Με το κόκκινο και το πράσινο δεν θα έχεις πρόβλημα, όπως και με μαύρο και με πολλές άλλες αποχρώσεις καλύπτουν σχεδόν με την μία, αλλά καλό είναι να βάζεις δύο στρώσεις, αυτό όμως εξαρτάται και με την καλυπτικότητα κάθε χρώματος. Το κίτρινο επίσης είναι δύσκολο χρώμα.
Από Chris Watton μέχρι πρότεινος σχεδιαστή της Victory Models (Amati) και από τους εμπειρότερους μοντελιστές ξύλινων πλοίων στο κόσμο σου παραθέτω τι μου είπε
For a model like Vanguard, the yellow paint you see is actually about 6 to 8 coats, with each coat being finely rubbed down in-between painting, until the finish is almost plastic model smooth. It is a long process, but all that is needed is patience - not too much skill.
I hope that helps - and a very happy new year to you and your family, too.
Chris
Επίσης,
These are the type of places you can go for spray paints. I think car paints (apart from red oxide, which I sometimes use as an undercoat/primer) Gloss paints are not the best choice for scale models, especially ships. Matt paint is always better, followed by spraying the finished model with a matt polyurethane varnish - this gives a very nice 'eggshell' type finish.
Δεν σου κάνω μετάφραση γιατί ξέρεις Αγγλικά.
ʼρα οι γνώσεις μεταδίδονται στόμα με στόμα και αν δεν ρωτήσεις εμπειρότερους θα κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη, και ειδικά αυτόν τον άνθρωπο που όπως είπα πιο πάνω τον θεωρώ από τους καλύτερους στον χώρο. Νομίζω τον έχει χρησιμοποιήσει και η Caldercraft δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος. Πάντως η γνώμη του για μένα έχει μεγάλη σημασία γιατί εάν δεν τον ρωτούσα μερικά πράγματα θα έκανα συνέχεια τα ίδια λάθη και μακάρι κάποια στιγμή να φτάσω στο επίπεδό του.
Βασίλης