Οχι αλλα μεσανατολικα...... Αν ειναι για καποια διαφορα στυλ και προσεγγισης ειπαμε, καθενας εχει ενα στυλ. Ε, δεν γινεται να αρεσει σε ολους......
Ας με συνχωρεσει αν ειναι δυνατον ο φιλος που ανοιξε το θεμα αλλα θα ηθελα ξεφευγωντας απο τα πλαισια του θεματος να απαντησω στην ερωτηση του Πετρου γιατι ειναι γενικο το θεμα και θελω λιγο χρονο.
Φωτο απο ολα φυσικα και δεν υπαρχουν, υπαρχουν καποιες ενδεικτικες που παιρνουμε καμμια ιδεα.
Στο κυνηγι του οσο δυνατον καλυτερης απεικονησης ως προς την πραγματικοτητα ψαχνεις για καμμια φωτο, λαμβανεις υπ οψιν χρονο τοπο, και τυχον αναφορες αν υπαρχουν.
Αλλη η υγρασια στην απο ανατολη μεσα στις ζουγκλες την περιοδο των μουσονων, αλλη η εποχη της λασπης στο ανατολικο μετωπο, αλλο ο σιμουν που εκανε αμμοβολη ολα τα πραγματα στην ερημο, αλλο το -20 -30 του ρωσσικου χειμωνα......
Αλλο να φανταστεις ενα αρμα παρατημενο και αλλο ενα που ειχε μεσο ορο ζωης 3-5 μηνες ( και πολυ βαζω ]
Αλλο το αδιακοπο σφυροκοπημα απο πυροβολικο και αερος, κατι συνηθες στο ανατολικο μετωπο τον τελευταιο χρονο ειδικα και αλλο η εισβολη στην δυση του 40.
Καλλιτεχνικη προσεγγιση παρ ολα αυτα γινεται? Πιστευω οτι αυτος ο ορος ειναι κατα την γνωμη μου λανθασμενος, μια και κανεις ενα πραγμα που υπαρχουν κανονες που δεν μπορεις να ξεφυγεις. Μπορεις ομως να το αποδωσεις οπως εσυ νοιωθεις. Αυτο δεν λεγεται καλλιτεχνια. Προσωπικο στυλ θα ελεγα.
Καλλιτεχνια ειναι .....θα παμε στην καθαρα ζωγραφικη ορολογια που δεν νομιζω να ειναι η καταλληλη γιατι ζωγραφοι δεν ειμαστε. Αλλιως το χομπυ δεν θα λεγοταν μοντελισμος. Δανειζεται καποιες τεχνικες βαψιματος ισως, αλλα ειναι πρωτα και πανω απο ολα κατασκευη κιτ. Η, και διοραματος.
Και για να μην μακρυγορω θα αναφερω ενα παραδειγμα. Προσφατως στο MIG ειπα σε εναν συναδελφο Ελληνα, οτι ξερεις το χρωμα της παραλλαγης ειναι λαθος.
Ακολουθησε ενα λογιδριο που ελεγε οτι εγω ειμαι καλλιτεχνης......κλπ κλπ.Και στο φιναλε ετσι ηταν το χρωμα γιαυτο και γιαυτο κλπ.
Ο.Κ, αλλα ατυχως για αυτον η φωτο απο το αληθινο αρμα που ο ιδιος ποσταρε ειχε ενα οβερσπρευ ΝΑ [ μετα συχνωρησεως ] και η θεωρεια του οτι ετσι ηταν το χρωμα ....πηγε περιπατο. Βαψιμο απο τεχνικης αποψης αψογο αλλα, λαθος επιλογη χρωματων. Που παρεπιπτοντως ο ιδιος το εχει ξανακανει σε αλλο αρμα και αναφερει οτι ο.κ μαλλον ειναι λαθος.
Που θελω να καταληξω με αυτο το παραδειγμα που αναφερω γιατι ειναι ακριβως στο ιδιο θεμα αλλα σε αλλο φορουμ που και εκει συζητουνται κατι τετοια. Δεν μπορει να λεει καποιος εγω ειμαι καλλιτεχνης και να κανει οτι θελει. Πιστευω οτι μεσα απο μια καλη συζητηση που γινεται και αν εχει ιστορικα στοιχεια ακομη καλυτερα, οπως η πληροφορια για το ασταρι των Ιταλικων αρματων-οχηματων ανεβαζει το επιπεδο μας και μας βοηθαει για το επομενο μοντελο μας.
Το αν μου αρεσει το μοντελο νομιζω απαντησα στο αρχικο ποστ, αλλα παλι θα το πω. Ναι σε καθε περιπτωση και παρ οτι τελειωμενο, με μερικες πινελιες γινεται εξαιρετο.
Και παλι συγγνωμη απο τον Nuclear για το