Αποστολέας Θέμα: Panzer III Ausf J - Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 7623 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Panzer III Ausf J - Dragon 1/35
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 01:20:13 πμ »
Eχμ, ναι, ειμαι ενας προδοτης  ::tsekouri::

[ Αλλα εχω κανει και αρκετα σοβιετικα αρματα σε γερμανικα χερια  :twisted: Ετσι ειναι η ιστορια  ::dontknow:: ]

Mια απο τις ελαχιστες φωτο J με εξτρα ασπιδιο στην Αφρικη ειναι και η παρακατω. Εκει που ξεχωριζει απο την εκδοση L ειναι η θυριδα παρατηρησης πριν την πλαινη πορτα στον πυργο.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/PC010502.jpg[/IMGt]

Y.Γ Πετρο, παντα βγαζεις καλες φωτο  ::icon_thumright::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 02:45:16 μμ »
Να πω και εγω?
Γιωργο κανε οτι θελεις εσυ αρκει να ειναι DAK οπου μπορεις να κανεις πολλα μικρα γραντζουνισματακια χωρις πολλες λασπες και σκουριες
ασε που καπου θα σε πετυχω :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:10:46 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε ειναι ενα ομορφο αρμα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 01:08:17 πμ »
Καλή συνέχεια συνονόματε. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 08:30:10 πμ »
Παιδια σας ευχαριστώ να ειστε καλα. Τελικά θα το κανω... "Αφρικανικο". Panzer gray, απο πανω καποιο sand και ξεφλουδισμα με λακ.
Δημήτρη  (Jagdpanther) ευχαριστώ για τη φωτό.
Δημητρη (DIM57) μαζεψε τα ...ποντικια σου, και κοιτα εσυ μη σε πετυχω εγω πουθενα!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  Ευχαριστώ φιλε να εσιαι καλα.
Γιώργο (athor1972) και  leon g παιδια σας ευχαριστώ για τα καλα σας λογια.

Ενα μικρο uddate.

Ετοιμαστηκαν και περαστηκαν οι ερπυστριες. Αν και στα 3αρια δεν κρεμαγαν τοσο όσο στα 4αρια, παρ οτι υπαρχουν αναλογες φωτο, εγω τις αφησα λιγο να κρεμασουν γιατι μου αρεσουν πιο πολυ ετσι..

Επείσης ασχοληθηκα λιγο με τα σοιρματοσχοινα τα οποια θα τοποθετηθουν στο τελος. Απο λεπτο χαλκοσυρμα εφιταξα καινουρια, ακολουθόντας μια παλια τεχνικη που ειχα διαβασει παλια στο modelling.

Οπως ειπα πιο πανω, θα εφαρμόσω την τεχνική με τη λακ. Επειδή δεν την εχω ξαναδοκιμάσει, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτήσεις σε συναδελφους που εχουν αναλογη εμπειρια.
1) Ειναι καλυτερο να ψεκασω τη λακ με τον αερογραφο ή κατ ευθειαν απο το μπουκαλι της?
2) Το στρωμα της λακ πρεπει να ειναι παχυ?
3) Αφου την ψεκασω την αφηνω να στεγνώσει τελειως?
4) Ποση ωρα πρεπει να μειναι το χρωμα πανω απο τη λακ πριν αρχισω να το αφαιρώ?

Αυτα τα λιγα προς το παρών.
Σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 08:37:11 πμ »

1) Ειναι καλυτερο να ψεκασω τη λακ με τον αερογραφο ή κατ ευθειαν απο το μπουκαλι της?
2) Το στρωμα της λακ πρεπει να ειναι παχυ?
3) Αφου την ψεκασω την αφηνω να στεγνώσει τελειως?
4) Ποση ωρα πρεπει να μειναι το χρωμα πανω απο τη λακ πριν αρχισω να το αφαιρώ?

1) με τον αερογράφο
2) δυό αραιά στρώματα ειναι προτιμότερα
3) σε 10 λεπτά είσαι έτοιμος
4) σε 10 λεπτά είσαι έτοιμος

τιπς - μη καλύψεις με το κίτρινο τα πάντα, βάψε το κίτρινο με τη μέθοδο των πάνελ
υπομονή με το νερό, όσο πιο μικρά τσιπς τόσο καλύτερο

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 08:57:05 πμ »
Ο Πέτρος στα'πε όλα. Καλή συνέχεια Γιώργο αν και είμαι σίγουρος ότι θα βγει πολύ καλό.  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 09:11:08 πμ »
Ευχαριστώ Πέτρο.   ::salut::

Νικο ευχαριστώ να εισαι καλα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 09:11:35 πμ »
Εγώ απλώς να συμπληρώσω ότι κατά τη διαδικασία που αρχίζεις ν΄ αφαιρείς με το πινελάκι βρεγμένο, θέλει προσοχή γιατί "τρίβεις" και δεν γίνεται τίποτα και ξαφνικά αρχίζει και αφαιρείται το πάνω χρώμα που μπορεί να φύγει σε μεγάλα κομμάτια. Οπότε θέλει επισταμένη παρατήρηση του τι γίνεται και σε περίπτωση που δεις ότι φουσκώσει μεγάλο κομμάτι για να φύγει παράτατο για λίγο να στεγνώσει και επανέλαβε με σχεδόν στεγνό πινέλο εκεί απομακρύνοντας μικρά κομμάτια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός  :roll:
Καλή επιτυχία...και μαζί με τα ποντίκια του DIM θα στην έχω στημένη και εγώ με κάμποσα LRDG...  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 09:32:50 πμ »
...Πρεπει να μαζευτειτε πολλα... συμμαχικα ποντικια μαζι για να σταματήσετε τις δυνάμεις του μεγαλου Ραιχ!!!  :mrgreen:   
Θα σας πεταξουμε εξω απο την Αιγυπτο και θα κανουμε τη μεσογειο μια Γερμανική λιμνη!!!   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολυ χρήσιμες οι συμβουλές σου Φιλιππε. Σ ευχαριστώ πολυ, θα τις εχω υπ' όψιν μου.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 07:59:42 μμ »
Παιδια καλησπέρα, update με το βαψιμο του βασικού χρωματος.

1) Ασταρωμα με το εξαιρετικο ασταρι της Tamiya.

2) Το βαισικο Dark gray εγινε με μιξη light gray xf 66 + ελαχιστο german gray xf63. Ψεκαστηκε ενα χέρι το εν λόγω μιγμα και αταν στεγνωσε ψεκασα 2ο χερι με σκετο german gray παρα πολυ αραιωμενο με διαλυτικό, σαν φιλτρο. Η διαφορά των δυο τονων ειναι ελάχιστη και δεν φαινεται καθαρα στις φωτό.
1ο χερι
2ο χερι

3) Το βασικο σφραγιστηκε με παρκετίνη

4) βαφτηκαν οι ερπυστριες  και οι τροχοι στην αρχη με μαυρο και στη συνεχεια με το βασικό γκρι.

Αυτα προς το παρών τα ...ενδιαφεροντα επονται τα οποια θα ειναι η τεχνική με τη λακ και το ψεκασμα του sand.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 09:37:17 μμ »
Μπραβο Γιωργο,καθαρη και επιμελημενη δουλεια ως εδω. ::icon_thumright::Την κεραια την εφτιαξες εσυ ή την εδινε το κιτ;Προσεχε μονο με την λακ γιατι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ελεγχομενο το αποτελεσμα.Ισως να πειραματιζοσουν πρωτα σε ενα παλιο μοντελο κι οχι κατευθειαν πανω στο ακριβο της Dragon... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 09, 2010, 11:52:58 μμ »
ωραιος!!αν μπορεις κανε αναλυτικη παρουσιαση της διαδιακασιας με την λακ για να περνω και γω ιδεες για το BLITZ!!! :mrgreen:

αναμενω με αγωνια!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 10, 2010, 08:42:25 πμ »
Παιδια  σας ευχαριστώ να ειστε καλά.

::arrowred:: Kώστα (Ernst), η κεραια  ειναι του κιτ. Αν προσεξεις την εβαλα στις φωτο που περασα το 2ο χερι για να διακρινω τις φωτό του 1ου κ του 2ου μεταξυ τους, γιατι η διαφορά της τονικοτητας  απο μονη της δυσκολα ξεχωριζει.

::arrowred:: Σταθη (sluff), θα προσπαθήσω να κανω όσο το δυνατον καλυτερη παρουσιαση.

::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 11, 2010, 11:58:13 πμ »
Μια χαρά τα πας φίλε. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:03:13 μμ »
Γιώργο (athor1972) ευχαριστώ φιλε για τα καλα σου λογια.

Update
Εβαλα τα σηματα που θα αναπαριστουν ενα αρμα της 15ης Παντσερ στο Τομπρούκ το 1942 και τα οποια εκατσαν πολυ καλα και σφραγιστηκαν με παρκετινη.
Η τεχνική της λακ και το ψεκασμα του sand εγινε σε 2 σταδια. Για το sand  εκανα μια μιξη dark sand 847 + green brown 879 Της vallejo σε αναλογια 8 προς 2 παρα πολυ αραιωμενο με νερο.
Κατα την γνωμη μου δυο παραγοντες επηρεαζουν  το πόσο χρωμα και πόσο ευκολα  θα αφαιρεθεί.
1) Η ποσοτητα της λακ που θα πεσει στο μοντελο. Όσο πιο παχυ στρωμα τοσο πιο ευκολα γινεται το τσιπινγκ
2)Το πόσο νερο θα  εχει το πινελο που θα "ξησει" το χρωμα. Όσο πιο πολυ νερο τοσο πιο ευκολα και πιο πολυ χρωμα αφαιρειται.

1ο σταδιο: Εφυγε μπολικο χρωμα

2ο σταδιο Ιδια διαδικασια, παρκετινη-λακ-χρωμα. Στο ιδιο μιγμα του χρωματος προσθεσα μερικες σταγονες dark sand ωστε να γινει πιο πηχτό και ξανα ψεκασμα. Η αφαιρεση του χρωματος εγινε με μεγαλυτερη φειδώ φτανοντας στο πιο κατω αποτελεσμα..

Θα ακολουθησουν διαφορα wash φιλτρα σκονισματα κλπ κλπ.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:13:49 μμ »
Mια χαρα τα καταφερες και με την λακ ::icon_thumright:: ενω πολυ ενδιαφερουσα ειναι και η αποχρωση του sand που χρησιμοποιησες.Κανε καποιες διορθωσεις (κοψιματα) με sand και πινελακι στο καπακι του καλαθου αποθηκευσης και εισαι  ::thumbleft::Μπραβο Γιωργη ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:23:38 μμ »

Εγώ απλώς να συμπληρώσω ότι κατά τη διαδικασία που αρχίζεις ν΄ αφαιρείς με το πινελάκι βρεγμένο, θέλει προσοχή γιατί "τρίβεις" και δεν γίνεται τίποτα και ξαφνικά αρχίζει και αφαιρείται το πάνω χρώμα που μπορεί να φύγει σε μεγάλα κομμάτια. Οπότε θέλει επισταμένη παρατήρηση του τι γίνεται και σε περίπτωση που δεις ότι φουσκώσει μεγάλο κομμάτι για να φύγει παράτατο για λίγο να στεγνώσει και επανέλαβε με σχεδόν στεγνό πινέλο εκεί απομακρύνοντας μικρά κομμάτια. Ελπίζω να έγινα κατανοητός  :roll:

το είχε επισημάνει ο Φιλ
στην αρχή την πατάμε όλοι - έφυγαν μεγάλα κομμάτια και το sand λέρωσε και το γκρι

ειδικά τα Vallejo έχουν την τάση να φεύγουν σε μεγάλα κομμάτια, αντίθετα με τα Γκουντζοταμιγια που μπορείς να κάνεις μικρά τσιπς

για πρώτο άρμα με λακ είναι οκ ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 02:22:43 πμ »
Ωραίος Γιώργο  ::icon_thumright::

Πάρα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα (ειδικά για πρώτο μοντέλο με λάκ, όπως λέει κι ο Πέτρος).

::eusa_clap::    ::eusa_clap::    ::eusa_clap::    ::eusa_clap::    ::eusa_clap::

Και μιας και μιλάμε για τη λάκ, κάτι ενδιαφέρον που πρόσεξα ("παίζω και μαθαίνω" :mrgreen: κι εγώ αυτή την εποχή σε ένα πειραματόζωο και στο KV-1 που παρουσιάζω σε άλλο τόπικ), είναι ότι μπορείς αν θέλεις να επεκτείνεις περισσότερο το εφέ, σε κάποια σημεία, ενώ είναι ακόμα νωπό από το νερό το χρώμα, φυσώντας σκέτο αέρα, με τον αερογράφο σε σχετικά υψηλή πίεση. Ο αέρας (αντί για το πινέλο) σηκώνει το ήδη νωπό χρώμα σε μικρά κομματάκια. Νοτίζεις ξανά με νερό, με το πινέλο και συνεχίζεις με τον αερογράφο. Πάντως πιστεύω πως σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση (μοντέλο) κι επειδή εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως μάρκα χρώματος, πάχος χρώματος και λάκ, πιθανώς θερμοκρασία νερού με το οποίο ξεβάφουμε κ.α. , καλό είναι να ξεκινάμε το ξέβαμα/γδάρσιμο στην κατω μεριά του μοντέλου που (συνήθως) δε φαίνεται, οπότε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, πχ μια τεράστια "τρύπα" στο χρώμα καταμεσής του πύργου :evil:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 08:58:08 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τα καλα σας λογια. Για πρωτη φορα παντως, μπορώ να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα.

Κανε καποιες διορθωσεις (κοψιματα) με sand και πινελακι στο καπακι του καλαθου αποθηκευσης και εισαι  ::thumbleft::
Που εννοείς Κωστα?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 09:19:17 πμ »
Το πάλεψες βλέπω με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Είμαι σίγουρος ότι με τα φίλτρα wash και σκόνες θα μας παρουσιάσεις ένα ωραιότατο άρμα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 10:50:57 πμ »
Καλα φιλτρα και καλες φθορες Γιωργο στην συνεχεια, και θαχουμε ενα ακομη ωραιο ΙΙΙαρακι στο φορουμ  ::salut::

Υ.Γ ακομα περιμενουμε το 114 του φιλου Κωστα  ::cofee_proi::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 11:55:58 πμ »
Φιλιππα και Δημήτρη,  παιδιά ευχαριστώ για τα καλα σας λογιά.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 01:42:28 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τα καλα σας λογια. Για πρωτη φορα παντως, μπορώ να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα.
Φιλαράκι το είπες μόνος σου ,για πρώτη σου φορά είναι μια χαρά ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 08:03:36 μμ »
 ::arrowred:: Γιωργο στο αριστερο μερος του καπακιου του καλαθου αποθηκευσης του πυργου εκει περιπου που ειναι οι μεντσεδες φαινεται σαν να εχει "ξεχειλισει" το sand πανω απο το panzer grey.Στα σημεια που δεν ειναι ουτε ακριβως sand αλλα ουτε και panzer grey  περασε τα με ενα πινελακι sand και θα αποκατασταθει μια χαρα  ::icon_thumright::
 ::arrowred:: Δημητρη οτι και να πεις εχεις δικιο   :oops: αλλα δεν με πηγε πισω μονο η...οκνηρια μου αλλα και εξωγενεις παραγοντες,κοινωνικοι και επαγγελματικοι  :evil: Παντως με τις ρητινες εχω τελειωσει και μενουν τα βαψιματα οποτε συντομα θα εχετε νεα απο το "114"  ::salut::

Tags: