησημευουν περισσότερο  καθώς τα αστάρια μας συνήθως τα τρίβουμε με ψιλό ντουκόχαρτο...Τα άλλα που έχεις-σαν γάζες-δυστηχώς δεν έχω ιδέα τι είναι-αν και ο Παναγιώτης πρέπει να έχει δίκιο!  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:24:10 μμ »
Φίλε μου τα σφουγγαράκια είναι για τρίψιμο (σαν ντουκόχαρτα δλδ) που απο πείρα μπορώ να σου πώ οτι είναι άριστα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Εκείνα σαν γάζες πρέπει να είναι ειδικά εμποτισμένα πανάκια για γυάλισμα επιφανειών.....δεν τα έχω "πιάσει" ποτέ στα χέρια μου αλλά είχα δεί κάτι παρόμοια σε κάποιο forum κάποτε  :wink:
Ο διαχωρισμός super & ultra fine τί ορίζει?Σα να λέμε 1500άρι και 2χίλιαρο ντουκόχαρτο ή κάτι άλλο?Για καμμιά καλύπτρα θα είναι ιδανικά υποθέτω (ή θα φάω τα μούτρα μου???  :mrgreen: )Να θεωρήσω ότι κόβω όσο θα χρειαστώ,σωστά?
Τα πανάκια δεν πάει το μυαλό μου σε τί μπορώ να τα χρησιμοποιήσω  :roll:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:28:45 μμ »
Για "βαθμούς" δεν μπορώ να σου πώ με ακρίβεια μιας και δεν έχω ιδέα  :oops: :oops: πάντως εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιούσα μετά απο βάψιμο ή αστάρωμα που "έκανε μπιμπίκι" μιας και δεν χάρασε ή ξέβαφε την επιφάνεια......για καλύπτρες και άλλα διάφανα καλύτερα δοκίμασε σε κάτι μή χρήσιμο πρώτα  :wink:  Τα πανάκια 100% χρησιμεύουν σε "αυτοκινητάδες" για το τελικό γυάλισμα αλλά ίσως να σου χρησιμεύσουν στο καθάρισμα/γυάλισμα κάποιας καλύπτρας (για άρματα απλά ξέχασε τα  :D :D ).....

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:35:28 μμ »
Για "βαθμούς" δεν μπορώ να σου πώ με ακρίβεια μιας και δεν έχω ιδέα  :oops: :oops: πάντως εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιούσα μετά απο βάψιμο ή αστάρωμα που "έκανε μπιμπίκι" μιας και δεν χάρασε ή ξέβαφε την επιφάνεια......για καλύπτρες και άλλα διάφανα καλύτερα δοκίμασε σε κάτι μή χρήσιμο πρώτα  :wink:  Τα πανάκια 100% χρησιμεύουν σε "αυτοκινητάδες" για το τελικό γυάλισμα αλλά ίσως να σου χρησιμεύσουν στο καθάρισμα/γυάλισμα κάποιας καλύπτρας (για άρματα απλά ξέχασε τα  :D :D ).....
Κάτι αεροπλανάκια φτιάχνω Παναγιώτη μου (και μόνο!!!)  :wink: Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,ήσουν κατατοπιστικότατος  ::eusa_clap::
Παράθεση από: Nicolas_mk2
link=topic=17046.msg357927#msg357927 date=1290979307
Γιωργο,ένα φεγγάρι που δούλευα στο φανοβαφείο αυτά τα σφουγγαράκια super/ultra fine-τα επωνομαζόμενα ''σκοτσάκια''(απο το scotch brite λογικά)τα χρησημόποιούσαμε για ελαφρυ τρίψιμο των μερών που δεν θα έπεφτε αστάρι για μια απαλή λείανση τους....Στον μοντελισμό δεν ξερω αν χρησημευουν περισσότερο  καθώς τα αστάρια μας συνήθως τα τρίβουμε με ψιλό ντουκόχαρτο...Τα άλλα που έχεις-σαν γάζες-δυστηχώς δεν έχω ιδέα τι είναι-αν και ο Παναγιώτης πρέπει να έχει δίκιο!  ::icon_thumright::
Νικόλα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! ::icon_thumright:: Τουλάχιστον έβγαλα άκρη και για να πώ την αλήθεια τα χρειαζόμουν πάαααααρα πολύ,ειδικά τα σφουγγαράκια  :lol:
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:40:23 μμ »
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Marine/Home/Products/Catalog/?PC_7_RJH9U5230GE3E02LECIE20S4K7_nid=GSDHKN4ZX8beRJ5GMFSMV0gl

Ευχαριστώ Κωστή μου,μου έλυσες την απορία μου με το λίνκ  ::icon_thumright:: Έτσι,έχω 500-600άρι και 800-1000άρι,σε βαθμούς  :wink:
IPMS 1188

Tags: