Αποστολέας Θέμα: For the motherland  (Αναγνώστηκε 3364 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
For the motherland
« στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 12:53:42 πμ »
Λοιποοον!!

Με το τελος της εκθεσης της IPMS με το που γυρναω σπιτι και καθομαι στο pc βλεπω pm απο τον θειο...Πετρο..
Το πμ ηταν κανονικα μια προκληση....δηλαδη να προλαβω μεσα σε 25 μερες να ετοιμασω ενα αρμα και 3 φιγουρες..
Η βαση ηταν ετοιμη εδω και καιρο απο τον θειο.

Ετσι λοιπον εβαλα μπρος με γρηγορους ρυθμους τα θεματα που ειχα να ετοιμασω..
Τα updates για τον θειο ηταν σχεδον καθημερινα με το τρεμουλο απο μενα να δινει και να περνει ενω περιμενα τα σχολια :mrgreen:

Και αφου τα καταφερα και προλαβα σας παρουσιαζω το αποτελεσμα!
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Γιάννη Δημητρόπουλο για τις φοβερες φωτο.!

Τελος ενα ακομη μεγαλο ευχαριστω στον Θειο Πετρο για την παραχωρηση της πανεμορφης αυτης βασης αλλα κυριως για την υπομονη του να ασχοληται με εναν αρχαριο οπως εγω.
Θειε Πετρο σε υπερευχαριστω για την βαση και την μεγαλη αυτη βοηθεια!! ::proskino:: ::proskino::

Εναλακτικος τιτλος για το θεμα...."Ο ψαρακας και ο βετερανος" :mrgreen: :mrgreen: ::glossa::

Περιμενω τα σχολια σας και για τυχον λαθακια να μην πεσει πολυ μαστιγωμα...ετρεχα μαραθωνιο ολες αυτες τις μερες..(εχουμε και ενα ΤΕΙ ετσι? ::glossa:: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
Απ: For the motherland
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 03:22:02 πμ »
Μπράβο βρε Δημήτρη και σε σένα και στον Πέτρο .ʼψογη συνεργασία
και τελικό αποτέλεσμα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 06:51:49 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα που δικαιώνει τους κόπους σας!!!!
Συγχαρητήρια και για την διάκριση!!!!

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 08:58:12 πμ »
Πολύ καλή δουλειά!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 09:07:46 πμ »
Πιστεύω ότι πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια στον "κυνηγό ταλέντων" Πέτρο και την όρεξη του να συμβουλεύει και να προτείνει λύσεις.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Σε σένα μικρέ πάλι, πολλά μπράβο για την εξέλιξή σου αλλά και το ταλέντο που έκρυβες μέσα σου. Οι φιγούρες είναι καταπληκτικές σαν βάψιμο όπως και το άρμα.

Όπως σου είπα και στην έκθεση θέλει ένα χρωματικό δέσιμο η όλη σκηνή.
Συγχαρητήρια και για την βράβευση σου...και πρόσεξε και τις σπουδές σου με τον ίδιο ζήλο.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:01:39 πμ »
Πολυ καλο   ::icon_thumright::
Ωραιο το αρματακι και το βαψιμο στα προσωπα των φιγουρων.

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 12:09:37 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 12:56:02 μμ »
Ας γραψω κι εγώ τα σχόλια-(κριτικη) μου!  ::M249SAW::   :mrgreen:

Σαν διόραμα δεν είναι οτι το πιο δυσκόλο, ουτε οτι πιο πρωτότυπο. Ενα αρμα, μερικες φιγουρες και μπαζα.... ΟΚ, συνιθισμένη μεν αλλα σιγουρη συνταγή. ::icon_thumright::
Παρ όλα αυτά, το άρμα ειναι εξαιρετικό. Βαψιμο, weathering, chipping... κλπ κλπ
Οι δε φιγούρες ειναι σουπερ. Πραγματικά καταπλικτικές.
Το στησιμο μια χαρά.

Τελικό σουμαρισμα: Ενα απλό μεν, αλλα πολυ ωραιο διόραμα.
Μπραβο IBANEZε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:08:01 μμ »
Ας γραψω κι εγώ τα σχόλια-(κριτικη) μου!  ::M249SAW::   :mrgreen:

Σαν διόραμα δεν είναι οτι το πιο δυσκόλο, ουτε οτι πιο πρωτότυπο. Ενα αρμα, μερικες φιγουρες και μπαζα.... ΟΚ, συνιθισμένη μεν αλλα σιγουρη συνταγή. ::icon_thumright::
Παρ όλα αυτά, το άρμα ειναι εξαιρετικό. Βαψιμο, weathering, chipping... κλπ κλπ
Οι δε φιγούρες ειναι σουπερ. Πραγματικά καταπλικτικές.
Το στησιμο μια χαρά.

Τελικό σουμαρισμα: Ενα απλό μεν, αλλα πολυ ωραιο διόραμα.
Μπραβο IBANEZε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Γιωργο σε ευχαριστω για την κριτικη/σχολιο

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχαμε πολυ χρονο για να παιξουμε με την σκηνοθεσια.. ισως να γινουν καποιες αλλαγες αλλα πρωτα πρεπει να το συζητησω με τον θειο Πετρο

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:47:50 μμ »
Φίλε Ιβανέζε πολύ καλό το διοραμά σου ,πραγματικά έχει την απόλυτη ομορφιά της λυτότητας ,απλό όχι απλοικό και πολύ περιεκτικό....πολλά μπράβο λοιπόν....το μόνο που με χαλάει λίγο είναι η φωτο του Χριστού στο Αβατάρ σου.....εκτός αν έιναι μια φωνή αντίδρασης για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος ,οπότε μάλλον .....συμφωνώ.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:51:59 μμ »
Φίλε Ιβανέζε πολύ καλό το διοραμά σου ,πραγματικά έχει την απόλυτη ομορφιά της λυτότητας ,απλό όχι απλοικό και πολύ περιεκτικό....πολλά μπράβο λοιπόν....το μόνο που με χαλάει λίγο είναι η φωτο του Χριστού στο Αβατάρ σου.....εκτός αν έιναι μια φωνή αντίδρασης για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος ,οπότε μάλλον .....συμφωνώ.

Σε ευχαριστω πολυ

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:08:56 μμ »
Δημήτρη μου αν και πανάσχετος από διοράματα,άρματα και φιγούρες,μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο  ::icon_thumright:: Η απλότητά του είναι αυτή που με ελκύει  :wink: 1000 μπράβο και στους 2 σας γι'αυτό το αποτέλεσμα  ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:10:06 μμ »
οι φιγούρες εκλεψαν την παράσταση μπράβο ::icon_thumright::
η βάση ηταν ετοιμη,οποτε νο κομεντ, :mrgreen:
απο ποιόν δίσκο ειναι το αβαταρ¨? πολυ ωραίο ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:21:49 μμ »
Να κάνω μια μικρή υπόθεση και να τολμήσω να πω πως είναι ο Aaron ο τραγουδιστής των My Dying Bride?Το διόραμα απλό λιτό αλλά με καλή εκτέλεση!Σε σημεία θα μπορούσε να είναι και πιο δουλεμένο!Αυτά με το  ::mastigoma:: ::mastigoma:: και λεπτομέρειες από κοντά!Φιλάκια πουλέν μου! ::icon_thumright::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:26:32 μμ »
Να κάνω μια μικρή υπόθεση και να τολμήσω να πω πως είναι ο Aaron ο τραγουδιστής των My Dying Bride?Το διόραμα απλό λιτό αλλά με καλή εκτέλεση!Σε σημεία θα μπορούσε να είναι και πιο δουλεμένο!Αυτά με το  ::mastigoma:: ::mastigoma:: και λεπτομέρειες από κοντά!Φιλάκια πουλέν μου! ::icon_thumright::

τολμα το αυτος ειναι ο θεος να μας συγχωρησει :mrgreen:

αυτη η βαση.....α ρε Πετρο 
το διοραμα αρκετα καλο αναμενουμε ακομη καλλυτερα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:31:54 μμ »
Το όλο σχόλιό μου - γνώμη μου καλύπτεται 100% από τα λίγο πιο πάνω λεγόμενα του κολλητού μου (και έγκριτου κριτή  ::glossa::  :mrgreen:) κου philio.

Aπό κει και πέρα, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής αρχίζοντας με την παροιμία : "Η αλεπού 100 το αλεπουδάκι 110"  :lol: :lol:
Δημήτρη όλοι σου έχουμε πει ότι το ταλέντο σου είναι μεγάλο, αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι η ικανότητά σου να ακούς, να μαθαίνεις και να εφαρμόζεις τα πάντα άψογα με σχεδόν τέλειο αποτέλεσμα. Και μόνο το ότι σε περιορισμένο και λίγο χρονικό διάστημα τελείωσες την κατασκευή ενός πολύ ωραίου άρματος - φιγουρών, έχοντας μάλιστα να συνεργαστείς - συντονιστείς με τον ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΤΑΤΟ θείο Πέτρο  :lol: και όλα αυτά τα χιλιόμετρα να σας χωρίζουν τα λέει όλα.

Σαν παρατήρηση, στα πλαίσια του constructive comment και σε θέμα που συγκαταλέγεται στην master class, το μόνο που (προσωπικά) μου κάνει κάπως είναι το όλο "δέσιμο" των αταίριαστα χρωματικά, πράσινου άρματος με το γκρι κτίριο και μπάζα της βάσης. Πιστεύω ότι η όλη βάση, τα χαλάσματα δηλαδή, θα έπρεπε να μην δείχνει τόσο "γκρίζα" "άτονη" και "άχρωμη" αλλά να έχει πάρει (με πιο έντονα washes, σκόνες, κλπ) έναν πιο μπεζ γήινο τόνο, σαν και αυτόν των τούβλων του κτιρίου, ώστε να βοηθά περισσότερο στο χρωματικό δέσιμο και "πάντρεμα" όλων των στοιχείων που απαρτίζουν το διόραμα.

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 03:37:10 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια..
Θειε Νικο συμφωνω σε ολα με μονη εξαιρεση αυτα που λες για τον αλλο θειο μου...και οι 2 προσπαθησαμε για το καλυτερο..
Το επομενο θα ειναι ακομα καλυτερο διοτι δεν θα υπαρχει το αγχος του deadline και θα υπαρχει χρονος για παιχνιδι σχετικα με την σκηνοθεσια αλλα και την ποιοτητα.. :wink:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 03:49:06 μμ »
το να μιλήσω και γω για το ταλέντο και την ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα ( μερικές φορές και με  ::mastigio:: ::mastigio:: )   του νεαρού ....ανεψιού  :mrgreen:   είναι περιττό

η συνεισφορά μου στο σύνολο ήταν απλά η ιντερνετική παροχή ιδεών-συνταγών

η "ανταμοιβή" μου, ο ενθουσιασμός του Δημήτρη σε κάθε στάδιο που ολοκληρωνόταν

ένας ενθουσιασμός που μπορεί να με παρασύρει και σε επόμενα πρότζεκτ    :roll: :roll: :roll:

Υ.Γ. η αρχική ιδέα για τη βάση, όταν παλαιότερα έγινε, ήταν να φιλοξενήσει ένα Pz II βαμένο panzer grey και Γερμανούς βαμένους με filed grey,
οπότε ανάλογες ήταν και οι χρωματικές της

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 05:26:56 μμ »
To είδα live στην έκθεση και για να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι ήταν δικό σου...

Νομίζω ότι έχεις "βρωμόχερο" και είσαι ο επόμενος που θα ξεπεταχτεί στο χόμπυ μας και σε αυτήν την κλίμακα (και μόλις 21 ετών!!!!) ...

Έχεις και την φιγούρα κάτι το οποίο λίγοι το κατέχουν από την αρχή ( ο κύριος μουστάκιας πχ έκανε 3 χρόνια να βγάλει φιγούρα της προκοπής   ::glossa::)..

Μπράβο Δημήτρη και μην το αφήσεις...  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 05:29:52 μμ »
Eυχαριστω πολυ Γρηγορη! Δεν νομιζω οτι θα το αφησω...καθε μερα με ενθουσιαζει ακομη περισσοτερο..

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 05:45:00 μμ »
Και εγώ δεν ήξερα ότι ήταν δικό σου όταν το είδα.. Από κοντά μου έκαναν εντύπωση οι φιγούρες! Μπράβο Δημήτρη!   ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 06:14:27 μμ »
... Δεν νομιζω οτι θα το αφησω...καθε μερα με ενθουσιαζει ακομη περισσοτερο...
έτσι μπράβο γιατί είμαι από τους πρώτους που θα καραδοκεί και θα σου κόψει την κοτσίδα κακομοίρη μου  :twisted: :twisted:  :lol:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 06:20:29 μμ »
Φιλε Δημητρη στα ειπα και στην εκθεση στα λεω και δημοσιως...Πολλα μπραβο παιχταρα μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Επιτρεψε μου φιλε μονο ενα σχολιο σχετικα για τον Πετρο.Το πιο παρεξηγημενο ατομο μεσα στο forum γιατι λεει την αποψη του χωρις ''συμπεθεριστικα'' καμουφλαρισματα.Αλους ενοχλει αλλους οχι.....εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει να μου ασκουσε μια κριτικη με ακομψο τροπο.Απλα θα ηθελα να μου πει τι να διορθωσω ωστε στο επομενο να μην κανω τα ιδια λαθη...ισως να εκανα αλλα λαθη.... ξανα χωσιμο ξανα μπινελικια μεχρι να ερθει καποια στιγμη που θα τον κανω...τον θειο Πετρο να πει ''μπραβο ρε μαγκα πολυ καλο.....'
Θα μου πειτε για τον Πετρο μοντελαρεις η για την παρτη σου ρε Γωργο.......για την παρτη μου αλλα μπορω να γινω πολυ καλυτερος ακουγωντας και μονο ακουγωντας απο ανθρωπους που καταλαβαινω οτι αυτο που μου λενε ειναι σωστο και στην τελικη αφιερωνουν ενα μεγαλο μερος απο τον χρονο τους για να μου μαθουν οτι μου μαθουν

Ολα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις τις οποιες ηθελα να τις καταθεσω..........συγνωμη Δημητρη αν σου σπαμαρα λιγο το θεμα :!: :!: :!:

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 06:47:59 μμ »
Πολυ μου αρεσουν αυτου του τυπου τα διοραματα , δηλαδη ενα αρμα δυο-τρεις φιγουρες , ενα ντουβαρι αντε και κανενα δεντρο , απλα πραγματα αλλα πολυ ωραια.  ::icon_thumright::
Μπραβο και στους δυο σας  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και οι φιγουρες ειναι φιγουρινια !
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 07:06:47 μμ »
Συμφωνω κι εγω.Η απλοτητα ειναι ομορφη κ δεν σημαινει κατ αναγκην προχειροτητα.Το παραδειγμα το εχουμε μπροστα μας με την δουλεια του φιλου ΙΒΑΝεζου. ::icon_thumright::Εξαιρετικα καθαρο κι επιμελημενο βαψιμο τοσο στο αρμα οσο κ στις φιγουρες κ λογικο στησιμο.Μοναδικη μου ενσταση η δεξια ερπυστρια του αρματος που παταει στα μπαζα.Ισως θα επρεπε να αφαιρεθουν λιγα απο αυτα για να αποδιδεται καλυτερα η αισθηση του βαρους του αρματος.Φυσικα αυτο εχει να κανει με το πως χτυπαει στο δικο μου ματι κ ειναι μαλλον υποκειμενικο.Μπραβο για την δουλεια σου φιλε ΙΒΑΝεζε αλλα κανε κ κατι Γερμανικο για αλλαγη βρε παιδι μου  :D

Tags: