0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλε naytikomodelistas τα σχέδια του πλοίου είναι στην 1/256 και μερικά σχέδια είναι στίς άλλες τρείς κλίμακες(δεν υπάρχουν μέσα στο βιβλίο και στίς τρείς κλίμακες όλα τα σχέδια) Θα πρέπει βάσει των σχεδίων στην 1/256 να βγάλεις την 1/35 κλίμακα Πάρε χαρτί,μολύβι,χαρακάκια και ένα κομπιουτεράκι και ξεκίνα τους υπολογισμούς όπως έκανα και εγώ... Παράδειγμα:μήκος πλοίου-114,6 μέτρα,στην 1/256 είναι 45,84 εκατοστά,στην 1/35 είναι 3,27 μέτρα Θα πρέπει να εκτυπώσεις τα σχέδια (1/256) σε χαρτί και να ξεκινήσεις να μετράς και να υπολογίζεις το κάθε ένα σχέδιο στην κλίμακα που θές ξεχωριστά Καλό κουράγιο φίλε μου Υ.Γ. Στην 1/35 το μήκος του πλοίου είναι 3,27 μέτρα ,αν έχεις τόσο χώρο φίλε μου για να φτιάξεις ένα τόσο μεγάλο μοντέλο,σε ζηλεύω
Παράθεση από: papadakis.n στις Νοεμβρίου 05, 2010, 09:07:43 πμΦίλε naytikomodelistas τα σχέδια του πλοίου είναι στην 1/256 και μερικά σχέδια είναι στίς άλλες τρείς κλίμακες(δεν υπάρχουν μέσα στο βιβλίο και στίς τρείς κλίμακες όλα τα σχέδια) Θα πρέπει βάσει των σχεδίων στην 1/256 να βγάλεις την 1/35 κλίμακα Πάρε χαρτί,μολύβι,χαρακάκια και ένα κομπιουτεράκι και ξεκίνα τους υπολογισμούς όπως έκανα και εγώ... Παράδειγμα:μήκος πλοίου-114,6 μέτρα,στην 1/256 είναι 45,84 εκατοστά,στην 1/35 είναι 3,27 μέτρα Θα πρέπει να εκτυπώσεις τα σχέδια (1/256) σε χαρτί και να ξεκινήσεις να μετράς και να υπολογίζεις το κάθε ένα σχέδιο στην κλίμακα που θές ξεχωριστά Καλό κουράγιο φίλε μου Υ.Γ. Στην 1/35 το μήκος του πλοίου είναι 3,27 μέτρα ,αν έχεις τόσο χώρο φίλε μου για να φτιάξεις ένα τόσο μεγάλο μοντέλο,σε ζηλεύω δεν ειναι απαραιτητο να δουλευεις πανω σε εναν μικρο παγκο , εγω αυτην την κατασκευη θα την κανω στο πατρικο μου , αν εχεις μια βεραντα ή αυλη ΕΣΤΩ και 6χ3 μετρα τοτε εισαι μια χαρα μπορεις να δουλεψεις και μεγαλα μοντελα , οποτε το μονο εμποδιο που θα υπαρχει θα ειναι το κοστος
Φίλε naytikomodelistas τα σχέδια του πλοίου που έχω δουλέψει απο το βιβλίο ειναι στίς παρακάτω σελίδες... 47,48,53,54,59,60,75,78,81,82 και 85.Υ.Γ. Τα σχέδια σε αυτές τις σελίδες ειναι σχεδών τα ίδια για την κατασκευή του Α.Τ. ΒΕΛΟΣ.
ευχαριστωΑπορια:γιατι λες ΣΧΕΔΟΝ : : : : : :
Παράθεση από: naytikomodelistas στις Νοεμβρίου 08, 2010, 09:39:16 πμευχαριστωΑπορια:γιατι λες ΣΧΕΔΟΝ : : : : : :Υπάρχουν κάποιες διαφορές στίς υπερκατασκευές και στον οπλισμό τις οποίες πρέπει να τις βρείς απο φώτο που υπάρχουν του πλοίου οταν ηταν εν'ενεργεία(παράδειγμα εγώ που θα το φτειάξω την περίοδο 1973 έχω βρεί φώτο απο τότε και τις συγκρίνω με τα σχέδια στις σελίδες που σου έγραψα),δηλαδή αμα δείς τα σχέδια στην πίσω τσιμινιέρα υπάρχουν κατι μηχανήματα στις υπερκατασκευες, ρανταρ πρέπει να είναι,τα οποία δεν τα εχει το σκάφος το 1973 Εσύ ποια περίοδο θα το φτιάξεις το σκάφος :Τις σελίδες 49 και 50 δεν τις χρειάζεσαι Για περισότερες λεπτομέριες στην πορεία,γιατί ακόμη δουλεύω το κοίτος και δεν έχω ασχοληθεί με τις υπερκατασκευές
Παράθεση από: papadakis.n στις Νοεμβρίου 08, 2010, 10:00:13 πμΠαράθεση από: naytikomodelistas στις Νοεμβρίου 08, 2010, 09:39:16 πμευχαριστωΑπορια:γιατι λες ΣΧΕΔΟΝ : : : : : :Υπάρχουν κάποιες διαφορές στίς υπερκατασκευές και στον οπλισμό τις οποίες πρέπει να τις βρείς απο φώτο που υπάρχουν του πλοίου οταν ηταν εν'ενεργεία(παράδειγμα εγώ που θα το φτειάξω την περίοδο 1973 έχω βρεί φώτο απο τότε και τις συγκρίνω με τα σχέδια στις σελίδες που σου έγραψα),δηλαδή αμα δείς τα σχέδια στην πίσω τσιμινιέρα υπάρχουν κατι μηχανήματα στις υπερκατασκευες, ρανταρ πρέπει να είναι,τα οποία δεν τα εχει το σκάφος το 1973 Εσύ ποια περίοδο θα το φτιάξεις το σκάφος :Τις σελίδες 49 και 50 δεν τις χρειάζεσαι Για περισότερες λεπτομέριες στην πορεία,γιατί ακόμη δουλεύω το κοίτος και δεν έχω ασχοληθεί με τις υπερκατασκευές ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ : : : : : : : : : : :
Παράθεση από: naytikomodelistas στις Νοεμβρίου 08, 2010, 10:05:37 πμΠαράθεση από: papadakis.n στις Νοεμβρίου 08, 2010, 10:00:13 πμΠαράθεση από: naytikomodelistas στις Νοεμβρίου 08, 2010, 09:39:16 πμευχαριστωΑπορια:γιατι λες ΣΧΕΔΟΝ : : : : : :Υπάρχουν κάποιες διαφορές στίς υπερκατασκευές και στον οπλισμό τις οποίες πρέπει να τις βρείς απο φώτο που υπάρχουν του πλοίου οταν ηταν εν'ενεργεία(παράδειγμα εγώ που θα το φτειάξω την περίοδο 1973 έχω βρεί φώτο απο τότε και τις συγκρίνω με τα σχέδια στις σελίδες που σου έγραψα),δηλαδή αμα δείς τα σχέδια στην πίσω τσιμινιέρα υπάρχουν κατι μηχανήματα στις υπερκατασκευες, ρανταρ πρέπει να είναι,τα οποία δεν τα εχει το σκάφος το 1973 Εσύ ποια περίοδο θα το φτιάξεις το σκάφος :Τις σελίδες 49 και 50 δεν τις χρειάζεσαι Για περισότερες λεπτομέριες στην πορεία,γιατί ακόμη δουλεύω το κοίτος και δεν έχω ασχοληθεί με τις υπερκατασκευές ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ : : : : : : : : : : : Τσιμινιέρα=Φουγάρο
Νίκο καλή η ιδέα σου να δείξεις τα βαθουλώματα από την πίεση στα μέταλλα αλλά θα σου πρότεινα να τα ξανά φτιάξεις τώρα που είναι νωρίς γιατί μου φαίνονται πολύ υπερβολικά.
Παράθεση από: Symeon στις Νοεμβρίου 08, 2010, 09:00:29 μμΝίκο καλή η ιδέα σου να δείξεις τα βαθουλώματα από την πίεση στα μέταλλα αλλά θα σου πρότεινα να τα ξανά φτιάξεις τώρα που είναι νωρίς γιατί μου φαίνονται πολύ υπερβολικά. Συμφωνώ με τον Ντασμπούτορα. Αντί να τα σκαλίσεις ,υπάρχει και μια πιο σίγουρη και εύκολη τεχνική: σχεδιάζεις τον σκελετό πάνω στη γάστρα ,μετά κολλάς ψιλές λουρίδες πλαστικού κάνοντάς τον ανάγλυφο,και μετά από πάνω του κολλάς την αλουμινοταινία,πιέζωντάς την με το δάχτυλο όσο θες.Είναι απόλυτα ελεγχόμενο και μπορείς να κάνεις και διαβαθμίσεις στα βαθουλώματα.Εαν το παρακάνεις κάπου,κόβεις και ξεκολλάς την ταινία από το σημείο και το ξανακάνεις.Στο τέλος,ένα δύο χεράκια ψεκάσιμο στόκο και είναι μέγκλα.
Τελεια και τολμηρη η ιδεα σου για τα βαθουλωματα του σκαφους αλλα φιλε Νικολα ο τολμων νικα! Εξ'αλλου η κλιμακα το απαιτει! Συνφωνω απολυτα με την λυση που σου εδωσε ο Μαστορας! Νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο! Συνεχισε ετσι.....το'χεις!!!