Αποστολέας Θέμα: Mare Nostrum - Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 22852 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: Mare Nostrum - Artesania Latina
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 31, 2011, 03:45:45 μμ »
Το βουτάω όλο, έτσι ώστε αν το κόψω κάπου, πάλι συνεχίζω με σκληρό.Δεν φαίνετε τίποτε αφύσικο, έτσι κι αλλοιώς τα σχοινιά τεντώνονται. Πάντως γιά την κόλα συμφωνούμε. Βασίλη που τήν βρήκες αυτή την "ΒΕΛΟΝΑ"?? Σε μαγαζί μοντελισμού??

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 31, 2011, 03:49:00 μμ »
Το βουτάω όλο, έτσι ώστε αν το κόψω κάπου, πάλι συνεχίζω με σκληρό.Δεν φαίνετε τίποτε αφύσικο, έτσι κι αλλοιώς τα σχοινιά τεντώνονται. Πάντως γιά την κόλα συμφωνούμε. Βασίλη που τήν βρήκες αυτή την "ΒΕΛΟΝΑ"?? Σε μαγαζί μοντελισμού??

ΠΑΝΟ το πουλάνε σε μαγαζιά με κλωστές, το χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια και τα σχοινιά περνάνε εύκολα και χωρίς να είσαι αναγκασμένος να βάζεις κόλλα.
Βασίλης και Maria-Frederica
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 31, 2011, 04:03:04 μμ »
Ευχαριστώ σας. Θα το πάρω.

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 31, 2011, 06:32:32 μμ »

Ένα υπέροχο "χρώμα" βερνικιού προέκυψε τελικά (κάτι μεταξύ σκούρας κερασιάς και κάστανου, όπως ιδανικά θα ήθελα να έχουν οι γάστρες από όλα τα άβαφα πλοία μου) με την εφαρμογή του teak oil (πινέλο και σκούπισμα με πανάκι μετά) στη γάστρα.

Καλησπερα Trap! ::salut::

Με teak oil περναω καθε χρονο τα επιπλα στο κηπο που σημαινει οτι εχουν χασει το χρωμα τους η μαλλον εχουν ερθει στη φυσικη τους αποχρωση (πιο ανοιχτοχρωμο ειναι το ξυλο Τeak) και γιαυτο τα περναμε με το λαδι για να τους δωσουμε μια ζωντανια καθως και για συντηρηση.
Το λεω αυτο γιατι μηπως με τον καιρο σου ερθει το ξυλο στη φυσικη του αποχρωση οπως ηταν πριν περασεις το teak oil. Βεβαια τα επιπλα εκτειθονται σε καιρικες συνθηκες θα μου πεις....καλη συνεχεια ευχομαι και μπραβο για την ωραια δουλεια! :) ::salut::

Ευχαριστώ σας. Θα το πάρω.

Φιλε Πανο μπορεις να το βρεις και στα supermarket. Απο εκει το προμηθευτηκα κι εγω....σε λιγες μερες θα αναλαβει δουλεια :D::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 31, 2011, 07:17:42 μμ »

Ένα υπέροχο "χρώμα" βερνικιού προέκυψε τελικά (κάτι μεταξύ σκούρας κερασιάς και κάστανου, όπως ιδανικά θα ήθελα να έχουν οι γάστρες από όλα τα άβαφα πλοία μου) με την εφαρμογή του teak oil (πινέλο και σκούπισμα με πανάκι μετά) στη γάστρα.

Καλησπερα Trap! ::salut::

Με teak oil περναω καθε χρονο τα επιπλα στο κηπο που σημαινει οτι εχουν χασει το χρωμα τους η μαλλον εχουν ερθει στη φυσικη τους αποχρωση (πιο ανοιχτοχρωμο ειναι το ξυλο Τeak) και γιαυτο τα περναμε με το λαδι για να τους δωσουμε μια ζωντανια καθως και για συντηρηση.
Το λεω αυτο γιατι μηπως με τον καιρο σου ερθει το ξυλο στη φυσικη του αποχρωση οπως ηταν πριν περασεις το teak oil. Βεβαια τα επιπλα εκτειθονται σε καιρικες συνθηκες θα μου πεις....καλη συνεχεια ευχομαι και μπραβο για την ωραια δουλεια! :) ::salut::

Ευχαριστώ για το σχόλιο, είμαι σίγουρος ότι κάποιος "βερνικάς" θα έχει κάποια σχετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ξυλεία του καικιού είχε τη δεδομένη απόχρωση, απλά το βερνίκι ελαφρώς την τόνισε....:

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 31, 2011, 07:25:34 μμ »
  Διόρθωση φίλε Trap για να μη περιμένεις να στεγνώσει η ατλακόλ αρκεί να βάλεις μια σταγώνα κύανο στην άκρη του σχοινιού να τη στρώσεις λίγο με το δάχτυλο και θα έχεις μια .... σχοινοβελόνα που θα περνάει εύκολα από τις τρυπούλες . Μη ξεχνάς να βάζεις και λίγη κύανο στους κόμπους για να μη λύνουν στο μέλλον  ::salut::

Αγαπητέ repetan σε ευχαριστώ για τα σχόλια και συμβουλές.

ΥΓ: Μια άσχετη ερώτηση τοπικού σου χαρακτήρα: υπάρχουν άραγε παραδοσιακοί τεχνίτες που να κατασκευάζουν κατσούνες; Θα ήθελα να τους παραγγείλω κάποια....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 31, 2011, 07:28:55 μμ »
Ακριβώς. Εκεί θα βρείς μεγάλη ποικιλία από σχοινιά σε χρώμα και σε πάχος. Ένα κόλπο που κάνω εγώ γιά να περάσω πιό εύκολα τα σχοινιά από τους μακαράδες. Κόβω περίπου 2 μέτρα από το σχοινί και το βουτάω σε ατλακόλ κρυσταλική. το απλώνα να στεγνώσει, και μετά αποκτά σχετική σκληράδα, ώστε να περνάει πιό ευκολα από τις τρύπες και να τα δουλεύεις με το τσιμπιδάκι

ΠΑΝΟ με το παρακάτω θα γλυτώσεις τουλάχιστον να περνάς το σχοινί μέσα από κόλλα.

Αντίστοιχα εργαλεία έχουν και στα καταστήματα με είδη ψαρικής για να περνούν οι πετονιές...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #107 στις: Απριλίου 01, 2011, 12:19:16 πμ »
  Φίλε trap απαντώ στην ερώτησή σου :  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #108 στις: Απριλίου 01, 2011, 12:20:50 πμ »
Spoiler (hover to show)

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #109 στις: Απριλίου 01, 2011, 05:56:43 μμ »
Παράθεση
ΠΑΝΟ το πουλάνε σε μαγαζιά με κλωστές, το χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια και τα σχοινιά περνάνε εύκολα και χωρίς να είσαι αναγκασμένος να βάζεις κόλλα.

Βασίλη πρότεινε μας και κάποιες ποιότητες και μεγέθη κλωστής για έξτρα σχοινιά...
Υπάρχουν ακόμη τα ...DMC ??
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #110 στις: Απριλίου 01, 2011, 10:34:06 μμ »
Τις μόνες μη κλωστές που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτές αλλά και κάτι Ελληνικές και από τις οποίες δεν έμεινα ικανοποιημένος.
 http://www.coatscrafts.co.uk/Products/Needlecrafts/threads/

Έχω κλωστές των Amati, Billing Boats, Mantua και Caldercraft με ποιοτικώς καλύτερες αυτές της Caldercaft.
Οι κλωστές που έχει η Artesania Latina κατά την άποψή μου είναι για πέταμα.
Κοίταξε σε μαγαζιά με κλωστές και βρες κάτι να σου αρέσει, υπάρχουν και DMC αλλά από ότι έχω δει υπάρχουν και κάποιας Ελληνικής εταιρείας που δεν θυμάμαι το όνομά της.
Σίγουρα συμφέρουν οι κλωστές από τα μαγαζιά εν συγκρίση με τις μοντελιστικές, εμένα όμως δεν μου άρεσαν, άφηναν χνούδι αν και δοκίμασα και αυτές τις Ελληνικές από τις οποίες έχω τόσες ώστε να φτιάξω 5 πουλόβερ.
Οι κλωστές της Caldercraft είναι οι μόνες που έχω δοκιμάσει χωρίς να αφήνουν χνούδι.
Βασίλης και Maria Frederica

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #111 στις: Απριλίου 02, 2011, 09:39:36 πμ »
Είσαι [σχεδόν] τελείως "εισαγόμενος" !!
Όχι πως έχεις άδικο δηλαδή....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #112 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:29:22 πμ »
Είσαι [σχεδόν] τελείως "εισαγόμενος" !!
Όχι πως έχεις άδικο δηλαδή....
Μπορώ να πω ολοκληρωτικά  και ο λόγος είναι ότι δεν βρίσκω αυτά που θέλω. Βρες μου ένα κατάστημα να έχει για παράδειγμα στοκ από σανίδες πετσώματος, από σχοινιά κ.λ.π. , πιστεύω ότι δεν υπάρχει και όταν θέλεις να παραγγείλεις για παράδειγμα 100 σανίδες 1,5Χ6 και 30 σανίδες 0,6Χ4 δεν θα τις βρεις. Χρώματα μοντελιστικά βρίσκεις, πινέλα βρίσκεις, βερνίκια βρίσκεις.
Fittings όμως για ξύλινα καράβια είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να βρεις και στην ποσότητα που τα θες.
Ο λόγος για μένα είναι ότι δεν ασχολούνται πολλοί με το ξύλινο και δεν συμφέρει τον άλλο να στοκάρει πράγματα με κίνδυνο να μην τα δώσει ποτέ.
Εάν είχα και γω κατάστημα το ίδιο θα έκανα. Λόγος για τιμές δεν τίθεται, εάν υπήρχαν αυτά που ήθελα εδώ θα τα ψώνιζα από εδώ.
Στην Σπάρτη υπήρχε μοντελιστικό κατάστημα που έκλεισε, αν και δεν είχε ξύλινα και σε ερώτηση που του έκανα δεν επρόκειτο ποτέ να φέρει γιατί δεν υπήρχε κίνηση και είχε δίκιο ο άνθρωπος.
Ρώτησα και στα τοπικά ξυλουργεία για ξυλεία να μου την κόψουν (μιλάω για σανίδες πετσώματος) και η απάντηση ήταν έχουμε δουλειά και δεν κάνουμε τέτοια.
Πες μου λοιπόν τώρα εσύ όταν έρθω στην ανάγκη τι να κάνω; Το εξωτερικό είναι μονόδρομος τουλάχιστον για μένα και ξέρεις γιατί; Γιατί όταν θέλω μερικά πράγματα τα θέλω όλα και όχι τα μισά.
Κάνε έναν έλεγχο στις μηχανές αναζήτησης και πες μου τι υπάρχει στην Ελλάδα για να ψωνίσω, και σε γενικές γραμμές τα site δεν είναι και ότι το καλύτερο. Μπορεί να είμαι χαζός και να υπάρχουν σανίδες, κλωστές και διάφορα, εάν κάποιος ξέρει που υπάρχουν ας με ενημερώσει τουλάχιστον.
Σε καμμία περίπτωση δεν ρίχνω ευθύνη στα καταστήματα και στους Έλληνες επαγγελματίες, αλλά όπως είπα τι να στοκάρουν οι άνθρωποι;
Πριν χρόνια κατάστημα στο Χαλάνδρι έφερνε την Mantua και είχε πλήρες στοκ από καράβια και fittings, τώρα πλέον δεν τα φέρνει γιατί δεν υπήρχε κίνηση και είχα πάει από εκεί πριν από 5 χρόνια να πάρω κάτι κόλλες, του είπα ότι ασχολιόμουν με ξύλινα και μου έκανε προσφορά στα fittigs που του είχαν μείνει και εγώ την αποδέχτηκα.
Αυτά τα λίγα πιστεύω να μην σε κούρασα και συγγνώμη για το spam.
Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:36:15 πμ »
Ακόμα κάτι, βρες μου κάποιο Ελληνικό κατάστημα να έχει Caldercraft, ενδιαφέρομαι γι' αυτήν την εταιρεία και στο site της εταιρείας δεν αναφέρει πουθενά Αντιπρόσωπο για Ελλάδα.
Πιστέυω ότι θα είναι μια καλή κίνηση για έναν επαγγελματία να στοκάρει έστω και λίγα κομμάτια αυτής της εταιρείας.
Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #114 στις: Απριλίου 04, 2011, 01:10:11 μμ »
Θυμήθηκα την Ελληνική εταιρεία λέγεται ΜΟΥΖΑΚΗΣ   http://www.mouzakis.gr/
Νομίζω όμως ότι δεν έχει και μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα πάχη.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #115 στις: Απριλίου 04, 2011, 03:47:06 μμ »
Το πρόβλημα με τα διάφορα εμπορικά καταστήματα με κεντήματα κλπ είναι ακριβώς στο πάχος των κλωστών!
Έχουν σχεδόν όλα κλωστές με πάχη 0,1 - 0,2 χιλ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #116 στις: Απριλίου 04, 2011, 03:53:28 μμ »
Να κοιτάξεις για κλωστές για βελονάκι  http://www.coatscrafts.gr/Products/crochet/crochet.htm
Βέβαια υπάρχουν και τρόποι να φτιάχνεις από κλωστή διάφορα πάχη, έχω ένα τέτοιο μηχανάκι της Amati, αλλά ποτέ δεν έχω μπει στην διαδικασία επειδή υπάρχουν έτοιμες και δεν υπάρχει λόγως να ταλαιπωρούμαι άδικα.
Απλά τα μοντελιστικά νήματα είναι πιο ακριβά με διαφορά στην τιμή, έχω όμως αν θέλεις λευκή και μαύρη σε διάφορα διαμετρήματα να σου στείλω αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις εμπορίου.
Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #117 στις: Απριλίου 04, 2011, 03:57:31 μμ »
Κοίταξε και εδώ να δεις τα πάχη και τα χρώματα, η πιο χοντρή είναι 1 χιλιοστό περίπου.
http://www.coatscrafts.gr/NR/rdonlyres/015BE4B9-02C1-4C5C-92A1-6A6215366B6D/86417/AIDA_SHCARD_A4.pdf
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #118 στις: Απριλίου 04, 2011, 04:42:44 μμ »
Κι εγώ στην Πάτρα το ίδιο έχω πάθει με την ξυλεία. Τα λίγα καταστήματα μοντελισμού δεν ενδιαφέρονται γιά ξύλινα πλοία. Δεν ξέρω στα μεγάλα των Αθηνών τι γίνετε. Μόνο αν έχεις χώρο και χρήμα, να γοράσεις μιά μοντελιστική κορδέλα σαν τον φίλο τον Θανάση, που παίρνει από το ξυλουργείο δοκαρακια 20mm X 20mm ή άλλο μέγεθος και τα κόβει μόνος του στις επιθυμητές διαστάσεις.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #119 στις: Απριλίου 04, 2011, 05:05:49 μμ »
Να κοιτάξεις για κλωστές για βελονάκι  http://www.coatscrafts.gr/Products/crochet/crochet.htm
Βέβαια υπάρχουν και τρόποι να φτιάχνεις από κλωστή διάφορα πάχη, έχω ένα τέτοιο μηχανάκι της Amati, αλλά ποτέ δεν έχω μπει στην διαδικασία επειδή υπάρχουν έτοιμες και δεν υπάρχει λόγως να ταλαιπωρούμαι άδικα.
Απλά τα μοντελιστικά νήματα είναι πιο ακριβά με διαφορά στην τιμή, έχω όμως αν θέλεις λευκή και μαύρη σε διάφορα διαμετρήματα να σου στείλω αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις εμπορίου.
Βασίλης
Ευχαριστώ!
Έχω για εφεδρείες κάτι .... ράμματα αντίστοιχου πάχους για την ώρα..... ::kranke_010::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Απριλίου 04, 2011, 05:08:43 μμ »
Ράμματα; Γιατί θα το χειρουργήσεις;  :lol: :lol: :lol:
Νομίζω ότι δεν κάνουν τα ράμματα, αν και δεν γνωρίζω από τι υλικό είναι.
Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #121 στις: Απριλίου 19, 2011, 08:44:32 μμ »
Καλησπέρα
ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να συμβουλεύσει με ποιο τρόπο και φορά θα περάσω το σχοινί στις υποτιθέμενες ξύλινες τροχαλίες (ή όπως αλλιώς λέγονται).
Ευχαριστώ.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #122 στις: Απριλίου 19, 2011, 10:53:56 μμ »
Από που θα ξεκινάνε τα σχοινιά?
εχω την εντύπωση πως δεν παίζει ρόλο η φορά!
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #123 στις: Απριλίου 25, 2011, 11:11:34 μμ »
Από που θα ξεκινάνε τα σχοινιά?
εχω την εντύπωση πως δεν παίζει ρόλο η φορά!

...όντως απόλυτα σημαντικό ρόλο δεν παίζει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις (ειδικά για τα μπλοκς που ρωτούσα) διευκολύνει.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #124 στις: Απριλίου 25, 2011, 11:14:12 μμ »

Χωρίς λόγια
Τώρα