Αποστολέας Θέμα: Autoblinda AB41 1/35  (Αναγνώστηκε 3412 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
Autoblinda AB41 1/35
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 02:02:42 πμ »
Μια Autoblinda υπό κατασκευή ακόμα. Μέχρι αυτό το στάδιο έχει γίνει το βάψιμο, σκιάσεις και μια αρχική παλαίωση με λάδια.

Αναλυτικά:
1. Για αρχή βάφτηκε με μαυρο gloss 21 humbrol.
2. Σαν βασικό χρώμα βάφτηκε με το 94 matt και το 103 matt humbrol σε αναλογία 2/3 με 1/3 αντοίστηχα.
3. Στη συνέχεια πέρασα τις σκιάσεις οι οποίες έγιναν με το βασικό χρώμα αφού πρόσθεσα λίγο μαύρο 33 humbrol.
4. Τα highlights έγιναν με το βασικό χρώμα προσθέτοντας σε αυτό λίγο λευκό 34 matt humbrol.
5. Στη συνέχεια όλο το μοντέλο περάστικε ένα πολύ αχνό στρώμα από το βασικό χρώμα για να δέσουν τα χρώματα μεταξύ τους καλύτερα.

Όλα τα περάσματα έγιναν συνεχόμενα με χρονικό διάστημα από το ένα πέρασμα στο άλλο όσο χρειαζόταν να ετοιμάσω το χρώμα. Αυτό έγινε σκόπιμα για να δέσουν τα χρώματα καλύτερα. Επίσης σε κάθε βαθή με τον αερογράφο έκανα προσθήκη gloss βερνικιού humbrol σε αναλογία 1 προς 1 σε σχέση με την ποσότητα χρώματος, διότι από προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι βοηθάει το χρώμα να στρώσει καλύτερα και να μην κάνει κόκο από πιθανό over spray ιδίως όταν ψεκάζεις matt χρώματα.

6. Αφού στέγνωσε το βασικό βάψιμο, το μοντέλο ψεκάστικε με ακρυλικό βερνίκι satin από vallejo.

Επειδή τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι σμάλτου που σημαίνει ότι διαλύονται με νέφτη και επειδή για την παλαίωση θα χρησιμοποιηθούν υλικά διαλυόμενα με νέφτη είναι προτυμότερο να ψεκάζεις στο ενδιάμεσο ακρυλικό βερνίκι. Από προσωπική εμπειρρία έμαθα ότι όσο καιρό και να αφήσεις το βερνίκι σμάλτου να στεγνώσει, χρησιμοποιόντας αργότερα δυαλιτικά σμάλτου στην παλαίωση, το βερνίκι θα λιώσει και κατά συνέπεια και το χρώμα που βρίσκεται από κάτω. Ενώ το ακρυλικό σε μια τέτοια περίπτωση δε θα επιρεαστεί. Από την άλλη αν ήταν βαμαίνω το μοντελο με ακρυλικά χρώματα και η παλαίωση που θα ακολουθούσε θα γινόταν με ακρυλικά, το κάλυτερο θα ήταν το ενδιάμεσο βερνίκομα να γινόταν με βερνίκι σμάλτου.

7. Εφαρμόστικε η τεχνική σκίασης με λάδια από την Mig (λατρεύω τα προϊόντα της) Buff, Dark Rust και Snow White καθώς και Yellow Ochre Light από την Lukas Studio. Τα λάδια αραιώθηκαν και εφαρμόστικαν με Thinner for Washes από την Mig.
8. Ψεκάστικε ξανά satin ακρυλικό βερνίκι από Vallejo.
9. Εφαρμόστικε το wash με το Brown Wash από Mig σε όλα τα σημεία όπου υπήρχε λεπτομέρια με ένα πολύ λεπτό πινέλο 10/0. Αφού στέγνωσε για μερικά λεπτά καθαρίστικε ότι περίσευε με ένα πινέλο και Thinner for Washes της Mig.
10. Ψεκάστικε ξανά satin ακρυλικό βερνίκι Vallejo.

Αυτό μέχρι στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Autoblinda AB41 1/35
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 03:58:31 πμ »
Πολυ καλο κ με μπαμπεσικο χρωμα οπως εναι το pale stone που μ εχει ταλαιπωρησει στο παρελθον αφανταστα αλλα εσυ μια χαρα το καταφερνεις. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 04:09:44 πμ »
πολυ καλη δουλεια ως τωρα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 08:13:06 πμ »
Ναι, ναι πολύ ωραία μέχρι αυτό το στάδιο.. Αναμένουμε την συνέχεια.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 08:52:36 πμ »
Ωραίο βάψιμο και σκιάσεις  ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια.

Τα τρεξίματα της σκουριάς (1η φωτό)ίσως θα ήταν πιό ωραία αν τα "έσβηνες" λίγο πιό απαλά.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 09:06:00 πμ »
Ναι, ναι πολύ ωραία μέχρι αυτό το στάδιο.. Αναμένουμε την συνέχεια.  ::icon_thumright::

x2
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 09:55:44 πμ »
πολύ ωραία δουλειά

εξαιρετικό και άψογο pin wash

αν μου επιτρέπεις, ένα σχόλιο

το χρώμα στο pin wash, αν έγινε με λάδια, μου πάει σε λάδι burnt umber και οι βίδες και τα "περιγράμματα" φαίνονται σκουριασμένα

αν ήθελες σκουριά οκ, αν ήθελες απλά να τα τονίσεις, ήταν προτιμότερο το raw umber

τα τρεξίματα της σκουριάς - αντίθετα με το ....συντηρητικό νεαρό κο Φίλιππο  ::glossa:: - μου αρέσουν ιδιαίτερα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 10:59:18 πμ »
τα τρεξίματα της σκουριάς - αντίθετα με το ....συντηρητικό νεαρό κο Φίλιππο  ::glossa:: - μου αρέσουν ιδιαίτερα
:lol: :lol: :lol: Θα συμφωνήσω. Υποδειγματικό βάψιμο, σκιάσεις, ξανοίγματα και τα λοιπά. Εγώ επιπλέον θα πω ότι και το pin wash μου αρέσει πολύ και αν κατάλαβα καλά ότι το όχημα προορίζεται για Αφρική, θα σημειώσω ότι το πολύ σκούριασμα λόγω των κλιματολογικών συνθηκών εκεί κάτω, ήταν ο κανόνας.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 12:05:08 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
και εμένα μου αρέσει!!!
όντως υποδειγματική δουλειά!!!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 11:45:57 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά  ::icon_thumright::

::eusa_clap::    ::eusa_clap::    ::eusa_clap::

ʼντε για τελειωνε...  να γουστάρουμε  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 10:21:03 μμ »
Και έφτασε η ώρα που με χαρά τελείωσα την Autoblinda και μοιράζομαι μαζί σας μερικές φωτογραφίες.

Οι εκδορές έγιναν με μαύρο ακρυλικό της vallejo και ο σκονισμός καθώς και η εξάτμηση με pigments της Mig.

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 11:49:10 μμ »
Μπράβο εξαιρετικό αποτέλεσμα.  ::kerasma::

P.A.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 12:14:20 πμ »
Eξαιρετικο βαψιμο και μπραβο για την προσπαθεια  ::salut::

Εχω ομως μια απορια σχετικα με την επιλογη του μαυρου για τις φθορες. Το μεταλλο δεν ειναι μαυρο. Επισης πριν το μεταλλο υπαρχει και ασταρι. Αλλα το θεμα που μου προκαλει απορια βασικα ειναι οτι ναι μεν υπαρχουν τρεξιματα απο σκουρια αλλα αυτα δεν γινονται σε μια μερα. Ομοιως και οι φθορες δεν γινονται σε μια μερα. Υπαρχει μια διαδικασια της οξειδωσης του μεταλλου απο τις καιρικες συνθηκες. Τα περτσινια που εχουν τρεξιματα ειναι περασμενα με την ιδια ποσοτητα χρωματος που εχει και το υπολοιπο οχημα. Χωρις μεγαλα  σημαδια φθορας εχουν γενναια τρεξιματα.[ Εδω να πω, οτι τετοιο τρεξιμο απανταται στο ρωσσικο μετωπο περισσοτερο. Εκτος και αν εχεις καποια φωτο με αυτο το οχημα στην Αφρικη με  αναλογα τρεξιματα. ]  Οχι ομως και τα σημεια του γυμνου μεταλλου. Ουτε καν αρχικα δειγματα σκουριας. Και δεν εγιναν ολα σε μια μερα...

Ειναι ενα μαχιμο οχημα με μπολικες φθορες και μου αρεσει πολυ. Αλλα με την επιλογη του μαυρου χανει πολυ κατα την αποψη μου. Και καθολου δεν συμφωνω με την μεθοδο του, οτι εχει περτσινια να εχει ενα καρο τρεξιματα. Επισης μια λεπτομερια που διαφευγει απο πολλους ειναι οτι στην Αφρικη ειδικα, η σκονη σκεπαζει τα παντα. Τα λαστιχα ειναι πολυ ωραια σκονισμενα οχι ομως και το υπολοιπο οχημα.

Θα ηθελα να ακουσω την σκεψη σου για αυτην την ομορφη δουλεια σου, και παντα εκφραζοντας την προσωπικη μου αποψη,πιστευω  με λιγη λεπτομερια ακομη θα γινει ακομη καλυτερο στο θεμα ρεαλισμου.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 03:11:57 πμ »
Επειδη εχω την εντυπωση (παρακαλω ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος) οτι το συγγεκριμενο οχημα δεν εδρασε στην Β.Αφρικη αλλα στην Ιταλια με τις Ενοπλες Δυναμεις του κρατικου μορφωματος που δημιουργησε ο Μουσσολινι υπο την σκεπη των Γερμανων μετα απο την ανατροπη του,συνεπως η υπαρξη σκουριων ειναι λογικη.Τωρα για την εκταση τους θα συμφωνησω με τον Δημητρη οτι ειναι υπερβολικη.Στην θεση τους θα ηταν πολυ καλυτερα να υπηρχαν rainmarks που να "ετρεχαν" απο τα μπουλονια και σκουριες μονο σε επιλεγμενα σημεια.(Σκουριες ειχαν ακομα και τα οχηματα που εδρασαν στο Αφρικανικο Μετωπο αφου η κυρια οδος μετακινησης τους ηταν η Via Balbia που σε παρα πολλα σημεια της ηταν ακριβως διπλα στις ακτες της Μεσογειου με οτι συνεπαγεται αυτο).Η τοσο μεγαλη εκταση παντως των σκουριων στο μοντελο υποδηλωνει απο καιρο παρατημενο οχημα.Το σκονισμα αν θεωρησουμε δεδομενο οτι το οχημα εδρασε στην Ιταλια και αναλογα την εποχη του χρονου ειναι μαλλον θεμα προσωπικου γουστου του καθενος.Δυστυχως δεν γνωριζω τι χρωμα ηταν το ασταρι που χρησιμοποιουσαν οι Ιταλοι αλλα ακομα και αν χρησιμοποιουσες γκρι,θα ηταν προτιμοτερο απο το μαυρο.Παντως η δουλεια σου φιλε Nuclear φαινεται καθαρη και προσεγμενη και πιστευω οτι το θεμα "βαψιμο" το κατεχεις.Οι δε τροχοι του οχηματος ειναι ακριβως ετσι οπως θα επρεπε να ειναι και μπραβο.Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως αν εξηγουσες λιγο τον τροπο-υλικα βαφης και φθορας τους. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 04:37:39 πμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  ::salut::
Καταρχάς φίλε Nuclear συγχαρητήρια για την πολύ ωραία autoblinda σου  :wink: Πιστεύω οτι πέτυχες πολύ σωστά το "pale stone" χρώμμα τους --> Βασικά το 99% των οχήματων του R.E (στην Β. Αφρική) ήταν βαμμένα με το λεγόμενο "Giallo mimetico I" ή "II", που όμως λόγω καιρικών συνθηκών και άμμου καταντούσε σε "Pale stone".
 Τώρα το συγκεκριμένο όχημα, βάση των διακριτικών του ανήκει στο σώμα GNR (Guardia Nazionale Repubblicana), που δημιουργήθηκε μετά τις 8 Σεπτεμβρίου 1943 (Armistizio - ανακωχή Ιταλίας) και αποτελείτο απο πρώην αστυνομικούς, καραμπινιέρους, άντρες της MVSN (εθελοντές πολιτοφύλακες) καθώς και απο την πρώην PAIRS (σώμα στρατονομίας Β. Αφρικής). Τώρα το καλλιτεχνικό "Μ" πρέπει να αναφέρεται είτε στο Legion Tagliamento M της Leonessa είτε στην GNR "Etna" στην Brescia  :roll: Οπότε ίσως "μιλάμε" για κάποια AB επιζήσασα απο το μέτωπο της Β. Αφρικής  :roll:
 Ολος, μα όλος, ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του R.E. ήταν βαμμένος με το "Rosso Minio antiruggine" που ήταν κάτι σαν το κεραμιδί χρώμμα. Επειδή σύντομα ανακάλυψαν οτι λόγω σύνθεσης (μεταλλικά μόρια στην βαφή) το επόμενο στρώμμα βαφής (συνήθως το "Giallo Mimetico") δεν "έπιανε" και ξεφλούδιζε πραγματικά, αποφάσισαν να περνούν ενα 2ο "χέρι" αστάρι (επάνω απο το 1ο) χρώμματος "Grigio scuro" κάτι που πλησιάζε το "Panzer Grey". 
 Τώρα οι ιταλοί στις θωρακίσεις τους (ιδιαίτερα στις autoblinda και τ' άλλα protetto - TL37/AS43/3Ro) εφάρμοζαν την τεχνική των καυτών πίρων (πυρωμένοι πίροι που χτυπιόντουσαν απο την μέσα πλευρά ώστε να κάνουν "κεφαλή"), πολύ συχνά - δλδ σχδόν πάντα - εκείνα τα σημεία σκούριαζαν.  Λόγω χαλάρωσης των, απο συστολή/διαστολή εξαιτίας καιρικών συνθηκών αλλά και κραδασμών (οδήγηση σε μή καλό οδικό δίκτυο), εγκλωβιζόταν υγρασία και σιγά-σιγά "έτρωγε" το μέταλλο. 

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 11:08:41 πμ »

Ολος, μα όλος, ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του R.E. ήταν βαμμένος με το "Rosso Minio antiruggine" που ήταν κάτι σαν το κεραμιδί χρώμμα. Επειδή σύντομα ανακάλυψαν οτι λόγω σύνθεσης (μεταλλικά μόρια στην βαφή) το επόμενο στρώμμα βαφής (συνήθως το "Giallo Mimetico") δεν "έπιανε" και ξεφλούδιζε πραγματικά, αποφάσισαν να περνούν ενα 2ο "χέρι" αστάρι (επάνω απο το 1ο) χρώμματος "Grigio scuro" κάτι που πλησιάζε το "Panzer Grey". 

πολύ χρήσιμη πληροφορία   Raw Shooter και επειδή φαίνεται πως τόχεις ψάξει με τα Ιταλικά,   μήπως  ξέρεις και απο πότε ακριβώς άρχισε να εφαρμόζεται το δέυτερο αστάρι    Grigio scuro επάνω στο   Rosso minio? και κάτι ακόμη αν το έχεις υπόψιν σου , αυτά τα  Ιταλικά οχήματα που βλέπουμε σε Γερμανική υπηρεσία μετά τη συνθηκολόγηση το 43 παρέμειναν "Giallo Mimetico"  ή βάφτηκαν dark yellow? στις φωτογραφίες είναι αδύνατο να ξεχωρίσεις τόσο κοντινά χρώματα, αν έχεις αξιόπιστες πληροφορίες θα σε παρακαλούσα να κάνεις τον κόπο να απαντήσεις, ευχαριστώ προκαταβολικά.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 12:02:37 μμ »
Σαν ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας. Για όλες αυτές τις πληροφορίες σίγουρα είχα μεσάνυχτα.

Η ιδέα κατασκευής είναι καθαρά από τα σχέδια που είχε στο κουτί, με επιλογή να το κάνω Ιταλικό.

Όσον αφορά την παλαίωση δε έχω πάρα πολλές γνώσεις για να ξέρω με τόση ακρίβεια αν πρέπει να βάλω μαύρο για εκδορές ή κάποιο άλλο χρώμα σύμφωνα με το πως φτιαχνόταν τότε. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κάνω εκδορές σε μοντέλο και πρώτη φορά που κάνω ολοκρηρωμένη παλαίωση (χώματα - σκουριές - λάδια - εκδορές κτλ. κτλ. κτλ). Σίγουρα θα έχω λάθη. Ο σκοπός μου είναι να εφαρμώσω με τον καλύτερο τρόπο κάποιες τεχνικές που έχω διαβάσει - δει - μάθει, αλλά και να είναι όσο το δυνατόν το μοντέλο ποιο κοντά στο πραγματικό.

Όσον αφορά το βάψιμο και την παλαίωση των τροχών, οι ζάντες βάφτικαν μαζί με το μοντέλο με τα ίδια χρώματα. Τα λάστιχα επειδή ήταν από μαλακό υλικό (δεν ξέρω πως λέγετε) και ήταν πολύ κοντά σαν υφή και χρωματισμό στα κανονικά λάστιχα τα άφησα άβαφτα. Τα χώματα έγιναν με pigments από την Mig Productions διαδοχικά σε δάφορα στρώματα εφαρμόζοντας ανάμεσα στα στρώματα Thinner for Washes πάλι της Mig για την προσωρινή σταθεροποιήση των pigments ώστε να μπορώ να έχω το περιθώριο διόρθωσης, μέχρι που έφτασα στο επιθημητό τελικό αποτέλεσμα και εφάρμοσα Fixer της Mig ώστε να σταθεροποιηθούν τα pigments μόνιμα. Τα pigments που χρησιμοποίησα είναι: Beach sand P030, Concrete P026, Dark Mud P033, Light Dust P027, Dry Mud P232, Light European Earth P415, African Earth P038. Φισικά δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα μαζί αλλά σε διάφορους συνδιαζμούς για να πετύχω το χρώμα χώματος που ήθελα και διάφορα επίπεδα (layers).

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 12:20:44 μμ »
Η δουλειά που έχεις κάνει είναι πάρα πολύ πολύ καλή και ειδικά στον τομέα της παλαίωσης. Κάτι το οποίο την κάνει μάλιστα και ακόμα πιο ξεχωριστή από την στιγμή που όπως λες και ο ίδιος οι περισσότερες τεχνικές εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά.

Στο εφέ της σκουριάς και των τρεξιμάτων της, εγώ θα πω ότι ε'ιναι ιδιαίτερα πετυχημένο καθότι τα συγκεκριμένα οχήματα είτε στο Αφρικανικό μέτωπο, είτε στην Ευρώπη σκούριαζαν πάρα πολύ. Το μόνο "παραστράτημα" μπορεί να ειπωθεί ότι είναι το έντονο μαύρο που χρησιμοποίησες για τα γδαρσίματα. Την επόμενη φορά χρησιμοποιώντας ένα σκούρο καφέ για να είναι λίγο πιο "ήσυχο", θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο. Μπράβο σου φίλε μου.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 01:19:04 μμ »
Αγαπητέ θα συμφωνήσω και εγώ ότι την επόμενη φορά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαύρο για τις φθορές.
Το γενικό αποτέλεσμα της δουλειάς σου πάντως μου αρέσει.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 12:53:18 πμ »
Παντως να ρωτησω επειδη  διαβαζω οτι αυτα τα οχηματα ειχαν πολλα τρεξιματα και μια δεν εχω καμμια φωτο με τετοιο οχημα στην Αφρικη [ η και στην Ευρωπη ] με τετοια εκταση τρεξιματα απο σκουρια, εχεις κανενας καμμια φωτο που να δειχνει κατι τετοιο ?  Για να περνουμε ιδεες, μια και εχω και εγω ενα τετοιο κιτ.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 01:25:23 πμ »
Παντως να ρωτησω επειδη  διαβαζω οτι αυτα τα οχηματα ειχαν πολλα τρεξιματα και μια δεν εχω καμμια φωτο με τετοιο οχημα στην Αφρικη [ η και στην Ευρωπη ] με τετοια εκταση τρεξιματα απο σκουρια, εχεις κανενας καμμια φωτο που να δειχνει κατι τετοιο ?  Για να περνουμε ιδεες, μια και εχω και εγω ενα τετοιο κιτ.

Δημήτρη, να πω κάτι, αλλά να μη ξεκινήσει .....κανα μεσανατολικό   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

μοντελισμός είναι και ρεαλισμός και καλλιτεχνική προσέγγιση

λες για φώτο - φώτο από όλα τα οχήματα που έδρασαν δεν υπάρχουν

μπορείς να αποκλείσεις ότι υπήρχε και ένα τέτοιο σε αυτή τη κατάσταση; υποθέτω όχι

σου αρέσει ως καλλιτεχνική προσέγγιση;

Υ.Γ. το μαύρο στο τσίπινγκ αναμφίβολα "χάλασε" τη γενική εικόνα

ένα σκούρο καφέ της Βαγιέχο - ο Φιλ μπορεί να μας το πει το νούμερο- είναι κλασσική συνταγή

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 01:34:02 πμ »
...ένα σκούρο καφέ της Βαγιέχο...
Vallejo 70822 German Camouflage Black Brown  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 01:34:59 πμ »
...ένα σκούρο καφέ της Βαγιέχο...
Vallejo 70822 German Camouflage Black Brown  :wink:

κάτι ξερεις βλέπω  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 01:46:46 πμ »
1) Πολύ ωραια δουλειά σε γενικες γραμμες. 
2) Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τα γδαρσιματα. Ενα σκουρο γκρι ή σκουρο καφε θα ήταν πιο σωστό αλλα και θα εδενε καλυτερα με το υπόλοιπο βαψιμο.
3) Οσον αφορα τωρα για τα τρεξίματα σκουριας, προσωπικα πιστευω οτι έιναι ισως υπερβολικά, αλλα κανεις δεν μπορει να αποκλεισει οτι μπορει να υπήρχαν, αλλα επίσεις,  και ετσι οπως τα εχεις αποδώσει ταιριάζουν με το όλο προτζεκτ οπότε ειναι μια χαρά.  :wink:

Συγχαρητηρια φιλε Nuclear  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 07:36:50 πμ »
Οχι αλλα μεσανατολικα......  Αν ειναι για καποια διαφορα στυλ και προσεγγισης ειπαμε, καθενας εχει ενα στυλ. Ε, δεν γινεται να αρεσει σε ολους......

Ας με συνχωρεσει αν ειναι δυνατον ο φιλος που ανοιξε το θεμα αλλα θα ηθελα ξεφευγωντας απο τα πλαισια του θεματος να απαντησω στην ερωτηση του Πετρου γιατι ειναι γενικο το θεμα και θελω λιγο χρονο.

Φωτο απο ολα φυσικα και δεν υπαρχουν, υπαρχουν καποιες ενδεικτικες που παιρνουμε καμμια ιδεα.
Στο κυνηγι του οσο δυνατον καλυτερης απεικονησης ως προς την πραγματικοτητα ψαχνεις για καμμια φωτο, λαμβανεις υπ οψιν χρονο τοπο, και τυχον αναφορες αν υπαρχουν.
Αλλη η υγρασια στην απο ανατολη μεσα στις ζουγκλες την περιοδο των μουσονων, αλλη η εποχη της λασπης στο ανατολικο μετωπο, αλλο ο σιμουν που εκανε αμμοβολη ολα τα πραγματα στην ερημο, αλλο το -20 -30 του ρωσσικου χειμωνα......

Αλλο να φανταστεις ενα αρμα παρατημενο και αλλο ενα που ειχε μεσο ορο ζωης 3-5 μηνες ( και πολυ βαζω ]
Αλλο το αδιακοπο σφυροκοπημα απο πυροβολικο και αερος, κατι συνηθες στο ανατολικο μετωπο τον τελευταιο χρονο ειδικα και αλλο η εισβολη στην δυση του 40.

Καλλιτεχνικη προσεγγιση παρ ολα αυτα γινεται? Πιστευω οτι αυτος ο ορος ειναι κατα την γνωμη μου λανθασμενος, μια και κανεις ενα πραγμα που υπαρχουν κανονες που δεν μπορεις να ξεφυγεις. Μπορεις ομως να το αποδωσεις οπως εσυ νοιωθεις. Αυτο δεν λεγεται καλλιτεχνια. Προσωπικο στυλ θα ελεγα.
Καλλιτεχνια ειναι .....θα παμε στην καθαρα ζωγραφικη ορολογια που δεν νομιζω να ειναι η καταλληλη γιατι ζωγραφοι δεν ειμαστε. Αλλιως το χομπυ δεν θα λεγοταν μοντελισμος. Δανειζεται καποιες τεχνικες βαψιματος ισως, αλλα ειναι πρωτα και πανω απο ολα κατασκευη κιτ. Η, και διοραματος.

Και για να μην μακρυγορω θα αναφερω ενα  παραδειγμα.  Προσφατως στο MIG ειπα σε εναν συναδελφο  Ελληνα, οτι ξερεις το χρωμα της παραλλαγης ειναι λαθος.
Ακολουθησε ενα λογιδριο που ελεγε οτι εγω ειμαι καλλιτεχνης......κλπ κλπ.Και στο φιναλε ετσι ηταν το χρωμα γιαυτο και γιαυτο κλπ.
Ο.Κ, αλλα ατυχως για αυτον η φωτο απο το αληθινο αρμα  που ο ιδιος ποσταρε ειχε ενα οβερσπρευ ΝΑ [ μετα συχνωρησεως ] και η θεωρεια του οτι ετσι ηταν το χρωμα ....πηγε περιπατο. Βαψιμο απο τεχνικης αποψης αψογο αλλα, λαθος επιλογη χρωματων. Που παρεπιπτοντως ο ιδιος το εχει ξανακανει σε αλλο αρμα και αναφερει οτι ο.κ μαλλον ειναι λαθος.

Που θελω να καταληξω με αυτο το παραδειγμα που αναφερω  γιατι ειναι ακριβως στο ιδιο θεμα αλλα σε αλλο φορουμ που και εκει συζητουνται κατι τετοια. Δεν μπορει να λεει καποιος εγω ειμαι καλλιτεχνης και να κανει οτι θελει. Πιστευω οτι μεσα απο μια καλη συζητηση που γινεται και αν εχει ιστορικα στοιχεια ακομη καλυτερα, οπως η πληροφορια για το ασταρι των Ιταλικων αρματων-οχηματων ανεβαζει το επιπεδο μας και μας βοηθαει για το επομενο μοντελο μας.

Το αν μου αρεσει το μοντελο νομιζω απαντησα στο αρχικο ποστ, αλλα παλι θα το πω. Ναι σε καθε περιπτωση και παρ οτι τελειωμενο, με μερικες πινελιες γινεται εξαιρετο.

Και παλι συγγνωμη απο τον Nuclear για το   ::spam_emoticon::

Πραβινος Δημητριος

Tags: autoblinda