Αποστολέας Θέμα: Yokosuka MXY7 ''Ohka''  (Αναγνώστηκε 5099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Yokosuka MXY7 ''Ohka''
« στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 08:03:47 μμ »
 Καλησπέρα σας,

πρίν καιρό έβλεπα σ' ενα απο τα κλασικά ντοκυμαντέρ του History Channel, τις ιαπωνικές επιθέσεις τύπου καμικάζι μ' αυτά τα πυραυλοκίνητα μέσα και αναρωτήθηκα εαν υπάρχουν υπο κλίμακα απο κάποια εταιρεία. Μετά απο λίγο καιρό το "πέτυχα" σε πλαστικό κιτ (υπάρχει ανάλογο ρητινένιο - αλλά ήθελα να χαλαρώσω λίγο απο τις ρητίνες) απο την Testors. Το κουτί περιέχει 2 κιτ, το "Ohka" και την γερμανική "V1".
 Σαν κιτ δεν μπορώ να πώ οτι είναι κάτι το εξαιρετικό, να φανταστείτε το κόκπιτ δεν είναι τπτ άλλο πέραν ενός "κακοφτιαγμένου" καθίσματος, ενώ και πολλά άλλα απλά λείπουν. Ολο το κιτ έχει υπερυψωμένη γράμμωση/πριτσίνωμα οπότε αρχικά τρίφτηκε ξαναχαράχθηκε και "πριτσινώθηκε"....

Προσπάθησα απο κάποιες φώτο που βρήκα στο net να φτιάξω το κάθισμα του πιλότου, ξεκινώντας απο λασπωτήρες ενος παλιού Τ-55...και μένουν οι ζώνες τώρα

Είναι να τοποθετηθούν τα σκοπευτικά του, και το υπόλοιπο του πίσω πηδαλίου διεύθυνσης.......και φυσικά τα "αγνώστου ποιότητας" σήματα (του κιτ)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Yokosuka MXY7 ''Ohka''
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 08:23:07 μμ »
  Απορώ. Πώς παρά τα τέσσερα εκατομμύρια κιτ που αποτελούν το στόκ σου,αποφάσισες να αγοράσεις άλλο ένα (και μάλιστα αυτό) και να το φτιάξεις κιόλας........... :roll: :roll:

Τουλάχιστον η επιλογή σου φαίνεται να σε δικαιώνει.  ::eusa_clap::

Υποθέτω πως το εν λόγω μοντέλο δεν πρέπει να ξεπερνάει σε μήκος τα 6 cm........... 8)

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 08:26:47 μμ »
χαρα στο κουραγιο σου.μοντελο της testors;
ο πινακας παντως μια χαρα ειναι.τι κλιμακα ειναι το πυραυλακι;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 01:44:50 πμ »
Πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα συνονοματε με μοναδικη ενσταση το ισως πολυ σκουρο γουος.. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλα τελειωματα.. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 11:40:16 πμ »
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ::salut::
 Νίκο (Nick2), το ξέρεις πολύ καλά οτι το φαινόμενο "μοντελλιστικό στόκ", είναι σαν την Λερναία Υδρα, ένα κόβεις - τρία βγαίνουν.....Τώρα ώς διάσταση είναι εκεί που λές, περίπου στα 8 εκατοστά (μετα συγχωρήσεως).
 Νίκο (Κυπραίος), πράγματι ξέχασα   :oops: να γράψω οτι είναι στην 1/48. Όσο για το πίνακα είναι απο περρίσευμα p.e. τ' οποίο έκοψα (σχήμα) και κόλλησα επάνω όργανα (p.e.) απο διάφορες φώτο που βρήκα στο net.
 Παναγιώτη, για wash χρησιμοποίησα φίλτρο του MIG και σε μερικά σημεία έκανα chipping με bolt gun silver της Cittadel....πράγματι στις φώτο φαίνεται έντονο (λόγω zoom και μεγένθυσης), στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο "απαλό". Θα βγάλω κάποια φώτο - όταν τελειώσει - στο "ύψος του ματιού" και εκει θα φανεί αυτό που λέω  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 08:04:34 μμ »
Πολύ ωραίο Παναγιώτη, και πρωτότυπο..
Νίκο (Nick2), το ξέρεις πολύ καλά οτι το φαινόμενο "μοντελλιστικό στόκ", είναι σαν την Λερναία Υδρα, ένα κόβεις - τρία βγαίνουν.....
Πόσο δικαίο έχεις... ::icon_thumright::
ΥΓ. Αλήθεια το chipping τι είναι, μην βαράτε αυτοκίνητα φτιάχνω :mrgreen:?
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 12:37:59 πμ »
Γιώργο σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink:
 Chipping είναι το ξεφλούδισμα του χρώμματος λόγω γρατσουνιών ή χτυπημάτων απο κάποιο αντικείμενο ή λόγω σκουριάς κάτω απο το χρώμμα ακόμα και λόγω τριβής απο παππούτσια π.χ. έτσι ώστε να φαίνεται το αστάρι απο κάτω ή ακόμα και το μέταλλο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 09:22:41 μμ »
πρωτοτυπο και ομορφουλι Παναγιωτη  καλη συνεχεια...... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 10:13:15 μμ »
Παναγιώτη ,αναρωτιέμαι εαν το έχεις φθείρει πολύ,για ένα αεροσκάφος το οποίο ήταν μιας χρήσεως!
Από το εργοστάσιο πήγαινε στις μονάδες,φορτωνόταν στα Μπέτυ και μετά ....γειά σας....
Λογικά ,θα ήταν του κουτιού. :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:36:28 μμ »
Δημήτρη φίλε μου σ' ευχαριστώ έχει ήδη τελειώσει και αύριο-μεθαύριο θα "ανέβουν" και οι τελικές του φώτο  :wink:
Κωστή σ' αυτό που λές έχεις απόλυτο δίκιο  ::icon_thumright:: Απλά τις "σκιάσεις" και τα panels τα έκανα χάρην κλίμακας ώστε να δείξει λίγο (φαντάσου λίγο ενα "υπόθετο" τελείως υπόλευκο σ' ενα τραπέζι ή ράφι). Τώρα σχετικά με τις φθορές, δυστυχώς απο βιβλιογραφία τπτ απολύτως πέραν 10-20 φώτος απο το net.....σε πολλές όμως απο τις οποίες το είδα "κομμένο" σε 3 κομμάτια (ουριαίο - κεντρικό/cockpit - μύτη/κάλυμα εκρηκτικών) και κάποιοι δύστυχοι να τα αρμολογούν, να κρέμεται κυριολεκτικά απο παλάγκο (τύπου γέφυρα) με αλυσίδες (σαν αυτά που σηκώνουν μοτέρ απο άρματα στα εργοστάσια), να είναι τοποθετημένο επάνω σε κορμούς δέντρων ως υποστηρίγματα σαν σκαμπό (φτερά - μύτη - ουρά) κτλ.  Σίγουρα λοιπόν κάποια απο αυτές τις διαδικασίες όλο και θα το "τραυμάτιζαν"  :roll: :roll: Γιαυτό και, ίσως αυθαίρετα, έκανα κάποιες φθορές σαν chipping.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:53:10 μμ »
Παναγιώτη τα θερμά μου συγχαρητήρια φίλε...πανέμορφο.Το έχω στα υπόψιν για 35άρι όμως.
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:58:04 μμ »
Ζήση σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink: Δεν πειράζει βρε φίλε μου  :wink: :wink: Κάτσε να κάνω και την "μαμά" Betty πρώτα...35αρι  :?: Scratch  :?: :?: :?: Πήρα θέση ήδη  ::eetsmakelijk:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:39:41 πμ »
Ένα μικρό  ::spam_emoticon:: ::sorry::
Πρώτα να τελειώσω με το πανέμορφο cant στο Αιγαίο και μετά το Cherry Blossom.ʼρχισα τα σφαξίματα και προσθέτω φούλ εσωτερικό.Μια γεύση παρακάτω..

Αν και θα μπορούσα να συμφωνήσω με τον Μάστορα για το τζτζιλόνι βάψιμο,αυτό ισχύει για τα μουσεία που το διατήρησαν και το αναπαλαίωσαν χάριν πολλά κιλά μπογιάς.
Στη πραγματικότητα η Betty όλο και θα του "έχυνε" τα λαδάκια της,άσε που θα το σκρατσάρανε μέχρι να φορτωθεί.Αλλά εκείνα "εστάλησαν" σε στόχους.
Τα εναπομείναντα ευρήματα μάλλον από την γραμμή παραγωγής έπεσαν σε Αμερικανικά χέρια και ταξίδεψαν με καραβάκι,με όλα όσα συνεπάγονται της μεταφοράς.Βλέπε Horten στο Smithsonian.
Ρίξε μια ματιά εδώ...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:59:31 πμ »
Ζήση οι πρώτες φωτό που δείχνεις είναι τελείως εκτός θέματος,καθώς δείχνουν ένα σωζόμενο Ohka σε μια αποθήκη-κοτέτσι,μετά από μισό αιώνα και βάλε,αποθήκευσης!!!
Σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν reference για αεροσκάφος την περίοδο του πολέμου.
Η φωτό με τους Αμερικάνους γύρω του, πάλι δεν σημαίνει κάτι,καθώς ο Παναγιώτης δεν έχει κάνει το αεροσκάφος σε κάποιο αντίστοιχο διόραμα,ωστε να δικαιολογεί την κατάστασή του.
Η τελευταία φωτό,μάλλον υποστηρίζει την άποψή μου (!),εαν παρατηρήσει κανείς το αεροσκάφος,βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο του Παναγιώτη,άντε να έχει κάμποση σκόνη επάνω του...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 01:21:45 πμ »
Κωστή υπήρχαν και φθαρμένα "Ohka", ίσως οχι πολλά, αλλά υπήρχαν

Ok άλλο χρώμμα αλλά υπήρχαν

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 01:55:29 πμ »
Τώρα σχετικά με τις φθορές, δυστυχώς απο βιβλιογραφία τπτ απολύτως πέραν 10-20 φώτος απο το net.....σε πολλές όμως απο τις οποίες το είδα "κομμένο" σε 3 κομμάτια (ουριαίο - κεντρικό/cockpit - μύτη/κάλυμα εκρηκτικών) και κάποιοι δύστυχοι να τα αρμολογούν, να κρέμεται κυριολεκτικά απο παλάγκο (τύπου γέφυρα) με αλυσίδες (σαν αυτά που σηκώνουν μοτέρ απο άρματα στα εργοστάσια), να είναι τοποθετημένο επάνω σε κορμούς δέντρων ως υποστηρίγματα σαν σκαμπό (φτερά - μύτη - ουρά) κτλ.  Σίγουρα λοιπόν κάποια απο αυτές τις διαδικασίες όλο και θα το "τραυμάτιζαν"  :roll: :roll: Γιαυτό και, ίσως αυθαίρετα, έκανα κάποιες φθορές σαν chipping.

Η φωτό με τους Αμερικάνους γύρω του, πάλι δεν σημαίνει κάτι,καθώς ο Παναγιώτης δεν έχει κάνει το αεροσκάφος σε κάποιο αντίστοιχο διόραμα,ωστε να δικαιολογεί την κατάστασή του.
Η τελευταία φωτό,μάλλον υποστηρίζει την άποψή μου (!),εαν παρατηρήσει κανείς το αεροσκάφος,βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο του Παναγιώτη,άντε να έχει κάμποση σκόνη επάνω του...

Καταρχάς είναι πολύ γόνιμο να υπάρχει διάλογος-αντίλογος.Σημαίνει ότι υπάρχει άποψη και επί της προκειμένης περίπτωσης,διαφορετικές.Να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι σκοπός μου να πείσω κάποιον για τη δική μου,απλά την καταθέτω.Και αφού την υποστηρίζω,την τεκμηριώνω.
Ερώτηση.Τι θα πεί  οι φωτό που δείχνω είναι τελείως εκτός θέματος;
Ναι δείχνουν ένα σωζόμενο Ohka σε αποθήκευση.Και... σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν reference για αεροσκάφος την περίοδο του πολέμου;Και από που προήλθε το απόκτημα αυτό;Το ότι δεν του έχουν βάλει "χέρι" ακόμη ανακατασκευάζοντάς το,αποτελεί το καλύτερο και γνησιότερο reference.Ίσως όχι για φθορές με τη πάροδο του χρόνου.
Στη τελευταία φωτό,λές ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο του Παναγιώτη...Γιατί τι περισσότερες φθορές βλέπεις στο μοντέλο;Έντονο preshading;
Νομίζω πως έγινε κατανοητή η εκδοχή του.
Και για να είμαστε ακριβείς,τα Ohka/ Baka θα μπορούσαν να κουβαλάν κάθε λογής "μπίχλα",χτυπήματα και φθορές όπως τα αντίστοιχα Γερμανικά V1/V2.
Σου φαίνεται για κοτέτσι το υπόστεγο;

Φαίνεται του κουτιού;

Εκτός κι αν το προτιμούμε έτσι...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 02:11:04 πμ »
s=1&hl=el_GR

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 02:48:44 πμ »
 ::director:: ::director::Γιωργοοοοο(Αραβασι) πού εισαι? Για καταθεσε κ συ τη γνωμη σου.. ::sofos11:: ::sofos11::
Σαν νεροκουβαλητης της Οκα  :mrgreen: :mrgreen:  κ με βαση το βιβλιο 'PROFILE 210 Mitsubishi G4M & Ohka bomb' με πολλες φωτο της εποχης, θα ελεγα οτι η αποψη του Κωστα ειναι πολυ πιο κοντα στην αληθεια..

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 02:56:45 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 03:58:57 πμ »
Χμμμμ....δεν ξέρω ακριβώς που είναι η διαφωνία...αν τα Ohka είχαν φθορές; Αυτά που ήταν για τις τελικές επιθέσεις αυτοκτονίας (MXY7), γενικά δεν είχαν. Όπως γράφτηκε και πιο πάνω, από το εργοστάσιο κατευθείαν στη μονάδα και...αντιός αμίγκος. Είχαν γρατζουνίες και λάδια από τη Μπέτη; Ναι, αλλά τόσα λίγα που έτσι κι αλλιώς δεν φαίνονται σε καμιά κλήμακα.
Τα εκπαιδευτικά MXY7-K1 και όσα από τα MXY7 χρησιμοποιήθηκαν σαν εκπαιδευτικά, ναι, είχαν φθορές.

Ανοίγετε πολλά θέματα και είναι λίγο δύσκολο να απαντήσω σε όλα...
Καλό είναι όταν βρίσκουμε φωτογραφίες στο δίκτυο και τις χρησιμοποιούμε για refference να ξέρουμε που, πώς και πότε είναι τραβηγμένες.

Το Ohka στη φωτογραφία που έβαλε ο Raw_Shooter (πράσινο με γκρι) είναι εκπαιδευτικό, άρα οι φθορές είναι αναμενόμενες.
Στις έγχρωμες φωτογραφίες του pink_panzer από το μουσείο στην Ουάσινγκτον φαίνετε πάλι ένα Ohka εκπαιδευτικό (MXY7-K1 διθέσιο).
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του pink_panzer έχει τραβηχτεί στην Αμερική, οπότε το Ohka έχει ήδη υποστεί τις φθορές της μεταφοράς.
Το πρώτο ασπρόμαυρο βίντεο είναι τραβηγμένο στην Οκινάβα με το Ι-18, άρα είναι πιο κοντά χρονικά και συνεπώς πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Το έγχρωμο βίντεο είναι τραβηγμένο στην Αμερική κάποια χρόνια μετά τον πόλεμο.

Να βάλω κι εγώ κάποιες φωτογραφίες όπου φαίνετε η απουσία φθορών.
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/145.jpg
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/153.jpg
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/154.jpg
Είναι κι αυτές τραβηγμένες στη Οκινάβα και το Ohka δεν είναι εκπαιδευτικό.

ΕΝΒ

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 08:13:48 πμ »
Τι δϊυλίσαμε το κουνουπάκι πάλι!
Από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε, θεωρώ ότι ένα ελαφρύ wash το σηκώνει άνετα το μοντέλο.
Το chipping ναι, μάλλον είναι υπερβολικό για την περίπτωση τέτοιου αεςροσκάφους εκτός της περίπτωσης εκπαιδευτικού όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Τώρα, το επιχείρημα του Mastora ότι θα έπρεπε να είναι σε διόραμα για να υποστηρίζεται η συγκεκριμένη φθορά το βρίσκω εντελώς λάθος και υπερβολικό.
Δηλαδή αν παρουσιάζεται ένα μοντέλο βαμμένο σε κάποια κατάσταση φθοράς εκτός της συνηθισμένης (παρ'όλα αυτά όμως τεκμηριωμένης φωτογραφικά), θα πρέπει να μπαίνει σε διόραμα γιατί διαφορετικά είναι μη ρεαλιστικό;  :shock:
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 08:26:06 πμ »
Χμμμ...απλά συζήτηση κάνουμε (μάλλον όχι για κουνούπια αλλιώς να φέρουμε το φλιτ :). )

Παράθεση
Δηλαδή αν παρουσιάζεται ένα μοντέλο βαμμένο σε κάποια κατάσταση φθοράς εκτός της συνηθισμένης (παρ'όλα αυτά όμως τεκμηριωμένης φωτογραφικά), θα πρέπει να μπαίνει σε διόραμα γιατί διαφορετικά είναι μη ρεαλιστικό;

Γενικά, νομίζω πως ναι. Γιατί αλλιώς θα φαίνετε εκτός τόπου και χρόνου.
ΠουΧου: αν φτιάξω εγώ μια Μπέτη στραπατσαρισμένη χωρίς να τη βάλω σε διόραμα, ένας που τη βλέπει θα πει "τώρα αυτό τι δείχνει; Βομβαρδισμένο αεροπλάνο; Υπό επισκευή; Η κάθησε πάνω στο μοντέλο ο χοντρός;"

ΥΓ Ωραίο το μωρό στο άβαταρ. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 08:44:15 πμ »
ΠουΧου: αν φτιάξω εγώ μια Μπέτη στραπατσαρισμένη χωρίς να τη βάλω σε διόραμα, ένας που τη βλέπει θα πει "τώρα αυτό τι δείχνει; Βομβαρδισμένο αεροπλάνο; Υπό επισκευή; Η κάθησε πάνω στο μοντέλο ο χοντρός;"

Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε τέτοιες περιπτώσεις στραπατσαρισμένων αεροσκαφών.
Π.χ. ένα αεροπλάνο (ας μείνουμε στην Ιαπωνία) που βαφόταν χωρίς αστάρια κλπ, είναι κοινός τόπος και αποδεδειγμένο ότι ξεφλούδιζε άσχημα και συνήθως το προσωπικό εδάφους ξανέβαφε από επάνω, ξαναξεφλούδιζε, ξαναβάφανε κλπ.
Εδώ έχουμε τις περιπτώσεις να αναπαρασταθεί μόλις βγήκε από το εργοστάσιο και είναι τσίλικο, ή με πάρα πολύ ξεφλούδισμα πριν ξαναβαφτεί ή ξεφλουδισμένο και ξαναβαμμένο σε ορισμένα σημεία από το προσωπικό εδάφους, παρ'όλα αυτά σε πτήσιμη κατάσταση...
Σε ποιά από τις παραπάνω περιπτώσεις το μοντέλο θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός διοράματος για να μην θεωρηθεί εκτός τόπου και χρόνου;
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 08:50:39 πμ »
Εννοείται ότι σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο να μπαίνει σε διόραμα.
Δεν νομίζω όμως ότι αυτό λέει ο Μάστορας.
Τέλως πάντων, αυτά τα μοντελιστικά από μένα. Αν θέλετε κάτι άλλο για το Ohka σφυρίχτε μου.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 09:07:09 πμ »
Δεν νομίζω όμως ότι αυτό λέει ο Μάστορας.

Ο Mastoras είναι επαγγελματίας γκρινιάρης  ::glossa::

Εν πάσει περιπτώσει, πάσο από μένα, δεν προσπαθώ να επιβάλλω άποψη, μάλλον όλοι έχουν δίκιο!  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Tags: