Παίδες βοηθήστε με λιγάκι!Χτές ρώτησα αν το έξτρα πακετάκι θα δίνεται χωριστά ή μαζί με το κίτ,εντός του κουτιού και δεν πήρα απάντηση...Πρόεδρεεεεε
Ρωτάω μιάς και έχω 3-4 κίτ άοπλα

απάντησα

................. δεν απάντησα

: .................... απάντησε ο Χ.

Λόγω φόρτου εργασίας δεν έχω ευκαιρήσει να γράψω τα δικά μου σχόλια.

Λοιπόν, με δυο λόγια, πρόκειται για ένα κιτ με σαφώς πολύ καλύτερη λεπτομέρεια απο το προηγούμενο διθέσιο Μ-2000 (Heller / Eduard)
και καλύτερο (πιο προσεγμένο) απο τα προηγούμενα Κινέτικ (σε εφαρμογή, σημάδια κλπ.)
Η λεπτομέρεια γενικά είναι πολύ καλή για πλαστικό κιτ ανεξαρτήτως προέλευσης (κόκπιτ, καθίσματα, εξωτερικές επιφάνειες κλπ.)
ενώ υπάρχουν πολλά σημεία άξια επισήμανσης (3 διαφορετικά κάθετα σταθερά, 2 κώνοι, εναλλακτικά κομμάτια για τη ράχη, τις θυρίδες/καλύματα του συστήματος αυτοπροστασίας, σωληνας ανεφοδιασμού στον αέρα, χωριστές επιφάνειες ελέγχου / flaperons, ανοικτό ή "κλειστό" ακροφύσιο κινητήρα, λεπτομερή χώρο μετάκαυσης, ρεαλιστικό βάθος στις φωλέες του συσ.π/γ κλπ.)
Το σχέδιο είναι προσεγμένο και υποδεικνύει με σαφήνεια τις επιμέρους επιλογές για τη χρήση των αντίστοιχων εναλλακτικών κομματιών.
Τα φορτία για όλους τους υπόλοιπους μοντελιστές ανα τον κόσμο, θα φανούν ικανοποιητικά (2 Magic + 2 Magic-2 + 2 AS-30L ASM + 2 tgt pods), αλλά για το Ελληνικό κοινό μάλλον φτωχά (για "απλό" BG)
και η κατάσταση θα αντισταθμιστεί με τα "έξτρα" που αναφέρθηκαν παραπάνω για κάποιο -5BG.
Να δινόταν και ...το SCALP EG θα ήταν το ιδανικό αλλά για την ώρα θα αρκεστούμε στο Revell (νομίζω υπάρχει σαν Storm Shadow στο κιτ του EF-2000 Eurofighter Typhoon)
Τα σήματα είναι λάθος τουλάχιστον για το Ελληνικό "202".
Γνωρίζοντας κάποια πράγματα "εκ των έσω" για τα σήματα και το κουτί του κιτ, νοιώθω ότι επιβάλλεται να ενημερώσω για το εξής:
Παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθεις του εδώ αντιπροσώπου της Κινέτικ κ. Κ.Καλφάκη,
οι Κινέζοι "έκαναν του κεφαλιού τους" και αφένός επέλεξαν τελικά "Γαλλικό" εξώφυλλο
(παρά την καλύτερη κατα τη γνώμη μου "Ελληνική" πρόταση που τους είχε σταλεί)
αφετέρου στα σήματα αγνόησαν όσα τους παρασχέθηκαν (για άγνωστους λόγους) και... τα έκαναν μαντάρα
(λάθος χρώμα στο μπλε των εθνοσήμων και στο γκρι των αριθμών)
Η υπόλοιπη καρτέλλα βέβαια είναι εξαιρετική σε χρώματα και λεπτότητα/διαφάνεια του φιλμ.
Αυτά για την ώρα

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Σ.Σ.