Αποστολέας Θέμα: Παρκετίνης το μπέρδεμα (ξανά)  (Αναγνώστηκε 18939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Απ: Παρκετίνης το μπέρδεμα (ξανά)
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 01:48:22 πμ »
Να ρωτήσω κάτι??? βρήκα στο πατρικό μου στην αποθήκη ένα μπουκάλι FUTURE που μου είχαν στείλει πριν 5 χρόνια, αλλά έχει κιτρινίσει λίγο...
-Είναι φυσιολογικό ή όχι?
-Είναι ακόμα καλό για να κάνει δουλειά ή πάει για πέταμα???

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 02:54:10 πμ »
φιλε συμφωνα με διαφορες συζητησεις εδω αν σου εχει κιτρινισει μαλλον παει κουβα...μια δοκιμη σε ενα "θυμα" θα σε πεισει  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 09:06:27 πμ »
Πέτα το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... δεν είναι και χρυσάφι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 02:25:19 μμ »
Χρυσάφι δεν είναι αλλά γιατί να το πετάξω? πάνω σε σκουρόχρωμα χρώματα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...κ στο τέλος θα πέσει κ το φλατ βερνίκι
ή σε άλλες περιπτώσεις που το ανακατεύουμε με χρώμα επίσης δεν έχει πρόβλημα...
τώρα για ψέκασμα πάνω από ανοιχτόχρωμα ας ψεκάζουμε με άλλο βερνίκι...
Ας μας πούνε κ τα παιδιά από Αμερική μεριά μιας κ το δουλεύουν πιο συχνά....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 03:12:59 μμ »
Ο ξάδερφος μου που έχει πάει ταξίδι Νέα Υόρκη πάντως μου είπε ότι δεν βρήκε Future στα super market που πήγε.
Του είπα να κοιτάξει για Pledge with Future, αλλά με ανησυχεί λίγο ότι δεν το βρήκε σαν Future. Δεν ξέρω αν το βρει τελικά σαν Pledge with future, και ελπίζω να είναι το ίδιο πράμα.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 03:29:41 μμ »

κυκλοφορεί σαν Pledge with future τώρα κ είναι η ίδια φόρμουλα με το παλιό... σε αντίθεση με το νέο klear στην Βρετανία που έχει αλλάξει εντελώς...

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 06:32:25 μμ »
pledge το βρηκα κ εγω στη florida που πηγα.ενω πιο παλια υπηρχε κανονικα σαν future.παντως ειναι ακριβως το ιδιο ::salut::
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 03:05:58 μμ »
pledge το βρηκα κ εγω στη florida που πηγα.ενω πιο παλια υπηρχε κανονικα σαν future.παντως ειναι ακριβως το ιδιο ::salut::

Kαλα δηλαδη πηγες στην Φλοριντα και βρηκες ευκαιρια να μας το πεις?????

Δεν αφηνεις το μπλα πλα και  να πιασεις κανενα μοντελο που εχεις ξεχασει τι θα πει κοφτης........μου αρεσει που πηρες και τον αερογραφο του Αλεξ :!: :!: :!:

Συγνωμη για το spam φιλε αλλα με το που ακουσει παρκετινη κατι παθαινει το παιδακι.............. :mrgreen: :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:16:38 μμ »
Να ρωτήσω κάτι??? βρήκα στο πατρικό μου στην αποθήκη ένα μπουκάλι FUTURE που μου είχαν στείλει πριν 5 χρόνια, αλλά έχει κιτρινίσει λίγο...
-Είναι φυσιολογικό ή όχι?
-Είναι ακόμα καλό για να κάνει δουλειά ή πάει για πέταμα???
Συγνώμη αλλα υποτίθεται ότι το future δεν κιτρινίζει με τον καιρό! Πρόκειται για πραγματικό future ή για παρκετίνη? Σε τί συνθήκες το είχες αποθηκευμένο π.χ. το έβλεπε ο ήλιος ή δεν ήταν σε αεροστεγή συσκευασία? Μήπως το είχες αραιώσει με τίποτα?

Πάντως ακόμα και κιτρινισμένο, η "στρώση" του - σε μια νορμαλ εφαρμογή - θα είναι τόσο λεπτή που μόνο σε λευκό υπόστρωμα θα καταλάβεις διαφορά (και άν)

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 09:51:47 μμ »
Ναι είναι το πραγματικό από Αμερική, είναι στο μπουκάλι του γεμάτο κ αχρησιμοποίητο κ δεν βγήκε ποτέ από την ντουλάπα στην αποθήκη κ ποτέ στον ήλιο... μιλάμε για πολύ μικρή κιτρινίλα (θα βάλω κ φώτο)...

Αποσυνδεδεμένος esp_eclipse

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:27:15 μμ »
Είπα κι εγώ να ασχοληθώ με το χόμπυ μετά από πολύ καιρό. Τελείωσα με το βάψιμο ενός F-15E  Hasegawa στην 1/48 και βρίσκομαι προ του σταδίου του βερνικώματος για να ακολουθήσουν οι χαλκομανίες. Έχω αγοράσει τα ακρυλικά βερνικάκια της Gunze (gloss και matt) και επειδή τα φοβάμαι λιγάκι (αναλογίες αραίωσης και κίνδυνος για ασπρίλες) αγόρασα και μια long shine μήπως και πειραματιστώ με αυτή. Αν αποφασίσω να προχωρήσω με την παρκετίνη,  να προτιμήσω πλατύ μοντελιστικό πινελάκι με μαλακή τρίχα. Τί νουμεράκι όμως; 

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:37:45 μμ »
Εγω για τα αρματα 1:35 χρησιμοποιώ Νο 12

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 15, 2011, 02:00:57 μμ »
Ναι είναι το πραγματικό από Αμερική, είναι στο μπουκάλι του γεμάτο κ αχρησιμοποίητο κ δεν βγήκε ποτέ από την ντουλάπα στην αποθήκη κ ποτέ στον ήλιο... μιλάμε για πολύ μικρή κιτρινίλα (θα βάλω κ φώτο)...

Ακυρο τελικά μια χαρά είναι απλά έτσι φαίνεται στο μπουκάλι....

Αποσυνδεδεμένος esp_eclipse

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 16, 2011, 10:54:19 μμ »
Ωραίαααα...πέρασα με πινελάκι ν. 8 δύο χεράκια παρκετίνη το μοντελάκι (καλά πήγε εκτός από μερικα ,μικροτρεξιατάκια  :twisted: :twisted: :twisted: - την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός....). Θα το αφήσω στην ησυχία του 1-2 μερούλες και μετά θα ασχοληθώ με τις χαλκομανίες. Ερώτημα...βελτιωτικά micro set και micro sol επιτρέπονται πάνω στην παρκετίνη;;;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 20, 2011, 10:42:12 πμ »
Δεν ξέρω αν φταίει η παρκετίνη, τα MicroSet και MicroSol, ή οι χαλκομανίες της Fujimi αλλά στο 2ο πέρασμα αφού μπήκαν οι χαλκομανίες,
στις μεγάλες που ήταν στα φτερά είχα silvering (όταν πάει να σηκωθεί η χαλκομανία, σωστά;). Παίζει βέβαια να βιάστηκα.  Χτες το βράδυ τελείωσα να
περνάω τις χαλκομανίες. Ίσως μέχρι το πρωί δεν είχαν προλάβει να στεγνώσουν εντελώς.
Έχω φτιάξει 2 Revell, και 1 ASmodels μέχρι τώρα με τον ίδιο τρόπο χωρίς πρόβλημα.  Η μόνη διαφορά τότε δεν είχα βάλει το Microset. Mono to Sol.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 20, 2011, 11:28:38 πμ »
Το προβλημα ειναι στην παρκετινη.Θελει τουλαχιστον 24ωρες να στεγνωσει καλα και υστερα συνεχιζεις κανονικα τα αλλα σταδεια.Κανονικα με παρκετινη δεν χρειαζετε στην χαλκομανια απο κατω MicroSet-Sol,μονο μια πινελια απο πανω.Υστερα οταν στεγνωσουν παλι παρκετινη.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 20, 2011, 11:47:22 πμ »
Δεν ξέρω αν φταίει η παρκετίνη, τα MicroSet και MicroSol, ή οι χαλκομανίες της Fujimi αλλά στο 2ο πέρασμα αφού μπήκαν οι χαλκομανίες,
στις μεγάλες που ήταν στα φτερά είχα silvering (όταν πάει να σηκωθεί η χαλκομανία, σωστά;). Παίζει βέβαια να βιάστηκα.  Χτες το βράδυ τελείωσα να
περνάω τις χαλκομανίες. Ίσως μέχρι το πρωί δεν είχαν προλάβει να στεγνώσουν εντελώς.
Έχω φτιάξει 2 Revell, και 1 ASmodels μέχρι τώρα με τον ίδιο τρόπο χωρίς πρόβλημα.  Η μόνη διαφορά τότε δεν είχα βάλει το Microset. Mono to Sol.

Η απλή συνταγή:
1η μέρα  - 1ο στρώμα παρκετίνη
2η μέρα  - 2ο στρώμα παρκετίνη
3η μέρα - εφαρμογή decals με λίγη φρέσκια παρκετίνη από κάτω. Τα τοποθετείς και απαλά τα σκουπίζεις ώστε να κάτσουν και να "κολλήσουν" με την φρέσκια παρκετίνη. Η φρέσκια πάνω στην στεγνωμένη είναι ο πιο συμβατός συνδυασμός! Μετά από λίγη ώρα περνάς μία φαρδυα (όχι πολύ γεμάτη) πινελιά πάνω από το decal ως σφράγισμα.
4η μέρα  - επόμενα στάδια, wash (αν δεν έχεις κάνει πριν τα decals, εδώ υπάρχουν πάλι διάφορες θεωρίες) και matt βερνίκια.

Καλό είναι οι μέρες να μην είναι συνεχόμενες! Δώσε λίγο χρόνο στο μοντέλο να ...συνέρχεται μετά από κάθε στάδιο. Καλή επιτυχία!

ΥΓ τα παραπάνω λειτουργούν πολύ καλά σε επιφάνειες χωρίς ανωμαλίες. Για περίεργες επιφάνειες με ανάγλυφα κλπ χρειάζεσαι κάτι το οποιο θα μαλακώσει τα decals ώστε αυτά να ακολουθήσουν τις ανάγλυφες λεπτομέρειες. Εκεί... δεν φτάνει η παρκετίνη!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2011, 03:13:06 μμ »
Ψάχνοντας για κάτι άλλο έπεσα σε αυτή τη σελίδα που ίσως βρείτε ενδιαφέρουσα...

http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 12:51:13 μμ »
pledge with future: υπάρχει στη Φλόριντα (με τόσο ξύλο στα σπίτια λογικό... ::glossa::) όχι σε μεγάλες ποσότητες σε Walmart, Publix δεν νομίζω, και Winn Dixie ίσως. Αυτό εδώ είναι που δείχνει ο @@ ο Αυστραλός στο youtube, αυτό έχω και εγώ και κάνει μια χαρά τη δουλειά του (στα πατώματα  ::glossa::)

future floor finish: επίσης υπάρχει είναι δίπλα δίπλα στο ράφι, όταν πήρα εγώ είχε 2 από το ένα και 3 από το άλλο, αλλά υπάρχουν. Τιμή είναι $6.5 αν θυμάμαι και $7 το pledge with future κάπως έτσι.

Να σταλεί μπουκάλι ταχυδρομικώς γίνεται, αν στο στείλει κάποιος συσκευασμένο επιτρέπεται, δεν είναι εύφλεκτο.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 02:56:26 μμ »
To idio prama einai kai ta dio sinadelfe  ::salut::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 11:31:45 πμ »
μιας που ξαναζωντάνεψε το θεμα.
Προσφατα θέλησα να περάσω με long shine (johnson) ενα μοντελο για να σφραγισω οτι εργασιες που ειχαν γινει μεχρι στιγμης.
λοιπον .παρατηρησα στο μπουκαλι ενα τρέξιμο που ειχε κανει απο το στομιο κατα της μεταφορας της για χρηση (ολα τα μπουκαλια κανουν τρεξιματα).
αυτο που παρατηρησα ηταν οτι ειχε γινει κατακιτρινη.
Αμα θελετε ποσταρω και φωτο με το τρεξιμο που εχει ξεραθεί πανω στο μπουκαλι.\
ποια ειναι η γνωμη σας? θεωρειτε οτι θα κιτρινισει και το μοντέλο ετσι ακριβως?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:53:00 μμ »
Κιτρινίζει πάντα λίγο. Γι αυτό και δεν συνίσταται σε λευκά ή γαλάζια μοντέλα. Όσο πιο παχύ το στρώμα, τόσο πιό πόλλή η κιτρινίλα...

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 30, 2012, 06:44:49 μμ »
...Και σε ανοιχτό γκρί,  επειδή σήμερα παραλίγω να καταστρέψω εναι Mig-21 με τα τρεξίματα και τα κιτρινίσματα της long shine,προσπαθώντας να διορθώσω ξεκολλούσαν χαλκομανίες,το βερνίκι ράγιζε κλπ ψυχοφθόρα που διορθώνω απο το πρωι μεχρι τωρα (για ένα τελευταίο βερνίκι πήγα μετά τις χαλκομανίες και κοντέυω να πάρω lexotanil..).
Δοκιμάστε το εξής: αραίωση παρκετίνης 60-70% με οινόπνευμα,ψέκασμα με αερογράφο και ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ!!!!!
δινει την ίδια γυαλάδα με το αναραίωτο αλλα στεγνώνει μπροστά σου,δεν μαζευεται στις εσοχές για να τρέξει...όταν φύγεις. Σε ένα λεπτό πίάνεις το μοντέλο εκει που έβαψες. Τα νέυρα μου.....

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 30, 2012, 07:15:23 μμ »
Αυτό με τα τρεξίματα το έχω πάθει και εγώ... :(Αυτό το αραίωμα με οινόπνευμα ακούγεται ενδιαφέρον...Προφανώς θα μετριάζει και την κιτρινίλα. Η συνταγή είναι δηλαδή, 6 μέρη παρκετίνης προς 4 μέρη οινοπνεύματος;

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 30, 2012, 08:41:48 μμ »
δεν θα το έλεγα ακριβώς συνταγή, αλλα το δοκίμασα τυχαία μέσα στην απελπίσία και το αποτέλεσμα ικανοποίησε.Η ιδέα είναι να αραιωθεί η παρκετίνη για να μετριάσει το κιτρίνισμα και το χρόνο στεγνώματος(που ειναι αρκετά μεγάλος ωστε να μαζευτέι σε κάποια σημεία παρκετίνη). Θα δοκιμάσω και άλλη αναλογία...