ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑ σας

μπρε 'σεις, πολλές απαντήσεις

Λοιπόν
ΚΑΤΑΡΧΑΣ --- παιδιά συζήτηση κάνουμε και προσπαθούμε να βρούμε μια "άκρη" με το πυραυλάκι.....ίσα ισα που είναι "γόνιμη" τόσο για μένα όσο και όποιον θελήσει κάποια στιγμή να το κάνει, δλδ θα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες να βρεί εδώ στο MC

Και
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ παρεξήγηση με τον Κώστα ή κάποιον άλλο φίλο (εξηγώ για τυχόν υποψίες). Ειλικρινά εγώ προσωπικά δεν είχα βρεί
ΤΗΝ βιβλιογραφία αλλά και πληροφορίες στο net (πέραν των 10-12 που "κυκλοφορούν").......
Τώρα γιατί το έκανα έτσι (και βέβαια με λάθη)......καταρχάς για preshadding και wash το εξήγησα οτι έγινε λόγω κλίμακας δλδ, στο πραγματικό λόγω διαφοράς επιφανειών, καμπυλότητας, σκιών κτλ κτλ η ιπτάμενη βόμβα έχει διαβάθμιση του χρώμματος και των σκιών, σ' ενα "σκατουλάκι" πρπ 6cm και βλέποντας το απο απόσταση 1 μέτρου και βάλε, αν το είχα βάψει απλά μ' αυτό το υπόλευκο χρώμμα, θα ήταν πραγματικά σαν ενα υπόθετο στην 1/1. Αρα με κάποιο τρόπο έπρεπε να αναπαραστήσω την διαφορά των πάνελ και την κλίση.
Σχετικά με τις φθορές.....το κιτ της Testors αναπαριστά ενα Type 11, απ' αυτά φτιάχτηκαν 755 "κομμάτια" (155 στην Yokosuka και 600 στην Kasumigaura), οι φωτογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα να είναι 100

: 200

: ʼρα το φωτογραφικό υλικό μας δεν καλύπτει ούτε τα μισά, άρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι με 100% σιγουριά (
προσοχή δεν μιλώ για κατασκευαστικά π.χ. αν είχαν μικρότερα φτερά κτλ αλλά καθαρά ως θέμα πώς ήταν απο φθορές).
Επίσης αν παρατηρήσουμε οι κατασκευάστριες εταιρείες είναι στην Ιαπωνία ενώ το πεδίο δράσης τους ήταν κάποια χιλιόμετρα μακρυά στην νήσο της Okinawa. Σκεπτόμενος αυτό και το πώς θα τα μετέφεραν εν μέσω Σινικής θάλασσας - Ειρηνικού και μάλιστα υπο την "σκέπη" της USAF και του US NAVY, μάλλον όλο και κάποιο απ' αυτά θα χτυπούσε ή θα γρατσουνιόταν.
Κάτι άλλο που σκέφτηκα βάφοντας το, η ίδια η κατασκευή του. Το Ohka ήταν διαιρούμενο σε 3 κύρια κομμάτια, τα οποία ήταν "βιδωτά". Στο μπροστά μέρος υπήρχε ο "κώνος" με τα εκρηκτικά και σίγουρα ουδείς τρελός θα τα μετέφερε έτσι. Αρα στο πεδίο μάχης κάποιοι την αρμολογούσαν και την φόρτωναν. Βάλτε τώρα με τον νού σας, την σήκωναν επάνω σε ξύλινους τάκους - την "άνοιγαν" με εργαλεία - έβαζαν τα εκρηκτικά - την "ξαναέκλειναν" με κάποια εργαλεία....και μιλάμε εν έτη 1945 και εν μέσω μαχών. Σίγουρα δεν "πήγαιναν με το πάσο" τους, όλο και κάποια ζημιά θα έκαναν (εχω δεί φώτο με τσαλακωμένη "μύτη")
Και κάτι τελευταίο, πώς αναρτούσαν ενα Ohka στην "κοιλιά" της Betty

:

: Υποθέτω οτι υπήρχε κάποιος μηχανισμός ανύψωσης και σίγουρα δεν έβαζαν αφρολέξ ή πανιά εκεί που ακουμπούσε το Ohka....
Προς Θεού
ΔΕΝ θέλω να κάνω "τον έξυπνο" και ούτε αμφιβάλω οτι πράγματι μπορεί να κάνω παντού (σ' οσα σκεφτούμουν περι φθορών) λάθος, απλά σας λέω τί σκεφτόμουν όταν είπα "αρχίζω το βάψιμο"

Και πράγματι υπάρχει ενα
ΜΕΓΑ λάθος που έκανα

Τα φτερά στο Type 11 ήταν
ξύλινα και οχι μεταλλικά

Παιδιά ολα ok

πάμε παρακάτω.....next plz (μοντέλο)