Αποστολέας Θέμα: Πότε κυκλοφορεί το F-16D Fighting Falcon της Hasegawa στην 1/48?  (Αναγνώστηκε 37087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Πότε κυκλοφορεί το F-16D Fighting Falcon της Hasegawa στην 1/48?
« Απάντηση #175 στις: Μαΐου 16, 2008, 07:15:50 πμ »
Παράθεση
A,δεν είναι τίποτα δύσκολο Σταύρο! Απλά αυτό που γράφεις το βάζεις μέσα σε παράθεση,είτε πρν ξεκινήσεις να γράφεις,πατάς πρώτα παράθεση. ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:05:36 μμ »
Να μαι και γω!!!!

Να καταθέσω και εγώ την σεμνή μου άποψη για το κιτ. Λοιπόν καταρχήν η προσπάθεια από πλευράς του κου Καλφάκη και της Hasegawa είναι αξιέπαινη και θετική, αλλά ελλιπής κατά την γνώμη μου πάντα, για να λέμε και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά.

Ο Eagle στην 5η σελίδα του post εξέφρασε την ανησυχία του για το αν το κιτ θα έχει καινούργιο cockpit για να αποφύγουμε το βελτιωτικό διότι στο διθέσιο το 48άρη το παλιό της HAS ήταν το cockpit για κλάματα. Αναγκαζόσουνα (μιλάω πάντα για τους πολύ απαιτητικούς συναδέλφους μοντελιστές που δίνουν βάση στην λεπτομέρεια) να αγοράσεις το βελτιωτικό της AIRIES που είναι φανταστικό και κοστίζει περίπου 20 ευρώπουλα (μπορεί και παραπάνω).

Στην 7η σελίδα του ίδιου θέματος ο φίλος Σταύρος έκανε μία φανταστική παρουσίαση και από αυτήν την παρουσίαση διαπιστώσαμε όλοι ότι πρόκειται για παλιό καλούπι της HAS πράγμα που σημαίνει ότι επαληθεύονται δυστυχώς οι φόβοι του EAGLE και από ΄τι μου είπε ένας φίλος είναι τουλάχιστον 20 χρόνια το συγκεκριμένο καλούπι.

Οπότε έχουμε και λέμε. Μέχρι τα 42EUR η τιμή είναι πολύ καλή. Από εκεί και πέρα αν για παράδειγμα  το κόστος του κιτ πάει στα 50 + Ευρώ (μετά την μέρα της προσφοράς) + 20EUR το κιτ της AIRIES για το cockpit και αν κάποιος θέλει και καμιά εξαγωγή περίπου στα 10EUR, εκεί νομίζω ότι το πράγμα πάει too much (πάνω από 80 EUR) που για ένα 48άρι δεν λεει. Καλύτερα να πάρεις το 32άρι της Academy που θα σου έρθει και ποιο φτηνά.

Τελειώνοντας απλά δηλώνω ότι είναι απλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν προσπαθώ να επηρεάσω κάποιον. Ούτος η άλλος και εγώ το αγόρασα αλλά μην τρελαινόμαστε ότι είναι και το κορυφαίο κιτ, ή το καλύτερα κίτ με την καλύτερη τιμή - απόδοση και ποιότητα! Απλά μια καλή προσπάθεια!

Γιατι τι είχαμε Γιάννη μου τι είχαμε πάντα!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:13:23 μμ »
Ίσως θα άξιζε να ξεκινήσει κανείς από την βάση του πόσα θα έδινε για ένα τυπικό 48άρι F-16 Has και να προσθέσει τις ρητίνες (που θα αγόραζε ξεχωριστά) και επιπλέον ίσως το 1/5 της αξίας της καρτέλλας της Icarus με τα M2000-F16-A7....

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:22:58 μμ »
Αν και το συγκεκριμένο θέμα, προσωπικά μου είναι αδιάφορο, θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου στον κ. Καλφάκη για αυτή του την κίνηση και ας έχει να φέρει το 109Ε4/7 1/48 της Tamiya πάνω από 3 χρόνια.

Υ.Γ.: Αν έχει μείνει κανένα μέχρι το Σάββατο μπορεί να το αγόρασω λόγω της συλλεκτικής του αξίας.
Πρώην Hartman

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:34:04 μμ »
Ίσως θα άξιζε να ξεκινήσει κανείς από την βάση του πόσα θα έδινε για ένα τυπικό 48άρι F-16 Has και να προσθέσει τις ρητίνες (που θα αγόραζε ξεχωριστά) και επιπλέον ίσως το 1/5 της αξίας της καρτέλλας της Icarus με τα M2000-F16-A7....

Θα εκφρασω για ακομα μια φορα τη γνωμη μου και ευχομαι να μην παρεξηγηθει καποιος συναδελφος.

Θεωρω οτι η ολη ιστορια ειναι κουραστικη! Ειναι ενα ακριβο κιτ - ειτε το παρει καποιος απο τον Καλφακη ειτε το παρει μονο του και πληρωσει επιπλεον χρηματα για σηματα και βελτιωτικα!

Δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να δωσει καποιος τοσα χρηματα για ενα απλο F-16!!!Τοσα χρονια πως το εφτιαχνε ο κοσμος? Δεν εβρισκαν λυσεις τοσοι μοντελιστες ανα την Ελλαδα??  :roll:

Χωρις να θελω να παρεξηγηθουν αυτα που γραφω απο τον κ.Καλφακη ουτε απο κανεναν,δε νομιζω οτι ειναι κατι το τοσο φανταστικο που ''πρεπει'' να το παρουν ολοι! Μιλαμε για ενα F-16 και τιποτα παραπανω. Το αν δινει το κιτ τις δεξαμενες και τα σηματα δεν ειναι και τιποτα. Υπαρχουν ετσι κι αλλιως στην αγορα. Η τιμη του θα φτασει - ειτε με τον εναν τροπο αγορας ειτε με τον αλλον - περιπου στα ιδια και αμφιβαλλω αν αξιζει τον κοπο να δωσει καποιος τοσα χρηματα για ενα 48αρι F-16!!

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι, καλυτερο θα ηταν να εβγαινε ενα σωστο F-5A 1/48 (με τη σωστη τιμη και οχι 50€  :shock:) και ενα F-102A 1/48 ή ακομα και ενα RF-84F 1/48 και να μην περιμενουμε ποτε κι αν θα το ξαναβγαλει η Heller, ουτε να το βρισκουμε στο internet σε εξωφρενικες τιμες λες και πουλανε σπιτι ολοκληρο!!! Ηδη αυτο που ειχε βγαλει στο παρελθον ηταν αθλιο και ηθελε του κοσμου τη δουλεια για να γινει ενα καθως πρεπει μοντελο! Φανταστειτε ενα Τ-2Ε 1/48 απο Academy ή Tamiya! Θα γινοταν αναρπαστο (Τουλαχιστον στην Ελλαδα)!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:51:55 μμ »

Χωρίς να είμαι εξπέρ στα αεροπλάνα αλλά απο καθαρά μοντελιστική πλευρά:

1. Είναι μεγάλη μας χαρά που επιτέλους μας συμπεριλάβανε στα πλάνα τους οι μεγάλες εταιρείες δεδομένου οτι σαν μοντελιστική αγορά είμαστε τίποτα σε σύγκριση με άλλους..

2. Το κιτ είναι συλλεκτικό, δηλαδή ακόμη και αν δεν τον φτιάξω ποτέ θα το πάρω γιατί είμαι Ελληνας και δεν ξέρω ξάνα πότε μια εταιρεία θα με ζωγραφίσει στο κουτί παραγωγής της.

3. Ναι μπορώ να το φτιάξω και μόνος μου αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο σε μία special edition.

4. Αν το έβγαζε με Τούρκικα εθνόσημα θα κράζαμε όλοι και το τελευταίο που θα κοιτούσαμε είναι τι έχει μέσα.

5. Τα 40-45-50 ευρώ είναι η τιμή που πουλά όλη η Ευρώπη.. Θέλετε συλλεκτικό κύριοι με θέμα μια όχι τόσο διάσημη αεροπορία (σε σχεση με εμπορικότητα οχι ικανότητα) απο μια ποιοτική εταιρεία σαν την Hasegawa.. Πληρώστε (και καλά κάνουνε)

6. Δεν είναι όλοι οι μοντελιστές advanced .. με τύπους καθισμάτων, φλαπς, μαπς και τα σχετικά.. Καποιοι θέλουν να φτιάξουν ενα ωραίο κιτ (ας μην είναι και πιστό αντίγραφο) Ελληνικής προέλευσης κατευθείαν απο το κουτί.. Το κιτ δίνει αυτήν την ευκαιρία.

7. ΜΑΚΑΡΙ να βγάλουν και κάτι σε άρμα στην 1:35 και ας μην είναι καλό..

7. Δεν ξέρω την εμπλοκή του Εισαγωγέα στην αποφαση παραγωγής αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο του βγάζω το καπέλο  ::salut:: .

Το κακό με τον λαό μας είναι οτι οταν του δίδουν τον Γαιδαρο κοιτά τα δόντια...   :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:58:31 μμ »
Ρε παιδιά,άσχετα με το αν είναι ακριβό ή όχι,ή αν θα πουλήσει,για την Hasegawa είναι πάγια τεχνική!
Ίδια καλούπια σε καινούργιο περιτύλιγμα! Κυκλοφορείς ένα κιτ σε λίγα κομμάτια(Limited)και μετά από λίγο καιρό αλλάζεις εξώφυλλο,σήματα και το ξαναπουλάς ζεστό ζεστό!
Σαν θέμα,το F-16 ανέκαθεν είχει καλύτερες πωλήσεις από πολλά άλλα κιτ! Για να μην πούμε για το διθέσιο που κάνουν "κρα" πολλοί μοντελιστές
Ξεχνάτε τις τιμές που έπιαναν τα διθέσια στο Ebay?
Αν δεν ήταν και η Kinetic στο παιχνίδι,θα έβαζα στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα βλέπαμε και Πολωνικό!
Όσ για την τιμή και το τι προσφέρει,για μένα είναι μια μέση λύση!
Παραπονιόμαστε για ακριβό κιτ,αλλά δίνουμε παραπάνω χρήματα για άλλα βελτιωτικά,σήματα,κλπ.
Τέτοιες κινήσεις έχουν και υπέρ και κατά! Υπέρ γιατί όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα σχετικά ολοκληρωμένο κιτ,δεν παιδεύονται να βρουν(αν τα βρουν) τα διαφορετικά βελτιωτικά και σήματα,γιατί είναι ήση μέσα,
αλλά κατά γιατί κάποιος που δεν θέλει πχ,να φτιάξει Ελληνικό,αλλά κάποιο Αμερικάνικο πχ,αναγκάζεται να πληρώσει και τις ρητίνες!Κι αυτο γιατί δεν έχει άλλη επιλογή,λόγω μη ταυτόχρονης κυκλοφορίας και του απλού D.
Τέλος,σίγουρα σε όλους φαίνεται "κάπως" τα 50+EUR για ένα 48άρι,αλλά με αυτά που έχει μέσα,είναι καλή η τιμή του.Ούτε ακριβή,αλλά ούτε και φθηνή!Σκεφτείτε,20EUR το κιτ(μόνο?),και από 15EUR η καμπούρα και οι CFT(μπααα),και άντε 4EUR τα σήματα,νάτα τα 54!
Μην το πολυσυζητάμε λοιπόν!Κάποιοι το παίρνουν με κλειστά μάτια,και κάποιοι άλλοι θα παραπονεθούν!Πάντα έτσι γίνεται!
Και χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν,κάποτε παραπονιόμασταν και το ότι δεν φέρνουν τα καταστήματα,βελτιωτικά και δεν κάνουν κινήσεις για τους Έλληνες μοντελιστές! :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:16:15 μμ »

1. Είναι μεγάλη μας χαρά που επιτέλους μας συμπεριλάβανε στα πλάνα τους οι μεγάλες εταιρείες δεδομένου οτι σαν μοντελιστική αγορά είμαστε τίποτα σε σύγκριση με άλλους..

2. Το κιτ είναι συλλεκτικό, δηλαδή ακόμη και αν δεν τον φτιάξω ποτέ θα το πάρω γιατί είμαι Ελληνας και δεν ξέρω ξάνα πότε μια εταιρεία θα με ζωγραφίσει στο κουτί παραγωγής της.

3. Ναι μπορώ να το φτιάξω και μόνος μου αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο σε μία special edition.

4. Αν το έβγαζε με Τούρκικα εθνόσημα θα κράζαμε όλοι και το τελευταίο που θα κοιτούσαμε είναι τι έχει μέσα.

5. Τα 40-45-50 ευρώ είναι η τιμή που πουλά όλη η Ευρώπη.. Θέλετε συλλεκτικό κύριοι με θέμα μια όχι τόσο διάσημη αεροπορία (σε σχεση με εμπορικότητα οχι ικανότητα) απο μια ποιοτική εταιρεία σαν την Hasegawa.. Πληρώστε (και καλά κάνουνε)

6. Δεν είναι όλοι οι μοντελιστές advanced .. με τύπους καθισμάτων, φλαπς, μαπς και τα σχετικά.. Καποιοι θέλουν να φτιάξουν ενα ωραίο κιτ (ας μην είναι και πιστό αντίγραφο) Ελληνικής προέλευσης κατευθείαν απο το κουτί.. Το κιτ δίνει αυτήν την ευκαιρία.

7. Δεν ξέρω την εμπλοκή του Εισαγωγέα στην αποφαση παραγωγής αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο του βγάζω το καπέλο  ::salut:: .

Το κακό με τον λαό μας είναι οτι οταν του δίδουν τον Γαιδαρο κοιτά τα δόντια...   :lol: :lol:

συμφωνώ και επαυξάνω
Ολα είναι δρόμος

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:27:35 μμ »
Παραπονιόμαστε για ακριβό κιτ,αλλά δίνουμε παραπάνω χρήματα για άλλα βελτιωτικά,σήματα,κλπ.
Τέτοιες κινήσεις έχουν και υπέρ και κατά! Υπέρ γιατί όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα σχετικά ολοκληρωμένο κιτ,δεν παιδεύονται να βρουν(αν τα βρουν) τα διαφορετικά βελτιωτικά και σήματα,γιατί είναι ήση μέσα,
αλλά κατά γιατί κάποιος που δεν θέλει πχ,να φτιάξει Ελληνικό,αλλά κάποιο Αμερικάνικο πχ,αναγκάζεται να πληρώσει και τις ρητίνες!Κι αυτο γιατί δεν έχει άλλη επιλογή,λόγω μη ταυτόχρονης κυκλοφορίας και του απλού D.

Γιώργο σε αυτό που λες συμφωνώ απλά τo χαρακτήρισα το κιτ  ελλιπής λόγω του cockpit. Θα μπορούσε να ήταν ποιο τέλειο. Απλά πάντα θα πρέπει να ασκούμε και την κριτική μας και όχι όλοι μαζί να πανηγυρίζουμε για κάτι που στην ουσία το είχαμε απλά σε διάφορα κομμάτια. Και όπως λές πάντα υπάρχουν τα θετικά και πάντα τα αρνητικά.

Αγαπητέ φίλε δεν θα το κάνουμε και εθνικό θέμα επειδή κάποιος κός επιχειρηματίας έκανε ένα καλό deal με την Hasegawa. Δεν πήραμε πίσω την Πόλη επειδή έβγαλε η HAS το F-16D blk52+ μην τρελαθούμε τελείως. Cool!
Και όπως επίσης δεν χαρακτήρισα την κίνηση σαν αποτυχία αλλά σαν ελλιπή! Και δεν μου χαρίσανε κάνα γάιδαρο όπως λες για να τον κοιτάξω στα δόντια. Το πλήρωσα 42 EUR.

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #184 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:52:44 μμ »
Δεν νομιζω οτι ειναι ελλιπη η προσπαθεια. Και να εξηγησω το γιατι. Το στανταρ κιτ κανει 24 ευρω. Οι χαλκομανιες της Icarus κανουν 14 ευρω. Το σετ της Aires κανει 21 ευρω, οι pitot tubes της quickboost3,5 ευρω, και το σετ spine & CFT κοντα στα 50 απο cutting edge η κοντα στα 40 απο CMK. Συνολικο κοστος +100 ευρω. Με βαση το κιτ της Hasegawa γλυτωνεις τα σετ μετατροπης και χρεαζονται μονο το σετ της Aires η της Eduard μαζι με τα πιτοτ αρα κοστος ±63 ευρω. Επισης η εκδοση αυτη καθιστα το κιτ συλλεκτικο οπως ειπαν και τα παιδια (οπως και το αντιστοιχο διλιτρο της ιταλερι) για τους γνωστους λογους. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι πριν καμποσο καιρο καποιοι ζαχαρωναν το περιβοητο SUFA της Hase και θα πληρωναν 80 ευρω στα μαγαζια η πανω απο 200 στο e-bay για να φτιαξουν ενα ελληνηκο 52+. και τωρα με 42 ευρω αρχιζουμε και το κραζουμε;;;; μηπως το SUFA δεν ειχε το ιδιο πιλοτηριο οπως ολα ;;;
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #185 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:56:49 μμ »
παιδες...μηπως το φιλοσοφουμε περισσοτερο απο οτι πρεπει......?
....για την επιχειρηματικη κινηση της πωλησης αφηστε να βγαλουν συπερασματα ο κ Καλφακης και η HASEGAWA.....για τα ποιοτικα σσοιχεια του κιτ καθε παρατηρηση ειναι καταγεγραμμενη....οποτε τι  απασχολε τον καθενα μαςι..?...αν για τα 42 52 η 62ε που δινουμε παιρνουμε αυτο που θα θελαμε να παρουμε...ναι....?..το τσιμπαμε...οχι.....?....τα τρωμε σε σουβλακια και η διαλεκτικη δεν εχει νοημα....

....αλλωστε και την αξια των χρηματων που ο καθενας διαθετει την αντιλαμβανεται διαφορετικα........

....υγ..να δω απο αυτα που αγορασαμε χθες ποσα θα παρουσιαστιν φτιαγμενα μεσα στη χρονια...... :mrgreen: :mrgreen:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #186 στις: Μαΐου 16, 2008, 03:05:27 μμ »

Γιώργο σε αυτό που λες συμφωνώ απλά τo χαρακτήρισα το κιτ  ελλιπής λόγω του cockpit. Θα μπορούσε να ήταν ποιο τέλειο. Απλά πάντα θα πρέπει να ασκούμε και την κριτική μας και όχι όλοι μαζί να πανηγυρίζουμε για κάτι που στην ουσία το είχαμε απλά σε διάφορα κομμάτια. Και όπως λές πάντα υπάρχουν τα θετικά και πάντα τα αρνητικά.

Αγαπητέ φίλε δεν θα το κάνουμε και εθνικό θέμα επειδή κάποιος κός επιχειρηματίας έκανε ένα καλό deal με την Hasegawa. Δεν πήραμε πίσω την Πόλη επειδή έβγαλε η HAS το F-16D blk52+ μην τρελαθούμε τελείως. Cool!
Και όπως επίσης δεν χαρακτήρισα την κίνηση σαν αποτυχία αλλά σαν ελλιπή! Και δεν μου χαρίσανε κάνα γάιδαρο όπως λες για να τον κοιτάξω στα δόντια. Το πλήρωσα 42 EUR.

Φίλε μου, δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά - Είλικρινά οχι! Τι κακό είναι αυτό με εμάς τους Ελληνες...  :lol:

Ο Γαιδαρος είναι έκφραση απο παλαιότερες εποχές, δεν είναι προσβλητικό..

Τέλος σίγουρα δεν είναι εθνικό θέμα (για την χώρα μας) αλλά είναι εθνικό θέμα για τους Ελληνες μοντελιστές (και κυριολεκτικά και μεταφορικά)  ::icon_thumright::

Starfighter - Σωστός  ::icon_thumright::

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #187 στις: Μαΐου 16, 2008, 03:07:45 μμ »
Δεν νομιζω οτι ειναι ελλιπη η προσπαθεια. Και να εξηγησω το γιατι. Το στανταρ κιτ κανει 24 ευρω. Οι χαλκομανιες της Icarus κανουν 14 ευρω. Το σετ της Aires κανει 21 ευρω, οι pitot tubes της quickboost3,5 ευρω, και το σετ spine & CFT κοντα στα 50 απο cutting edge η κοντα στα 40 απο CMK. Συνολικο κοστος +100 ευρω. Με βαση το κιτ της Hasegawa γλυτωνεις τα σετ μετατροπης και χρεαζονται μονο το σετ της Aires η της Eduard μαζι με τα πιτοτ αρα κοστος ±63 ευρω. Επισης η εκδοση αυτη καθιστα το κιτ συλλεκτικο οπως ειπαν και τα παιδια (οπως και το αντιστοιχο διλιτρο της ιταλερι) για τους γνωστους λογους. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι πριν καμποσο καιρο καποιοι ζαχαρωναν το περιβοητο SUFA της Hase και θα πληρωναν 80 ευρω στα μαγαζια η πανω απο 200 στο e-bay για να φτιαξουν ενα ελληνηκο 52+. και τωρα με 42 ευρω αρχιζουμε και το κραζουμε;;;; μηπως το SUFA δεν ειχε το ιδιο πιλοτηριο οπως ολα ;;;

Και αν καποιος δεν θελει να το κανει ''τελειο'' με ενα καρο προσθηκες και ζηταει απλα να φτιαξει το κιτ?????
Εγω, για παραδειγμα, θα ηθελα να το φτιαξω καποια στιγμη αλλα σκοτιστηκα αν δινει δεξαμενες και σηματα και αλλα τετοια! Και τα χερακια μου γιατι τα εχω???? Μην τα θελετε ολα ετοιμα! Μοντελισμος δεν ειναι μονο βαφω και καμαρωνω το ετοιμο και καλουπωμενο π.χ. καθισμα! 

Και αν δεν βγει τελειο το κιτ???? Μηπως θα ερθει η συντελεια του κοσμου???  :roll:
Πως κανετε ετσι για ενα F-16 20 ετων!?!?  :shock:

Μακαρι ολοι οσοι το αγορασαν και θα το αγορασουν, να το φτιαξουν τελειο, να το κατεβασουν σε εκθεσεις και να παρουν και βραβειο! Αφου εχει τα παντα το κιτ, θα βγει και τελειο!   :roll:

Ελεος πια μ'αυτο το F-16!  :roll: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #188 στις: Μαΐου 16, 2008, 03:29:26 μμ »
Γιαννη μιας και εκανες quote δικο μου ποστ θα σου απαντησω. Αν θες απλα να φτιαξεις το κιτ...παρε το απλο με 24 ευρω....πλακωσου και στην σκρατσια..και απολαυσε το. Αν θες να μην σκρατσαρεις, πληρωσε για ενα σκασμο βελτιωτικα και....απολαυσε το. Αν ομως θες και να βελτιωσεις με ριτηνες αλλα και να μην δωσεις +100 ευρω..τοτε το κιτ δινει μια καλη βαση. Σαν κοστος το κοιταω και οχι σαν το τελειο δημιουργημα καλουπιου με διορθωσεις σε ελλατωματικα σημεια. Αν θελω συγχρονο καλουπι ανοιγω το tamiya και ξεμπερδευω. Δεν μας υποχρεωσε κανεις να το αγορασουμε, δεν μας ειπε κανεις οτι ειναι διορθωμενο κιτ, και δεν μας εβαλε κανενας το μαχαιρι στο λαιμο να ξοδευτουμε σε βελτιωτικα. Η κουβεντα γινεται γιατι
α) ειναι ενα κιτ που αφορα την ΠΑ κατι που σπανια βλεπουμε
β)δινει μια πολυ καλη βαση για ενα ΟΟΒ ελληνικο αεροσκαφος
γ) σε γλυτωνει απο χρηματα
δ) περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε. Αν δεν κανει σε καποιον μην το αγορασει. Αν κανει ας το αγορασει.
και ε).....αν η εμφανιση στην αγορα ενος κιτ καθαρα ελληνικου εχει δημιουργησει ενα τοπικ στο φορουμ 13 σελιδων....δεν νομιζω να απαιτηει την επικαλεση ελεους.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #189 στις: Μαΐου 16, 2008, 03:35:19 μμ »

Φίλε μου, δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά - Είλικρινά οχι! Τι κακό είναι αυτό με εμάς τους Ελληνες...  :lol:

Ο Γαιδαρος είναι έκφραση απο παλαιότερες εποχές, δεν είναι προσβλητικό..

Τέλος σίγουρα δεν είναι εθνικό θέμα (για την χώρα μας) αλλά είναι εθνικό θέμα για τους Ελληνες μοντελιστές (και κυριολεκτικά και μεταφορικά)  ::icon_thumright::

Starfighter - Σωστός  ::icon_thumright::

Αγαπητέ φίλε. Όταν κάποιος άνθρωπος εκφράζει την προσωπική του άποψη και πολλές φορές είναι αντίθετη από την δική σου μπορείς να τον αντιπαραθέσεις με επιχειρήματα και αποδείξεις. Και όχι με φτηνές - άστοχες παροιμίες. Ξέρω ότι δεν με λες γάιδαρο όπως ξέρω επίσης ότι και εσύ ξέρεις ότι δεν μου χάρισαν το κιτ.

Απλά εγώ καταθέτω την άποψη μου για τελευταία φορά και λέω ότι αφού έγινε μία προσπάθεια από ένα Έλληνα επιχειρηματία να γίνει αυτό το project θα μπορούσε να ήταν ποιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ και εννοώ το cokpit! Αυτό είπα.

Για τους μοντελιστές λοιπόν, εθνικό θέμα για μένα είναι η διάκριση των Ελλήνων μοντελιστών στο εξωτερικό και όχι το F-16D blk 52+ της HAS. Αυτό απλά είναι ένα κίνητρο

Από εκεί και πέρα δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει κουμάντο στην τσέπη του καθένα.και ειλικρινά επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε συνήθως, δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα.

Όπως την δει κανείς την δουλειά!

Με πραγματικά καλή διάθεση χωρίς πρόθεση κόντρας!

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΛΩΝ_ΛΑΒΕ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #190 στις: Μαΐου 16, 2008, 04:08:11 μμ »
Καλησπέρα στους συνάδελφους μοντελιστές. Χωρίς να θέλω να βερμπαλίσω και κατά συνέπεια να γίνω κουραστικός, θεωρώ ότι η κάθε αγορά στην οποία προβαίνει ο καθένας από εμάς και κατ΄επέκταση τα πόσα ξοδεύει, ενέχει εξ ορισμού το στοιχείο της υποκειμενικότητας και της εκάστοτε οικονομικής ευχέρειας. ʼλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά αν θέλετε, της κάθε μας επιλογής. Για τους λόγους που δεν θα αγόραζα ένα συγκεκριμένο κιτ, για κάποιους αντίστοιχους λόγους,κάποιος άλλος φίλος μοντελιστής δεν θα αγόραζε το F-16 της ΗΑS.
θέλω όμως να επισημάνω δύο πράγματα εν συντομία.
Καταρχήν αυτό που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στο χώρο του μοντελισμού, πέρα από τη μαγεία που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του να δώσεις ουσιαστικά ζωή σε τυποποιημένα πλαστικά μέρη, είναι το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες του χώρου δεν λειτουργούν στιγνά και αποκλειστικά κερδοσκοπικά, όπως συμβαόνει κατά κόρον με τους άλλους εμπόρους. Μου έχει τύχει, όταν δε βρίσκω κάτι στο ένα κατάστημα, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ή υπάλληλος να με παραπέμπει στο διπλανό. Αυτό και μόνο για μένα λέει πολλά.
Και κάτι τελευταίο. όλοι μιλάμε για τιμές πώλησης, ή πολύ περισσότερο για τιμολογιακή πολιτική κ.ο.κ. Από την άλλη όμως τα σκάμε κάθε λίγο και λιγάκι για να αγοράζουμε μοντέλα και να στοκάρουμε και ανάθεμα αν πιάσουμε ποτέ μοντέλο στα χέρια μας για να το φτιάξουμε. Και μαζεύουμε και μαζεύουμε και δώστου η αποθήκευση.
Κύριοι κατασκευάστε, δημιουργήστε, απολαύστε το ψάρωμα των γύρω σας όταν βλέπουν τι φτιάχνουν τα χεράκια σας.
Και αφήστε τον Καλφάκη και τον κάθε Καλφάκη να αφουγκράζεται τις επιθυμίες μας και να εισάγει μοντέλα ικανοποιώντας κάθε γούστο. Και φυσικά για αυτό πρέπει να πληρωθεί. Δεν γίνεται διαφορετικά. Νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης.
Όλα τα άλλα είναι απλά ιστορίες και λόγοι για να σκοτώνουμε το χρόνο μας.
Ελπίζω όσοι αγοράσαμε το εν λόγω κιτ να το ευχαριστηθούμε στο μάξιμουμ και ας αφήσουμε την κλασσική ελληνική γκρίνια
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #191 στις: Μαΐου 16, 2008, 04:10:44 μμ »
Κύριοι τα πράγματα είναι πολύ απλά αν κάποιος θέλει να φτιάξει το F-16D Blk 52+ της ΠΑ αυτό το κιτ αποτελεί την καλύτερη και οικονομικότερη βάση. Αν είχε και ρητηνένιο κοκπιτ πολλοί θα γκρίνιαζαν για την τιμή που θα πήγαινε στα ύψη. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά τα έξτρα να τα φτιάξει μόνος του δικαίωμα του. Πάλι όμως θα πρέπει να πληρώσει εξτρά τα σήματα. Πάντως στα περισσότερα που έχω δει με σκρατσιες CFT κ.λ.π. το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, για να μην πω τίποτα άλλο πιο βαρύ.

Και κάτι τελευταίο. όλοι μιλάμε για τιμές πώλησης, ή πολύ περισσότερο για τιμολογιακή πολιτική κ.ο.κ. Από την άλλη όμως τα σκάμε κάθε λίγο και λιγάκι για να αγοράζουμε μοντέλα και να στοκάρουμε και ανάθεμα αν πιάσουμε ποτέ μοντέλο στα χέρια μας για να το φτιάξουμε. Και μαζεύουμε και μαζεύουμε και δώστου η αποθήκευση.
Κύριοι κατασκευάστε, δημιουργήστε, απολαύστε το ψάρωμα των γύρω σας όταν βλέπουν τι φτιάχνουν τα χεράκια σας.
Και αφήστε τον Καλφάκη και τον κάθε Καλφάκη να αφουγκράζεται τις επιθυμίες μας και να εισάγει μοντέλα ικανοποιώντας κάθε γούστο. Και φυσικά για αυτό πρέπει να πληρωθεί. Δεν γίνεται διαφορετικά. Νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης.
Όλα τα άλλα είναι απλά ιστορίες και λόγοι για να σκοτώνουμε το χρόνο μας.
Ελπίζω όσοι αγοράσαμε το εν λόγω κιτ να το ευχαριστηθούμε στο μάξιμουμ και ας αφήσουμε την κλασσική ελληνική γκρίνια
 ::salut::

Συμφωνώ και επαυξάνω   
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #192 στις: Μαΐου 16, 2008, 04:57:36 μμ »
αγαπητοί φίλοι,
πείτε μου σας παρακαλώ, πόσα σφάλματα έχει και πόσο ελλειπές είναι το ITALERI 1/72, C-130H για να καταλάβω αν αξίζει τον κόπο να φτιάξουμε το βραβευμένο στο RIAT-2007 Ηρακλή της 356-ΜΤΜ.
Αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο ή όχι ?
Επειδή πολλοί έχετε πάει σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό και μιλάτε με ξένους, πιστεύεται ότι η κυκλοφορία ενός Ελληνικού κιτ προβάλει την χώρα μας και την Αεροπορία μας ή είναι ουτοπία ?
STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #193 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:11:44 μμ »

Αγαπητέ φίλε. Όταν κάποιος άνθρωπος εκφράζει την προσωπική του άποψη και πολλές φορές είναι αντίθετη από την δική σου μπορείς να τον αντιπαραθέσεις με επιχειρήματα και αποδείξεις. Και όχι με φτηνές - άστοχες παροιμίες. Ξέρω ότι δεν με λες γάιδαρο όπως ξέρω επίσης ότι και εσύ ξέρεις ότι δεν μου χάρισαν το κιτ.

Απλά εγώ καταθέτω την άποψη μου για τελευταία φορά και λέω ότι αφού έγινε μία προσπάθεια από ένα Έλληνα επιχειρηματία να γίνει αυτό το project θα μπορούσε να ήταν ποιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ και εννοώ το cokpit! Αυτό είπα.

Για τους μοντελιστές λοιπόν, εθνικό θέμα για μένα είναι η διάκριση των Ελλήνων μοντελιστών στο εξωτερικό και όχι το F-16D blk 52+ της HAS. Αυτό απλά είναι ένα κίνητρο

Από εκεί και πέρα δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει κουμάντο στην τσέπη του καθένα.και ειλικρινά επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε συνήθως, δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα.

Όπως την δει κανείς την δουλειά!

Με πραγματικά καλή διάθεση χωρίς πρόθεση κόντρας!

Ευχαριστώ

Ολα καλά φίλε, η άποψη σου δεν είναι αντίθετη απο την δική μου εχει απλά διαφορετική προσέγγιση..

Η προσεγγιση μου σε σχέση με την δική σου δεν χρειάζεται κατάθεση επιχειρημάτων.. Δεν πάμε να αποδείξουμε οτι ο ένας είναι σωστός και ο άλλος λάθος..Ανταλλάσουμε απόψεις.

Καμία κόντρα εδώ και απο εμένα.... Καλό μοντελαρισμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #194 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:12:39 μμ »
Κε Κώστα από όοοοοοολα τα παραπάνω προτείνω προσωπικά να κρατήσετε ότι ο κόσμος θέλει και ένα ωραίο F-5....

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #195 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:26:57 μμ »
. Το στανταρ κιτ κανει 24 ευρω. Οι χαλκομανιες της Icarus κανουν 14 ευρω. Το σετ της Aires κανει 21 ευρω, οι pitot tubes της quickboost3,5 ευρω, και το σετ spine & CFT κοντα στα 50 απο cutting edge η κοντα στα 40 απο CMK. Συνολικο κοστος +100 ευρω. Με βαση το κιτ της Hasegawa γλυτωνεις τα σετ μετατροπης και χρεαζονται μονο το σετ της Aires η της Eduard μαζι με τα πιτοτ αρα κοστος ±63 ευρω. Επισης η εκδοση αυτη καθιστα το κιτ συλλεκτικο οπως ειπαν και τα παιδια (οπως και το αντιστοιχο διλιτρο της ιταλερι) για τους γνωστους λογους.

. Αν θες απλα να φτιαξεις το κιτ...παρε το απλο με 24 ευρω....πλακωσου και στην σκρατσια..και απολαυσε το. Αν θες να μην σκρατσαρεις, πληρωσε για ενα σκασμο βελτιωτικα και....απολαυσε το. Αν ομως θες και να βελτιωσεις με ριτηνες αλλα και να μην δωσεις +100 ευρω..τοτε το κιτ δινει μια καλη βαση. Σαν κοστος το κοιταω και οχι σαν το τελειο δημιουργημα καλουπιου με διορθωσεις σε ελλατωματικα σημεια. .... Δεν μας υποχρεωσε κανεις να το αγορασουμε, δεν μας ειπε κανεις οτι ειναι διορθωμενο κιτ, και δεν μας εβαλε κανενας το μαχαιρι στο λαιμο να ξοδευτουμε σε βελτιωτικα. Η κουβεντα γινεται γιατι
α) ειναι ενα κιτ που αφορα την ΠΑ κατι που σπανια βλεπουμε
β)δινει μια πολυ καλη βαση για ενα ΟΟΒ ελληνικο αεροσκαφος
γ) σε γλυτωνει απο χρηματα
δ) περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε. Αν δεν κανει σε καποιον μην το αγορασει. Αν κανει ας το αγορασει.

+1

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΛΩΝ_ΛΑΒΕ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #196 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:41:19 μμ »
Αναφορικά με το θέμα που έθεσε ο κ. Καλφάκης θεωρώ ότι από μόνη της η απόφαση μιας μεγάλης εταιρίας του χώρου, να προωθήσει στην διεθνή αγορά ένα ελληνικό θέμα και μάλιστα ως special edition και σε αντίστοιχα υψηλή τιμή αγοράς, συνιστά καταρχήν μία επιτυχημένη προβολή για την πατρίδα μας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως για την ιστορία μας διότι πολύ απλά η πολεμική ιστορία των Ελλήνων είναι καταρχήν πλούσια, αιματοβαμμένη και διδάσκει τις νέες γενιές για το παρελθόν τους. ʼλλωστε επιτυχημένος μοντελιστής είναι ο καταρτισμένος ιστορικά και όχι ο ανιστόριτος. Πάντως απευθυνόμενος στον κ. Καλφάκη θα του ζητούσα, στο βαθμό που μπορεί φυσικά και κάνοντας χρήση της πολύχρονης δραστηριόττάς του στο χώρο του μοντελισμού, να ζητά από τις εταιρίες να ασχολούνται με ελληνικά θέματα, τα οποία αν μη τι άλλο, στα χέρια ένος έμπειρου και ταλαντούχου μοντελιστή μπορούν να προσφέρουν διακρίσεις για την Ελλάδα και την την ιστορία της και μάλιστα ΑΝΤΟΠΑΡΙΣΤΕΣ (ελπίζω να το αντιλαμβάνεστε το υπονοούμενο)

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #197 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:47:46 μμ »
Κε Κώστα από όοοοοοολα τα παραπάνω προτείνω προσωπικά να κρατήσετε ότι ο κόσμος θέλει και ένα ωραίο F-5....

συμφωνώ και επαυξάνω. γιατί πιστεύω πολύ σε αυτό το μοντέλο.
Δεν σταματάω να το ζητώ και από τους Ιάπωνες 5 χρόνια τώρα και την ITALERI . Η διεθνής έρευνα αγοράς όμως που κάνουν, το χαντακώνει. Πολλοί Ευρωπαίοι συνάδελφοί μου, είναι εταιρείες παιχνιδιών και δεν πιέζουν ή δεν προτείνουν τίποτα. Στην Ευρώπη είμαι σχεδόν ο μόνος με προτάσεις. Αν δεν είναι σίγουρες οι εταιρείες ότι θα πουλήσουν 40-50.000 κιτ σε ένα χρόνο, ή το μοντέλο θα είναι διαχρονικό, δεν το αποφασίζουν.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον. Πρέπει να σας πώ επίσης ότι για να φτιαχτεί ένα κιτ, χρειάζονται 18 μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα, ειδικά οι Ιάπωνες, δεν λένε σε κανένα τίποτα για να μην τους αντιγράψουν οι ανταγωνιστές τους. Την ανακοίνωση την κάνουν όταν αρχίζει η παραγωγή, δηλαδή 1-2 μήνες πριν την κυκλοφορία. Θα ήθελα να ελπίζω ότι πάνω σε κάποιο σχεδιαστήριο ή σε κάποια ηλεκτροδιαβρωτική μηχανή, σχηματίζεται η φιγούρα του F-5A. Θα είχε επιτυχία σαν κιτ.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #198 στις: Μαΐου 16, 2008, 06:47:48 μμ »
Να δουμε εδω ποτε θα ερθει :(
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος panagogr

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ-ΚΙΟΥΡΚΑ
« Απάντηση #199 στις: Μαΐου 16, 2008, 09:15:36 μμ »
Παιδια δυστυχως απο χτες το βραδυ μεχρι τωρα βλεπω οτι κυλισε πολυ νερο ατο αυλακι. Μακαρι να μπορουσα να συμφωνησω ή να διαφωνησω με καποιον . Εν μερει συμφωνω με ολους σας,
 Ναι αν θες ενα ΟΟΒ κιτ πρεπει να το αγορασεις ,
Ναι θα μπορουσες να το φτιαξεις απο επιμερους κομματια αλλων κιτ αν θες να φας καποιες ωρες ή ημερες παραπανω ισως κανωντας και καποια οικονομια (?) ,
Ναι ειναι πολυ καλο που μια μεγαλη εταιρεια  σαν την Hasegawa ''κοιταξε'' μοντελιστικα  την μικρη Ελλαδα για δευτερη φορα και καλο ειναι να της το δειξουμε ,
Ναι ειναι καλο που ο τοπικος εισαγωγεας το προσεφερε σε παρα πολυ καλη ( μαλλον  με πολυ μικρο κερδος - δυσαναλογο ως προς αυτη καθεαυτη την σημασια του μοντελου - παντα συμφωνα με τις Ευρωπαικες τιμες ) εστω και για μια μονο μερα  ,
 Ναι εγιναν καποια κακα -για μερικους ισως εξοργιστικα - πραγματα απο καποιους στην IPMS στο παρελθον,
Ναι εχω πολλους γνωστους - καλους φιλους ή μη -ενεργα μελη της IPMS και τοτε και τωρα που προσφεραν και προσφερουν τα παντα για τον μοντελλισμο μη φειδωμενοι χρονου , χρηματων και ποιος ξερει τι  αλλο,  μερικοι μαλιστα ειναι παροντες στο forum μας  ,
Ναι ισως αν εισαι αυστηρος στην κριση σου το πισω cockpit να μην ειναι απολυτα σωστο (προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου) ,
 Ναι φιλε μου καλως εισαι  ή δεν εισαι οπαδος του scratchbuilding  ,
Ναι φιλε μου τελικα καλως εισαι αυτος που εισαι οτι και να λες και μου αρεσεις και συμφωνω με αυτα που λες μην ξεχνας ομως οτι ο καθενας απο μας ενδεχεται να εχει διαφορετικη ηλικια , μοντελ. πειρα , ελευθερο χρονο , εισοδημα , υποχρεωσεις, μορφωση , βιοτικες αναγκες και τελευταιο αλλα κυριοτερο διαφορετικο χαρακτηρα.
Ολοι μας αντλουσαμε και αντλουμε απο τον μοντελισμο ευχαριστηση πρωτα απ'ολα . Ευχαριστηση που πηγαζει απο δυο κυριες ''καταστασεις'' . Την κατασκευη του μοντελου και την ικανοποιηση απο το τελικο αποτελεσμα. Καποιοι προσθεσαν και τον θαυμασμο των αλλων. Ο καθενας μας σε καποιο απο τα τρια αυτα σταδια βρισκει την υπερτατη ικανοποιηση. Μερικοι στα δυο , αλλοι ομως και στα τρια μερικοι μονο στο τελευταιο. Ολους μας ενωνει το ιδιο χομπυ ασχετα με τον τροπο που το προσεγγιζει ο καθενας μας. Προσοχη ομως μη ξεχνατε το motto που εχει ο φιλος KostasT  ....

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Αντε παω γιατι σας ζαλισα μαλλον

ΥΓ Σταυρο.  Εχω μια προσκληση για το Athens International 08 . Ελπιζω να αξιζει να παρατησω την οικογενεια την Κυριακη !!!

Tags: f-16d