Αποστολέας Θέμα: ΘΩΡΗΚΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ''ενας Τίτλος ένα Έθνος''  (Αναγνώστηκε 22462 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: ΘΩΡΗΚΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ''ενας Τίτλος ένα Έθνος''
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 11, 2011, 12:57:55 πμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:51:05 πμ »
Καπετάνιε μου ,υπέροχο βάψιμο και φθορά .
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥφιλαράκι. ::alarm:: ::alarm:: ::alarm::
Spoiler (hover to show)
:D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:19:01 μμ »
Aπόστολε ,Αλεξ και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου.Πραγματικά μου δίνετε κουράγιο και με τις επισημάνσεις σας οι διορθώσεις που ίδη έχω κάνει έχουν αναδείξει το υπέροχο μοντέλο του Γιάννη.
Ο βαθμός δυσκολίας του κιτ είναι λίγο μεγαλύτερος από τα συνήθη.Ανχος δεν υπήρχε καθόλου από την αρχή που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο μια και γνώριζα οτι όποιο κομμάτι και αν κατάστρεφα ο Γιάννης θα μπορούσε να μου το αντικαταστήσει ....Οχι μόνο σε μένα αλλά και σε όποιον άλλο φτιάξει το πλοίο και χρειαστεί.Χωρίς καμία επιβάρυνση.......

Σας ευχαριστώ και πάλι.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:21:15 μμ »
Σταμάτη ΜΠΡΑΒΟ φίλε μου, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα σ' ενα σκαρί-ιστορία του έθνους μας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:26:10 μμ »
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,για τα σχόλια αλλα΄και για τα (άλλα) που έστειλες ,χωρίς και τη δική σου βοήθεια μερικά πραγματάκια πάνω στο πλοίο θα έιχαν μείνει εντελώς στην τύχη. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 11, 2011, 09:41:16 μμ »
Αξιος ο φιλος μου!!! Πολυ καλο καπετανιε!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 11, 2011, 10:15:11 μμ »
Μπράβο Σταμάτη...

Αλλά κάτι δεν μου πάει καλά.... :? :roll:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 12, 2011, 01:28:02 μμ »
Γιάννη μου σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,!!!

Νικόλα μου πάλι βιάζεσαι .......δεν έχει τελειώσει ακόμα βρε!Σε ευχαριστώ πολύ φίλε!.............

.........και δε λείπει μόνο η σημαία!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:32:38 μμ »
Φίλοι καλησπέρα σας!!!

Τίτλοι τέλους λοιπόν για το θρυλικό Θωρηκτό.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μπήκατε στο κόπο να γράψετε στο θέμα μου αλλά και σας που με τη βοηθειά ,τις ευστοχες επισυμάνσεις σας αλλά και με την καλοπροαίρετη όπως πάντα κριτική σας με βοηθήσατε στη βελτίωση της τελικής εικόνας του μοντέλου.
  Πρίν περάσω στις φωτογραφίες θα ήθελα για άλλη μια φορά να συνχωρέσετε το φωτογράφο μου.Οι φωτο που έβγαζε ήταν απαράδεκτες γιάυτό και τον έδιωξα......από το επόμενο μοντέλο θα προσλάβω άλλον πολύ καλύτερο.
Τέλος πάντων, ελπίζω να έιναι αρκετά καλές  ωστε να δείτε ,να σχολιάσετε ,να διορθώσετε ,να επισημάνετε ατέλειες ,να ρωτήσετε και ότι άλλο θέλετε.Αλλωστε για όλα αυτά δε γίνετε το πόστάρισμα;
Ή οχι;.....
Κουβέντα λοιπόν και παρατηρίσεις κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες...
Για τον φωτογράφο .......πλάκα κάνω.

Click to see the original size.  Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Από τα πιό επίπονα σημεία του πλοιου ηταν τα σύρματα του ασυρμάτου.Για την κατασκευή τους χρησιμοποίηθηκε sprue από μαυρα πλαίσια για τους δαχτύλιους ένα μαυρο καλαμάκι ήταν οτι έπρεπε.Click to see the original size.   Click to see the original size.             Click to see the original size.   Click to see the original size.

Και μερικά τιπσάκια που βοήθησαν στην κατασκευή που μάλλον είναι λίγο πολύ γνωστά.

α. Βαμμένα φωτοχαραγμένα κολλήθηκαν στη θέση τους με τη βοήθεια κυανοακρυλικής .Στις κολλήσεις με μικρό πινελάκι εφάρμοσα ματτ βερνίκι ώστε να εξαφανιστεί και  η παραμικρή γυαλάδα από την κόλληση.

β.Για τα μικροσκοπικά χαραγμένα που στο συγκεκριμένο κιτ ήταν πάρα πολλά ,χρησιμοποίησα κυανοακρυλική σε μορφή τζέλ.

γ.Για την αναπαράσταση των σχοινιών που βρίσκονται σε καπόνια και δέστρες των λέμβων χρησιμοποίησα ζεσταμ.τεντομ.πλαστικό καφέ χρώμματος .Και μπέζ εντάξει έιναι.Περάστηκε μόνο με ματ βερνίκι.

Σε αυτή τη φωτο φαίνεται το signal flag του γράμματος Ζ που σήκωσε το Αβέρωφ κατά την καταδίωξη του εχθρού.''ΠΛΕΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ''

Και μερικά ''θρυλικά για το τέλος''

Οι ένδοξοι πυροβολητές του Αβέρωφ δεν είχαν την ευκαιρεία εκτέλεσης ασκήσεων πυροβολικού ,μια και τα πυρομαχικά έφτασαν στο σκάφος παραμονές της έναρξης του πολέμου.
Παρόλα αυτά τα πυρά τους ήταν εξαιρετικά ευστοχα πράγμα που έκανε τους Τούρκους να πιστέυουν για πολλά χρόνια οτι τα πυροβόλα τα χειρίζονταν ξένοι πυροβολητές.

Για τους Τούρκους Το Αβέρωφ ήταν το ''Σειτάν Βαπόρ''Για τα θρυλικά πληρώματα του Αβέρωφ ηταν''ο τυχερός μπάρμπα Γιώργος''.

Το Ιστορικό σήμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη κατά τη Ναυμαχία της Ελλης......''Με την δύναμιν του Θεού,τας ευχάς του Βασιλέως και εν ονόματι ,του δικαίου
                                                                                                                 πλέω μεθ'ορμής ακάθεκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού
                                                                                                                 του γένους''.

Ο Κουντουριώτης κατά τη Ναυμαχία της Ελλης δε θέλησε να διευθύνει τη μάχη από το θωρακισμένο τμήμα της γέφυρας αλλά από την ακάλυπτη κόντρα γέφυρα .
Μοναδική του προφύλαξη ο Σταυρός με το τίμιο ξύλο που ζήτησε να του φέρουν.Τον φόρεσε λέγοντας στους γύρω του:''Θυμηθείτε τους ναυάρχους του 21' .Θα τους τσακίσουμε τους άπιστους.Ο Θεός είνι μαζί μας.

Κατά τη ναυμαχία της Λήμνου η ναυαρχίδα των Τούρκων Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσα έφερε στον Ιστό της το Λάβαρο του περίφημου Κουρσάρου Μπαρμπαρόσα που είχε έρθει γιάυτό το σκοπό από την Πόλη.Ηταν μια τεράστια κόκκινη σημαία με χρυσοκέντητα απόσμάτα του κορανίου κεντημένα πάνω της.......μια βολή του Αβέρωφ έστειλε αυτό το ανεκτίμιτο κειμίλιο για τους Τούρκους μαζί με τον ιστό της στα βάθη του Αιγαίου για πάντα.......

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας......έρχονται και άλλα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:38:02 μμ »
Αν είναι να έχεις ΕΝΑ μόνο πλεούμενο στη βιτρίνα, ε, αξίζει να είναι ο ΑΒΕΡΩΦ.

Αρκεί να είναι φτιαγμένος με τόση μοντελιστική ευλάβεια... Πολύ όμορφος! Μπράβο Στάμο, και εις άλλα με υγεία  εύχομαι!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:47:54 μμ »
Μπράβο Σταμάτη, εξαιρετική κατασκευή και συγκινητική παρουσίαση ενός κομματιού της ελληνικης ιστορίας ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Χαρά στο κουράγιο σου να αναπαραστήσεις τις κεραίες, ευχαριστούμε για την ανάλυση και επισήμανση των τεχνικών ::icon_thumright::
Πιστεύω το αποτέλεσμα να σε αποζημίωσε για την προσπάθειά σου :mrgreen:

Πάντα τέτοια, καλή δύναμη για το επόμενο ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:51:27 μμ »
Μπράβο Σταμάτη γι αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας σε μικρογραφία, μόνο που το βλέπεις σε ταξιδεύει.

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:34:02 μμ »
ενα μπραβο ειναι λιγο για την δουλεια και το αποτελεσμα της ολης
παρουσιασης σταματη.
αψογο αποτελεσμα και απο κοντα 100 φορες καλυτερο
χαιρομαι που βλεπω τετοιες κατασκευες απο τα χερια σου φιλε μου
τα εχουμε πει αλλωστε ,παμε για αλλα καλυτερα ακομα  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 28, 2011, 06:16:29 μμ »
Σταμάτη σοβαρά, παράτατα όλα και ασχολήσου ΜΟΝΟ με την κατασκευή μοντέλων αλλά επαγγελματικά. Και όταν λέω επαγγελματικά το εννοώ.  :wink:
Μπράβο και πάλι μπράβο  ::salut::

Ανδρέας

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 28, 2011, 06:29:08 μμ »
Σταμάτη ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, πολύ αξιόλογη δουλειά.
Θα πρότεινα να του έβαζες και σημαιάκια με τους κώδικες που να έλεγαν την ονομασία του πλοίου.
Βασίλης και Maria-Frederica
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 28, 2011, 06:56:22 μμ »
Χιλια μπραβο Σταματη!!! Πανεμορφο!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 28, 2011, 08:16:31 μμ »
Σταμάτη ίσως είναι λίγο μεγάλοι οι κύκλοι στις αντένες...

Κατά τα άλλα σούπερ, μην επαναλαμβανόμαστε...  ::salut::

http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/gr/averoff-350-jb/gaveroff-index.html

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:24:59 μμ »
Σταμάτη το μόνο που θα παρακαλέσω είναι να το δούμε στη προσεχή έκθεση.
Μη το κρατάς για σένα μόνο... :oops:
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Αποσυνδεδεμένος StavreasGR

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:45:31 μμ »
Εκπληκτικό.
Πάρα πολύ όμορφο.
Ευχομαι κι εγώ να το δούμε απο κοντά στην επόμενη έκθεση της IPMS Ελλάδος.
Πάντα τέτοια.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:03:47 μμ »
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,συμφωνώ απόλυτα.Και για όποιον ασχολείται με πλοία ,θα ήταν ιεροσυλία να μην φτιάξει κάποια στιγμή το Αβέρωφ. :mrgreen: ::salut::

Γιάννη να σε καλά φίλε ,εμείς συνεχίζουμε φίλε όπως ακριβώς στο πρώτο ποστάρισμα....με ψιλά τον πήχη και χαμηλά το κεφάλι.. ::salut::

Αποστολέ μου να είσαι καλά ,ξέρω οτι σου αρέσει αυτό το σκαρί ,μοντελιστικά και Ιστορικά. ::salut::

Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ φίλε,αντε και στο δικό σου(πλοίο). ::salut::

Εντάξει Ανδρέα μου σε ευχαριστώ ,ξέρεις δεν είναι και τόσο ευκολο.Πάντως το Αβέρωφ το πήρα εργολαβία από την αρχή ,που το κιτ ήταν μόνο στα χαρτιά.(Γειά σου Σαγιαδινέ) ::salut:: ::salut::

Bασίλη -Μαρία σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας...Ωραίο αυτό που λέτε ίσως το κάνω σε κάποιο άλλο πλοίο μου.Στο συγκεκριμένο ήθελα να δώσω (δεν ξέρω αν τα κατάφερα)την μαυρίλα και την ιαχή της μάχης.Τελευταία στιγμή αποφάσησα να ανεβάσω το σημαιάκι με το γράμμα Ζ για ακριβως αυτό το λόγο.Για να αναπαραστήσω την ώρα που το Αβέρωφ μόνο του, έβαζε κακήν κακώς όλον τον Τουρκικό στα στενά.Σας ευχαριστώ ,καλη συνέχεια στα πρότζεκτ σας θα τα πούμε και εκεί. ::salut:: ::salut::

Γιάννη να'σε καλά φιλαράκι....άντε να τον δούμε και τηλεκατευθυνόμενο.ε;   .......ξέρεις κάτι; :mrgreen:Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. ::salut::

Νικόλα μου σε ευχαριστώ πολύ .Εχεις απόλυτο δίκιο ,μου βγήκαν λίγο μεγαλύτερα.Το κατάλαβα και εγώ αργά.Τρομάζω στην ιδέα οτι θα τα έκανα ακόμα μικρότερα.
Σε ευχαριστώ και για το λινγκ του''θεού''Βaumann.Το είχα σαν μπούσουλα για την δική μου κατασκευή......έχω την εντύπωση όμως οτι και αυτός τα έκανε λιγο μικρότερα από οσο ήταν.
Σίγουρα πιό σωστά από τα δικά μου,οπτικά.Σε ευχαριστώ! ::salut::

Φιλ σε ευχαριστώ για την προσκληση.(με τιμάει ιδιαίτερα)Φίλε θα το ήθελα και εγώ.Το συγκεκριμένο είναι από τα κομμάτια που σίγουρα δεν μπορώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου,ιδη τη στιγμή που μιλάμε θα βρίσκεται στο συλλέχτη κάπου εκεί κοντά σας.Θα έρθω σε επαφή μαζί του ,ισως να μποορεί να το κατεβάσει αυτός.Σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Φίλε Stavreas σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,ευχομαι και σένα οτι καλύτερο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:31:18 μμ »
Σταμάτη καταπληκτική κατασκευή  ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn:: Ειλικρινά απο τα καλύτερια σκαριά σε κλίμακα που έχουμε δεί  :wink:

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:28:12 πμ »
Ένα μπράβο για το αποτέλεσμα αλλα και για το κουράγιο σου φιλε μου!!!

Ολοι απολαύσαμε την κατασκευη σου!

::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:45:47 πμ »
Μπράβο ρε Σταμάτη.
Εκπληκτική κατασκευή, αψογη παρουσιαση,  όπως ακριβώς ταιριαζει σε ενα θεμα που εγραψε μια λαμπρή σελιδα στη νεοτερη ιστορια μας.

Πολλα πολλα συγχαρητηρια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:48:58 πμ »
Απίστευτη κατασκευή!!!
Έχω μείνει άφωνος!!!
Σταμάτη πραγματικά συγχαρητήρια!!!
Πέρα από την δουλειά στις κεραίες που μου προκαλεί δέος, μου αρέσει η "πινελιά" με το σημαιάκι Zulu, που δίνει το ιστορικό στίγμα.
Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούταν τότε, αλλά μήπως πρέπει και να βάλεις τον ναυαρχικό επισείων????

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 29, 2011, 10:43:09 πμ »
Σταματη περα απο το ωραιο μοντελο, και την πλουσια ιστορια πισω απο αυτο, μας κανεις και υπερηφανους ξανα σαν Ελληνες εστω και για λιγο...

Tags: