Στέργιε, teak oil δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω τι βαθμό γυαλάδας έχει. Συνήθως την γυαλάδα την μετράμε σε γωνία μέτρησης 60 μοιρών και είναι από 10% για τα ματ μέχρι 100% για τα γυαλιστερά.
Την επιφάνεια που πέρασες το teak oil την έτριψες με ψιλό γυαλόχαρτο πρώτα;
Πιο βερνίκι της Kraft έχεις; μήπως έχεις αυτό που βλέπεις στην παρακάτω εικόνα;

Εάν έχεις το παραπάνω βερνίκι το έχω χρησιμοποιήσει με πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να έχει γυαλάδα μιας και είναι ματ. Το έχω χρησιμοποιήσει χωρίς να το διαλύσω. Το παραπάνω διαλύεται με διαλυτικό πινέλου της Kraft όπως γράφει στο κουτί. Με αυτό το βερνίκι έχω περάσει διάφορες υπερκατασκευές σε πιο παλιά μοντέλα. Έχω περάσει επίσης τις οροφές στη γέφυρα στη καμπίνα και στα καταστρώματα του trotamares.
Δοκίμασε το kraft που έχεις όχι πάνω στο καράβι αλλά όπως έκανες και με το teak oil και δεν το αποτέλεσμα εφόσον πρώτα έχεις αποχαρτάρει (τρίψιμο ελαφρά με γυαλόχαρτο ψιλό) τις σανίδες στις οποίες θα το εφαρμόσεις.
Ίσως το teak oil να μην είναι ματ δεν γνωρίζω όμως περισσότερα περί αυτού διότι όπως προανέφερα δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Για τις αραιώσεις που λες γράφουν τα κουτιά στο πίσω μέρος, προσωπικά όσα βερνίκια έχω χρησιμοποιήσει δεν τα έχω αραιώσει και μιλάω για βερνίκια ενός συστατικού.
Πες μας για την δοκιμή που θα κάνεις με το kraft.
Βασίλης