Αποστολέας Θέμα: Halifax New Hampshire 1768  (Αναγνώστηκε 4100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Halifax New Hampshire 1768
« στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 04:09:39 μμ »
καλησπερα! ειμαι νεος και στο φορουμ και επισης νεος στην κατασκευη ξυλινου καραβιου!!
εχω το μοντελο Halifax new hampshire 1768 της constructo και πραγματικα δυσκολευομαι να βγαλω ακρη. δεν ξερω αν φταιει το γεγονος οτι δεν εχω ξαναφτιαξει ξυλινο μοντελο η οι πληροφοριες που μου δινει ο κατασκευαστης ειναι λιγοστες
μου εχει ενα γενικο σχεδιο μεγεθους Α1 διπλης οψης, ενα βιβλιο οδηγιων που περιοριζετε σε 5-6 σελιδες και μια λιστα απο τα parts
επισης μου εχει μεσα ορειχαλκινα καρφακια τα οποια αμφιβαλλω αν θα με φτασουν οπως επισης και τα ξυλα που πρεπει να χρησιμοποιησω για τον σκελετο του πλοιου δεν μου αρκουν
εχω προχωρησει μεχρι ενα σημειο δηλαδη εχω φτιαξει τα 2 επιπεδα του καταστρωματος και εχω επενδυσει με 2 σειρες απο ξυλα τον σκελετο του καραβιου!
και εχω για αρχη μερικες ερωτησεις!

α) που μπορω να βρω αυτα τα καρφακια απο ορειχαλκο  φ 0,5 *12mm; για την διαμετρο δεν ειμαι σιγουρος αλλα περιπου τοσο ειναι
β) αν υπαρχει κανεις που να εχει φτιαξει το ιδιο η της ιδιας εταιριας μπας και καταλαβω την λογικη
γ) αν μου λειψουν ξυλα τι μπορω να κανω που μπορω να βρω; πχ ξυλο με διαστασεις 5*2*480mm σκεφτηκα ετσι και μου λειψουν να αγορασω ενα ξυλο την ιδιας ποιοτητας με διαστασεις 200*500 με παχος 2 mm  με το ιδιο παχος και να τα εκοβα σε υδροκοπη! υπαρχει καμια καλυτερη ιδεα;

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
Απ: Halifax new hampshire 1768
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 06:38:52 μμ »
Καλησπερα Nickolas 77.

Κατ αρχας να σε συγχαρω για την επιλογη σου ειναι ενα πολυ ωραιο καραβι.

Πρωτ απ ολα το πρωτο πραγμα που εχω να πω  ειναι οτι οταν αρχιζουμε ενα εργο το πρωτο πράγμα που κανουμε ειναι να συλλεξουμε πληροφοριες, ιστορικες, κατασκευαστικες,φωτογραφικες κ.λ.π.οι οποιες θα μας γινουν  χρησιμος συμβουλος στην κατασκευη . Αυτο εσχυει για νεους και παλιους κατασκευαστές.
Και τώρα στις ερωτησεις .
1)Αν τα καρφακια τα χρειάζεσαι για να στηριξεις τα ξυλα ειναι λαθος,αν τα θες να φαινονται στο τελικο σταδιο ,υπαρχει τεχνικη που αντικαθιστα τα καρφακια.

2)Προσωπικα το συγκεκριμενο καραβι δεν το εφτιαξα,αλλα για  πληροφοριες οσον αφορα την λογικη εξεφρασε τες και θα τις δουμε μια μια .

3)Συνηθως τα  ξυλα που υπαρχουν  στα kits αρκουν κανοντας βεβαια μια οικονομια .

Σε συνιστω δε, αν σε ενδιαφερει να ασχοληθεις με αυτο το χομπυ, να αρχισεις την αγορα καποιων εργαλειων για να μπορεσεις να ανταποκριθείς στις διάφορες απαιτησεις,κοπης ,λειανσης κ.λ.π..

Vagelis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 07:43:34 μμ »
ωραια ας τα πιασουμε απο την αρχη!!
1) θα ηθελα να με παραπεψεις στην τεχνικη που αντικαθιστα τα καρφακια! οπου εκτος απο το πετσωμα (αν το λεω σωστα) που χρειαζονται καρφακια τα θελω και στο καταστρωμα για την επενδυση του
η τεχνικη που μου λεει να ακολουθησω εναι οτι σε ολες τις περιπτωσεις καρφωνω μεχρι μισο ποντο το ορειχαλκινα καρφακια και μετα θα πρεπει να κοπουν οπως και εχω κανει μεχρι στιγμης
2) για τα ξυλα που λεω οτι δεν θα φτασουν δεν ειμαι ακομα σιγουρος 100% αλλα οκ το αφηνω στην ακρη για την ωρα αυτο
3) το ποιο σοβαρο θεμα που εχω να αντιμετωπισω ειναι η επενδυση του σκελετου αν υπαρχει να ηθελα  να δω εναν "οδηγο" με την τεχνικη του
το βιβλιο οδηγιων του σου λεει το πως θα γινει αλλα απο οτι καταλαβα βοηθαει μονο καποιον που εχει ασχοληθει ξανα για πρωταρη νομιζω ειναι αρκετα δυσκολο
εχω συλλεξει πληροφοριες χωρις να με βοηθησουν αρκετα εκτος απο καποιες φωτογραφιες που βρηκα αλλα οχι για το "ντυσιμο" του σκελετου
απο την μια προσπαθω να αυτοσκεδιασω αλλα απο την αλλη το φοβαμαι για να μην χαλασω το μοντελο
επισης απο εργαλεια σε γενικες γραμμες ειμαι οκ!!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 11:22:19 μμ »
Ξεκίνα πρώτα από το πέτσωμα του σκάφους.
Μια καλή αρχή για αρχάριους όσον αφορά το πέτσωμα του σκάφους θα βρεις εδώ  http://modelshipworld.com/phpBB2/hptintro.php
Ξυλεία καρφιά και πολλά fittings για ξύλινα πλοία μπορείς να βρεις σε πολλά μαγαζιά του εξωτερικού.
Στείλε μου μήνυμα για να σου δώσω μερικά site, δεν ξέρω εάν μπορώ να βάλω εδώ διάφορα url μήπως και είναι θέμα διαφήμισης και δεν κάνει.
Γενικά η εταιρεία που διάλεξες είναι λίγω φτωχή στα σχέδια και τις οδηγίες.
Πάντως η όλη δουλειά είναι να προσέξεις το πέτσωμα του σκάφους.
Διάβασε καλά τις οδηγίες που σου δίνω στο παραπάνω url, είναι πολύ κατατοπιστικές.
Ξυλεία και πάλι θα βρεις ότι θέλεις σε καταστήματα του εξωτερικού, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διαστάσεις και σε πάχη.
Καλή συνέχεια με το ιστιοφόρο.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 09:41:33 πμ »
Καλημέρα.
Κατ αρχας ενα ερωτημα. Το συγκεκριμενο kit προβλεπει και δευτερο πετσωμα η οχι?
Για το πρωτο ερωτηματα που μου κανεις θα σου απαντησω με φωτογραφιες  (1) & (2).
Για το τριτο ερωτημα.
 α) Το εγχειρίδιο που σε παρέπεμψε ο Vasbot σου είναι απαραίτητο.
β) Εδώ υπαρχουν      http://win.xiulong.it/modellismo/manuali%20ok/manuali.htm    κάποια  manual   χρήσιμα κατά την γνώμη μου, δυστυχώς ελληνικά δεν ξέρω αν υπάρχουν.
    Επίσης θα πρέπει να αρχίσεις να επισκέπτεσαι  ξένες  ιστοσελίδες  μοντελισμού για να δεις  και να πάρεις  ιδέες  πως αλλοι  λύνουν  τα  διάφορα   προβλήματα.                                  γ) Εάν το kit προβλεπει δυο πετσωματα δες φωτο (3 ) &( 4), αν οχι τα πραγματα αλαζουν
     χρειαζεται μεγαλη προσοχη για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα.
Αν θες ανέβασε  κάποιες  φωτο στο στάδιο που βρίσκεσαι , έτσι  πιστεύω θα εκτιμήσουμε καλύτερα  τα  προβλήματα και θα σου δώσουμε  πιο σαφείς   απαντήσεις .
Παντως ενα ειναι σιγουρο μην συνεχιζεις αν δεν λυσεις τις απορειες σου.
Vagelis.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 10:03:42 πμ »

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 02:07:13 μμ »
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!
θα ανεβασω συντομα φωτογραφιες μολις προχωρησω λιγακι γαι να μου πειτε τις εντυπωσεις σας αλλα και τα πιθανα λαθη μου!!
και να μην το ξεχασω απαιτηται μονο πετσωμα οχι διπλο

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:11:26 μμ »
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος για το πέτσωμα;
Νομίζω ότι πρέπει να γίνει διπλό πέτσωμα, κοίταξέ το πάλι.
Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 06:05:48 μμ »
τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι διπλο;;
εγω για μονό το βλεπω και απο τις λιγες φωτογραφιες που εχω και απο τις οδηγιες

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 07:59:13 μμ »
Από τις φωτογραφίες που βλέπω εδώ    http://www.hobbiesguinea.com/product_info.php?cPath=57_135_552&products_id=3544

Σου έχω στείλει και email.

Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 03:48:31 μμ »

οι φωτογραφιες  ειναι απο το στρωσιμο του καταστρωματος χωρις να εχει γινει φινιρισμα θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας!!
στην συνεχεια θα ακολουθησει το πετσωμα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 12:57:23 μμ »
Πρώτον μόνο μία φωτό μπόρεσα να δω σε μεγάλο μέγεθος.
Δεύτερον στην φωτό που είδα το κατάστρωμα είναι πετσωμένο αρκετά καλά.
Μία παρατήρηση είναι , εάν θέλεις να κάνεις τις σανίδες να ξεχωρίζουν πιο καλά μεταξύ τους υπάρχουν πολλοί τρόποι.
Ένας τρόπος είναι να πάρεις έναν ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο και να περνάς με αυτόν τις πλευρές των σανίδων.
Πάντως είναι αρκετά καλό.
Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 05:05:37 μμ »
ανεβασα μερικες φωτογραφιες απο την προοδο μου οσο αφορα το πετσωμα το σκελετου του πλοιου
θα ηθελα πολυ να ακουσω τις παρατηρησεις σας και να ακουσω λαθη που τυχον εχω κανει!
επισης θα ηθελα να ρωτησω, τελειωνοντας το πετσωμα σκεφτομαι τα κενα που εχω να τα περασω με στοκο ξυλου και επειτα να το βερνικωσω.
τι βερνικι χρησιμοποιουμε; προτιμω ενα ματ βερνικι δεν θα μου αρεσει να γυαλιζει. και επισης αφου στοκαρω θα πρεπει να το τριψω μετα. δεν θα χασει  την υφη του το ξυλο και το χρωμα του;
λιγη βοηθεια μου ειναι απαραιτητη!!

• Scale 1/35
  • *
Απ: Halifax New Hampshire 1768
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 11:49:27 πμ »
Απ' ότι τουλάχιστον μπορώ να δω το πέτσωμα είναι μέτριο, μερικές σανίδες είναι αρκετά πιο ψηλά από μερικές άλλες και ίσως αυτό οφείλεται στο ότι  δεν έχεις τρίψει τους τελευταίους μπροστινούς και πίσω νομείς.
Όσον αφορά τον στόκο νομίζω ότι δεν θα βρεις στην ίδια απόχρωση και εάν έχεις μεγάλα κενά θα φαίνεται.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριονίδι από τα ξυλάκια πετσώματος και να τα ανακατέψεις με λευκή κρυσταλιζέ κόλλα τύπου PVA ώστε να φτάξεις εσύ τον στόκο, με αυτό τον τρόπο τα κενά θα φαίνονται πολύ λιγότερο.
Θα βάλεις ματ βερνίκι, εφόσον τρίψεις πρώτα το πετσωμένο σκάφος με γυαλόχαρτο Νο 80 μέχρι όλες οι σανίδες να έρθουν στο ίδιο ύψος, μετά θα τρίψεις ελαφρά με γυαλόχαρτο Νο 150, μετά θα περάσεις το βερνίκι, πέρνα δύο χέρια βερνίκι, θα περιμένεις να στεγνώσει πρώτα το πρώτο χέρι.
Στη συνέχεια εφόσον στεγνώσει και το δεύτερο χέρι θα τρίψεις με γυαλόχαρτο Νο 220 ώστε να πετύχεις μια επιφάνεια λεία, μετά θα βερνικώσεις και πάλι για άλλα δύο χέρια και είσαι έτοιμος.
Εκτός από βερνίκι μπορείς να περάσεις και Danish Oil.
Αυτά κάνω εγώ με τα μοντέλα μου.
Βασίλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 05:47:25 μμ »
Κατ αρχας θεωρω οτι τα forum ανταλαγης  αποψεων και συμβουλων   πρεπει να λειτουργουν μ  εναν τροπο αληθειας και να επιδειωκουν σωστη και τεκμιριωμενη απαντηση ιδιως σε κατασκευαστικα θεματα, χωρις να κανω υπαινυγμο σε κανενα.
Εγω στην αρχη  σου εδωσα μια απαντηση  (Πρωτ απ ολα το πρωτο πραγμα που εχω να πω  ειναι οτι οταν αρχιζουμε ενα εργο το πρωτο πράγμα που κανουμε ειναι να συλλεξουμε πληροφοριες.......κλπ)  τις ποιες εσυ θεωρησες αμελητεες κατα την γνωμη μου, δικαιωμα σου.
Και τωρα ενα ενα.
 1) Συμφωνω με τον Βασιλη οτι  μερικές σανίδες είναι αρκετά πιο ψηλά από μερικές άλλες  ,διαφωνω με το τριψειμο γιατι το παχος σε καποια σημεια θα μειωθει αρκετα .
2) Να γεμησεις ολο αυτο το κενο με στοκο η πριονιδι θα σου δημιουργησει προβλημα  στο βαψημο .
Εγω σου πρωτεινω να βγαλεις το πετσωμα και να το τοποθετης  σωστα ωστε να μην υπαρχουν πρωτον κενα, και δευτερον αλλες σανιδες  πιο εξω κι αλλες  πιο μεσα.
Τετοιες διορθωσεις εχουμε κανει και κανουμε ολοι μας πολλες φορες. Τελος αν θελεις να κανεις μια κατασκευη συμφωνα με κανoνες μοντελισμου  σου λεω μονo οτι το πλατος καθε σανιδας ειναι μεταβλητο στους επι μερους νομεις .
 Σαν αρχη εχω το ρητο .   ( Μετραμε τρεις φορες και κοβουμε μια ) ..
Σ  οτι και να επιλεξεις σου ευχομαι καλη συνεχεια, το χομπυ που διαλεξαμε θελει πολυ υπομονη  και αρκετο ψαξημο.
Σου ευχομαι τα καλυτερα.

Vagelis .

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 06:48:42 μμ »
σεβαστες οι γνωμες σας και σιγουρα τις ακουω και για αυτο μπηκα σε αυτην την διαδικασια για γραψω και να στειλω φωτογραφιες για να ακουσω πρωτα απο ολα και επειτα να μαθω!!
ειναι λογικο να κανω λαθη και θα ξηλωσω  και οτιδηποτε αλλο χρειαστει για να βγει καλυτερο το αποτελεσμα!!
θεωρω επισης οτι μεσα απο  το πρωτο μου μοντελο θα πειραματιστω αρκετα

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 08:53:35 μμ »
Νικόλα77...Θεωρώ τον εαυτό μου "άπειρο" σε κατασκευές μοντέλων kit και γι΄αυτό αποφεύγω... να γράφω κάτω απο αντίστοιχα post φίλων...
Όμως άν μου επιτρέπεται θα έλεγα, προκειμένου κάποιος να αποφύγει όσο το δυνατόν "πειραματισμούς στην πράξη"... με αναπόφευκτες ίσως στεναχώριες...ότι πρίν απο κάθε κατασκευή πρέπει να προηγείται και λίγη μελέτη...
Η δική μου αρχή είναι να ξέρω αυτό που κάνω γιατί το κάνω και γιατί με τον συγκεκριμμένο τρόπο...Κάθε μοντέλο είναι μικρογραφία ενός πραγματικού και θέλω να ξέρω τι γίνεται με το πραγματικό ???...
Την γάστρα σε ένα μοντέλο δεν την βλέπω σαν ένα "αναγκαίο κακό" (που θα πρέπει να καλυφθεί όπως-όπως.....θα την "φέρω" μετά με τρίψιμο....και με το χρώμα δεν θα φαίνεται τίποτα)....που πρέπει να ξεπεράσω για να συνεχίσω με το υπόλοιπο μοντέλο και να τελειώνω.....
 Αν δεν ξέρω την τεχνική του "πετσώματος" γάστρας σε πραγματικό σκαρί...πως θα την εφαρμόσω σε μοντέλο?
Υπάρχουν βιβλία για την ναυπηγική (Ελληνικά) και πολλά ναυτομοντελιστικά (δυστυχώς ξενόγλωσσα) που μέσα απο περιγραφή κι απο εικόνες-φωτο σου δίνουν να καταλάβεις την φιλοσοφία κατασκευής ενός ναυτομοντέλου και ειδικά για την γάστρα και την τεχνική της.
Θα συμβούλευα κάθε φίλο να ξεκινήσει απο εκεί.....
Thx

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 09:22:46 μμ »
Θανάση το θέμα είναι πως η συγκεκριμμένη γάστρα δεν βάφεται και έτσι τα κενά θα φαίνονται και δυστυχώς από την μικρή εμπειρία που έχω δεν βρίσκεις στόκους με την ακριβή απόχρωση του ξύλου και να το χρωματίσεις με χρωματιστό βερνίκι πάλι θα φαίνεται.
Σίγουρα πάνω απ' όλα θα πρέπει να μελετήσεις καλά την κατασκευή της γάστρας.
Πάντως εγώ δεν θα ξύλωνα το συγκεκριμμένο, απλά θα του έβαζα και ένα πέτσωμα με σανίδες 1 χιλιοστού, πιο προσεκτικά αυτή την φορά.
Καλοπροαίρετα φίλε Νίκο και χωρίς παρεξήγηση σου λέω απλά την γνώμη μου, άλλωστε γι' αυτό είμαστε εδώ για να βελτιωνόμαστε, κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ο ένας πιστεύω ότι πρέπει καλοπροαίρετα πάντα να βοηθά τον άλλο.
Φίλε Νίκο όπως σου έχω πει πρόσεξε το πέτσωμα στο σκάφος, αυτό είναι το 50% και ίσως παραπάνω στην ομορφιά του σκάφους.
Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 02:51:40 μμ »
 να ξεκαθαρισω κατι πανω απο ολα!!
δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεξηγηθω απο την στιγμη που ζηταω  την γνωμη σας. θεωρω οτι η κριτικη γινετε καλοπροαιρετα και με καλη διαθεση.
πιστευω οτι ο μοντελισμος ειναι ενα χομπυ πολυ δημιουργικο και ενας λογος παραπανω που δεχομαι και σεβομαι τις γωμες σας ειναι οτι βλεποντας τις δικιες σας δουλειες καταλαβαινω και τον τροπο με τον οποιο μιλατε.
το μοντελο αυτο το εχω στα χερια μου πανω απο 10 χρονια και εχει παει απο παταρι σε παταρι και απο αποθηκη σε αποθηκη. τα ξυλα του δεν ειναι σε καθολου καλη κατασταση πχ στους νομεις μολις πας να καρφιτσωσεις μια πινεζουλα σχιζετε στα δυο! καποια ξυλα που ειναι για το πετσωμα ειναι μισο σαπια!!
 οταν το ξεκινησα πιστευα οτι ηταν σε στυλ παζλ δηλαδη κολλας ενα κομματακι εδω και αλλο ενα πιο περα και κοβεις και δυο ξυλαρακια και τελος! το σκελετο με τους νομεις τον ειχα φτιαξει πριν 2-3 χρονια με το σκεπτικο αυτο. δεν ειχα τον χωρο για να μπορεσω να το συνεχισω οπως πραγματικα πρεπει να γινει!! τωρα που τον βρηκα τον χωρο ξεκινησα  σιγα σιγα. που θελω να καταληξω; το σκεπτικο μου ειναι αφου το κιτ ειναι σε μια μετρια κατασταση και δεν εχω ξαναασχοληθει  με ξυλινα καραβια ας δοκιμασω μου αρεσει; μπορω να το κανω; η σε  1 μηνα θα το παρατησω; και για να να δω που "ποναει"! ποια ειναι τα συχνα λαθη που κανω; κτλ... ας θυσιασω ενα κιτ με μετριο αποτελεσμα ωστε αν θελησω να συνεχισω και σε επομενο να επεκτεινω τα εργαλεια μου , που το βλεπω οτι ειναι απαραιτητο, (λενε οτι και τα εργαλεια κανουν το μαστορα) και τις γνωσεις μου γυρω απο την τεχνικη του μοντελισμου.  θα συμφωνισω οτι παρεκλινα απο την λογικη του σωστου πετσωματος αλλα εχω την εντυπωση οταν το λιμαρω σε σημεια που εχω αφησει  και το τριψω θα βγει ενα πολυ συμπαθητικο αποτελεσμα. ετσι θελω να ελπιζω τουλαχιστον!
ολα αυτα τα λεω οχι για να απολογηθω  ετσι και αλλιως καλο κακο εγω θα το βλεπω το μοντελο και εγω θα εχω χαλασει χρονο και χρημα αλλα για οταν ζηταω μια γνωμη και μπαινουν στην διαδικασια καποιοι ανθρωποι να ασχοληθουν μαζι μου και να  πουν την γνωμη τους το λιγοτερο που εχω υποχρεοση ειναι  να δωσω μια απαντηση και μακαρι να μου κολλησετε το μικροβιο του μοντελισμου και της λεπτομεριας

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 03:38:30 μμ »
Νικόλα. Ο μοντελισμός είναι κάτι που κάποιος κάνει για τον εαυτό του και θα πρέπει να τον ευχαριστεί και όχι να τον αγχώνει-προβληματίζει...
Με βάση αυτό δέχομαι-σέβομαι την όποια άποψη...
Όμως κατά την γνώμη μου πάλι, το "κόλλημα" έρχεται μέσα απο την ομορφιά αυτού που κάνεις και όχι μέσα απο συνεχείς πειραματισμούς-διορθώσεις που μπορεί να σε κουράσουν και να σε οδηγήσουν σε αντίθετο αποτέλεσμα...
Μιλώντας για τον εαυτό μου...πρίν ξεκινήσω ναυτομοντελισμό, διάβασα πολύ...έφτιαξα ένα μοντέλο να δώ πως γίνεται...και μόλις έκλεισα την γάστρα το έβαλα στην φωτιά (κυριολεκτικά) και ξεκίνησα άλλο απο την αρχή...Και έχω ξαναβάλει στην φωτιά μοντέλο μου...
Ακόμα και τώρα μετά απο περίπου 30 μοντέλα...συνεχίζω να διαβάζω και να ψάχνω (πληροφορίες-τεχνικές)...
Η μέτρια κατάσταση του μοντέλου και της ξυλείας καθώς και το σχίσιμο των νομέων θα μπορούσαν ίσως να έχουν αντιμετωπισθεί εξ αρχής...με διόρθωση-αλλαγή ξυλείας ή και άλλη τεχνική (κόλλημα αντί για κάρφωμα).
Γιά το "οτι και τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" προσωπικά δέν το δέχομαι...
Καλές είναι οι γνώμες-λύσεις όλων μας εδώ,  αλλά αν εσύ είσαι "διαβασμένος" δεν έχεις άγχος... και το Hobby πραγματικά σε ξεκουράζει....
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 11:01:16 πμ »
Καλή μέρα σ όλους.
Θεωρώ ότι πρέπει να δώσω μια απάντηση μιας και συμμετείχα απ την αρχή σ αυτό το διάλογο
Κατ αρχάς να παρεξηγηθείς για πιο λόγο!!!!! .  Ο καθένας φτιάχνει αυτό που του αρέσει και τον ικανοποιεί , συνεπώς δεν έχεις να  δώσεις  εξηγήσεις σε κανέναν.
Η κριτική γίνεται πάντα καλοπροαίρετα, σύμφωνα με την εμπειρία του καθ ένα ,και σύμφωνα με αυτά που μπορεί να δει από μια φωτογραφία . Ολοκληρωμένη άποψη σχηματίζεις όταν δεις κάτι από κοντά .
Εγώ έκρινα ότι πρέπει να τοποθετήσεις ξανά το πέτσωμα από τρία πράγματα . α) Η κατασκευή δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο β) Δεν θα τοποθετηθεί δεύτερο πέτσωμα  και γ) Γιατί το σκάφος δεν βάφεται .   Ο Βασίλης είχε άλλη άποψη. Αυτό είναι ένας δημιουργικός διάλογος .  Τις όποιες αποφάσεις τις παίρνεις εσύ .Εγώ απλά εξέφρασα την ταπεινή μου γνώμη πιστεύοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα.
Κανένας δεν είναι τέλειος ,συνεχώς μαθαίνουμε και πιστεύω ότι μέσα από τέτοιες συζητήσεις βγαίνουν συμπεράσματα .
Σου εύχομαι και πάλι τα καλυτέρα.
Καλή συνέχεια.
Βαγγελης

Tags: