Αποστολέας Θέμα: Τρέξιμο χρώματος και πως διορθώνεται;  (Αναγνώστηκε 2452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Santa Barbara
Τρέξιμο χρώματος και πως διορθώνεται;
« στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 09:12:39 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα!

Φτιάχνω ένα Aichi Seiran της Tamiya σε 1/72 και βρίσκομαι στην διαδικασία βαψίματος των πλωτήρων όπου έχουμε δύο χρώματα ένα light grey και ένα dark (navy) green (συνήθης χρωματισμός σε ιαπωνικά υδροπλάνα). Ξεκίνησα το βάψιμο με το πιο ανοιχτό χρώμα , Light grey , και μετά αφού μάσκαρα πέρασα το πράσινο. Το πρόβλημα είναι ότι όταν αφαίρεσα την ταινία το πράσινο χρώμα "ετρεξε" σε κάποια σημεία εκεί που βρίσκεται το γκρι.

Τί κανουμε σε αυτή τη περίπτωση; ... πώς διορθώνουμε αυτά τα μικρά σημεία που έχουμε το ανεπιθύμητο χρώμα; Τρίψιμο μέχρι να φύγει και μετά πάλι βάψιμο; Προσεκτικό πέρασμα με διαλυτικό; .... συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου ακούγονται κάπως αρχάριες ... αλλά είναι το δεύτερο μοντέλο που φτιάχνω και προσπαθώ να το ολοκληρώσω με τα λιγότερα δυνατά λάθη.

Για περισσότερες πληροφορίες βάφω με πινέλο και χρησιμοποιώ humbrol enamel χρώματα και έχω περάσει το κάθε χρώμα με δυο - τρία αραιωμένα χέρια.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: "τρέξιμο" χρώματος και πως διορθώνεται;
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 09:57:06 μμ »
Αρχικά,κοίτα μήπως μπορέσεις να διορθώσεις τα τρεξίματα βάφοντάς τα με ένα λεπτό πινέλο με το light grey.Διαφορετικά τρίψε πολύ προσεχτικά τα τρεξίματα με ψιλό ντουκόχαρτο ώστε να αρχίσουν να εξαφανίζονται και διορθώνεις με ψιλό πινέλο με τα αντίστοιχα χρώματα.
Καλή επιτυχία  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Τρέξιμο χρώματος και πως διορθώνεται;
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 10:53:53 μμ »
Εάν το γκρί έχει στεγνώσει καλά, προσπάθησε να σκουπίσεις το τρεξιματάκι του πράσινου με μυτούλα στριμμένης χαρτοπετσέτας, βουτηγμένη σε Γουάϊτ Σπίριτ. Αυτό θα πιάσει, εαν το πράσινο είναι πρόσφατο ,και σχετικά νωπό. Καλή επιτυχία  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Santa Barbara
Απ: Τρέξιμο χρώματος και πως διορθώνεται;
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 04:18:27 μμ »
@  s-mat & Ελιξ-ιριος

Τελικά εφάρμοσα και τις δυο εναλλακτικές ... το ντουκόχαρτο στα πιο προσβάσιμα σημεία και το διαλυτικό σε γωνίες όπου το τρίψιμο ήταν αρκετά δύσκολο να γίνει, και στο τέλος γκρι χρώμα με λεπτό πινελάκι. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά θα έλεγα ... όχι τέλεια (προφανώς εξαιτίας της απειρίας μου) ... αλλά σίγουρα υπάρχει σοβαρή βελτίωση από το αρχικό χάλι. Ευχαριστώ πολύ για τη  βόηθεια ::icon_thumright::

Όταν με το καλό τελειώσω το μοντέλο (η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή) ... θα κάνω μια παρουσίαση στο forum. Όχι για την άρτια τεχνική μου (τρομάρα μου :mrgreen:) ... αλλά γιατί πιστεύω πως είναι, μοντελιστικά, ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω.

Tags: