Αποστολέας Θέμα: Παρκετίνης το μπέρδεμα (ξανά)  (Αναγνώστηκε 18914 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Παρκετίνης το μπέρδεμα (ξανά)
« στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 10:53:20 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και δύο μέρες διαβάζω σχεδόν όλα τα post που έχουν γίνει για το θέμα παρκετίνη σαν αντικαταστάτης βερνικιού.
Καθένα θέμα που διαβάζω με μπερδεύει και πιο πολύ.
Είπα να κάνω δοκιμές σε 2 αρχαία μοντελάκια που έχω για δοκιμές.  Παρήγγειλα λοιπόν στη γυναίκα μου μια Long Shine της Johnon's.
Πέρασα λοιπόν με μαλακό πινέλο αδιάλυτη την παρκετίνη πάνω στις επιφάνειες.  Αλλού είχα gloss χρώματα, αλλού matt και σε μερικά σημεία
είχα αφήσει μόνο το αστάρι της Humbrol.
Αυτό που παρατήρησα είναι :
Σε μερικές επιφάνειες Βγαίνουν φυσαλίδες. Όχι σε όλες.  Σε αυτές που θα εμφανιστούν φυσαλίδες, συνήθως πάνω σε matt χρώματα, δεν γυαλίζει
τόσο πολύ.  Πάνω από gloss χρώμα η γυαλάδα "τυφλώνει".
Υπάρχει μια μικρή αλλοίωση των χρωμάτων, ειδικότερα στους ανοιχτούς τόνους, ενώ μερικές φορές ενώ το gloss χρώμα από κάτω γυαλίζει ήδη πολύ,
όταν στεγνώσει η παρκετίνη έχει χάσει λίγη από τη γυαλάδα του.
Στα σημεία που υπήρχε μόνο το αστάρι, απλά η παρκετίνη απορροφήθηκε από αυτό και έδωσε μια satin υφή.

Γενικά μου φαίνεται καλή πάνω σε gloss χρώματα, ενώ στα matt είναι λίγο περίεργη.
Δεν δοκίμασα με αερογράφο ακόμα.

Κάτι άλλο.  Το μπουκάλι της Long Shine που μου έφερε η γυναίκα μου είναι με μπλε καπάκι, και γράφει "Μάρμαρα, Πλακάκια, Μωσαϊκά" και έχει ένδειξη "Δεν γλιστράει",
ενώ σε φωτογραφία σε κάποιο παλιό post του 2007 δείχνει άλλο μπουκάλι, παρόμοιο αλλά με κόκκινο καπάκι, για όλα τα πατώματα και χωρίς το "Δεν γλιστράει".
Παίζει ρόλο αυτό; Μήπως είναι διαφορετική σύνθεση;

Ευχαριστώ
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
Απ: Παρκετίνης το μπέρδεμα (ξανά)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 11:26:06 μμ »
φιλε γιωργο το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν γλιστραει :mrgreen: :mrgreen:(εξαρτατε και τι θα κανεις στο μοντελο)
περα απο την πλακα τωρα αυτα που αναφερεις οντως τα εχω παρατηρισει και εγω
και πιστευω και οσοι την χρισημοποιουν.αυτη που σου εφερε η συζηγος κανει.
θελει παντος προσοχη.αν θες να αποφυγεις τα βερνικια βαζεις long shine.
καλητερα με πινελο για να μπορεις  να την ελενχεις ,και οσο για την γιαλαδα σε ματ επιφανεια
με κανα δυο περασματα θα ειναι οκ ::icon_thumright::
το πινελο θα το εχεις μονο για αυτην την χρηση.
μεγαλη προσοχη θελει με την τονικοτητα στα ανοιχτα χρωματα

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 01:41:59 πμ »
Πέρασα την προπέλα του Ρ-40,4 χέρια long shine για να γίνει γυαλιστερό ώστε να βάλω τις χαλκομανίες.Αφού τις έβαλα πέρασα άλλο ένα χέρι.
Δεν μπορώ να σου πω οτι με ικανοποιεί απόλυτα το αποτέλεσμα της παρκετίνης αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να την περάσεις απο τα βερνίκια που θα χρειάζονται αραίωση και μετά καθάρισμα με διαλυτικά.
Πάντως μόλις στεγνώσει μπορείς στην κυριολεξία να κάνεις οτι γουστάρεις στο μοντέλο χωρίς να φοβηθείς  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 01:43:59 πμ »
να ρωτήσω κ γω ξανά κατι??? το KLEAR ειναι το ίδιο καλό με το FUTURE ??? sorry για το spam...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 09:06:02 πμ »
Είναι μια από τις ερωτήσεις που ήθελα κι' εγώ να κάνω.
Future εδώ, future εκεί... Δεν υπάρχει μέλλον είπαμε.  Από Αμέρικα μεριά δεν γίνεται να μας στείλουν με ταχυδρομείο λόγο επικινδυνότητας και δεν αναλαμβάνει καμιά εταιρία, οπότε τι το παιδεύουμε;
Ή ας πιέσουμε κάποιον εισαγωγέα ή τον αντιπρόσωπο της Johnson (Unilever είναι;) να κάνει εισαγωγή.  Με την τακτική που επικρατεί όμως στην Ελλάδα,
ένα μπουκάλι που στις ΗΠΑ θα έχει $3, εδώ θα κάνει πάνω από 10Ευρώ (και πάλι καλά είναι σε σχέση με τα βερνίκια).

Με ανησυχεί αυτή η μουντάδα που βγαίνει από μερικά gloss χρώματα που ενώ πριν την παρκετίνη είναι ζωντανά, χάνουν τη ζωντάνια τους μετά.
Εγώ εξακολουθώ να νομίζω ότι φταίει το καπάκι... : )
Θα αγοράσω, αν βρω βέβαια, και με κόκκινο καπάκι να δω τη διαφορά.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 10:20:42 πμ »
απότι είδα σε ξένα φόρουμς η future τώρα λέγεται pledge και μάλλον έχει αλλάξει η σύνθεση της. δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα σαν future????

άκυρο όπου future βάλτε klear.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 10:40:17 πμ »
Γιώργο το ρωτάω γιατί είχα κ γω την τύχη να χρησιμοποιήσω το future (να ναι καλά ο συνονόματος Corto...) κ απλα έρχεται η ξαδέρφη μου απο αγγλία οπότε της είπα να μου κρατάει το αντίστοιχο KLEAR που έχουν εκεί κ ειναι το ίδιο με το πρώτο... γι αυτό ρωτάω να δω πόσο "ίδιο" ειναι με το future...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 11:27:50 μμ »
Σήμερα έκανα μια βόλτα από το ΜΕΓΑ ΑΒ στο ανατολικό... (LGAT...)
Λοιπόν, έχουν αρχίσει να μπλέκουν τα πράγματα.
Long Shine υπήρχαν δύο (2).  Και οι δύο με μπλε καπάκι, η μία αυτή που αναφέρω πιο πάνω  που αναγράφει για "Μάρμαρα, Πλακάκια, Μωσαϊκά" και ένδειξη "Δεν γλιστράει", και η άλλη με επωνυμία Pronto Long Shine που αναγράφει τα ίδια αλλά και για ξύλο ενώ λείπει η ένδειξη "Δεν γλιστράει".  Φυσικά υπήρχαν και άλλες που ήταν με κερί, άλλες αγνώστου προελεύσεως με λογότυπο ΑΒ κτλ.
Μου φαίνεται ότι το χάσαμε το κορμ... εεε.. το παιχνίδι πατριώτη....
Καθώς την Pronto Long Shine την παίρνει η γυναίκα μου έτσι κι' αλλιώς για τα ξύλινα πατώματα θα την δοκιμάσω σύντομα και θα σας πω.  Ευτυχώς έχω αρκετά σπασμένα κομμάτια να βάψω και να δοκιμάσω.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 06:24:51 πμ »
Το Future κυκλοφορει, το ονομα εχει αλλαξει σε "Pledge with Future".  Δεν εχω
δει καπiα διαφορα στην αποδοση.
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 02:16:53 μμ »
Υποθέτω φυσικά ότι μιλάς για την άλλη όχθη του Ατλαντικού...

• Scale 1/35
  • *
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 07:58:31 μμ »
Οντος ναι  :wink:
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 11:13:31 μμ »
φίλη που βρίσκεται τώρα Αμερική, μπορεί να φέρει κάποια φιάλη με Future..
Εχω διαβάσει  όμως σε άλλο post στο forum  το εξής :
Οπως έχει διαπιστωθεί, η καινούρια φόρμουλα του klear, η επονομαζόμενη pledge, είναι ακατάλληλη για μοντελιστικές εφαρμογές.

Λίγο πιο πάνω διάβασα ότι Το Future κυκλοφορει, το ονομα εχει αλλαξει σε "Pledge with Future. Δεν εχω
δει καπiα διαφορα στην αποδοση.

Επειδή ίσως δεν έχω καταλάβει , ή κάτι μου διαφεύγει, τι να πώ στη φίλη να μου φέρει ?

Κάποιο από τα παρακάτω ?

Σας ευχαριστώ !

• Scale 1/35
  • *
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 03:04:58 πμ »
Ενα απο αυτα να σου φερει: Future or Pledge with Future
Δηλαδη το μπουκαλι στιν πρωτη φωτο η αυτο στιν τελευταια
θελει λιγο τρεξιμο ομως γιατι δεν κυκλοφορει σε ολα τα σουπερ μαρκετ  ::salut::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 07:45:16 πμ »
 ::salut::
Καλημέρα!!!!
Αν το δούμε από χημικής απόψεως, το ζήτημα ξεκαθαρίζει περισσότερο:
η παρκετίνη (η κλασική), δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολύ αραιωμένο ακρυλικό βερνίκι με πρόσθετα που δίνουν γυαλάδα και άλλα καθαριστικά τασιενεργά...
το πέρασμα της παρκετίνης στα πατώματα, επί της ουσίας, σφραγίζει την καθαρή επιφάνεια, από τις βρωμιές και την σκόνη (για αυτό περνιέται αφού έχει σκουπιστεί και σφουγγαριστεί το πάτωμα)...

Έτσι λοιπόν, περνώντας την παρκετίνη πάνω από τα μοντέλα επιτυγχάνουμε να σφραγίσουμε με ένα πολύ λεπτό αλλά ανθεκτικό ακρυλικό στρώμα, τα ήδη υπάρχοντα χρώματα, από τα επόμενα βήματα του βαψίματος (wash, φίλτρα, σκόνες) τα οποία γίνονται (και πρέπει να γίνονται) με την βοήθεια νεφτιού, white spirit κ.λ.π. τα οποία δεν επηρεάζουν το ακρυλικό...
παράλληλα, τα τασιενεργά, είναι αυτά που βοηθούν τις χαλκομανίες σε κάποιες περιπτώσεις να καθίσουν καλύτερα.

Τώρα, η μάρκα της παρκετίνης δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αρκεί αυτή να μην έχει πρόσθετα κεριού, παραφίνης και άλλων συντηρητικών ξύλου, γιατί μπορεί να  επηρεάσουν από την μία τα χρώματα, από την άλλη όταν στεγνώσει, δίνει μία κάπως "σαγρε"  επιφάνεια που επηρεάζει την εφαρμογή των λαδιών κ.λ.π.
εγώ προσωπικά, χρησιμοποιώ την κλασσική Long Shine, της Johnson και για να μετριάσω το εφέ της γυαλάδας που αφήνει, πάντοτε στο τέλος, ψεκάζω και ένα ματ βερνίκι...

Οι χημικής φύσεως πληροφορίες, είναι προσφορά του πατέρα μου 35 χρόνια χημικός σε εργοστάσιο παρασκευής καθαριστικών και απορρυπαντικών. 
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 10:47:26 πμ »

να υποθέσω τέλος ότι γιια το μπανιο της  καλύπτρας και το γιάλισμά της , κάνει επίσης η συγκεκριμένη ?

Ευχαριστώ και τους 2 σας ..

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 08:49:16 μμ »
εγω παλι έχω το άλλο πρόβλημα: όταν ψεκαζω λογκ σαιν με αερογραφο τότε σε μερικά σημεία τρέχει και μαζεύεεται μεγαλη ποσοτητα και κιτρινίζει...(συμβαίνει πανεύκολα σε αεροπλάνα συνήθως....). Να τονίσω ότι είμαι πολύ φειδωλός στον ψεκασμό της άρα δεν παίζει να ψεκάζω υπερβολική ποσότητα.

έχει κανείς να προτείνει κάτι?

και επίσης ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα (και προσόν μαζί) είναι ότι αφήνει την γυαλάδα που όλοι αναφέρετε...η οποία σε πολλά μοντέλα δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη....

υπάρχει προίον στην ελληνική αγορά (σουπερμαρκετ εννοω) που να κάνει την ίδια δουλειά αλλά στην μάτ εκδοχή της?? να μην μπλέκουμε με ματ βερνίκια και αραιώσεις και τούμπαλιν...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 02:52:34 μμ »
Καλησπέρα,

Δοκίμασα τελικά και την Pronto Long Shine που έλεγα παραπάνω...
Το αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό από την απλή Long Shine και δεν ικανοποιεί.  Αφήνει μια μουντάδα/θολούρα και δεν γυαλίζει.
Ίσως βέβαια αυτό να είναι το επιθυμητό για κάποιους.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος ChrisP40

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 04:28:34 μμ »
Θα εχω καλο αποτελεσμα αν περασω με πινελο την παρκετινη μετα απο το βαψιμο με ακρυλικα ? ( αφου στεγνωσουν 3 μερες εννοειται )
Μετα χαλκομανιες και μετα περασμα με αλλο βερνικι.  Σωστα ? Το πινελο θα αφησει τιποτα πινελιες ?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 05:36:41 μμ »
Η παρκετίνη είναι η απλή Long Shine της Johnson.  Ούτε Pronto ούτε τίποτα. Αυτή που είναι μόνο για μάρμαρα, μωσαϊκά κτλ.
Βάψιμο με πινέλο.  Είναι πολύ γρήγορο καθώς με σχεδόν 1 γέμισμα του (φαρδιού) πινέλου πέρασα ολόκληρο Α319 !!!
Εάν βγάλει φουσκάλες ΜΗΝ κάνεις τίποτα. Θα φύγουν μόνες τους σε μερικά λεπτά.  ΜΗΝ αγγίζεις εκεί που έχεις περάσει τη παρκετίνη.
Το ίδιο και για τυχόν πινελιές.  ʼσε που δεν φαίνονται, εξαφανίζονται μέσα σε 2-3 λεπτά.
Μην αναπνέεις, μη φοράς ρούχα που ξεφτάνε. Ότι κολλήσει στο μοντέλο όταν περάσει η παρκετίνη κόλλησε και δεν βγαίνει!
And Don't panic!.  Στις πρώτες δοκιμές που έκανα πανικοβλήθηκα με τις φουσκάλες, τις γραμμούλες, τα σταξίματα κτλ.
Θέλει απλά ταχύτητα και αν σου χτίσει, πέρασε με το πινέλο πάλι 2-3 φορές να απορροφήσει το πολύ και άπλωσε το πάλι.
Τα πλεονεκτήματα της παρκετίνης σε σχέση με το βερνίκι όπως ανακάλυψα :
α. Δεν μυρίζει (άσχημα) ούτε μαστουρώνεις όταν βάφεις,
β. Δεν είναι τόσο βλαβερή, (εντάξει, μην την πιούμε κιόλας!),
γ. Στεγνώνει 10 φορές πιο γρήγορα από το βερνίκι,
δ. Είναι 10 τουλάχιστον φορές πιο φτηνή!
ε. Περνιέται ΑΨΟΓΑ με πινέλο μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ το βερνίκι θέλει αερογράφο ή άντε σπρέι.  ʼσε το καθάρισμα μετά... πάει το μισάωρο.
ζ. Αν σου τελειώσει αργά το απόγευμα δεν τρέχεις να βρεις μοντελιστικό κατάστημα... Το Super Market ή το ψιλικατζίδικο της γειτονίας θα έχει σίγουρα!

Και μειονεκτήματα:
α. Μπορεί να την ψάχνεις με τις ώρες και τελικά να την έχει χρησιμοποιήσει η γυναίκα σου.
β. Σκουραίνει ελάχιστα τα χρώματα.
γ. Δεν κάθεται πολύ καλά πάνω σε αστάρι.
δ. Πάνω από ματ χρώμα θέλει αρκετά χέρια για να γυαλίσει.
ε. Μπορεί να "χτίσει" εύκολα.  Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το βερνίκι αλλά εκεί δεν μπορείς με ένα ακόμα πέρασμα να το μαζέψεις.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι έκανα τόσα χρόνια...
Α.. Ναι... Τίποτα γιατί τα είχα παρατήσει. ;-)

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 06:21:42 μμ »
εγω παλι έχω το άλλο πρόβλημα: όταν ψεκαζω λογκ σαιν με αερογραφο τότε σε μερικά σημεία τρέχει και μαζεύεεται μεγαλη ποσοτητα και κιτρινίζει...(συμβαίνει πανεύκολα σε αεροπλάνα συνήθως....). Να τονίσω ότι είμαι πολύ φειδωλός στον ψεκασμό της άρα δεν παίζει να ψεκάζω υπερβολική ποσότητα.

έχει κανείς να προτείνει κάτι?

και επίσης ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα (και προσόν μαζί) είναι ότι αφήνει την γυαλάδα που όλοι αναφέρετε...η οποία σε πολλά μοντέλα δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη....

υπάρχει προίον στην ελληνική αγορά (σουπερμαρκετ εννοω) που να κάνει την ίδια δουλειά αλλά στην μάτ εκδοχή της?? να μην μπλέκουμε με ματ βερνίκια και αραιώσεις και τούμπαλιν...

Χρηστο ειπαμε το ματ βερνικι δεν το γλυτωνεις.......http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16590.0.html

αν και απορω με την παρκετινη,γιατι τοση πρεμουρα...τα βερνικια ειναι για τα μοντελα και η παρκετινη για το πατωμα,με μονη ιδιαιτερη χρηση στις καλυπτρες  και σε αλλα..ιδιαιτερα πραγματακια,χρειαζεται εμπειρια στο ψεκασμα,το μονο που ειναι φθηνοτερη κατα πολυ...http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 06:41:45 μμ »
DIM57, το ποστ αυτο ηταν προγενέστερο του τοπικ που ανοιξα μετα....

το εχω παρει λοιπον αποφαση οτι θα ασχοληθω με βερνικι και μαλιστα θα αγοραστει αμεσα το προίον που προτεινατε στο αλλο τοπικ!!!!

thanks!!!

Αποσυνδεδεμένος ChrisP40

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 12:11:21 πμ »
Ευχαριστω για τις κατατοπιστικες οδηγιες !

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 12:36:59 μμ »
καλημερα την απλη παρκετινη long shine johnson που την βρισκουμε ; πηγα σε δυο super market σκλαβενιτη και βασιλοπουλο αλλα βρηκα μονο την pronto johnson στην ασπρη συσκευασια και μεσα το υλικο ειναι γαλακτερο καπως απο εξω γραφει οτι ειναι για μαρμαρα και γιαλυζη εκανα δοκιμη αλλα ειναι καπως ματ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 01:53:21 μμ »
Η Pronto Long Shine έχει και πρόσθετα για περιποίηση ξύλου και δεν κάνει τόσο καλή δουλειά.
Την απλή Long Shine την βρήκα στα ΑΒ.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 01:58:59 μμ »
μαλλον το δικο μου που πηγα δεν ειχε θα παω σε καποιο αλλο