Αποστολέας Θέμα: Έχουν περάσει χρόνοι δέκα+...!!!  (Αναγνώστηκε 1238 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Έχουν περάσει χρόνοι δέκα+...!!!
« στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 01:23:18 πμ »
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια επιστρέφω σε αυτό το υπέροχο hobby.
Αφορμή για να ξαναφουντώσει η φλόγα στάθηκε η επίσκεψη μου στην 29η έκθεση της IPMS Ελλάδος πριν από περίπου ένα μήνα.
Η τελευταία έκθεση που είχα πάει αν θυμάμαι καλά ήταν στο δημαρχείο της Καισαριανής πριν από πολλά πολλά χρόνια. Τον τελευταίο μήνα το forum είναι η πρώτη σελίδα που ανοίγω κάθε μέρα στο ιντερνετ και έχω διαβάσει πάρα πολλά topic σε όλες τις κατηγορίες και ειδικά σε αυτήν των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπου τα έχω διαβάσει όλα!! Έχω μείνει άφωνος!! Τα πράγματα εδώ έχουν ξεφύγει τελείως!!(με την καλή έννοια, όπως λέει και ένας καινούργιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας!!!). Το επίπεδο των κατασκευών είναι πολύ υψηλό (κάτι που διαπίστωσα και στην έκθεση) και η βοήθεια δίνεται απ'όλους στο forum απλόχερα όταν ζητηθεί. Επίσης έχω εντυπωσιαστεί από το πλήθος των κατασκευών και τον όγκο της πληροφορίας που υπάρχει εδώ αλλά και από την ποικιλία των νέων υλικών που υπάρχουν. Ελπίζω να μη σας κούρασα. Μέσα στην εβδομάδα πετάγομαι στο πατρικό μου να πάρω τα εργαλεία μου και φύγαμε....

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
Απ: Έχουν περάσει χρόνοι δέκα+...!!!
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 01:35:06 πμ »
Καλώς ήλθες φίλε στο forum και καλή επάνοδο στον μοντελισμό  ::icon_thumright::

::keep_mod::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 03:42:54 μμ »
καλώς ήρθες.
Αν εχεις 15 χρόνια να ασχοληθείς, ίσως χρειαστεί , εκτός από το πατρικό σου, να πεταχτείς και στα γνστα μαγαζιά του τριγωνου  (επίσης και στα super market για παρκετίνες), ή οπου αλλου τελος παντων  σε βολεύει για να προμηθευτείς τα νέα υλικά του μοντελισμού που δεν τα ξεραμε πριν 10-15 χρόνια...
Κι εγω που επέστρεψα στο χομπυ μετα από 20 χρόνια,  έπαθα πολιτισμικό σοκ.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 05:59:51 μμ »
 ::welcome_model::    back φιλε μου
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 06:39:26 μμ »
 ::welcome_model::                                                                                                                                                        ::peiratiko::
Φίλε μου,κατατάσσεσαι στην ίδια κατηγορία με μένα αλλά και πολλούς ακόμα φίλους...Την κατηγορία αυτή,όπου κάποιοι επανήλθαμε στο μοντελισμό μετά από 10+ χρόνια  :wink: Καλές κατασκευές σου εύχομαι και να απολαμβάνεις το μοντελισμό με τα καλά και τα ''κακά'' του  ::icon_thumright::  ::keep_mod::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 06:47:29 μμ »
Είμαι ένας από αυτούς... Τελευταία φορά, αν θυμάμαι και καλά, ακούμπησα πλαστικό μοντέλο το 1989 !  Αγόραζα περιοδικά μοντελισμού μέχρι το 1993-4.
Τώρα, μετά από 21 χρόνια επανήλθα μπας και βρω λίγη ηρεμία μέσα στο άγχος της καθημερινότητας.
Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και τεχνικές από τότε, αλλά ένα παραμένει το ίδιο. Η αγάπη για το χόμπι και για δημιουργία.

Welcome aboard!
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 04:42:37 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για το θερμό καλωσόρισμα. Απ'ότι βλέπω είμαστε αρκετοί αυτοί που κάποτε αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα το οποίο όμως κράτησε λιγάκι παραπάνω!!(Τι δέκα λεπτά, τι δέκα χρονάκια!!). Χρησιμοποιώ τη λέξη διάλειμμα γιατί αν κρίνω από το στοκ σε κιτ που έχω από τότε σίγουρα δε φανταζόμουν ότι αυτό θα μετατρεπόταν σε πλήρη αποχή.

Φίλε dsk πετάχτηκα στο τρίγωνο το Σάββατο που μας πέρασε και έπαθα και εγώ το ίδιο σοκ με εσένα. Αρχικά γιατί έψαχνα το Plastimodelismo στο τέρμα της Ιπποκράτους (πάλι καλά που δεν έψαχνα τον Καλφάκη στη στοά της Σταδίου!!-για τον Μακρυγιάννη το θυμόμουνα ότι είχε κλείσει.) και ύστερα από αυτά που είδα. Για την παρκετίνη διαβάζω συνεχώς εδώ στο Blog και ομολογώ ότι στην αρχή ψιλογέλασα άλλα τώρα είμαι πολύ περίεργος να δω τα αποτελέσματα της.

Φίλε GROI τα "κακά" του μοντελισμού δεν είναι αυτά που δημιουργούν τις προκλήσεις για όλους μας στο hobby? Σίγουρα μου έλειψε και αυτό το κομμάτι της δημιουργίας.

Φίλε giwrgosd η αναζήτηση της ηρεμίας είναι και για μένα το πρώτο ζητούμενο. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των υποχρεώσεων και του άγχους έμπαινε σιγά - σιγά στο πίσω μέρος του μυαλού μου η ιδέα να ασχοληθώ ξανά με το ξεχασμένο μου hobby.Πότε δεν είναι αργά. Οι συνθήκες είναι σίγουρα διαφορετικές αλλά η αγάπη και το μεράκι παραμένουν.

Αλήθεια γιατί σταματήσατε τότε το μοντελισμό?
Εμένα με "έφαγε" μία Μαρία και οι πανελλήνιες!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 06:04:59 μμ »
Τίς περισσότερες φορές μια ''Μαρία '' φταίει....καλή επάνοδο και καλές δημιουργίες.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 06:43:01 μμ »
καλωσήλθες  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καλά μοντέλα
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 08:40:40 μμ »

Οι βάρδιες στο Ελληνικό, μια Αντιγόνη, ένας Ιάσονας -τώρα 15 χρονών και μάλλον θα αρχίσει να ασχολείται και αυτός- και καθόλου χρόνος.
Ούτε σοβαρό stock δεν είχα!!!  Μόνο ένα F16A και ένα F14A της Hasegawa στην 1:48 που τα είχα αγοράσει χρυσάφι τότε.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 08:53:27 μμ »
Φίλε GROI τα "κακά" του μοντελισμού δεν είναι αυτά που δημιουργούν τις προκλήσεις για όλους μας στο hobby? Σίγουρα μου έλειψε και αυτό το κομμάτι της δημιουργίας.
Έχεις δίκιο,αυτά ακριβώς είναι  :!:   :wink:

Και μένα μία παρόμοια κατάσταση με απομάκρυνε!Λίγο το αντίθετο φύλο,λίγο το ότι είμαι νησιώτης και φεύγοντας για Αθήνα άφησα τα πάντα πίσω,λίγο η Ακαδημία Ναυτικού και μετέπειτα η δουλειά μου,είναι οι βασικότεροι λόγοι αποχής μου  :( Ο τελευταίος ισχύει ακόμα βέβαια αλλά πού θα πάει... :roll:
Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι είχα αρκετά εργαλεία από παλιά και δεν ξεπαραδιάστηκα εντελώς  ::glossa::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 07:14:11 πμ »
Καλώς ήλθες στην παρέα μας φίλτατε jvolume ::hi::

...και ειδικά σε αυτήν των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπου τα έχω διαβάσει όλα!!

Διακρίνω μια έφεση στο θέμα :?:

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 10:10:19 πμ »
Καλώς ήλθες φίλε

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 06:24:41 μμ »
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το θερμό καλωσόρισμα.

Φίλε Est.1976 να είσαι σίγουρος ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από έφεση!!! Το Σαββατοκύριακο θα ποστάρω για πρώτη φορά στην αγαπημένη και των δύο μας κατηγορία των αυτοκινήτων.Έχω δει τις κατασκευές σου και σίγουρα θα χρειαστώ πολλές από τις συμβουλές σου. (Και βέβαια δεν ξεχνάω τα links!!)

Ευχαριστώ και πάλι

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 06:58:15 μμ »
Φίλε jvolume, περιμένουμε τις κατασκευές σου, τον εμπλουτισμό του link με νέες διευθύνσεις
αλλά πάνω απ' όλα τη συμμετοχή σου σε ένα project που θα ξεκινήσω και θα διαρκέσει...4 με 5 μήνες.
Θα το ξεκινήσω το Σάββατο

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 07:57:36 μμ »
 ::hi:: Καλώς ήλθες φίλε Γιάννη ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 Τώρα έχουμε έναν ακόμα αυτοκινητά στο forum ::icon_rr::

Tags: