Αποστολέας Θέμα: Πότε κυκλοφορεί το F-16D Fighting Falcon της Hasegawa στην 1/48?  (Αναγνώστηκε 37049 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Γιαννης

• Επισκέπτης
Απ: Πότε κυκλοφορεί το F-16D Fighting Falcon της Hasegawa στην 1/48?
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 09, 2008, 04:20:43 μμ »
Απ'ο,τι ειπε και ο ιδιος ο Καλφακης, 44€ με προπαραγγελια και παραλαβη εκεινη την ημερα (εκτος αν παρεις 2 οποτε το δευτερο ερχεται στα 40€) και τα υπολοιπα στα 54,90€.

Αν κανω καπου λαθος παρακαλω να με διορθωσετε.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 09, 2008, 06:53:38 μμ »
Τα συγχαρητήρια και από εμένα στον κο Καλφάκη.
 ::eusa_clap::

Και αφού ευχαριστήσατε τους αεροπλανάδες, μη ξεχάσετε και εμάς τους αρματάδες.
 :wink:

Με το καλό να ανοίξετε το νέο σας κατάστημα και αν χρειαστείτε υπαλλήλους, ξέρετε πού μπορείτε να τους βρείτε πολύ εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 09, 2008, 07:02:09 μμ »

και ελπίζω η επόμενη παρόμοια προσπάθεια - συνεργασία με τους "Γιαπωνέζους", να γίνει με την Tamiya, με κάποιο Leo 2 HEL  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

sorry 4 spamming  :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 09, 2008, 07:15:28 μμ »
Από το στόμα σου και στου κου Tamiya το αυτί Σταύρο.
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 09, 2008, 10:14:36 μμ »

Πρόταση προς την διαχείριση... Να ανοιχτεί ένα ποστ στα διάφορα θέματα όπου θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους μαγαζάτορες του χώρου για να μπορούμε και εμείς να ρωτάμε ότι θέλουμε χωρίς να σπαμάρουμε να μπορούν και εκείνοι να τα βλέπουν πιο εύκολα και να απαντούν χωρίς να χάνονται μέσα στα τόπικ.  ::salut::

πολυ καλη η ιδεα σου,σιγουρα θελει περισσοτερο ψαξιμο ομως,μη ξεχνας πως ειναι φορουμ και δε ξερουμε ποιος γραφει κατι και για ποιο λογο,εαν καποιοι καταστηματαρχες συμφωνουν εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να ανοιξω μια ενοτητα αποκλειστικα για αυτους ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 10, 2008, 12:42:00 πμ »

Πρόταση προς την διαχείριση... Να ανοιχτεί ένα ποστ στα διάφορα θέματα όπου θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους μαγαζάτορες του χώρου για να μπορούμε και εμείς να ρωτάμε ότι θέλουμε χωρίς να σπαμάρουμε να μπορούν και εκείνοι να τα βλέπουν πιο εύκολα και να απαντούν χωρίς να χάνονται μέσα στα τόπικ.  ::salut::

πολυ καλη η ιδεα σου,σιγουρα θελει περισσοτερο ψαξιμο ομως,μη ξεχνας πως ειναι φορουμ και δε ξερουμε ποιος γραφει κατι και για ποιο λογο,εαν καποιοι καταστηματαρχες συμφωνουν εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να ανοιξω μια ενοτητα αποκλειστικα για αυτους ::salut::

Όντως πολύ χρήσιμη. Ιδιαίτερα για μας εκτός Αθήνας...
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 10, 2008, 12:46:05 πμ »

Πολύ καλή ιδέα Λάμπρο!

Επίσης μπράβο στον κ. Καλφάκη για αυτή του την κίνηση!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 10, 2008, 01:18:42 πμ »
        Είμαι περίεργος να μάθω,πόσα τεμάχια (εκτός από τα 500 Ελληνικά) θα παράξει η εταιρεία το συγκεκριμένο κιτ.

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο θα το "δούμε" σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό,καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα F16 καί με πρώτη ματιά δείχνει καί σχεδόν πλήρες σαν κιτ.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 10, 2008, 02:37:38 πμ »
        Είμαι περίεργος να μάθω,πόσα τεμάχια (εκτός από τα 500 Ελληνικά) θα παράξει η εταιρεία το συγκεκριμένο κιτ.

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο θα το "δούμε" σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό,καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα F16 καί με πρώτη ματιά δείχνει καί σχεδόν πλήρες σαν κιτ.

H Hasegawa λέει για 158 περίπου!!!
Δείτε εδώ...
http://www.hasegawa-model.co.jp/e-w/NEWDETAIL/0804/09803.html

Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας δεν βγαίνει...

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 10, 2008, 02:59:25 πμ »

Δείτε εδώ...

158 ειναι τα κομματια του κιτ φιλε μου :)

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 10, 2008, 09:52:42 πμ »
Το καινουργιο μαγαζι που θα ειναι? :mrgreen:
από Πετρούπολη θα σε βολεύει καλύτερα απ' ότι Ιπποκράτους και παρκάρισμα άνετο, μπροστά στο κτίριο και κάπου 8-10 αυτοκίνητα στο υπόγειο γκαράζ. Δεν λέω περισσότερα προς το παρόν, για να μην αρχίσει όλη η Ιπποκράτους να ματακομίζει από τώρα.

Και από Ολυμπιακό Στάδιο;;;;  :mrgreen: :mrgreen: Πείτε μας τώρα την περιοχή, μην μας κρατάτε σε αγωνία, αφού βγήκε που βγήκε στη φόρα το νέο  :lol:

Βρήσκεται πάνω στον άξονα της λεωφόρου Γαλατσίου, πολύ κοντά στην Βεϊκου, 5 λεπτά από Ολυμπιακό Στάδιο και περνούν 2 Αστικές γραμμές, η μία από Γλυφάδα.
Ας το κάνουμε πρώτο όμορφο όπως σας αξίζει και μετά λέμε και τα υπόλοιπα.
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:11:56 πμ »

::arrowred::μια ζωντανή επικοινωνία με τους μοντελιστές είναι πολύ χρήσιμη.
Το site και τα forum είναι τεράστια και είναι αδύνατον για μένα να παρακολουθώ τα πάντα.
Ετσι εγώ θα πρότεινα ένα φόρουμ για κάθε μαγαζί ανεξάρτητα. Εκεί τα μέλη μπορούν να πέρνουν απαντήσεις σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, για τα νέα των εταιρειών ακόμη και για κριτική. Ετσι θα μπορούσα να αφουγκράζομαι περισσότερο για το τι θέλουν τα μέλη και οι μοντελιστές γενικότερα. Ετσι θα μπορώ και εγώ να μαθαίνω πράγματα που δεν ξέρω, γιατί εδώ και 40 χρόνια, ξέρω ότι κάθε μοντελιστής, και ειδικά Ελληνας, είναι μια κινητή βιβλιοθήκη.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:14:29 πμ »
 :( :( :( Και εγω που πιστεψα οτι θα ειναι προς δυτικα... :cry:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:17:38 πμ »
Τα συγχαρητήρια και από εμένα στον κο Καλφάκη.
 ::eusa_clap::

Με το καλό να ανοίξετε το νέο σας κατάστημα και αν χρειαστείτε υπαλλήλους, ξέρετε πού μπορείτε να τους βρείτε πολύ εύκολα.

το έχω υπ' όψιν μου, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα, αλλά η εργασία σε μοντελιστικό κατάστημα με 22.000 είδη είναι κάτι πολύ εξουθενωτικό, τουλάχιστον για το μυαλό !
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:47:53 πμ »

Δείτε εδώ...

158 ειναι τα κομματια του κιτ φιλε μου :)

Είμαι στόκος τελικά... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:07:21 πμ »
Το καινουργιο μαγαζι που θα ειναι? :mrgreen:
από Πετρούπολη θα σε βολεύει καλύτερα απ' ότι Ιπποκράτους και παρκάρισμα άνετο, μπροστά στο κτίριο και κάπου 8-10 αυτοκίνητα στο υπόγειο γκαράζ. Δεν λέω περισσότερα προς το παρόν, για να μην αρχίσει όλη η Ιπποκράτους να ματακομίζει από τώρα.

Και από Ολυμπιακό Στάδιο;;;;  :mrgreen: :mrgreen: Πείτε μας τώρα την περιοχή, μην μας κρατάτε σε αγωνία, αφού βγήκε που βγήκε στη φόρα το νέο  :lol:

Βρήσκεται πάνω στον άξονα της λεωφόρου Γαλατσίου, πολύ κοντά στην Βεϊκου, 5 λεπτά από Ολυμπιακό Στάδιο και περνούν 2 Αστικές γραμμές, η μία από Γλυφάδα.
Ας το κάνουμε πρώτο όμορφο όπως σας αξίζει και μετά λέμε και τα υπόλοιπα.
Επί της Βείκου,ή Πρωτοπαπαδάκη?
Ωραία,θα περνάω κάθε μέρα πηγαίνοντας και γυρνώντας από δουλειά!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:11:50 πμ »
Στο honk konk τοπουλανε απο τωρα :shock:
http://www.hobbyeasy.com/en_US/prod/33651.html

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:18:43 πμ »
Στο honk konk τοπουλανε απο τωρα :shock:
https://www.hobbyeasy.com/Checkout.do
ναι EUR 39 + μεταφορικά + ΦΠΑ, ακριβά το έχουνε αφού βγαίνει πάνω απο EUR 54,90 !
Τα F-16D προσγεώνονται στο Ε. Βενιζέλος αύριο, Δευτέρα-Τρίτη στην αποθήκη, να κάνομε το happening νωρίτερα ?
Αν έχετε υπομονή όμως η 15/5/2008 είναι η καλύτερη μέρα !
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:24:16 πμ »
Πολυ ωραια αναμονη επι Ελληνικου εδαφους ::icon_thumright::
(σαν την αφιξη του νεου μαχητικου μοιαζει) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:26:56 πμ »
Καλύτερα να το κρατήσουμε μέχρι τις 15. Αρκετά κάνατε Κε Κώστα, μη σας χαλάσουμε εντελώς τον προγραμματισμό... Μπορούμε όλοι να κάνουμε λίγο υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:36:06 πμ »
Εγώ θέλω να δω πόσα από αυτά που θα αγοράσετε θα τα δούμε φτιαγμένα... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 10, 2008, 11:49:43 πμ »
Επιτέλους τα καταφερα. Λοιπόν,
επίσημη ονομασία καταλόγου:  09803, F-16D (BLOCK 52 PLUS) FIGHTING FALCON "HELLENIC AIR FORCE"
το κουτί του κιτ είναι αυτό, με τη γνωστή "πολυπαιγμένη" φωτογραφία του TOKUNAGA.

Το μέγεθος του κουτιού είναι λίγο μεγαλύτερο απο το συνηθισμένη (για 48άρια F-16 της Hasegawa) και στο πλάι γράφει "Special Version"  :wink:

και αυτό για να χωρέσει τα πολλά πλαίσια του κιτ. Ολα είναι συσκευασμένα σε δυο σακούλες αλλά δυστυχως, τα διαφανή είναι "χύμα" μέσα και έχουν κάποια σημάδια.

Το κιτ περιλαμβάνει ακριβώς 175 πλαστικά κομμάτια (αρκετά απο αυτά περισσεύουν) και 16 ρητινένια + μια καρτέλα με τα σήματα  ::icon_thumright:: Οπως είναι φυσικό, βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην εξαιρετική σειρά των F-16C/D της Hasegawa ενώ για τον "εκσυγχρονισμό" του σε Blk52+, "δανείζεται" κάποια άλλα "παλιά" ή νέα κομμάτια που θα δειξω παρακάτω.

Η μεγάλη σακούλα του κιτ, περιλαμβάνει το "απλό" F-16D της Hasegawa που είχε κυκλοφορήσει με αρχικό κωδικό V6 ως -D και 09352 ως -DJ . Τα παρακάτω κομμάτια είναι της αρχικής έκδοσης χωρίς την παραμικρή προσθήκη.

Μέχρι εδώ είναι τα κομμάτια του "απλού" -D                (συνεχίζεται)  :wink:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 10, 2008, 02:03:05 μμ »
Τα παρακάτω κομμάτια, υπήρχαν μόνο στο -DJ (& -CJ)

Εδώ αρχίζουν τα νέα:

"Δανεικά" LANTIRN PODs απο το νέο σετ με τα σύγχρονα όπλα Α-Ε (kit HAX4808, "US Weapons - D"), σε γκρι πλαστικό και διαφανές για τα κρυσταλλα των αισθητήρων τους

και μπόλικα ρητινένια για τις δεξαμενές CFT της ράχης, την "καμπούρα" (διαμέρισμα) των ηλεκτρονικών, την προέκταση του αλεξιπτώτου, κάποιες κεραίες του ASPIS και του IFF κλπ.
Δεν γνωρίζω την προέλευση τους. To θεωρώ απίθανο πάντως (μάλλον ασύμφορο)  να τα έφτιαξε η Hasegawa μόνη της για το συγκεκριμένο κιτ και εκτιμώ ότι είναι "παραγγελία" απο κάποια ειδική εταιρεία του χώρου, πχ. Cutting Edge, CMK κ.α.)

Τέλος, τα σήματα, στη γνωστή ποιότητα (και πάχος  :wink:) Hasegawa, προσφέρουν πολλά προειδοποιητικά και επιλογή μόνο για 4 Ελληνικά F-16D Blk-52+ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

(συνεχίζεται)  ::icon_thumright::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 10, 2008, 02:31:11 μμ »
AX AX AX φωτιες μας βαζεις το μονο που λειπει ειναι οι γραμμες  walkway -no step σε σκουρο γκρι
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 10, 2008, 02:34:59 μμ »
Εχοντας φτιάξει αρκετά F-16C/D για φίλους απο το "βασικό" κιτ της Hasegawa, θα επαναλάβω αυτό που μάλλον γνωρίζουν οι περισσότεροι, ότι πρόκειται  - παρά την ηλικία του που είναι πια... αυτή ενός ενήλικα  :shock:) - για ένα εξαιρετικό κιτ, με καλή λεπτομέρεια και καλή εφαρμογή.

Στην ουσία τώρα, το συγκεκριμένο κιτ - θα το έχετε καταλάβει όσοι γνωρίζετε τα προηγούμενα F-16D της Hasegawa και είδατε τις παραπάνω φωτό- μπορεί να δώσει με τα κομμάτια που περιλαμβάνει ένα απο τα εξής:  :shock:
  • F-16D Blk52+ στην "απλή" του μορφή (χωρίς CFT)
  • F-16D Blk52+ στην έκδοση "missionized"
  • F-16D Blk50

διότι όλες οι "διαφορές" τους δίνονται ως εναλλακτικά κομμάτια (τα ρητινένια των CFT και της "καμπούρας"), "μικρή" και "μεγάλη" εισαγωγή αέραγωγού και αντίστοιχα ακροφύσια κινητήρα, διαφορετικοί τροχοί και καλύματα φωλέων συσ, προσγείωσης κλπ.

Μπορεί φυσικά να γίνει και Πολωνικό F-16D Blk52+ και άλλων αεροποριών αλλά δεν νομίζω να δούμε κάποιο τέτοιο στη χώρα μας  :wink:

παρακάτω φαίνονται κάποιες λεπτομέρειες του κιτ.
περιλαμβάνονται και οι δυο αεραγωγοί, ο φαρδύς ("big mouth") για Blk-50 και ο στενός για Blk-52/52+. αντίστοιχα δίνονται και δυο ακροφύσια/εξαγωγές κινητήρα, το ένα με ξεχωριστά τα "πέταλα" του ακροφυσίου.

Το σχέδιο πάντως δεν λέει κάτι τέτοιο (για τις άλλες εκδόσεις πλην της Blk-52+) και τα επιπλέον κομμάτια για τις άλλες εκδόσεις τα "μαρκάρει" ως "not used"

Στα επιμέρους στάδια σημειώνονται τα σημεία που χρειάζονται κάποιες επεμβάσεις (κοψίματα κλπ.). Πάντως σίγουρα θα χρειαστούν φωτό και του πραγματικού αεροσκάφους για βοήθεια στην κατασκευή.

Για το βάψιμο υπάρχει μεγάλο σκίτσο τεσσάρων όψεων για την πανέμορφη παραλλαγή Ghost της ΠΑ. Για τα 4 χρώματα της παραλλαγής προτείνονται κωδικοί Gunze (έτοιμα χρώματα και αναμείξεις). Εξ' όσων γνωρίζω και τα 4 μαζί, υπάρχουν έτοιμα μόνο απο την X-tracolor (Hannants) και την Lifecolor. Εαν κάνω λάθος , παρακαλώ διορθώστε με.
(δειτε κι εδώ για τα χρώματα κλπ. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,629.0.html)

(συνεχίζεται)

Σ.Σ.

Tags: f-16d