Επειδή μετά από την ζημιά που έπαθα στη συγκεκριμένη κατασκευή λόγω μπάλσας και βλακείας δικιάς μου που δεν έβαλα δεύτερο πέτσωμα και το άφησα με την μπάλσα είπα να ξεκινήσω και πάλι.
Καθαρίζοντας από την εναπομείναντα ξυλεία το σκάφος, σκέφτηκα γιατί βρε παιδί μου παιδεύεσαι τόσο;

Ξεκίνα ένα καινούργιο από την αρχή.

Λοιπόν αποφάσισα να ξαναπάρω το κιτ, όχι αυτή την φορά το ολόκληρο μιας και υπάρχουν όλα τα κομμάτια, αλλά να πάρω το Κιτ Νούμερο 1 το οποίο περιέχει νομείς, ψευδοκαρίνα, ξυλεία (πάλι μπάλσα την οποία θα την δώσω σε ένα μικρό σκυλάκι που έχει πάθος να μασάει ξύλα) και καταστρώματα.

Το παραπάνω κόστισε 150 Ευρώ περίπου χωρίς μεταφορικά από Αγγλία.
Αυτή την φορά πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι στραβό με την όλη κατάσταση μιας και θα τοποθετήσω ως πρώτο πέτσωμα σανίδες Limewood 1,5Χ6 χιλιοστά και σανίδες Limewood 1Χ6 χιλιοστά ως δεύτερο πέτσωμα.
Επίσης θα είμαι σε θέση να διορθώσω μερικά λαθάκια που έκανα (μάλλον παρέβλεψα να φτιάξω) στην πρώτη κατασκευή και αυτό αφορούσε το πίσω μέρος του πλοίου και την γραμμή rabbet. Όπως και να προσπαθήσω να διορθώσω ένα σοβαρό λάθος που μάλλον πρέπει να έχει κάνει η εταιρεία όσον αφορά την τοποθέτηση των λωρίδων με τα φινιστρίνια.
Δυστυχώς στο κιτ δεν υπάρχουν σχέδια και είναι λυπηρό αυτό. Υπάρχει μόνο manual με οδηγίες και πολλές φορές θα πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου.
Όποιος θέλει να φτιάξει αυτό το κιτ (πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί για το Amerigo Vespucci) μπορεί να το πάρει σιγά σιγά μιας και πωλείται και ως multi part kit.
Προσεχώς θα υπάρξει σε αυτό το νήμα αναλυτική κατασκευή, επίσης κατά το πέτσωμα θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο του Θανάση, η οποία περιγράφεται αναλυτικότατα εδώ http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=296%3A2011-05-19-20-35-59&catid=14&Itemid=100&lang=elΠιστεύω ότι αυτή η τεχνική μου ταιριάζει απόλυτα μιας και την θεωρώ απλή και πρακτική και ας λένε οι ξένοι μοντελιστές ότι θέλουνε.Παρακάτω μια φωτογραφία από το Κιτ Νούμερο 1
Συνεχίζεται πιστεύω σύντομα.....Βασίλης