Αποστολέας Θέμα: 1/32 Matchbox SBD-5 Dauntless  (Αναγνώστηκε 11899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
1/32 Matchbox SBD-5 Dauntless
« στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 06:20:58 μμ »
Με το προηγουμενο προτζεκτ στα τελειωματα, ειπα να ριξω μια ματια στο επομενο. Δυστυχως ΠΡΟΒΛΗΜΑ. :(  :( :( Μετα απο κανα 15αρια χρονια στις ντουλαπες και αμετρητες μετακομισεις εχει χαθει μια ελικα...... Ξερει κανεις αν μπορω να βρω ιδια ελικα η παρομοιο σετ απο αλλο Αμερικανικο αεροσκαφος? Η καποια αλλη λυση..... (Μου φαινεται οτι μετα απο τοσα χρονια, ουτε το ιδιο δε θελει να φτιαχτει  :roll:)

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: 1/32 Matchbox SBD-5 Dauntless
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 11:59:05 πμ »
Απο οτι καταλαβα προφανης λυση δεν υπαρχει, οποτε ακυρωνεται και παει παλι στο χρονοντουλαπο......... :( :( :(. Κριμα....οποτε να δουμε πιο θα ειναι το επομενο.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 12:12:07 μμ »
Να φτιάξεις κάτι σε κλίμακα 1/35....
 :mrgreen:
Ότι θυμάμαι χαίρομαι...
 :mrgreen:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 12:15:53 μμ »
Οντως....... :mrgreen:
Περιμενει και το Tiger 1 μισοφτιαγμενο, αλλα δεν εχω και πολυ ορεξη για αρματα αυτην την εποχη..., ισως την ανοιξη που ανθιζουνε και τα λουλουδια  :lol: :lol: :lol: :lol:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 01:05:38 μμ »
Δηλωνω ερωτευμενος με τη γυναικα μου...... ::057love:: :shock: :shock: :roll: :roll: (να το ξανασκεφτομουνα αυτο μηπως?)  ::noidea::. Επειδη με ειδε στενοχωρημενο πηγε και εψαξε στη ντουλαπα.......και βρηκε τη χαμενη ελικα, σφηνωμενη στην πλατη... οποτε συνεχιζουμε κανονικα..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 01:48:37 μμ »
Λοιπον παιδια το κιτ ειναι πολυ παλιο, αλλα ωστοσο εχει δυνατοτητες. Θα χρειαστει αρκετη δουλεια στο κοκπιτ και καποιο τροπο να σφαχτει ο κινητηρας ωστε να μην φαινεται το πλαστικο αναμεσα απο τους κυλινδρους. Επισης δεν εχει σκοπευτικο στον πιλοτο και λειπουν τα 2 πενηνταρια που βρισκονται δεξια και αριστερα απο τον πινακα οργανων. Συν την ελλειψη ασπιδιου στον πολυβολητη. Αυτα τα ολιγα.... :shock: Οποιαδηποτε συμβουλη, βοηθεια και γνωση επι του θεματος παραπανω απο ευπροσδεκτη!!!!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 01:54:33 μμ »
Υπέροχο αεροπλάνο και αγαπημένο θέμα μου.Έχω αρκετη βιβλιογραφία οπότε αν χρειαστείς πες μου να σου στείλω ή αν μπορείς να κατέβεις Ιπποκράτους να στα δώσω σε ένα CD  ::icon_thumright::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 02:21:01 μμ »
Ευχαριστω πολυ s-mat, πασα προσφορα δεκτη!! Για να κατεβω Ιπποκρατους λιγο χλωμο, (με αεροπλανα και βαπορια που λενε.....). Θ χρειαστει να φτιαξω αρκετα πραγματα για αυτο το μοντελο. Αγαπημενο θεμα ειναι και για μενα, αλλωστε ειναι απο τα πιο σημαντικα αεροσκαφη του Β ΠΠ καθως αυτο εστειλε στον πατο της θαλασσας το μεγαλο ογκο του  Ιαπωνικου στολου. Αρκετα τα κατορθωματα του και περι ακριβειας ριψεων.....θρυλικη...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 06:21:09 μμ »
Λοιπον αυτος ειναι ο κινητηρας που δινει το κιτ. Φυσικα αυτα τα πλαστικα που φαινονται ενδιαμεσα στους κυλινδρους φαινονται ασχημα. Σκεφτηκα να τα κοψω, αλλα παλι δε θα φαινεται καπως? Καμια ιδεα προταση κανεις τι μπορω να κανω σε αυτο το θεμα? Η ακομα και αν υπαρχει ο κινητηρας αυτος ως βελτιωτικο? Εψαξα αλλα δε βρηκα κατι...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 07:24:53 μμ »
Μοτερι για το κιτ δεν νομιζω να υπαρχει. Εγω παντως θα σου προτεινα να αφησεις τις σκεψεις για υπερλεπτομεριες μια που το κιτ δεν προσφερεται. Επικεντρωσου καλυτερα στο φινιρισμα που στο συγκεκριμενο αεροσκαφος οσο και αν σου ακουγεται περιεργο ειναι σχετικα δυσκολο να αποδοθει ρεαλιστικα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 09:07:53 μμ »
Μπορείς είτε απ το Trumpeter με καλούπωμα ή ξήλωμα απο κάποιον που δεν το χρειάζεται...(ζήσε Μάη μου)
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/tru/kit_tru_2243.shtml

ή να βρεις από την Vector
http://store.spruebrothers.com/132-vector-wright-r-1820-f-shvetsov-m-25-engine-32004-p13308.aspx

ή γενικότερα από κάποιο 32αρι που φοράει ίδιο κινητήρα...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 17, 2010, 10:01:55 μμ »
 ::arrowred::CROW, ευχαριστω για τη συμβουλη, ::icon_thumright::  θα το εχω υποψιν το θεμα του φινιρισματος ωστοσο θα προσπαθησω να φτιαξω οτι περισσοτερο μπορω, δεν χανω και τιποτα αλλωστε.

::arrowred::mmaker, ευχαριστω για το λινκ, ::icon_thumright::  θα το σκεφτω σοβαρα, φαινεται πολυ ωραιο το μοτερι...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 08:02:06 μμ »
Μετα απο πολυ ψαξιμο και διαβασμα (ουτε εξετασεις να εγραφα)  ::glossa:: , αποφασισα να χρησιμοποιησω ρητηνενιο κοκπιτ που υπαρχει, μια και φαινεται πολυ και ειναι ιδιαιτερα περπλοκο (ε παιζει και λιγη τεμπελια  :mrgreen:). Ο κινητηρας φαινεται ελαχιστα, αρα θα μεινει ως εχει αυτος που υπαρχει στο κιτ. Ωστοσο εχω μπερδευτει πολυ με τα χρωματα του καμουφλαζ. Στο κιτ ουδεμια αναφορα γινεται στους κωδικους,(σε Humbrol) με ενδιαφερει κυριως, αλλα απο οτι ειδα σε διαφορα site, οτι θελει βαζει ο καθενας  :roll:. Τελικα τα δυο μπλε ποια ειναι? Καμια συμβουλη βρε παιδια γιατι μπερδευτηκα πολυ σε αυτο το θεμα.. ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 08:31:35 μμ »
Αν εννοείς την παραλλαγή μπλέ σκούρο-μπλε ανοιχτό για πάνω και άσπρο κάτω οι κωδικοί σύμφωνα με walkaround της squadron οι κωδικοί είναι glossy sea blue (fs 15042),intermediate blue (fs 35164) ,insignia white (fs 37875)  ::icon_thumright::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 09:31:11 μμ »
Ευχαριστω  ::icon_thumright::. Το 47 της Humbrol ειναι το πρωτο χρωμα. Καπως ανοιχτο δεν ειναι?  Στις φωτο που εχω βρει, ειναι πολυ πιο σκουρο, μονο σε restoration projects πραγματικων εχω δει αυτη την αποχρωση. Μηπως το 89 της Humbrol ειναι πιο καταλληλο? 

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 10:12:12 μμ »
Μην ασχολήσε με τα humbrol.Πήγαινε και πάρε white ensign και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Μιλάμε για τις ακριβείς αποχρώσεις

Πάντως αν επιμένεις σε humbrol fs 15042 = 181,fs 35164 = 144,fs 37875 = 34

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 10:16:01 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Αψογος.  Ευχαριστω. Τα Humbrol τα προτιμω υπο την εννοια οτι εδω που βρισκομαι ειναι τα μοναδικα που βρισκω.  :(

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 11:20:49 πμ »
Κοιτωντας προσεκτικα τις φωτο του Dauntless προσεξα οτι τα πριτσινια ειναι ιδιαιτερα εμφανη σε ολη του την επιφανεια. Το κιτ προσφερει μονο την υπερυψωμενη γραμμωση η οποια επισης ηταν εμφανης. Οποτε ξεκιναμε απο εκει ,(να κανει και κανα διφραγκο δουλεια ο πιρτσιναδορος της Trumpeter  ::glossa:: ). Οσον αφορα το καμουφλαζ τα χρωματα τελικα θα ειναι το 96 RAF Blue και 144 Intermidiate Blue της Humbrol, καθως το 181 δε βγαινει πλεον και η καλυτερη προσφερομενη λυση ειναι το 96.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 19, 2010, 02:17:49 μμ »
Το 96 μου φαίνεται πολύ ανοιχτό.Κοίτα μήπως μπορείς να βρεις XF17 της Tamiya ή το 54 της Gunze (ακρυλικά βέβαια αλλά δεν πειράζει)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2010, 06:03:06 μμ »
 Παλληκαρια , ΒΟΗΘΕΙΑ, προεκυψε σεναριο τυπου X-FILES. Προσπαθωντας να βαψω τον κινητηρα και καποια αλλα μερη του κιτ, διαπιστωσα οτι το χρωμα δεν πιανει, ειναι λες και το ''πινει'' το πλαστικο!!!!!!!! Δε μου εχει ξανατυχει ποτε. Δοκιμασα ακρυλικα, σμαλτου, τα παντα..., να πλυνω-σαπουνισω το πλαστικο, οινοπνευμα κλπ. Τιποτα....... Κανεις καμια βοηθεια?????? ::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos:: ::Help2:: ::Help2:: ::Help2:: ::Help2:: ::Help2:: ::please::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 20, 2010, 06:12:11 μμ »
Dont panic!!!!
Λοιπόν καταρχήν πρέπει να ασταρώσεις την επιφάνεια που πρέπει να βάψεις!Αν δεν έχεις τώρα μαζί σου αστάρι κάνε λίγη υπομονή και από Δευτέρα πήγαινε σε ένα μοντελιστικό κατάστημα και αγόρασε ένα αστάρι!
Υπάρχουν πολλά!!
Σε μορφή σπρέι ή σε βαζάκια για να τα ψεκάσεις με τον αερογράφο σου!
FLY LOW HIT HARD

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 20, 2010, 06:25:25 μμ »
Λες να ειναι μονο αυτο? Ευχαριστω.  ::icon_thumright:: Απλα δε μου εχει ξανατυχει.... ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 20, 2010, 06:37:20 μμ »
Μου έχει τύχει και ιδικά όταν η πλαστική επιφάνεια είναι πολύ gloss αλλά και τα χρώματα είναι gloss απλά είναι πρακτικά αδύνατο να μην σου τρέξει το χρώμα!
Βάλε το ασταράκι σου και θα δείς! ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 21, 2010, 09:26:19 μμ »
Η προοδος ειναι αργη, αλλωστε περιμενω να ερθει και το κοκπιτ ........ Προς το παρον φτιαχτηκαν τα πριτσινια, τα οποια ομως δεν ειναι αρκετα βαθια?  Δεν ξερω αν μετα το βαψιμο θα φαινονται. Ο κινητηρας ειναι ετοιμος και το διαμερισμα πισω απο τον κινητηρα προχωραει, αν και θα χρειαστει πολυ δουλεια ακομα, απο βαψιμο συν ολες τις καλωδιωσεις και τα σωληνακια που υπηρχαν και ηταν μαλιστα και παρα πολλα. Αυτα προς το παρον.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 10:28:44 πμ »
Μετα απο πολυ καθυστερηση το κοκπιτ της Avionix κατεφθασε.  :mrgreen: Ειναι ενα κιτ απο μονο του, εχει σχεδον τοσα κομματια οσα το SBD. Απο λεπτομερεια απλα αψογο. Το κοκπιτ κανονικα ειναι για το κιτ της Trumpeter αλλα με λιγο σφαξιμο θα ειναι μια χαρα. Το μονο προβλημα σε ολα αυτα ειναι οτι δε γνωριζω τιποτα απο ρητινες.  :oops: Για παραδειγμα κατι εχω ξαναδει οτι θελουν πλυσιμο? Καθε βοηθεια πολυτιμη....

Tags: