Αποστολέας Θέμα: 1. ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΡΣΙΑ βινιέτα σε 1/72!  (Αναγνώστηκε 3506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
1. ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΡΣΙΑ βινιέτα σε 1/72!
« στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:34:19 πμ »
Λογω μή έγκαιρης άφιξης παραγγελίας για 1/32 είπα (για να μήν κάθομαι) να περάσω στην δεύτερη αγαπημένη μου κλίμακα στην 1/72 και να εγκαινιάσω μία σειρά απο βινιέτες που απεικονίζουν σκηνές μάχης απο διαφορετικές χρονολογικές περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας σε πολύ μικρές βάσεις. Αυτή είναι η πρώτη (οι άλλες σε βάθος χρόνου) και αναφέρεται στην εποχή των ελληνοπερσικών πολέμων.

Spoiler (hover to show)
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: 1. ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΡΣΙΑ βινιέτα σε 1/72!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:53:17 πμ »
Πολύ καλή πρώτη προσπάθεια...........

Νομίζω πως το έδαφος ήθελε ένα wash και σημεία με χώμα για να σπάει λίγο το γρασίδι.

Βεβαίως η έκταση του διοράματος δεν επιτρέπει εναλλαγές. Η επιφάνεια είναι ελάχιστη.

Κατά τα άλλα γουστάρω τη δουλειά σου με χίλια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 03:32:32 μμ »
Μπράβο Θεόφιλε πολύ καλή δουλειά ,αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της βάσης.
Αν συνεχίσεις με παρόμοιες δουλειές όπως προείπες θα έχεις μια πολύ ωραία συλλογή από μικρές αριστουργηματικές βινιέτες.
Καλή συνέχεια με τις επόμενες δουλειές σου,λοιπόν.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 04:17:15 μμ »
Ωραια ιδεα σαλονικιε αλλα εχω την εντυπωση οτι σιγα σιγα θα μπεις στον πειρασμο για μεγαλυτερες βασεις και περισσοτερες φιγουρες... το σηκωνει η κλιμακα βλεπεις  :mrgreen:
Αναμενω με ενδιαφερον!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 04:45:13 μμ »
Τι έγινε ρε παιδιά; Μικροδιόραμα και μάλιστα πολύ καλό; Μπουγάτσες με φιγούρες τρως salonikie?
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 07:20:12 μμ »
 ::arrowred:: Θάνο φίλε να σαι καλά, το wash στο έδαφος πού ακριβώς να το κάνω; να βγάλω χόρτα προτείνεις δηλαδή

::arrowred:: ευχαριστώ Σταμάτη, μία ακόμα βινιέτα θα κάνω μέχρι τέλη Νοέμβρη

::arrowred:: Ντετέκτιβ μου οι τόσο μικρές βάσεις είναι για να δειχτεί και κάτι διαφορετικό στο forum, μου αρέσουν πολύ πάντως και εξάλλου έχω 7-8 απο τέτοιες βάσεις ::glossa::. Υπήρξε και προηγούμενη προσπάθεια σε μικροδιόραμα αλλά σε μεγαλύτερη βάση ...πάντως εσύ, ο George800 και εγώ ασχολούμαστε με 1/72 εδώ μέσα άν δε κάνω λάθος  :wink:

::arrowred:: Γιώργο λές να ανοίξω κανένα κατάστημα με τέτοιες μπουγάτσες;  :roll:...μου βάζεις ιδέες  ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 09:19:39 μμ »
Α ! φίλε μου ..... να το ξεχάσεις  ::eusa_naughty::   Αυτό δε χωράει με τίποτα στο αυτοκίνητο για Σερβία !!!   :mrgreen:

Ανυπομονώ να το δω κι από κοντά  :wink:, αλλά φαίνεται ότι έχει γίνει καταπληκτική δουλειά για την συγκεκριμένη κλίμακα ...   :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 09:34:37 μμ »
...πάντως εσύ, ο George800 και εγώ ασχολούμαστε με 1/72 εδώ μέσα άν δε κάνω λάθος  :wink:

...και ο Dimitris72  :wink:

Ωραια δουλεια Σαλονικιε. Ο Περσης μου αρεσει περισσότερο. Εγώ θα πρότεινα μερικά washακια και στις φιγούρες.

Αναμένουμε συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 09:51:50 μμ »
Εχεις και αλλες τετοιες ; :shock: :shock:
Οι φιγουρες ειναι βαμμενες σαν μεγαλυτερες, μπραβο ,ειναι πολυ ωραιες   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το γρασιδι νομιζω θελει λιγη περιποιηση.

Αυτο διπλα στην πρωτη φωτο ειναι φιαλη καταδυσης ; :mrgreen:
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 10:00:56 μμ »
Kάνε wash σε διάφορους τόνους του καφέ και κατόπιν στεγνό με διάφορα πράσινα.

Δεν πειράζει για το έδαφος. Έπρεπε να το είχες φτιάξει από πρίν. Και έτσι είναι πολύ καλό...........

Μπράβο  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 10:23:13 μμ »
 ::arrowred:: τί τραβάω κάθε φορά Νίκο με τις φωτό δεν περιγράφεται -παρά την νέα μηχανή-, λογικό είναι να πέσει και κανα γρασίδι σπο το πολύ κούνημα  :mrgreen:

::arrowred:: Γιώργο, ο Πέρσης είναι μία απο τις καλύτερες φιγούρες που έχω δεί για την κλίμακα και την επέλεξα απο το καταπληκτικό σετάκι της Zvezda  εδώ http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=383, ο νεκρός έχει υποστεί ένα μικρό χειρουργείο στο χέρι

για το wash όπως και για το στεγνό πινέλο (drybrush) είναι θέμα άποψης, προσωπικά δέ μου αρέσουν καθόλου σαν τεχνικές και στις φιγούρες δέν τις χρησιμοποιώ αν και η κλίμακα τις σηκώνει, έχουν γίνει φωτίσματα και σκιάσεις με βάψιμο όπως σε μεγαλύτερη κλίμακα βέβαια ίσως να θέλει περισσότερη φωτοσκίαση - πάντως ζωντανά είναι αρκετά καλύτερο απο ότι στις φωτό

::arrowred:: Δημήτρη δέν έχω άλλες τέτοιες, αλλά θα κάνω  :mrgreen: η δεύτερη θα γίνει πρίν το τέλος Νοέμβρη, έχω τις φιγούρες και έχω αποφασίσει πως θα στηθεί...φιάλη κατάδυσης; πώς σου ήρθε;  ::lol18::  

::arrowred:: Θάνο θα το περιποιηθώ λίγο το γρασίδι

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Thanos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Miniatures & Terrain page
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 02:47:55 μμ »
Εξαιρετικό αγαπητέ!
Ωραίο θέμα, όμορφα εκτελεσμένο!! :-)
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:23:58 μμ »
Ωραίος ο Θεόφιλος, και στις ιδέες και στις εκτελέσεις ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Και φαντάζομαι θα κάνει παπάδες όταν πάρει τα 32άρια :wink:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
  • Fear of the dark, fear of the dark
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 03:59:11 μμ »
Γεια σου φιλε,
πολυ καλο το αριστουργηματακι, παντα χαριτωμενη αυτη η κλιμακα σου δινει τρελες δυνατητες δημιουργιας περιμενουμε  και τις επομενες ::icon_thumright::
Μπραβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αλεξανδρος
http://alexminiatures.blogspot.com/

Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that somethings always near Fear of the dark, fear of the dark I have a phobia that someone's always there

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 12:16:28 πμ »
 ::arrowred:: Θάνος να σαι καλά, είδα ότι ασχολείσαι και εσύ με 1/72 οπότε περιμένω δουλειά σου  :wink:

::arrowred:: Γιάννη σε ευχαριστώ φίλε μου

::arrowred:: Αλέξανδρε είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρό εδώ φαίνεται μεγενθυμένο αλλά σκέψου ότι είναι όσο η μισή μικρή μπαταρία που φαίνεται στην 1η εικόνα, πάντως άρχισα λίγο και την δεύτερη βινιέτα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 01:02:29 πμ »
Νάμαι και γώ (72άρι και να λείπω;  jammais :mrgreen:)

Τα φιγουράκια είναι εξαιρετικά βαμμένα με δεδομένη την κλίμακα ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και η σύνθεση πολύ όμορφη. Δύο παρατηρήσεις (ιστορικής φύσεως):

1) Η ασπίδα του Πέρση πρέπει να είναι μπεζουλί (sic). Αυτού του τύπου οι ασπίδες ήταν από ψάθα :roll:. Νομίζω άλλωστε ότι θα ταιριάξει καλύτερα, καθώς ήδη έχεις αρκετά "κόκκινα" στη βινιέττα

2) Η ασπίδα και του οπλίτη που μάχεται πρέπει να είναι μπρονζέ (όπως του άλλου) και τα σχέδιά τους μαύρα (αν και έπαιζε και μπρονζέ ανάγλυφο).
Και τα δύο μπορείς να τα διορθώσεις με πολύ λίγο κόπο. Τα δε φιγουράκια της Zvezda είναι όντως από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σε πλαστικό (πολύ καλή επιλογή).

Το Ναπολεόντιο φαίνεται επίσης πολύ καλό. Θα μπορούσες να βάλεις μια μεγαλύτερη φωτό (ή αν το έχεις ήδη ποστάρει να δώσεις το λίνκ);  

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 01:14:05 πμ »
Δημήτρη (ήσουν και Κέρκυρα πρίν απο μένα το καλοκαίρι  :wink: ) για την ασπίδα του Πέρση το έψαξα το θέμα - ναί όντως είναι απο ψάθα- αλλά σε εικόνες της Osprey, σε pdf αρχείο στρατιωτικής ιστορίας (μάχη του μαραθώνα) είναι σε κοκκινοπορτοκαλί, βέβαια υπάρχει και σε μπέζ...επίσης στην ασπίδα του έλληνα το σχέδιο ήταν και σε μαύρο όπως σωστά λές αλλά και σε λευκό (τα έδινε παλιά σαν decals και η Andrea), για το υπόλοιπο ασπίδας μάλλον έχεις δίκιο άν και από ότι έχω διαβάσει δέν ξέρουμε μετα βεβαιότητας τί χρώματα χρησιμοποιούσαν ακριβώς.
Το Ναπολεώντιο όχι όμως στην τελική του μορφή είναι εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14238.0.html, βέβαια και η επόμενη βινιέτα θα είναι απο εκείνη την εποχή (έχω τουλάχιστον 7 κουτιά γιατί ήθελα να κάνω την μάχη του Βατερλό αλλά εγκατέλειψα)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 12:26:30 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  πολύ ωραία δουλειά!
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 06:33:43 μμ »
Δημήτρη (ήσουν και Κέρκυρα πρίν απο μένα το καλοκαίρι  :wink: ) για την ασπίδα του Πέρση το έψαξα το θέμα - ναί όντως είναι απο ψάθα- αλλά σε εικόνες της Osprey, σε pdf αρχείο στρατιωτικής ιστορίας (μάχη του μαραθώνα) είναι σε κοκκινοπορτοκαλί, βέβαια υπάρχει και σε μπέζ...επίσης στην ασπίδα του έλληνα το σχέδιο ήταν και σε μαύρο όπως σωστά λές αλλά και σε λευκό (τα έδινε παλιά σαν decals και η Andrea), για το υπόλοιπο ασπίδας μάλλον έχεις δίκιο άν και από ότι έχω διαβάσει δέν ξέρουμε μετα βεβαιότητας τί χρώματα χρησιμοποιούσαν ακριβώς.
Το Ναπολεώντιο όχι όμως στην τελική του μορφή είναι εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14238.0.html, βέβαια και η επόμενη βινιέτα θα είναι απο εκείνη την εποχή (έχω τουλάχιστον 7 κουτιά γιατί ήθελα να κάνω την μάχη του Βατερλό αλλά εγκατέλειψα)  ::salut::

Α, από αρχαίους δεν σκαμπάζω και πολλά (ασχολούμαι με Ναπολεόντια και ΒΠΠ κυρίως). Πάντως θέλει λίγη προσοχή, γιατί ειδικά το συγκεκριμένο βιβλίο της Osprey έχει αρκετά λάθη. Ενδεικτικά, δίνει (στα έγχρωμα) έναν τοξότη με λεοντή :shock:, ότι και καλά φοράει κανονική στολή τοξότη, ενώ πρόκειται για αναπαράσταση του Ηρακλή από αγγείο (Ηρακλής τοξεύων). Είναι από τα παλιότερα βιβλία της σειράς (και δεν νομίζω ότι έχει αναθεωρηθεί).

Το Ναπολεόντιο διοραματάκι σου, είναι εξίσου καλό (εκτός ίσως από το μπλέ των στολών που μου φαίνεται κάπως "ανοικτό" - για τα δικά μου γούστα πάντα).

Σε κάθε περίπτωση μπράβο για την ποιότητα της δουλειάς σου  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 08:54:56 μμ »
Trutch να σαι καλά φίλε

Δημήτρη η ασπίδα του έλληνα έγινε μπλέ  :wink:, επίσης το ναπολεόντειο ξαναβάφτηκε απο την αρχή σχεδόν, και το μπλέ των στολών σκούρηνε  ::icon_thumright::

Α, από αρχαίους δεν σκαμπάζω και πολλά (ασχολούμαι με Ναπολεόντια και ΒΠΠ κυρίως). 

Ναπολεόντια;  :shock:...θα δούμε κάτι;  ::alarm::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 09:05:47 μμ »
πολυ ομορφη δουλεια ::eusa_clap::

με τι χρωματα εβαψες?

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 09:19:12 μμ »
makisA με Vallejo και Andrea βάφω πάντα - εξαιρετικής ποιότητας και πολλά χρώματα διαθέσιμα, ιδιαίτερα πηχτά θέλουν αρκετό κούνημα πρίν τη χρήση και αραίωση με νερό μετά

Tags: